PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : پخت بادمجان به این سبک باعث سرطان می شود



tina
10-27-2010, 06:07 PM
آیا می دانید دلیل این موضوع که گفته می شود بادمجان را سرخ نکنید در چیست؟

فصل تابستان كه به آخر می‌رسد، برخی خانم‌های باسلیقه اقدام به خرید حجم انبوهی از بادمجان كرده و آن را برای مدت یك سال خانواده خود سرخ و در فریزر نگهداری می‌كنند. آیا سرخ‌كردن بادمجان از ارزش تغذیه‌ای آن نمی‌كاهد؟

بادمجان گیاهی یكساله و به رنگ سیاه یا بنفش است كه در ایران طرفداران زیادی داشته و از آن در تهیه غذاهای مختلفی چون حلیم بادمجان، دلمه بادمجان، یتیمچه و خورش بادمجان استفاده می‌شود. بادمجان در میان عامه مردم، به عنوان یك سبزی بی‌خاصیت شهرت دارد. در حالی كه این تصور صحیح نیست.

اگرچه بادمجان سرخ‌نشده انرژی زیادی در مصرف‌كننده ایجاد نمی‌كند، ولی شامل مواد معدنی زیادی نظیر پتاسیم و منیزیم، مس و ویتامین‌های B2 ، B1 و اسید فولیك است كه برای بیماران مبتلا به دیابت و كسانی كه دچار نقرس هستند، مفید است و تنوری‌شده یا آب‌پز آن اغلب در رژیم‌های لاغری استفاده می‌شود.

پتاسیم و اسید فولیك بادمجان از بروز فشار خون و بیماری‌های قلبی ـ عروقی جلوگیری می‌كند و به شرطی كه سرخ نشود، به عنوان پایین آورنده كلسترول شناخته شده است.

طبیعت این سبزی گرم است و یكی از كم‌كالری‌ترین مواد غذایی به شمار می‌آید. نتایج مطالعات نشان داده است، تركیبات فنولی بادمجان خاصیت آنتی‌اكسیدانی داشته و بدن را در برابر انواع عفونت‌های باكتریایی و ویروسی محافظت می‌كند.
از سوی دیگر در پوست این سبزی آنتی‌اكسیدانی به نام آنتوسیانین وجود دارد كه برای جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی مفید است. از این رو توصیه می‌شود، آن را با پوست، پخته و میل كنید.
معمولا این سبزی را به روش آب‌پز، كبابی و سرخ شده تهیه می‌كنند كه روش آب‌پز مناسب‌ترین روش شناخته شده است.
در روش سرخ كردن، حرارت بالا اكثر ویتامین‌های این سبزی را تخریب كرده و این سبزی به دلیل جذب روغن زیاد، كالری مضاعفی را به مصرف‌كننده رسانده و می‌تواند عامل چاقی و عوارض ناشی از آن شود.



در روش كبابی یا تنوری نیز به دلیل آن كه بادمجان در حرارت مستقیم آتش قرار می‌گیرد، قسمت عمده‌ای از ارزش غذایی (http://www.porbazde.com/) این سبزی كاسته و زمینه تشكیل تركیبات سرطان‌زا در آن فراهم می‌شود.

بر این اساس اگر می‌خواهید بادمجان را كبابی كنید آن را ابتدا با پوست، تنوری كرده و سپس پوست آن را كاملا جدا و دور بیندازید.

چند توصیه
طبق تحقیقات انجام شده، تخم بادمجان برای درمان سرماخوردگی و زكام مفید است. اما به دلیل موادی كه در میان دانه‌ها یا تخم آن وجود دارد در مبتلایان به بیماری‌های كبدی یا یرقان می‌تواند ایجاد ناراحتی كند.

از مصرف بادمجان كال یا نارس اجتناب كنید. بادمجان نارس دارای ماده‌ای سمی است كه خوردن آن می‌تواند موجب بروز مسمومیت در مصرف‌كننده شود.

به دلیل اگزالاتی كه در بادمجان وجود دارد، بهتر است خوردن آن را محدود كنید.
مصرف بادمجان به همراه سیر می‌تواند خاصیت پایین آورندگی كلسترول بد خون را چند برابر كرده و از بروز بیماری‌های عروقی جلوگیری كند.

بهترین نوع بادمجان قلمی،‌ بدون تخم و رسیده آن است. بادمجان جنوب كشور كه در زمستان به بازار می‌آید به علت داشتن گوشت زیاد و نداشتن تخم، بسیار مرغوب هستند. بنابراین با توجه به آن كه این محصول تقریبا در تمام فصول موجود است بهتر است آن را به صورت تازه مصرف كنید.