PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : روش های تهیه آش اماج (غذای محلی استان همدان)



s.rozekabood
11-26-2013, 12:07 PM
http://www.beytoote.com/images/stories/food/fo1788.jpg

آش اماج یکی از چندین غذای لذیذ محلی و سنتی استان همدان است. اماج درون این آش را به دو روش می‌توانید تهیه کنید که به آن‌ها پرداخته‌ایم.

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

اماج
یک پیمانه


سبزی آش (تره، پیازچه)
500 گرم


پیاز داغ
2 قاشق غذاخوری


سیر
3 حبه


عدس
150 گرم


لوبیا چشم بلبلی
150 گرم


تخم ‏مرغ
1 عدد


نمک، فلفل، زردچوبه
به میزان دلخواه




طرز تهیه:
* لوبیای چشم‏ بلبلی را که از شب قبل خیس کرده‌اید با یک لیتر آب و کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا نیم‏‏ پز شود.
* عدس را اضافه کرده و بعد از آن که کمی نرم شد پیاز داغ را که با زردچوبه تفت داده‏‌اید به همراه سبزی و سیر داغ اضافه نمایید.

* بعد از چند جوش 2 پیمانه آب سرد ریخته و اماج را اضافه کنید مرتب هم بزنید تا اماج‏‌ها به هم نچسبند.
* بعد از 10 دقیقه نمک و فلفل آش را اندازه کنید، تخم ‌مرغ را بشکنید و کم‏ کم اضافه نموده و هم بزنید تا پخته شود.

* سپس در ظرف کشیده، روی آن را با نعنا داغ تزیین کنید.

طرز تهیه اماج: یک پیمانه آرد را با یک قاشق چای‌خوری نمک مخلوط نمایید و الک کنید.

به 2 روش اماج تهیه می ‏شود:

روش اول:
آرد را کف سینی بریزید و با دست ‌تان که در کاسه ‏ی آب فرو برده‌‏اید روی آرد بپاشید و کف دست را روی آرد حرکت دهید.

حالا دست‌های‌تان را به هم بمالید و از خمیری که به دست تان چسبیده دانه‌های خمیری ریز و نامنظمی درست کنید به همین صورت ادامه دهید تا به اندازه یک لیوان اماج درست شود.

سپس اماج ‌ها را کف سینی بریزید و داخل فر با در باز به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا خشک شود.

روش دوم:
این روش ساده بدین صورت است که یک پیمانه آرد را با نمک ترکیب کرده در ظرفی بریزید و آب را کم‏ کم اضافه نمایید تا زمانی که خمیر به دست تان نچسبد.

سپس خمیر را با رنده درشت رنده کنید و اماج‏ هایی را که به این روش تهیه می‏‌شود با فاصله رنده کنید.

سینی را به‏ مدت 20 دقیقه داخل فر قرار دهید و یا در مقابل آفتاب قرار دهید تا نیم خشک شود و در آش بریزید.

انرژی کل: 1300 کیلو کالری