PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : مروری بر ویژگی های برنامه dism

Magsoud
03-28-2016, 02:38 PM
تذکر:
------
DISM برای اولین بار در ویندوز 7 معرفی شد و در ویندوز های بعدی هم وجود دارد.
نکته مهم در اینجاست که مایکروسافت در نرم افزار DISM موجود در ویندوز 8 تغییراتی داده بطوری که عملا" دستورات و
بعضی مشخصه های این نرم افزار در ویندوز های بعد از 7 تغییر یافته است.

و طبق معمول مایکروسافت در رابطه با این تغییرات هیچ حرفی نزده و بدیهی است که کاربرانی که از این موضوع بیخبرند
و از DISM موجود در ویندوز 7 استفاده میکنند، موقع کار با سیستم های دیگر ، با مشکلات مختلفی روبرو می شوند.

برای اینکه تفاوت DISM را در ویندوز های 7 و 8 بهتر متوجه شوید به مثال زیر توجه فرمائید.

در DISM موجود در ویندوز 7 فقط فایل های WIM را با دستور Mount-Wim می توان Mount کرده و تغییرات داد.

ولی در DISM موجود در ویندوز 8 دستور Mount-Image اضافه شده که با این دستور میتوان فایل های WIM و VHD و
VHDX را Mount کرده و تغییرات داد.

یعنی میشود گفت که با بودن این دستور نیازی به دستور Mount-Wim در ویندوز 8 وجود ندارد ولی مایکروسافت دستور
Mount-Wim را در ویندوز 8 حذف نکرده تا موقع کار کردن این برنامه با اسکریپت های ویندوز قبلی ، مشکلی پیش نیاید.

در فرصت دیگر بتدریج روش های مختلف کار با DISM را بحث خواهیم کرد و بحث مقدمه وار امروز را با نکته زیر بپایان می رسانیم.

چگونه لیست و شرح مختصر دستورات موجود در DISM را بدست بیاوریم؟
-----------------------------------------------------------------------------
فایل DISM درون پوشه C:\windows\system32 قرار گرفته است.با فرض اینکه درون ویندوز 7 هستید با اجرای یک فایل
Batch میتوانید اسامی دستورات مختلف DISM و شرح مختصر هرکدام از آن ها را داخل یک فایل متنی بدست آورید.

برای انجام اینکار یک فایل Batch فرضا" با نام dism.cmd با محتوای زیر ساخته و آن را در دسکتاپ ذخیره کنید:

set D=C:\Windows\System32
%D%\dism /? >dism.txt

حال اگر این فایل را با اجازه کاربری ادمین اجرا کنید، خواهید دید که چند لحظه بعد یک فایل متنی با نام dism.txt در
دسکتاپ ساخته میشود که مطالب زیر داخلش نوشته شده اند:

Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 6.1.7600.16385

DISM.exe [dism_options] {WIM_command} [<WIM_arguments>]
DISM.exe {/Image:<path_to_offline_image> | /Online} [dism_options]
{servicing_command} [<servicing_arguments>]

DESCRIPTION:

DISM enumerates, installs, uninstalls, configures, and updates features
and packages in Windows images. The commands that are available depend
on the image being serviced and whether the image is offline or running.

WIM COMMANDS:

/Get-MountedWimInfo - Displays information about mounted WIM images.
/Get-WimInfo - Displays information about images in a WIM file.
/Commit-Wim - Saves changes to a mounted WIM image.
/Unmount-Wim - Unmounts a mounted WIM image.
/Mount-Wim - Mounts an image from a WIM file.
/Remount-Wim - Recovers an orphaned WIM mount directory.
/Cleanup-Wim - Deletes resources associated with mounted WIM
images that are corrupt.

IMAGE SPECIFICATIONS:

/Online - Targets the running operating system.
/Image - Specifies the path to the root directory of an
offline Windows image.

DISM OPTIONS:

/English - Displays command line output in English.
/Format - Specifies the report output format.
/WinDir - Specifies the path to the Windows directory.
/SysDriveDir - Specifies the path to the system-loader file named
BootMgr.
/LogPath - Specifies the logfile path.
/LogLevel - Specifies the output level shown in the log (1-4).
/NoRestart - Suppresses automatic reboots and reboot prompts.
/Quiet - Suppresses all output except for error messages.
/ScratchDir - Specifies the path to a scratch directory.

For more information about these DISM options and their arguments, specify an
option immediately before /?.

Examples:
DISM.exe /Mount-Wim /?
DISM.exe /ScratchDir /?
DISM.exe /Image:C:\test\offline /?
DISM.exe /Online /?

سهند
03-28-2016, 03:52 PM
استاد چندتا سوال
1-من روی سیستمم ویندوز7 دارم حالا میخوام سی دی ویندوز هشت رو ویرایش کنم حالا اگه بخوام اینکار رو بکنم باید حتما adk یا aik رو روی سیستمم نصب کنم ایا راهی وجود داره که بخوام بطور مثال adk ویندوز 8 رو بصورت حداقلش که بتونه کارهای ویرایش رو انجام بده بصورت پرتابل یا زریپ شده کنار دستورات بچ قرار بدم که فرد استفاده کننده یا خودم نیازی هم به نصب adk نداشته باشم

Magsoud
03-28-2016, 04:20 PM
تجربه های بنده در ویندوز های بعد از 7 خیلی اندک هستند چون علاقه ای به استفاده از آن ها ندارم
لذا نظر دادن در مورد مسائلی که تجربه عملی اش را ندارم درست نیست ولی بهر حال عقیده دارم که
شاید بهتر باشد که ایزوی بوتیبل Win8pe از WinBuilder را درست کرده و توسط آن نیاز هایت را انجام بدهی

سهند
03-28-2016, 04:24 PM
تجربه های بنده در ویندوز های بعد از 7 خیلی اندک هستند چون علاقه ای به استفاده از آن ها ندارم
لذا نظر دادن در مورد مسائلی که تجربه عملی اش را ندارم درست نیست ولی بهر حال عقیده دارم که
شاید بهتر باشد که ایزوی بوتیبل Win8pe از WinBuilder را درست کرده و توسط آن نیاز هایت را انجام بدهی
استاد منظور من اینه که ایا میشه aik رو بصورت پرتابل هم استفاده کرد البته از حداقلش که حجم کمی داشته باشه

Magsoud
03-28-2016, 04:47 PM
متاسفانه نمیتوان از aik بصورت پرتابل استفاده کرد (شاید من نمیدانم).

Magsoud
03-29-2016, 07:28 PM
توضیحات بیشتر:
-------------------
تا قبل از آمدن Windows AIK برای ویندوز 7 ، در ویندوز ویستا برای اعمال تغییرات در ایمیج ویندوز از سه فایل زیر استفاده
می شد (در این زمان برای کار ها WinPE 2.1 ساخته و استفاده می گردید):

Pkgmgr.exe
Intlcfg.exe
PEimg.exe

با آمدن Windows AIK برای ویندوز 7 قابلیتی بنام DISM.exe اضافه شد که این فایل نه تنها می تواند کار های هر سه
فایل بالا را انجام دهد بلکه قادر است اعمال دیگری را هم پوشش دهد که حتی الامکان اکثریت این قابلیت ها در این تاپیک بحث خواهد شد.

برای ایجاد هرگونه تغییرات در فایل های WIM اول باید این فایل ها را mount کنیم.
با دستورات فایل DISM.exe میتوانیم فایل WIM را mount کرده و تغییرات بدهیم و سپس با استفاده ازدستورات فایل
ImageX میشود تغییرات را اعمال کرده و یا ایمیج فایل تغییر یافته را تهیه کنیم (اصطلاحا" Appy و Capture کردن).

عضو محترم این انجمن، دوست ارجمندم (سهند)، درخواست نمودند که طریقه استفاده از DISM را حتی الامکان طوری
توضیخ دهم که بشود دستورات را با استفاده از فایل Batch بطور اتوماتیک استفاده نمود.

دیروز در حین گشت در اینترنت، در یکی از صفحات وب کاربری را دیدم که یک فایل Batch برای کار با DISM درست کرده
بود.
فایل Batch ایشان را بررسی کرده و دیدم که مورد خوبی هست که در اینجا ارایه کنم (البته خطائی در فایل ایشان بود که
آن را برطرف کردم).

اما طرز کار و چگونگی استفاده از فایل مورد بحث بطریق زیر است:

اول فایل WIM.rar (با حجم 472 کیلو بایت) را از پیوست دانلود کرده، از فشردگی درآورده و سپس پوشه WIM را با محتویاتش
در روت درایو C قرار دهید.
حال اگر پوشه C:\WIM را باز کنید خواهید دید که درون آن مطابق شکل زیر سه تا پوشه و یک فایل Batch وجود دارد.

http://www.worldup.ir/images/h1y741qr35byxdnowabt.png (http://www.worldup.ir/)

_ درون پوشه C:\WIM\Exes فایل imagex.exe قرار دارد که در حین کار وجودش ضروری است.

_ پوشه C:\WIM\Mount پوشه ای هست که پس از اجرای فایل Batch برنامه DISM فایل WIM مورد نظر ما را درون این پوشه
Mount خواهد کرد.

_ ما باید فایل یا فایل های WIM را که میخواهیم در آن ها تغییراتی بدهیم را درون پوشه C:\WIM\Wims قرار دهیم.

حال فرض میکنیم که میخواهیم در یک فایل WIM مثلا" فایلی بنام BOOT.WIM را تغیرات بدهیم. برای این کار اول فایل
BOOT.WIM را در داخل پوشه C:\WIM\Wims قرار می دهیم و سپس فایل C:\WIM\DISM Commands GUI.cmd را
اجرا می کنیم.
پنجره ای همانند شکل زیر خواهیم دید:

http://www.worldup.ir/images/vpdb5t58pptplvqpl09c.png (http://www.worldup.ir/)

همانطور که مشاهده میکنید با اجرای فایل Batch، منوئی با 5 گزینه ظاهر میشود که ما باید یکی را انتخاب کنیم.

هر گزینه ای را که انتخاب کنیم ، کار مربوط به آن گزینه اجرا شده و سپس در انتهای کار دوباره منوی بالا نشان داده خواهد شد که دوباره انتخاب کنیم که چه کاری انجام شود.

ما فایل BOOT.WIM را در محل گفته شده قرار دادیم و میخواهیم در آن تغییرات بدهیم، گفتیم که برای انجام هرگونه تغییرات بایستی اول فایل WIM را Mount کنیم،لذا در این مرحله باید گزینه 1 را از منوی نشان داده شده انتخاب کنیم تا فایل مورد نظر
ما را Mount کند.
لذا در منوی فوق عبارت 1 را تایپ کرده و کلید Enter را فشار دهید.
فایل Batch اجرا شده و پیام خواهد داد که نام فایل WIM را که میخواهید Mount شود را تایپ کنید.

گفتیم که ما میتوانیم همزمان چندین فایل WIM درون پوشه C:\WIM\Wims داشته باشیم. لذا خالا که فقط فایل BOOT.WIM
را در محل گفته شده داریم باید عبارت BOOT.WIM را تایپ کرده و کلید Enter را فشار دهید.

در این زمان فایل Batch اجرا شده و پیام خواهد داد که نام ایندکس مربوطه را وارد کنید.
فرضا" ما میخواهیم در فایل BOOT.WIM ایندکس شماره 1 اجرا شود. لذا عدد 1 را تایپ کرده و کلید Enter را فشار دهید.

فایل Batch اجرا شده و فایل BOOT.WIM را Mount کرده (در داخل پوشه C:\WIM\Mount) و سپس مطابق شکل زیر اعلام
خواهد کرد که فایل مذکور Mount شد و دوباره منوی گزینه ها را نشان خواهد داد و منظر خواهد نشست تا شما انتخاب بعدی
را انجام دهید.

http://www.worldup.ir/images/4qmntcqjp40cg654vk0.png (http://www.worldup.ir/)

خالا شما میتوانید به درون پوشه C:\WIM\Mount وارد شده و تغییرات دلخواهتان را در آن انجام دهید و سپس دوباره در منوی
فایل Batch انتخاب بعدی را انجام دهید (معمولا" انتخاب گزینه 2 برای ثبت تغییرات)
........
و همینطور الی آخر...

امیدوارم مطالب مفید باشند.

Magsoud
03-29-2016, 07:34 PM
در پست قبل فراموش کردم فایل مربوطه را پیوست کنم

Magsoud
03-30-2016, 06:30 PM
فایل DISM.exe موارد استعمال خیلی متعددی دارد
از طرف دیگر موارد استعمال در ویندوز های 7 و ببعد هم تا حدودی با هم فرق دارند.
لذا داشتم فکر میکردم که از کجا شروع کنم و چگونه ادامه بدهم و مقداری گیج شده بودم که چکار کنم تا اینکه پیامی از
دوست ارجمند و عضو محترم انجمن (سهند) دریافت کردم که راه را برایم آسان کرد.

و در نهایت تصمیم گرفتم که منتظر سوالات عزیزان نشسته و بر اساس پرسش هائی که میشود ، مطلب را توضیح دهم.

و امروز سوال دوست ارجمندمان را جواب میدهم که پرسیده:

سوال:
------
... میخواهم وقتی که سی دی را داخل CD ROM قرار دادم ، با اجرای یک فایل Batch، تمام محتویات موجود در CD ROM
به داخل پوشه ای بنام win در کنار فایل Batch کپی شود....

جواب:
-------
داخل یک کامپیوتر درایو های متعددی وجود دارند. تعدادی از درایو ها پارتیشن های موجود در هارد بوده و یک یا چند درایو هم
مخصوص CD ROM یا DVD ROM ها هست و در صورتیکه فرضا" یک یا چند فلاش را هم به کامپیوتر وصل کنیم، درایو های
دیگری هم ایجاد خواهد شد.

حالا اگر ما بخواهیم توسط یک فایل Batch محتویات یک درایو را بجائی کپی کنیم دو حالت پیش می آید:

1. میدانیم که از کدام درایو باید کپی کنیم. در این حالت کار بسیار ساده هست و کار بسادگی قابل انجام می باشد.

2. نمیدانیم که از کدام درایو باید کپی کنیم و میخواهیم یک فایل Batch بطور اتوماتیک درایو مورد نظر را شناسائی کرده
و سپس محتویات آن را جائی که مشخص می کنیم کپی کند.
در این حالت باید بصورت زیر عمل کرد:

ما اول باید یک نشانی ای از محتویات درایو مورد بحث داشته باشیم که این نشانی در درایو های دیگر موجود نباشد.
وقتی این نشانی را پیدا کردیم بقیه کار راحت است. به مثال زیر توجه کنید:

_ فرض میکنیم که میخواهیم سی دی XXX را داخل سی دی رام بگذاریم و میخواهیم با اجرای یک فایل Batch محتویات
این سی دی به داخل پوشه ای بنام Mount در کنار فایل Batch کپی شود.

_ و باز فرض می کنیم که در روت سی دی XXX فایلی بنام xxx.txt وجود دارد (این فایل xxx.txt همان نشانی است که
لازم داریم).

حالا یک فایل Batch با محتوای زیر درست کرده و آن را با هر نامی مثلا" CD.cmd ذخیره کنید:

@echo off
Set WorkDir=%~dp0
set tagfile=\xxx.txt
for %%i in (c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z) do if exist "%%i:%tagfile%" set CDROM=%%i:
xcopy %CDROM% Mount\ /s /e /h /y

حالا اگر سی دی XXX را به کامپیوتر وارد کرده و سپس فایل Batch را اجرا کنید ،فایل Batch بطور اتوماتیک درایو
سی دی XXX را پیدا کرده و سپس در کنار خود پوشه ای بنام Mount درست کرده و محتویات سی دی XXX را
داخل پوشه Mount کپی خواهد کرد.

اگر نکته مبهمی بود ، یادداشت بگذارید تا توضیح دهم.

سهند
04-02-2016, 08:57 AM
((فایل DISM.exe موارد استعمال خیلی متعددی دارد
لذا داشتم فکر میکردم که از کجا شروع کنم و چگونه ادامه بدهم و مقداری گیج شده بودم که چکار کنم تا اینکه پیامی از
و در نهایت تصمیم گرفتم که منتظر سوالات عزیزان نشسته و بر اساس پرسش هائی که میشود ، مطلب را توضیح دهم.))

استاد ازتون خیلی ممنون که به سوال بنده توضیح دادید
ولی این سوال به نظر بنده حقیر اومد ولی یکسری دستورات هست که من خبری ازشون ندارم یعنی اطلاعی ندارم که بتونم سوال بپرسم ولی چون اموزشهای شما چه در این انجمن وچه در انجمن های دیگه رو دیدم وخوندم میخواستم شما همون روال اموزشی خودتونو ادامه بدید واگه سوال یا مشکلی هم در رابطه با این تاپیک واین موضوع چه برای دوستان وچه برای بنده پیش اومد ازتون همون سوال رو میپرسیم البته اینحرفای منو بحساب بی ادبی وامر کردن نگذارید خیلی ممنون وتشکر

سهند
04-02-2016, 09:33 AM
فایل DISM.exe موارد استعمال خیلی متعددی دارد

و در نهایت تصمیم گرفتم که منتظر سوالات عزیزان نشسته و بر اساس پرسش هائی که میشود ، مطلب را توضیح دهم.

و امروز سوال دوست ارجمندمان را جواب میدهم که پرسیده:

سوال:
------
... میخواهم وقتی که سی دی را داخل CD ROM قرار دادم ، با اجرای یک فایل Batch، تمام محتویات موجود در CD ROM
به داخل پوشه ای بنام win در کنار فایل Batch کپی شود....

جواب:
-------
داخل یک کامپیوتر درایو های متعددی وجود دارند. تعدادی از درایو ها پارتیشن های موجود در هارد بوده و یک یا چند درایو هم
مخصوص CD ROM یا DVD ROM ها هست و در صورتیکه فرضا" یک یا چند فلاش را هم به کامپیوتر وصل کنیم، درایو های
دیگری هم ایجاد خواهد شد.

حالا اگر ما بخواهیم توسط یک فایل Batch محتویات یک درایو را بجائی کپی کنیم دو حالت پیش می آید:

1. میدانیم که از کدام درایو باید کپی کنیم. در این حالت کار بسیار ساده هست و کار بسادگی قابل انجام می باشد.

2. نمیدانیم که از کدام درایو باید کپی کنیم و میخواهیم یک فایل Batch بطور اتوماتیک درایو مورد نظر را شناسائی کرده
و سپس محتویات آن را جائی که مشخص می کنیم کپی کند.
در این حالت باید بصورت زیر عمل کرد:

ما اول باید یک نشانی ای از محتویات درایو مورد بحث داشته باشیم که این نشانی در درایو های دیگر موجود نباشد.
وقتی این نشانی را پیدا کردیم بقیه کار راحت است. به مثال زیر توجه کنید:

_ فرض میکنیم که میخواهیم سی دی XXX را داخل سی دی رام بگذاریم و میخواهیم با اجرای یک فایل Batch محتویات
این سی دی به داخل پوشه ای بنام Mount در کنار فایل Batch کپی شود.

_ و باز فرض می کنیم که در روت سی دی XXX فایلی بنام xxx.txt وجود دارد (این فایل xxx.txt همان نشانی است که
لازم داریم).

حالا یک فایل Batch با محتوای زیر درست کرده و آن را با هر نامی مثلا" CD.cmd ذخیره کنید:

@echo off
Set WorkDir=%~dp0
set tagfile=\xxx.txt
for %%i in (c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z) do if exist "%%i:%tagfile%" set CDROM=%%i:
xcopy %CDROM% Mount\ /s /e /h /y

حالا اگر سی دی XXX را به کامپیوتر وارد کرده و سپس فایل Batch را اجرا کنید ،فایل Batch بطور اتوماتیک درایو
سی دی XXX را پیدا کرده و سپس در کنار خود پوشه ای بنام Mount درست کرده و محتویات سی دی XXX را
داخل پوشه Mount کپی خواهد کرد.

اگر نکته مبهمی بود ، یادداشت بگذارید تا توضیح دهم.

استاد حالا اگه بخواهیم ازمون بپرسه در کدوم درایو هست سی دی تا اونو کپی کنه وما با زدن اسم درایو مثلا a;b;c;d;e;f;g;h;;.... اونا رو کپی کنه
چون ممکنه تو سی دی که کاربری اونو میخواد ویرایش کنه احتمالا اون فایل cd.text موجود نباشه

Magsoud
04-02-2016, 01:55 PM
در موردی که فرمودید چند حالت پیش می آید:

1. اگر شمافایلی بخصوص در داخل سی دی داشته باشید (با هر نامی)، میشود با تغییری مختصر در دستوری که در بالا
توضیح داده شد، کار را اتوماتیک انجام دهید.

2. میتوان دستوری داد که لیست تمام درایو های موجود در کامپیوتر را مثلا" C:،:D،G:،X: نشان دهد ولی در آن زمان شما
از کجا میخواهید بدانید که باید کدام درایو را انتخاب کنید.
حتی اگر با دستوری کاری کنیم که فقط لیست درایو های سی دی نشان داده شود، باز هم چگونه میخواهید درایو مورد نظر
را شناسائی کنید. برای اینکه ممکن است یک کامپیوتر 2 تا یا بیشتر سی دی رام داشته باشد.

بنده خودم برای این موارد در روت سی دی ای که می سازم معمولا" فایلی با نام Magsoud.txt قرار داده و سپس با
روشی که در پست قبلی عرض کردم آن را شناسائی می کنم.

شاید بهتر باشد در مورد نیازتان بیشتر توضیح دهید

سهند
04-02-2016, 03:42 PM
استاد منظور کلی بنده از این سوالات اینه که بتونم پروژه ای که باهاتون در موردش صحبت کردم رو تکمیل کنم

ومنظور من از این سوال اخر اینه که کسی که میخواد سی دی ویندوز رو ویرایش کنه حتما در محیط ویندوز اقدام به اینکار میکنه ودرضمن میدونه این سی دی ویندوز یا بصورت سی دی هست یا بصورت ایمیج که اگه بصورت سی دی هست خوب محتویات سی دی ویندوز که یه فایل بخصوصی داخل اون میتونیم نشانه گذاری کنیم که در صورت وجود اون بتونه اینکار رو انجام بده مثلا فایلی در پوشه سورس سی دی ویندوز رو به فایل بچ بشناسونیم که اون فایل حتما در سی دی های ویندوز موجود باشه وذدر صورت وجود اون فایل اون فایل بچ بتونه کار کپی رو انجام بده

Magsoud
04-02-2016, 04:00 PM
بله می شود یک فایلی را که فرضا" در پوشه sources موجود است را بعنوان نشانه در دستوری که در پست های قبلی
توضیح دادم قرار داد
برای مثال اگر بخواهیم که فایل فرضا" xxx.exe را که داخل پوشه Sourc قرار دارد بعنوان نشانه انتخاب کنیم در دستور
توضیح داده شده در قسمت set tagfile باید بصورت زیر بنویسیم:

set tagfile=sources\xxx.exe

Magsoud
04-02-2016, 08:32 PM
گفتیم که DISM موجود در ویندوز 8 با DISM موجود در ویندوز 7 متفاوت بوده و دارای امکانات بیشتری می باشد.

بنابر این بدیهی است که استفاده از DISM ویندوز 8 (موجود در Windows ADK) ارجح تر است و لذا بنده هم مطالب
را در رابطه با قابلیت های همین نوع ارایه خواهم کرد.

DISM.exe میتواند ایمیج های نوع WIM و نیز ایمیج های ماشین مجازی (پسوند های vhd و vhdx) را mount کند تا
بتوانیم در آن ها تغییرات بدهیم.

برای دادن تغییرات مختلف با استفاده از DISM بشرح زیر عمل می شود.

دستور Capture (تهیه ایمیج از پارتیشن های موجود در هارد)
-----------------------------------------------------------------
برای تهیه ایمیح از یک پارتیشن ویندوز ، اول با WinPE بالا آمده و سپس از دستوری شبیه دستور زیر استفاده میگردد:

Dism /Capture-Image /ImageFile:c:\My_Windows.wim /CaptureDir:C:\ /Name:"My_Windows"

با دستور بالا از پارتیشن ویندوز در درایو C ایمیجی با نام My_Windows.wim در روت درایو C ساخته خواهد شد.

دستور Mount
----------------
فرضا" ایمیجی بنام xxx.wim داریم که در داخل پوشه D:\images قرار دارد و میخواهیم در آن تغییراتی بدهیم.
برای اینکه بتوان در یک ایمیج تغییرات داد، لازم است که اول به محتوای آن دسترسی داشته باشیم.

حالا که میخواهیم در ایمیج D:\images\xxx.wim تغییرات بدهیم اول پوشه ای بنام Mount در فرضا" روت درایو D درست
کرده و سپس مطابق مثال زیر با استفاده از دستور Mount-Image به DISM میگوئیم که محتویات فایل D:\images\xxx.wim
را موقتا" در داخل پوشه D:\Mount قرار دهد تا ما بتوانیم در محتوای آن دخل و تصرف کنیم:

Dism /Mount-Image /ImageFile:C:\images\xxx.wim /index:1 /MountDir:D:\Mount

برنامه کارش را شروع کرده و در انتها اگر به پوشه D:\Mount وارد شویم خواهیم دید که تمام محتویات فایل xxx.wim در
داخلش وجود دارند که میتوانیم در آن ها دخل و تصرف بکنیم.

تذکر:
------
با دستور بالا مدت زمانی طول می کشد تا عمل Mount-Image تمام شود تا بتوانیم در فایل های موجود تغییرات بدهیم.
ولی زمان هائی هست که ما نمیخواهیم که در فایل های داخل ایمیج هیچ تغییری بدهیم. بلکه فقط میخواهیم یک نگاهی
به محتویات آن بیندازیم.
در این موارد میتوانیم فایل مورد بحث را با دستور زیر Mount کنیم که فرقش با دستور بالا در این است که ما دیگر نمیتوانیم
در فایل های داخل پوشه D:\Mount هیچگونه تغییری بدهیم.
حسن این روش این است که عمل Mount شدن مدت زمان کمتری طول خواهد کشید.

Dism /Mount-Image /ImageFile:D:\images\xxx.wim /index:1 /MountDir:D:\Mount /ReadOnly /Optimize

دستورات Unmount و Commit
---------------------------------
فرض کنیم که فایل xxx.wim را برابر مثال گفته شده Mount کردیم که در آن تغییرات بدهیم.
و باز فرض میکنیم که تغییراتی در محتوای موجود در پوشه D:\Mount انجام دادیم.

حالا باید دو تا کار انجام دهیم یکی اینکه به برنامه بگوئیم که فایل Mount شده در پوشه D:\Mount را Unmount نماید و
دوم اینکه بگوئیم تغییراتی را که ما دادیم را قبول کند. که در این مثال از دستور زیر استفاده می کنیم:

Dism /Unmount-Image /MountDir: D:\Mount/commit

تذکر:
------
اگر ما فقط بگوئیم که فایل مورد بحث را Unmount کند، برنامه این کار را انجام خواهد داد ولی هیچ تغییراتی را قبول نکرده
و فایل نهائی هیچ فرقی با قبل نخواهد کرد.

ولی با استفاده از دستور Commit برنامه اول تغییرات را انجام داده و بعد ایمیج را Unmount خواهد کرد.

نکات دیگری هم در رابطه با بحث هائی که امروز داشتیم وجود دارند که حداقل در حال حاظر نیازی به توضیح آن ها نیست.

Magsoud
04-03-2016, 01:34 PM
دستور Apply
---------------
فرضا" قبلا" از یک پارتیشن ایمیجی با نام xxx.wim تهیه کرده و آن را در داخل پوشه H:\Images ذخیره کرده ایم و حالا
میخواهیم این ایمیج را به پارتیشن C اعمال کنیم. از دستور زیر استفاده می نمائیم:

Dism /apply-image /imagefile:H:\Images\xxx.wim /index:1 /ApplyDir:C:\

دستور Split
--------------
بنده تجربه عملی با این دستور نداشته و صرفا" گفته های مایکروسافت را در مورد آن شرح می دهم.

... گاهی وقتی ایمیج یک پارتیشن را تهیه کنیم می بینیم که ایمیج حاصل حجم خیلی بالائی دارد بطوری که در یک DVD جا
نمیگیرد و حتی بعضی اوقات نیاز به بیشتر از دو DVD دارد.
در این موارد میتوانیم با استفاده از دستور Split ایمیجی را که داریم به چند فایل با اندازه های دلخواه ما تقسیم کنیم .

با استفاده از دستور Split در آخر کار عوض داشتن فایلی با پسوند WIM فایل هائی با پسوند swm خواهیم داشت.
فرضا" اگر نام فایل نهائی را xxx.swm تعیین کرده باشیم در انتهای کار خواهیم دید که فایل های xxx.swm ، xxx2.swm و
xxx3.swm و....... درست شده اند.

برای مثال با فرض اینکه فایلی حجیم با نام xxx.wim در روت درایو D داریم و میخواهیم آن را طوری تقسیم کنیم که هر تکه
از آن 600 مگا بایت حجم داشته باشد که بتوانیم آن ها را توسط CD استفاده کنیم و میخواهیم نام فایل های تقسیم شده
install.swm باشد و فایل های نهائی در داخل پوشه D:\images ذخیره شوند.
از دستور زیر استفاده می کنیم:

Dism /Split-Image /ImageFile:D:\xxx.wim /SWMFile:D:\images\install.swm /FileSize:600

با این دستور در انتها در داخل پوشه D:\images فایل هائی با نام های Install.swm ، Install2.swm ، Install3.swm و ....
خواهیم داشت.

تذکرات:
--------
1. در انتهای کار یعنی بعد از تقسیم یک فایل بزرگ به فایل های کوچکتر، بایستی فایل های بدست آمده را در چند CD یا
DVD جا داده و سپس میتوانیم از آن ها برای نصب استفاده کنیم.

2. این نوع نصب در ویندوز های 8 و 8.1 شدنی نیست و لی در ویندوز های قبل از ویندوز 8 می شود از آن ها با استفاده
از دستور installfrom عمل نصب را انجام داد.
تذکر اینکه اگر بخواهید از این نوع نصب استفاده کنید بایستی حتما" نام فایل های نهائی Install.swm ، Install2.swm ،
Install3.swm و ... باشد و گرنه عمل نصب انجام نخواهد شد.

3. نمیتوان در اینگونه ایمیج ها تغییرات انجام داد و فقط میتوانید آن ها را با استفاده از دستور Apply-Image به پارتیشن
مورد نظر اعمال کرد.

4. مایکروسافت در رابطه با ساختن دی وی هائی با اینگونه ایمیج ها به شرح زیر توضیح داده است.

ساخت DVD های لازم با ایمیج های توضیح داده شده
-----------------------------------------------------------
1. اول باید ببینید که تعداد ایمیج های تقسیم شده ای که دارید (فایل های با پسوند swm) چند تا است. فرض میکنیم که
شما فقط تعداد دو تا فایل swm یعنی فایل های Install1.swm و Install2.swm را دارید و میخواهید DVD های لازم را بسازید.
با این فرض دو تا پوشه فرضا" با نام های زیر در محل زیر درست کنید:

C:\span\DVD1\source
C:\span\DVD2\source

2. فایل Install1.swm را داخل پوشه C:\span\DVD1\source و فایل Install2.swm را داخل پوشه C:\span\DVD2\source
قرار دهید.

3. حالا باید ایزوی تک تک پوشه های مورد نظر را تهیه کرده و هر کدام را در یک DVD رایت نمائید.
اولین DVD باید بوتیبل باشد که میتوانید بصورت زیر درست نمائید:

برای ساخت ایزوی بوتیبل میتوانید از فایل Oscdimg استفاده نمائید.
با فرض اینکه در داخل ویندوز 8 نوع 32 بیتی هستید که در آن Windows ADK نصب هست میتوانید از دستور زیر استفاده
کنید:

oscdimg -n -m –b"C:\Program Files (x86)\Windows Kits\8.0\Assessment and Deployment Kit\Deployment Tools\x86\Oscdimg\etfsboot.com" C:\span\DVD1\source C:\span\DVD1\DVD1.iso

و برای ساخت DVD دوم که بوتیبل نیست میتوانید در دستور بالا گزینه b- را خذف کرده و دستور Oscdimg را بصورت زیر
استفاده کنید:

oscdimg -n C:\span\DVD2\source C:\span\DVD2\DVD2.iso

توجه داشته باشید که در دستورات بالا آدرس ها در ویندوز های دیگر فرق دارند.

Magsoud
04-04-2016, 01:48 PM
ساختن فایل Install.wim که داخلش چندین نوع ویندوز باشد
----------------------------------------------------------------
حتما" دی وی دی هائی را دیده اید که داخلشان چند نوع ویندوز وجود دارد. در بحث امروز طریقه ساخت اینگونه ویندوز ها را
یاد می گیریم.
ما حتی میتوانیم در یک دی وی دی ویندوز، هم ویندوز نوع 32 بیتی و هم ویندوز نوع 64 بیتی را در کنار هم داشته باشیم.

برای اینکه هر دو نوع ویندوز (32 بیت و 64 بیت) را در کنار هم داخل یک فایل WIM داشته باشید، بشرح زیر عمل نمائید.
تذکر اینکه ظاهرا" این کار را فقط در داخل ویندوز 32 بیتی میشود انجام داد.

1. پوشه ای بنام win_32 در روت درایو C درست کرده و تمام محتویات DVD یک ویندوز 32 بیتی را به داخل آن کپی کنید

2. پوشه ای بنام win_64 در روت درایو C درست کرده و فقط فایل Install.wim را از داخل یک دی وی دی ویندوز 64 بیتی
به داخل این پوشه کپی کنید.

3. حالا اگر دستور زیر را اجرا کنید، فایل Install.wim نوع 64 بیتی به فایل Install.wim ویندوز 32 بیتی افزوده خواهد شد:

Dism /Export-Image /SourceImageFile:c:\win_64\install.wim /SourceIndex:1 /DestinationImageFile:c:\win_32\sources\install.wim /DestinationName:"Sahand 64-bit windows"

با دستور بالا ویندوز 64 بیتی به ویندوز 32 بیتی اضافه می شود.
در پایان این بحث (برای مثال بالا) ما یک DVD خواهیم داشت که دارای دو تا ویندوز 32 و 64 بیتی هست و اگر کاربر با این
DVD بوت کند،منوئی خواهد دید که دارای دو گزینه است و یکی از گزینه ها عبارت عبارت Sahand 64-bit windows است
که کاربر با دیدن آن خواهد فهمید که این ویندوز یک ویندوز نوع 64 بیتی هست.

نکته ها:
--------
_ هر نوع ویندوز موجود در داخل فایل Install.wim دارای یک شماره ایندکس هست که با آن شناخته میشود.

_ در موقع نصب عادی ، کاربر در منوی نصب نام انواع ویندوز های موجود در دی وی دی را دیده و میتواند با انتخاب نام یکی را
نصب کند.

_ اگر بخواهیم در این نوع DVD های چند ویندوزی، بطور اتوماتیک یکی از ویندوز های موجود نصب شود، بایستی در دستوراتی
که می دهیم شماره ایندکس ویندوز مورد نظر را بدهیم.

_ فرض کنیم که شما از قبل یک ایمیج با نام xxx.wim در روت درایو C دارید و الان میخواهید که ایمیج پارتیشن D در
کامپیوترتان را تهیه کرده و آن را به فایل C:\xxx.wim کنید.میتوانید از دستور زیر کمک بگیرید:

Dism /Append-Image /ImageFile:c:\xxx.wim /CaptureDir:D:\ /Name:Drive-D

Magsoud
04-05-2016, 05:21 PM
توضیحات مهم:
-------------
در شروع این تاپیک مطالب کلی را در رابطه با DISM عرض کرده و اشاره کردم که DISM موجود در ویندوز های 7 و 8
با هم فرق دارند.
فراموش نکنید که DISM موجود در ویندوز های 8 و 8.1 هم با هم فرق دارند.
تفاوت ورژن های مختلف DISM بیشتر در دو مورد است:
1. ورژن جدید تر قابلیت یا قابلیت های بیشتری نسبت به ورژن های پائین تر دارد.
2. بعضی از قابلیت ها نامشان در ورژن های متفاوت فرق دارد.که در مثال زیر نمونه ای از این مطلب را مشاهده میکنید.

یک مثال:
-----------
در آخرین ورژن DISM برای اینکه مشخصات یک فایل WIM را بدانیم از دستوری بنام Get-ImageInfo استفاده می شود.
با فرض اینکه داخل یک فایل WIM ممکن است تعداد چند نوع ویندوز وجود داشته باشد، با اجرای صحیح این دستور
نام و مشخصات کلیه محتویات فایل WIM نشان داده خواهد شد.

حالا اگر بخواهیم دقیقا" همین کار را با DISM موجود در ویندوز 7 انجام بدهیم، اگر همان دستور Get-ImageInfo را
استفاده کنیم برنامه هیچ کاری نکرده و فقط پیغام خواهد داد که گزینه ای بنام Get-ImageInfo نمی شناسد.
ولی در عوض در این ورژن از DISM گزینه ای بنام get-wiminfo وجود دارد که با استفاده از آن تمام مشخصه های
مورد نظر مشخص خواهند شد.
====================
فراموش نکنید که همانطور که قبلا" در شروع این تاپیک عرض کردم، بنده مطالب و دستورات گفته شده
توسط مایکروسافت را در رابطه با DISM شرح می دهم و در خال حاظر در سایت های مایکروسافت فقط
اطلاعات آخرین ورژن DISM موجود هستند.

و اینکه بخواهیم مشخصه های ورژن های مختلف DISM را بررسی کنیم، حداقل از توان بنده خارج است.

Magsoud
04-06-2016, 01:28 AM
هر کاربری ممکن است چندین دی وی دی نصب ویندوز (مثلا" ویندوز 8 ) داشته باشد.
هیچ کاربری پول مفت و اضافه ندارد که بخواهد همزمان چندین دی وی دی از یک ویندوز داشته باشد.
پس چرا اکثریت کاربران حتی خود بنده باید همواره چندین نوع از یک ویندوز را داشته باشیم؟

برای اینکه دلیل این مسئله را بدانید به مثال زیر توحه فرمائید.
فرضا" همین امروز از شرکت مایکروسافت جدید ترین و بروز ترین دی وی دی ویندوز را می خرید که تمام امکانات را دارد.و
این ویندوز را در کامپیوتر خود نصب کرده و باز فرضا" یک سال از این ویندوز استفاده می کنید.
بعد از یک سال بهر علتی تصمیم میگیرید که کامپیوتر خود را عوض کنید و لذا یک کامپیوتر نو خریده و میخواهید در آن ویندوز
نصب کنید، حالا شما باید یکی از چند کار زیر را انجام دهید:

1. دیگر دی وی دی جدید ویندوز نخریده و دوباره همان دی وی دی ویندوزی که یک سال قبل گرفته اید را استفاده کرده
و نصب می کنید.
2. دی وی دی جدید ویندوز خریده و آن را نصب می کنید.
3. شما کاربری مثل بنده هستید که در اینصورت هیچکدام از دو کار بالا را انجام نداده بلکه ویندوزی را که خودتان برابر علایق
خود ساخته اید را استفاده می کنید.

اما علت این کار: دی وی دی ویندوزی که امروز از مایکروسافت خریده ایم ، برای امروز خوب است. ولی چند روز بعد بهر علتی
مایکروسافت یک آپدیت ارایه میکند و شما برای این که هم بروز باشید و هم سیستمتان ایمن تر باشد، مجبورا" بایستی
آپدیت جدید را دانلود و نصب کنید. و همینطور چند روز بعد مایکروسافت یک افزونه دیگر برای بهبود ویندوز ارایه میکند و.. شما
باز دانلود کرده و نصب می کنید.
پس با این حساب اگر یک زمانی بخواهید در کامپیوتر دیگری از اول ویندوز نصب کنید، استفاده از دی وی دی ایکه قبلا" خریده
بودید کافی نیست چون اگر آن دی وی دی را استفاده کنید بعد از نصب ویندوز مجبورید که اینترنت را گشته و آپدیت های بعد
از خرید این دی وی دی را پیدا کرده، دانلود نموده و نصب کنید.

اما باز هم مسئله داریم برای مثال:
_ فرضا" پس از نصب ویندوز، پس از مدتی متوحه می شوید که پاره ای از قابلیت های ویندوز نصب شده را هیچوقت استفاده
نمیکنید. و این قابلیت ها در سیستم شما فقط حجم را بیخودی اشغال کرده اند و مطمئنا" دوست دارید که یک جوری از شر
این قابلیت ها راحت شوید.

_ شما ممکن است دوست داشته باشید که در حین نصب ویندوز تعدادی قابلیت ها نبوده و در عوض قابلیت های دیگری
وجود داشته باشند.

دلایلی که گفته شد و پاره ای دلایل دیگر باعث میشوند که یک کاربر آگاه سعی کند که ویندوزی داشته باشد که مطابق
نیاز ها و علایقش باشد. و بحث این تاپیک هم در حقیقت چگونگی انجام این کار یعنی چگونگی ساخت ویندوز با امکانات مختلف را توضیح می دهد.

باز هم زیاد حرف زدم و بهتر است مطالب مربوط به تاپیک را دنبال کنیم.

اضافه کردن یک یا چند قابلیت به ویندوز
-------------------------------------------
هر قابلیتی در حقیقت یک بسته نرم افزاری است که در اصطلاح مایکروسافت به این قابلیت یا قابلیت ها عنوان Package
داده شده و مایکروسافت معمولا" Package ها را با پسوند cab ارایه میکند.

ما میتوانیم Package های مورد نیازمان را به ویندوز اضافه کرده و یا همانطور که در بحث بعدی توضیح خواهم داد میتوانیم
Package یا Package هائی را از داخل ویندوز حذف کنیم.

عمل اضافه کردن و یا حذف کردن در کل به دو روش قابل انجام هست. یک روش این است که مستقیما" با استفاده از خط
فرمان ویندوز عمل اضافه کردن یا حذف را انجام دهیم و روش دوم این است که از Unattend Answer file استفاده شود.

فرض میکنیم که شما:
_ میخواهید به ویندوز (در اصل یعنی به D:\images\install.wim) قابلیت هائی را اضافه کنید.
_ پوشه ای بنام Mount را در روت درایو D درست کرده اید (D:\Mount) تا فایل بالا را برای انجام تغییرات درون این پوشه
Mount کنید.
_ پوشه D:\packages را درست کرده و دو تا فایل package1.cab و package2.cab را درون آن قرار داده اید و میخواهید
این دوتا Package را به ویندوز مورد نظرتان اضافه کنید.

قبلا" عرض کردم که داخل دی وی دی ویندوز (در اصل داخل فایل Install.wim موجود در دی وی دی) ممکن است فقط یک
ویندوز موجود بوده و ممکن است دو تا یا چندین ویندوز وجود داشته باشد.
حالا که میخواهیم در ویندوز تغییرات بدهیم، اول لازم است که بدانیم که آیا داخل فایل Install.wim فقط یک ویندوز وجود دارد
و یا بیشتر. و اگر بیشتر، لازم است بدانیم که کدامیک از ویندوز های موجود در داخل این فایل را میخواهیم تغییر دهیم.

برای فهمیدن مشخصات محتوای فایل Install.wim از دستور Get-ImageInfo به صورت زیر استفاده می کنیم:

Dism /Get-ImageInfo /ImageFile:D:\images\install.wim

با اجرای این دستور ، تمام مشخصات ویندوز های موجود در داخل فایل D:\images\install.wim در خط فرمان ویندوز نشان
داده خواهد شد.
حالا فرض میکنیم که مشخصات نشان داده شده را مطالعه کرده و دیدیم که داخل فایل Install.wim چند نوع ویندوز وجود
دارند که یکی از آن ها نامش Windows 7 HomeBasic است و ما میخواهیم در این ویندوز تغییراتی انجام دهیم.

برای اینکه بتوانیم در این مثال در ویندوز Windows 7 HomeBasic تغییراتی بدهیم، اول لازم است که به فایل های آن
دسترسی داشته باشیم که این کار همانطور که قبلا" هم اشاره کردم با Mount کردن فایل مربوطه قابل انجام است. لذا
برای این کار از دستور زیر استفاده می کنیم:

Dism /Mount-Image /ImageFile:D:\images\install.wim /Name:"Windows 7 HomeBasic" /MountDir:D:\Mount

اجرای این دستور مدتی زمان برده و در انتهای کار تمام محتوای ویندوز Windows 7 HomeBasic بطور موقت درون پوشه
D:\Mount قرا خواهند گرفت و میشود در آن تغییرات مورد نظر را اعمال کرد.

در بالا گفتیم که میخواهیم قابلیت های package1.cab و package2.cab را به ویندوز مورد نظرمان اضافه کنیم. این کار با
دستور زیر قابل انجام است:

Dism /Image:D:\Mount /Add-Package /PackagePath:D:\packages\package1.cab /PackagePath:D:\packages\package2.cab

تذکر اینکه در زمان اضافه کردن Package ها میتوان یکی یکی این کار را انجام داده و یا اینکه مثل مثال بالا چند تا را با هم در
یک سطر خط فرمان انجام داد.

بعد از اتمام کار لازم است که کاری کنیم تا ویندوز Mount شده اول تغییرات را اعمال کرده و بعد unmount شود که از دستور
زیر استفاده می کنیم:

Dism /Unmount-Image /MountDir:D:\Mount /Commit

در جلسه بعد چگونگی حذف Package ها از ویندوز را بحث می کنیم.

سهند
04-06-2016, 05:44 PM
هر کاربری ممکن است چندین دی وی دی نصب ویندوز (مثلا" ویندوز 8 ) داشته باشد.
هیچ کاربری پول مفت و اضافه ندارد که بخواهد همزمان چندین دی وی دی از یک ویندوز داشته باشد.
پس چرا اکثریت کاربران حتی خود بنده باید همواره چندین نوع از یک ویندوز را داشته باشیم؟

برای اینکه دلیل این مسئله را بدانید به مثال زیر توحه فرمائید.
فرضا" همین امروز از شرکت مایکروسافت جدید ترین و بروز ترین دی وی دی ویندوز را می خرید که تمام امکانات را دارد.و
این ویندوز را در کامپیوتر خود نصب کرده و باز فرضا" یک سال از این ویندوز استفاده می کنید.
بعد از یک سال بهر علتی تصمیم میگیرید که کامپیوتر خود را عوض کنید و لذا یک کامپیوتر نو خریده و میخواهید در آن ویندوز
نصب کنید، حالا شما باید یکی از چند کار زیر را انجام دهید:

1. دیگر دی وی دی جدید ویندوز نخریده و دوباره همان دی وی دی ویندوزی که یک سال قبل گرفته اید را استفاده کرده
و نصب می کنید.
2. دی وی دی جدید ویندوز خریده و آن را نصب می کنید.
3. شما کاربری مثل بنده هستید که در اینصورت هیچکدام از دو کار بالا را انجام نداده بلکه ویندوزی را که خودتان برابر علایق
خود ساخته اید را استفاده می کنید.

اما علت این کار: دی وی دی ویندوزی که امروز از مایکروسافت خریده ایم ، برای امروز خوب است. ولی چند روز بعد بهر علتی
مایکروسافت یک آپدیت ارایه میکند و شما برای این که هم بروز باشید و هم سیستمتان ایمن تر باشد، مجبورا" بایستی
آپدیت جدید را دانلود و نصب کنید. و همینطور چند روز بعد مایکروسافت یک افزونه دیگر برای بهبود ویندوز ارایه میکند و.. شما
باز دانلود کرده و نصب می کنید.
پس با این حساب اگر یک زمانی بخواهید در کامپیوتر دیگری از اول ویندوز نصب کنید، استفاده از دی وی دی ایکه قبلا" خریده
بودید کافی نیست چون اگر آن دی وی دی را استفاده کنید بعد از نصب ویندوز مجبورید که اینترنت را گشته و آپدیت های بعد
از خرید این دی وی دی را پیدا کرده، دانلود نموده و نصب کنید.

اما باز هم مسئله داریم برای مثال:
_ فرضا" پس از نصب ویندوز، پس از مدتی متوحه می شوید که پاره ای از قابلیت های ویندوز نصب شده را هیچوقت استفاده
نمیکنید. و این قابلیت ها در سیستم شما فقط حجم را بیخودی اشغال کرده اند و مطمئنا" دوست دارید که یک جوری از شر
این قابلیت ها راحت شوید.

_ شما ممکن است دوست داشته باشید که در حین نصب ویندوز تعدادی قابلیت ها نبوده و در عوض قابلیت های دیگری
وجود داشته باشند.

دلایلی که گفته شد و پاره ای دلایل دیگر باعث میشوند که یک کاربر آگاه سعی کند که ویندوزی داشته باشد که مطابق
نیاز ها و علایقش باشد. و بحث این تاپیک هم در حقیقت چگونگی انجام این کار یعنی چگونگی ساخت ویندوز با امکانات مختلف را توضیح می دهد.

باز هم زیاد حرف زدم و بهتر است مطالب مربوط به تاپیک را دنبال کنیم.

اضافه کردن یک یا چند قابلیت به ویندوز
-------------------------------------------
هر قابلیتی در حقیقت یک بسته نرم افزاری است که در اصطلاح مایکروسافت به این قابلیت یا قابلیت ها عنوان Package
داده شده و مایکروسافت معمولا" Package ها را با پسوند cab ارایه میکند.

ما میتوانیم Package های مورد نیازمان را به ویندوز اضافه کرده و یا همانطور که در بحث بعدی توضیح خواهم داد میتوانیم
Package یا Package هائی را از داخل ویندوز حذف کنیم.

عمل اضافه کردن و یا حذف کردن در کل به دو روش قابل انجام هست. یک روش این است که مستقیما" با استفاده از خط
فرمان ویندوز عمل اضافه کردن یا حذف را انجام دهیم و روش دوم این است که از Unattend Answer file استفاده شود.

فرض میکنیم که شما:
_ میخواهید به ویندوز (در اصل یعنی به D:\images\install.wim) قابلیت هائی را اضافه کنید.
_ پوشه ای بنام Mount را در روت درایو D درست کرده اید (D:\Mount) تا فایل بالا را برای انجام تغییرات درون این پوشه
Mount کنید.
_ پوشه D:\packages را درست کرده و دو تا فایل package1.cab و package2.cab را درون آن قرار داده اید و میخواهید
این دوتا Package را به ویندوز مورد نظرتان اضافه کنید.

قبلا" عرض کردم که داخل دی وی دی ویندوز (در اصل داخل فایل Install.wim موجود در دی وی دی) ممکن است فقط یک
ویندوز موجود بوده و ممکن است دو تا یا چندین ویندوز وجود داشته باشد.
حالا که میخواهیم در ویندوز تغییرات بدهیم، اول لازم است که بدانیم که آیا داخل فایل Install.wim فقط یک ویندوز وجود دارد
و یا بیشتر. و اگر بیشتر، لازم است بدانیم که کدامیک از ویندوز های موجود در داخل این فایل را میخواهیم تغییر دهیم.

برای فهمیدن مشخصات محتوای فایل Install.wim از دستور Get-ImageInfo به صورت زیر استفاده می کنیم:

با اجرای این دستور ، تمام مشخصات ویندوز های موجود در داخل فایل D:\images\install.wim در خط فرمان ویندوز نشان
داده خواهد شد.
حالا فرض میکنیم که مشخصات نشان داده شده را مطالعه کرده و دیدیم که داخل فایل Install.wim چند نوع ویندوز وجود
دارند که یکی از آن ها نامش Windows 7 HomeBasic است و ما میخواهیم در این ویندوز تغییراتی انجام دهیم.

برای اینکه بتوانیم در این مثال در ویندوز Windows 7 HomeBasic تغییراتی بدهیم، اول لازم است که به فایل های آن
دسترسی داشته باشیم که این کار همانطور که قبلا" هم اشاره کردم با Mount کردن فایل مربوطه قابل انجام است. لذا
برای این کار از دستور زیر استفاده می کنیم:

Dism /Mount-Image /ImageFile:D:\images\install.wim /Name:"Windows 7 HomeBasic" /MountDir:D:\Mount

اجرای این دستور مدتی زمان برده و در انتهای کار تمام محتوای ویندوز Windows 7 HomeBasic بطور موقت درون پوشه
D:\Mount قرا خواهند گرفت و میشود در آن تغییرات مورد نظر را اعمال کرد.

در بالا گفتیم که میخواهیم قابلیت های package1.cab و package2.cab را به ویندوز مورد نظرمان اضافه کنیم. این کار با
دستور زیر قابل انجام است:

Dism /Image:D:\Mount /Add-Package /PackagePath:D:\packages\package1.cab /PackagePath:D:\packages\package2.cab

تذکر اینکه در زمان اضافه کردن Package ها میتوان یکی یکی این کار را انجام داده و یا اینکه مثل مثال بالا چند تا را با هم در
یک سطر خط فرمان انجام داد.

بعد از اتمام کار لازم است که کاری کنیم تا ویندوز Mount شده اول تغییرات را اعمال کرده و بعد unmount شود که از دستور
زیر استفاده می کنیم:

در جلسه بعد چگونگی حذف Package ها از ویندوز را بحث می کنیم.

استاد یه سوال در مورد پکیجها
این پکیجهایی که میشه به ویندوز اضافه کرد ایا فقط فرمت cab رو دارند یا فرمتهای دیگه ای هم دارند
دوم اینکه مثلا ما نت فرم ورک 4.6 رو که بصورت exe هست با نرم افزارهای فشرده ساز به cab بدیل کنیم یعنی کل نرم افزارهایی که با پسوند cab هستند میشه اضافه کرد یا فقط پکیجهایی که مایکروسافت ارایه میکند میشه اضافه کرد

Magsoud
04-06-2016, 06:02 PM
سهند عزیز جواب مورد نظر شما هم در بحث زیر موجود است.

حذف Package ها از ویندوز
--------------------------------
دستورات مورد نیاز را ذیلا" مشاهده می نمائید که در سطور بعد هر کدام را سطر به سطر توضیح خواهم داد:

Dism /Image:D:\Mount /Get-Packages
Dism /Image:D:\Mount /Get-Packages >featurelist.txt
DISM /Image:D:\Mount /Remove-Package /PackageName:Microsoft.Windows.Calc.Demo~6595b6144c cf1df~x86~en~1.0.0.0 /PackageName:Microsoft-Windows-MediaPlayer-Package~31bf3856ad364e35~x86~~6.1.6801.0

1. با اجرای دستور سطر اول (دستور (Get-ImageInfo نام و مشخصات ویندوز های موجود در فایل D:\images\install.wim
معلوم خواهد شد که از بین آن ها نام ویندوزی را که میخواهیم در آن تغییرات بدهیم را پیدا می کنیم که فرضا در این مثال
ویندوز با نام Windows 7 HomeBasic را انتخاب می کنیم.

2. با اجرای دستور سطر دوم (دستور Mount-Image) ویندوز با نام Windows 7 HomeBasic را Mount می کنیم (داخل پوشه
D:\images) که قابلیت دادن تغییرات پیدا کند.

3. با اجرای دستور سطر سوم ( دستور Get-Packages) لیست تمام Package های موجود در ایمیج Mount شده در صفحه
خط فرمان دیده خواهد شد که میتوانید بین آن ها انتخاب کنید که کدام Package یا Package ها را میخواهید حذف کنید.

تذکر: میتوانید عوض استفاده از دستور سطر سوم، از دستور سطر چهارم استفاده نمائید. خوبی استفاده از این دستور این
است که در این حالت نام Package های موجود در ایمیج Mount شده عوض اینکه در خط فرمان نشان داده شود، در یک
فایل متنی بنام featurelist.txt در کنار فایل Batch ایجاد خواهد شد که میتوانید آن را مطالعه کرده و انتخاب کنید که کدام
Package یا Package ها را میخواهید حذف کنید.

4. میتوانید Package های مورد نظرتان را یکی یکی و یا چند تا در یک سطر حذف کنید.اگر فرض کنیم که میخواهید دو تا
Package زیر را حذف کنید، باید از دستور سطر پنجم استفاده نمائید:

Microsoft.Windows.Calc.Demo~6595b6144ccf1df~x86~en ~1.0.0.0
Microsoft-Windows-MediaPlayer-Package~31bf3856ad364e35~x86~~6.1.6801.0

در این مرحله میتوان از روش های دیگری هم استفاده نمود که بنده برای اینکه مطلب سنگین نشود در این مورد صحبت
نمیکنم.

5. بعد از اتمام کار لازم است که دستور بدهیم که تغییرات اعمال و ایمیج unmount شود که برای این کار از دستور سطر
ششم استفاده میکنیم.

توضیحات بیشتر در مورد Package Servicing
========================

کار هائی از قبیل اضافه یا حذف کردن Package ها را اصطلاحا" Package Servicing می گویند.

با استفاده از DISM میتوان آپدیت های مختلف ویندوز (پسوند های msu و cab) ،service pack ها ، language pack ها و
امثال این ها را به ویندوز اضافه یا از ویندوز حذف کرد.

شما میتوانید با دستورات مربوطه حتی تعدادی از خصوصیت های ویندوز را عملیاتی یا غیر عملیاتی (enable یا disable)
نمائید.
در کل دستورات زیر در رابطه با Package ها وجود دارند که میتوان از آن ها در حالت offline همراه DISM استفاده کرد که
چند تای آن ها توضیح داده شدند:

Get-Packages
Get-PackageInfo
Add-Package
Remove-Package
Get-Features
Get-FeatureInfo
Enable-Feature
Disable-Feature
Cleanup-Image

صورت کلی دستور (در رابطه با دستورات بالا) بصورت زیر است:

DISM.exe /Image:<path_to_image_directory> [/Get-Packages | /Get-PackageInfo | /Add-Package | /Remove-Package ] [/Get-Features | /Get-FeatureInfo | /Enable-Feature | /Disable-Feature ] [/Cleanup-Image]

اما ختم کلام
----------------
عزیزان، تا اینجا بطور خلاصه بیشتر موارد استفاده از DISM را در حد توان عرض کردم.
بقیه موارد را بخود شما ها واگذار نموده ولی در صورتی که سوالاتی داشته باشید، در خدمتتان خواهم بود.

موفق باشید.

سهند
04-06-2016, 06:09 PM
استاد
منظور من این بود که مثلا من ویندوز 7 التیمات دارم بطور پیش فرض نت فم ورک 3 و 3.5 روی اون نصب هست ولی ایا میشود من نت فرم ورک 4.5 رو اول تبدیل به فایل cab کنم بعدش ایا با روشی که توضیح دادید میشه این رو به ویندوز اضافه نمود ؟؟؟ یا نرم افزارهای دیگه

Magsoud
04-06-2016, 09:03 PM
باید عرض کنم که علتش را نمیدانم ولی بهر حال تعدادی از برنامه ها هستند که نمی شود آن ها را به ایمیج
ویندوز اضافه کرد.
از جمله این نرم افزار ها یکی NET Framework 4.5 است که قادر نیست در حین نصب ویندوز نصب شود.

برای مثال برنامه ای بنام NTlite وجود دارد که میشود اکثریت آپدیت ها را توسط آن به ایمیج ویندوز اضافه کرد. ولی
زمانیکه NET Framework 4.5 و بعضی برنامه های دیگر را به این برنامه بدهی که به ویندوز اضافه کند، قبول
خواهد کرد ولی موقعی که ویندوز حاصل را امتحان میکنی می بینی که این برنامه در انتهای نصب، یعنی در زمان
اولین وارد شدن به دسکتاپ ویندوز ، تازه شروع به نصب NET Framework 4.5 میکند. این بدان معنی است که
این برنامه هم نتوانسته NET Framework 4.5 را به ایمیج اضافه کند و ناچارا" در انتهای نصب مستقیما" شروع
به نصب آن میکند.

بنابر این بهتر است شما هم با دستور هائی کاری کنی که NET Framework 4.5 در زمان اولین لاگ آن شروع به
نصب نمائد.

Magsoud
04-10-2016, 08:54 PM
سهند عزیز
در رابطه با درخواستی که فرموده بودی خیلی فکر کردم.
مدت های مدیدی هست که بیشتر سعی کرده ام که دانسته هایم را به خواهانش آموزش بدهم و خیلی کمتر حوصله
مطالعه داشته ام.
متاسفانه بالا رفتن سن از یک طرف و پاره ای مشکلات دیگر از طرف دیگر به من اجازه نمیدهند که با حوصله و شوق
دنبال یادگیری و مطالعات بیشتر باشم.
کم حوصله و غرغرو شده و بقول عیال مربوطه، هم مقداری فراموشکار شده و هم مثل بچه ها شده ام که زود عصبی
شده و از کوره در می روم.

اما منظور از این همه وراجی این است که بگویم:
چند تا زبان برنامه نویسی را تا حدودی میدانستم ولی بعلت اینکه مدت های مدیدی در راستای آن ها کار نکرده ام، لذا
مطالب فراموشم شده و دیگر توان و شوق مطالعه و یادآوری مجدد را ندارم.

ولی برای اینکه شما پیش بنده ارزش زیادی دارید لذا تصمیم گرفتم که در رابطه با درخواست شما کاری بکنم.
لذا چون بعلل مختلف، شوق و توان مطالعه مجدد ندارم لذا تصمیم گرفتم که کار زیر را انجام دهم:

1. فایل Sahand_DISM.rar را (باحجم 98 کیلو بایت) از پیوست دانلود کرده و از فشردگی در بیاور.

2. در داخل پوشه Sahand_DISM دو تا فایل Batch بنام های mount.bat و Unmount.bat و یک فایل اجرائی بنام
Sahand DISM.exe وجود دارند. حالا فایل Sahand DISM.exe را اجرا کن. پنجره ای شبیه شکل زیر خواهی دید:

http://www.worldup.ir/images/z3tcvszv2dfylbkpdtyd.png (http://www.worldup.ir/)

حال اگر روی دگمه Mount کلیک کنی برنامه فایل mount.bat را که در کنارش هست اجرا خواهد کرد.
و اگر روی دگمه UnMountکلیک کنی برنامه فایل Unmount.bat را که در کنارش هست اجرا می کند.
و با کلیک روی دگمه خروج برنامه بسته خواهد شد.

در حقیقت با این کار یک ایده برایت درست کردم که بتوانی کار را نیمه گرافیکی دنبال کنی
من در فایل های Batch دستورات ساده ای نوشته ام ولی البته شما باید بجای دستورات بنده دستورات مورد نیاز را قرار دهی.

و در انتها توجه داشته باش که میتوان تعداد دگمه های برنامه را زیاد تر کرد تا بتوان دستورات بیشتری اجرا نمود.

سهند
04-10-2016, 09:28 PM
استاد این فایل exe چطوری درست شده و با چه نرم افزاری

Magsoud
04-10-2016, 11:16 PM
فایل مورد بحث را با استفاده از زبان اسکریپتی nsis درست کرده ام.
آن را امتحان کن و نظرت را بگو تا در صورت نیاز مقداری در رابطه با چگونگی ساخت آن توضیح بدهم.

سهند
04-12-2016, 07:58 PM
فایل مورد بحث را با استفاده از زبان اسکریپتی nsis درست کرده ام.
آن را امتحان کن و نظرت را بگو تا در صورت نیاز مقداری در رابطه با چگونگی ساخت آن توضیح بدهم.

استاد من مقداری هم در مورد nsis تو اینترنت گشتم واطلاعاتی پیدا کردم بنظرم اومد یکمی کارباهاش سخته
البته به نظر حقیر فکرمیکنم
AutoIt نسبتا راحتر از nsis هست ولی چون با هیچ کدوم زیاد کار نکردم نمیدونم کدوم یک صلاحتر و راحتتر است
حالا هرچی بنظرشما صلاحه منم اونو میپذیرم چون گفته ها ودرسهای شما برای من یکی حجت هست ودرست وحسابی یاد میگیرم

Magsoud
04-13-2016, 03:35 PM
سهند عزیز،
برنامه های nsis و autoit هر دو برنامه های قوی و مفیدی بوده و هرکدام از آن ها از زبان برنامه ریزی اسکریپتی مخصوص
خودشان استفاده میکنند.
فایل های ساخته شده توسط autoit توسط خیلی از آنتی ویروس ها بد افزار شناسائی می شوند.

برای استفاده از یک برنامه بخصوص (مثل همین دو تا نرم افزار)، لازم نیست که حتما" و کاملا" زبان مخصوص آن ها را یاد
بگیرید. شما میتوانید از هر کدام از این برنامه ها فقط قسمت های مورد علاقه و نیاز خود را یاد گرفته و استفاده نمائید.

برنامه nsis در اصل برای ساخت فایل های نصب (عادی ، اتوماتیک و مخفی) ساخته شده ولی ساختار این برنامه طوری
هست که می شود با آن تقریبا" همه کار انجام داد.
نمونه اش را در بالا دیدید که بنده از آن برای ساخت برنامه ای استفاده کردم که فایل های Batch را اجرا کند.

با nsis میشود برنامه های پرتابل ساخت.میتوان برنامه های نصب ساخته شده با دیگر زبان های برنامه نویسی را توسط
nsis اتوماتیک نصب کرد ، میشود از nsis برای درست کردن پنجره هائیکه پیغام می دهند استفاده کرد ووو....

nsis برنامه ای هست که دارای پلاگ این های متعددی بوده و هر کسی میتواند بنا به نیاز های خودش آن را تغییر داده و
استفاده کند.

بهر حال اگر مریضی اجازه دهد سعی میکنم که در چند روز آینده نمونه کاملتر فایلی را که دربالا دیدید را درست کرده و
برایتان آپلود کنم البته اگر بگوئید که ظاهرش چگونه باشد و چند تا دگمه داشته باشد.

Magsoud
04-15-2016, 04:05 PM
سهند عزیز انگار از ساخت این برنامه منصرف شدی که جوابی ندادی

سهند
04-17-2016, 09:29 PM
نه استاد دارم از نت اطلاعاتی در مورد nsis جمع میکنم که مثلا اموزش یا اسکریپت نویسی
چون واقعیتش خیلی به شما زحمت میدم و نمیخوام بیشتر از این با سوالات بیجا وپیش پافتاده ام مزاحم وقتتون بشم گفتم اول یکمی در مورد nsis اطلاعات جمع کنم بعد
ولی متاسفانه با اموزشهایی که تو نت به زبان فارسی هست تا حالاچیز زیادی نتونستم گیر بیارم بخاطر این فعلا موندم

Magsoud
04-17-2016, 10:00 PM
اینقدر حساس نباش
سوالات شما ساده و پیش پا افتاده نیستند و شما بهیچ عنوان مزاحم نیستید و من شما را دوست دارم.

از نظر بنده عالم کسی است که سوال میکند و باز از نظر من نادان ها فکر میکنند همه چیز را میدانند لذا سوال نمیکنند.
سوال شما باعث میشود که :
1. اطلاعات شما در مورد مطلبی بیشتر شود
2. عده دیگری هم که مطلب را نمیدانند با خواندن حواب آن را یاد میگیرند.

سهند
05-02-2016, 03:14 PM
باسلام
استاد درمورد دستورcleanup یه کمی توضیح میخواستم که چکار میکنه کجا ها رو پاک میکنه ویه مثال هم بزنید خیلی ممنون میشم واینکه این دستور زیر مجموعه هم داره یانه مثلا سایلنت اینکار رو بکنه یا نشون بده کجا رو پاک میکنه وغیره
Magsoud
05-02-2016, 07:37 PM
برای این که بدانیم داخل یک فایل wim چند تا ویندوز وجود دارد و مشخصات آن ها چیست ، از دستور get-wiminfo استفاده
می کنیم.
گاهی موقعیکه از این دستور استفاده کردیم ممکن است ببینیم که در مقابل یکی از ایمیج های موجود عبارت Invalid (مثل
شکل زیر) نوشته شده است:

http://www.worldup.ir/images/wt5294p8sbanglp5rfbf.png (http://www.worldup.ir/)

این بدان معنی هست که این ایمیج اشکال دارد و تعدادی از فایل های داخلش خراب شده اند.
در این مورد و موارد مشابه که یک ایمیج اشکال دار هست میتوانیم از Dism بهمراه دستور cleanup استفاده نمائیم که در
بیشتر موارد عیب را برطرف خواهد کرد.

توجه داشته باش که نیازی به استفاده از دستور cleanup وجود ندارد مگر آن که ایمیج اشکال دار شده باشد.
لذا نیازی به توضیح بیشتر نمی بینم. ولی اگر باز هم علاقه داری که بیشتر بدانی یادداشت بگذار.

سهند
08-24-2016, 09:03 AM
با سلام
استاد در اکثر دستورات dism از کلماتی مثل افلاین وانلاین استفاده شده که بعداز dism\.... میاد میخواستم ببینم اینا چیه افلاین وانلاین
ممنون میشم در مورد این دوتا یه توضیحاتی بدید

Magsoud
08-26-2016, 03:34 PM
منظور از آن لاین انجام کار ها داخل ویندوز نصب شده مورد استفاده است
ولی آف لاین همانی است که من و شما و دیگران عملا" روی یک ایمیج موحود انجام میدهیم.

سهند
11-15-2016, 11:50 AM
سلام
استاد اگه بخواهیم مثلا یه برنامه رو به ویندوز اضافه کنیم توسط dism
1ایا امکانش هست که فولدری رو به ویندوز اضافه کنیم مثلا فولدر kmpleyer به پوشه پروگرام فولدر وشورتکاتهاش به استارت منو؟؟؟
۲-ایا امکان اضافه کردن فایل رجیستری هست ؟؟؟ وچطور
۳-ایا امکان اضافه کردن فایل یا فولدر به منوی استارت یوزر وجود دارد چون اونموقعی که ما میخواهیم فولدر یا فایلی به منوی استارت یا منوی send to اضافه کنیم اصلا یوزری موجود نیس که بشه اضافه کرد فقط یوزر ادمین هست پس چطوری باید اضافه کنیم وکجا
چون مشخص نیست که یوزر به چه نامی خواهد بود

Magsoud
11-16-2016, 06:37 PM
همه این کار هائی که اسم بردید، براحتی و با روش های مختلفی قابل انجام هستند برای مثال:

1. براحتی میتوان ایمیج ویندوز (Install.wim) را mount "نوع قابل تغییر" کرده و سپس بداخل پوشه mount وارد
شده و در آن جا فایل ها و پوشه های مورد نیاز را به داخل پوشه های Windows و یا Program Files و یا غیره
اضافه نموده و بعد ایمیج تغییر یافته را Unmount نمود.

2. می شود فایل های مورد نظر را داخل پوشه $OEM$ درون پوشه sources داخل دی وی دی ویندوز قرار داده
و سپس با دادن دستو مورد نظر در setupcomplete.cmd نیازهای خود را برطرف کرد.توجه داشته باشید که:

_ اگر درون پوشه پوشه $OEM$ پوشه دیگری با نام $$ درست کنید، هر چه داخل پوشه $$ بگذازید، ویندوز
در حین نصب محتوای این پوشه را به داخل پوشه windows کپی خواهد کرد.

_ اگر درون پوشه پوشه $$ توضیح داده شده در بالا پوشه دیگری با نام System32 درست کنید، هر چه داخل
این پوشه (System32) بگذارید، ویندوز در حین نصب محتوای این پوشه را به داخل پوشه Windows\System32
کپی خواهد کرد.

_ اگر درون پوشه پوشه $OEM$ پوشه دیگری با نام 1$ درست کنید، هر چه داخل پوشه 1$ بگذازید، ویندوز
در حین نصب محتوای این پوشه را به روت درایو ویندوز کپی خواهد کرد.

3. محتوای رجستری موجود در داخل فایل Install.wim را می شود دستکاری کرد و یا روش دیگر با استفاده از
فایل setupcomplete.cmd میتوان فایل های مورد نظز رجستری را اجرا نمود.

وو..................

اگر قانع نشدید، سوالات خود را تک تک و با مثال عنوان بفرمائید تا روش کار توضیح داده شود.

سهند
11-16-2016, 07:20 PM
استاد مثلا ما یه فایلی داریم که میخواهیم داخل پوشه send to باشد ولی اون موقعی که ویندوز mount شده یوزری نداریم که بهش اضفه کنیم فقط یوزر ادمین هس ؟؟؟؟
یعنی اگه به پوشه send to یوزر ادمین اضافه کنیم موقع نصب ویندوز هر اکانتی درست کنیم این تغییرات برروی اون هم اعمال خواهد شد؟؟؟؟؟

Magsoud
11-17-2016, 04:23 PM
با توجه به سوالات اخیر شما در چند روز گذشته ، بنظرم میرسد که شما میخواهید ویندوزی درست کنید که
هم دارای تمام درایور های مورد نظرتان بوده و هم تمام تنظیمات و برنامه های دلخواهتان را داشته باشد.

برای انجام اینکار بایستی از Sysprep استفاده نمائید ولی نه Sysprep عادی بلکه Sysprep با استفاده از
خاصیت Audit mode
با استفاده از ویژگی Audit mode شما میتوانید تمام خواسته های خود را اعمال فرمائید.

اما توضیح چگونگی کار مقداری زمان می برد چون بنده بایستی یادداشت های قدیمم را مطالعه کرده و نکات
لازم را حمع بندی و برای آموزش دادن آماده کنم که با توجه به اینکه چند روزی طبق معمول گرفتار دکتر و دوا
و غیره هستم و ممکن است بعلت پیری فراموش کنم، لذا چند روز بعد با پیام یادآوری فرمائید. چون گرچه
فراموشکار شده ام ولی تا زمانیکه میتوانم اینترنت داشته باشم، حداقل روزی یکبار سر زدن به انجمن را
فراموش نمیکنم.

سهند
11-22-2016, 11:31 AM
استاد ایا ورژن 4.6.2 نت فرم ورک که برای ویندوز 7 هم هست مشکلاتی دارد در ویندوز7؟؟؟؟؟؟؟

Magsoud
11-22-2016, 02:27 PM
متاشفانه باید عرض کنم که بله ، این ورژن فرم ورک در خیلی از موارد برای کاربران مشکل ساز شده طوریکه
صفحات زیادی از اینترنت از اشکالات نصب آن صحبت میکند و متاسفانه حوابی هم نیست که چرا این مشکلات
بوجود می آیند.

سهند
11-23-2016, 09:29 AM
با سلام
استاد برنامه مشهور rt7lite یکسری چیزها وبرنامه هایی رو از ویندوز حذف میکنه که برنامه های دیگر و حتی با دستور دستی به dism ما نمیتونیم مشکل چیه حتی با دستور Get-Features و Get-packages نمیتونم اصلا اون برنامه ها رو ببینم که حالا بخوام حذف کنم مثلا در اسکرین شات پایین
http://up.worldup.ir/do.php?imgf=Screenshot-1_04b36.jpg (http://up.worldup.ir/)

http://up.worldup.ir/do.php?imgf=Screenshot-2_ad8a5.jpg (http://up.worldup.ir/)

http://up.worldup.ir/do.php?imgf=Screenshot-3_340d1.jpg (http://up.worldup.ir/)

http://up.worldup.ir/do.php?imgf=Screenshot-4_2ad19.jpg (http://up.worldup.ir/)

اون جاهایی که قرمز علامت زدم با هیچکدوم از دستورات فوق نتونستم بهشون دسترسی پیدا کنم میخوام ببینم که دستوراینها فرق میکنه یانه واگه به سایز این پکیج ها هم توجه کنید همشون بالای 300مگ حجم هستند وبرنامه های حجیمی هستند
ایا دستوری که باید بنویسیم فرق میکنه دستور اینها چطوریه
حتی برای زبانها از دستور Get-Intl استفاده کردم ولی این زبانها رو برام نشون نمیده
درحالیکه من با این نرم افزار حجم wim ویندوز رو به 1.7گیگ رسوندم پس اینها در ویندوز هست
ولی با دستورات dism نمیتونم اینا رو پیدا کنم وحجم wim به 2.9 میرسه

پس احتمال زیاد برای اینها هم دستوری هست چون این نرم افزار میتونه اون کار رو بکنه ؟؟؟!!!!!!

Magsoud
11-23-2016, 03:36 PM
سهند عزیز
کامپیوتر دنیائی بزرگ و بسیار مرمور است و هر کس و یا هر برنامه نویسی فقط مقداری از این
رموز را دریافته و کار هائی انجام می دهد.
منظور این است که فرضا" سازنده DISM نکاتی را دریافته و براساس آن برداشت ها این برنامه
را درست کرده و سازنده RT7Lite نکات دیگری فهمیده و براساس آن برنامه دیگری ساخته است.

از نظر بنده، یک کاربر ماهر، کسی است که از تجربیات همه استفاده کند.
یعنی شما موقع ساخت دی وی دی مورد علاقه خود نباید فقط به استفاده از یک برنامه بسنده
کنید،بلکه سعی کنید برای انجام کار از چند برنامه بهره برده و از هر برنامه ای کار بهتر را بکشید.

موفق باشید.