PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : طرز تهیه دلمه ای متفاوت و مقوی



s.rozekabood
12-02-2013, 08:17 PM
http://www.beytoote.com/images/stories/food/fo1814.jpg

دلمه سیراب شیردان یکی از غذاهای محلی استان لرستان است.

مواد لازم :

سیرابی
به تعداد نفرات یک برش


گوشت چرخ‌کرده
200 گرم


برنج
یک لیوان


لپه
4 قاشق


سبزی معطر مخصوص دلمه خرد شده
یک لیوان


روغن
به میزان لازم


پیاز سرخ شده
3 قاشق غذاخوری


فلفل و زردچوبه
به اندازه لازم


رب‌ گوجه
یک قاشق غذاخوری


پودر زیره
یک قاشق چایخوری سرخالی



سبزی معطر مخصوص دلمه ( ترخون، مرزه، نعناع، جعفری و پیازچه )

طرز تهیه :
دو قاشق از پیاز سرخ شده را با کمی روغن در تابه بریزید و گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
ادویه‌ها را همراه سبزی خرد شده به گوشت بیفزایید و آنها را هم خوب تفت دهید.
برنج را بشویید و خام به مواد دلمه اضافه کنید.
مقدار لازم نمک بریزید و همه مواد را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
سیرابی را به اندازه تقریبی 15 در 15سانت برش بزنید.
از مواد دلمه روی برش سیرابی بریزید و آن را محکم ببندید یا بدوزید.
طوری که هنگام پختن، مواد از درون سیرابی بیرون نریزد.
در یک قابلمه مناسب یک قاشق پیاز سرخ شده بریزید.
مقداری ادویه به آن اضافه کنید و رب‌گوجه را با آن تفت دهید و پنج لیوان آب روی آن بریزید.
دلمه‌های دوخته شده سیرابی را درون آن بگذارید.
در ظرف را ببندید و بعد از جوش آمدن حرارت را کم کنید و بگذارید 3/5 تا 4 ساعت با حرارت ملایم بپزد.

وقتی آب آن به یک لیوان رسید و به صورت سس غلیظ در آمد و سیرابی پخته شد، دلمه‌ها را در دیس مناسبی بکشید.
باقی مانده سس را روی دلمه‌ها بریزید و اطراف آنها را با جعفری و چند برش لیموترش تزئین و سپس نوش‌جان کنید.

در صورت تمایل چند پاچه گوسفند را در قابلمه بگذارید و بپزید و دلمه‌ها را داخل آن بگذارید و همزمان با هم بپزید در این صورت طعم متفاوتی خواهید داشت. این دلمه بسیار مغذی است.