PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : عوارض تاتو کردن



R A H A
11-10-2013, 10:17 PM
دکتر پروین منصوری عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به عوارض تاتو کردن در بدن اظهار داشت: تورم، ایجاد ضایعات برجسته ریز و درشت، خارش، سوزش و بروز درد در در محلی که ماده تاتو در آن تزریق شده است از عمده پیامدهای تاتو و علت مراجعات بعدی این افراد به پزشک است.

این متخصص پوست افزود: در برخی مواقع ممکن است بعد از گذشت چند ماه یا حتی چند سال از تزریق ماده تاتو، بدن شروع به واکنش بر ضد رنگ دانه وارد شده کند که اصطلاحاٌ به آن راکسیوم گفته می‌شود…
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه به روش‌های رفع این واکنش یا همان راکسیوم اشاره کرد و گفت: گاهی از روش‌های دارویی مانند تجویز پروتن‌های خوراکی یا تزریقات متعدد و در مواردی که به هیچ یک از روش‌های فوق پاسخ ندهد خارج کردن ماده رنگ دانه از بدن برای رفع عوارض تاتو استفاده می‌شود.
دکتر منصوری با تاکید بر انجام تاتو در مراکز مجاز با رعایت اصول بهداشتی و توسط یک فرد باتجربه گفت: عدم رعایت نکات بهداشتی در تاتو کردن و استفاده از سوزن‌های مشترک ممکن است سبب انتقال عفونتهای ویروسی مانند ایدز، هپاتیت، بیماریهای میکروبی، عفونی و حتی بیماری سل شود.
این متخصص پوست با اشاره به عوارض تاتو کردن و مخالفت با انجام آن اظهار داشت: تنها به کسانی که ایرادهایی در پوست بدن یا صورتشان وجود دارد که برای از بین بردن آنها هیچ روش پزشکی دیگری امکان پذیر نباشد، انجام تاتو را توصیه می‌کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: گاهی اوقات قسمت‌هایی از پوست کاملا بی‌رنگ بوده یا در مواردی به دلیل جراحی یا ایجاد زخم قسمتی از خط لب از بین رفته باشد و با هیچ روشی نتوان این قسمت‌ها را به رنگ عادی برگرداند که در این موارد توصیه به خالکوبی می‌شود.
این متخصص پوست با بیان اینکه تمایل به خالکوبی در زنان بیشتر از مردان است، گفت: زنان در ناحیه صورت، چشم و لب و ابرو رغبت بیشتری برای انجام تاتو دارند اما در مردان خالکوبی بیشتر در ناحیه بازوها، سینه و پشت دیده می‌شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: عدم اعتماد به نفس یا اعتماد به نفس پایین در کنار نواقص ظاهری یکی از مهمترین علل مراجعه و تمایل افراد برای انجام خالکوبی‌های وسیع است. این گروه قصد دارند که با انجام این کار جلب توجه کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این افراد به دلیل اینکه دیدگاه خوبی نسبت به خود ندارند، سعی می‌کنند با انجام تغییرات ظاهری تصویر مطلوب‌تری از خود ارائه دهند. این مسئله در مورد افرادی که اقدام به سوراخ کردن قسمتهای مختلف بدن و آویزان کردن اشیای مختلف از خود می‌کنند نیز صادق است.

R A H A
11-10-2013, 10:17 PM
مهم‌ترین عوارض تاتو عبارتند از:
1- عفونت

ایجاد عفونت پوستی در تاتو معمولا شایع نیست و عفونت‌های چرکی گرچه مکرر رخ می‌دهد، ولی به ندرت جدی و خطرناک است.

سیفلیس، توبرکلوز (سل) و هپاتیت نیز در اثر سوزن تاتو قابل انتشار هستند.

بروز زگیل نیز در محل تاتو در اثر آلودگی سوزن مشاهده می‌شود.


2- واکنش حساسیتی
مهم‌ترین عارضه که ممکن است پس از تاتو اتفاق بیفتد، بروز واکنش آلرژیک به یکی از مواد موجود در تاتو است.

در بیشتر موارد، وقتی رنگدانه تاتو یا مشتقات آن روی پوست می‌ماند، باعث بروز واکنش می‌شود که با بروز ناگهانی تحریک، تورم و قرمزی قسمتی که تاتو روی آن انجام شده است، در عرض چند هفته یا حتی چند سال پس از انجام تاتو دیده می‌شود.

برخی مواد که باعث بروز واکنش آلرژیک تاتو می‌شوند:
- جیوه: مناطق قرمز در تاتو را درگیر می‌کند و احتمال دارد واکنش آلرژیک شدیدتر شود و با بروز اگزما همراه باشد.
- کروم: نواحی سبز در تاتو را درگیر می‌کند.
- کبالت: مناطق آبی روشن در تاتو را درگیر می‌کند.

- منگنز: نواحی ارغوانی در تاتو را درگیر می‌کند.
- کربن: مناطق سیاه تاتو را درگیر می‌کند.
- درصد بالایی از نواحی زرد در تاتو چنانچه در معرض نور آفتاب قرار بگیرد، دچار قرمزی و تورم می‌شود و دلیل اصلی آن مشخص نیست، ولی علت می‌تواند وجود کادمیوم سولفات موجود در رنگ زرد باشد که مشتقات آن به نور حساس است.

در بیشتر موارد، وقتی رنگدانه تاتو یا مشتقات آن روی پوست می‌ماند، باعث بروز واکنش می‌شود که با بروز ناگهانی تحریک، تورم و قرمزی قسمتی که تاتو روی آن انجام شده است، در عرض چند هفته یا حتی چند سال پس از انجام تاتو دیده می‌شود


3- واکنش‌های تحریکی واکنش‌های تحریکی ناشی از تاتو می‌تواند به دلیل سولفیدجیوه موجود در رنگ تاتو باشد، به همین دلیل امروزه از رنگ‌های گیاهی استفاده می‌شود.
واکنش تحریکی معمولا محدود به منطقه تاتو است، ولی گاهی وسیع‌تر و با بروز اگزما و پوسته‌ریزی همراه می‌شود.


4- بیماری‌های پوستی
بعضی اختلالات پوستی در مناطق تاتو می‌تواند برای اولین بار دیده یا تشدید شود.
سیفلیس در مرحله دوم یا سوم در مناطق تاتو دیده می‌شود که در مناطق قرمز منتشر می‌شود، یعنی در مناطقی که جیوه وجود دارد.
لیکن پلان و پسوریازیس نیز در مناطق تاتو دیده می‌شود، ولی به رنگ خاصی نیست.

لوپوس در تاتو نیز به‌ندرت دیده می‌شود.

گرانولوم سارکوئیدوز (علت اولیه ایجادکننده آن مشخص نیست، اما با تظاهرات درگیری‌ اعضایی نظیر ریه و لنف تشخیص داده می‌شود) نیز یکی از عوارض پوستی تاتو است.
به علاوه ملانوم که یکی از بدخیم‌ترین تومورهای پوستی است، نیز در محل تاتو گزارش شده است.

R A H A
11-10-2013, 10:17 PM
در گذشته افراد به دلیل تمایلات فرقه‌ای و مذهبی یا بیان عقیده‌ای خاص، تاتو می‌کردند. اما در سال‌‌‌های اخیر تاتو جنبه زیبایی پیدا کرده است و اکثر جوانان در نقاطی از بدن خود تاتو می‌زنند. در حالیکه همین کار به ظاهر ساده می‌تواند عوارض ناخوشایندی برای آنها دربر داشته باشد و مشکلات سلامتی فراوانی را ایجاد کند. این روزها مشکلات ناشی از تاتو و عوارض آن خیلی وسیع و شایع شده است، ولی گویا جوان‌ها این روزها سر عقل آمده‌اند و دیگر با انجام تاتو سلامت بدن خود را به خطر نمی‌اندازند. کسانی هم که قبلا تاتو داشته‌اند به صرافت افتاده‌اند این طرح‌ها را از روی بدن خود پاک کنند، اما پاک کردن تاتو، خود پروسه‌ای طولانی است و بازهم می‌تواند مشکلات دیگری ایجاد کند.


http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/8/28/125093_786.jpg


متاسفانه در سال‌های اخیر بسیاری از آرایشگرها اقدام به انجام تاتو مي‌کنند و تاتوی لب، خط چشم و خط لب به یکی از اصلی‌ترین منابع درآمد آرایشگاه‌ها تبدیل شده است. روز به روز شیوة جدیدتری هم وارد کار می‌شود. این روزها تاتوی لب بسیار باب شده است که با استفاده از رنگ قرمز، به لب رنگ می‌دهند. حالا دیگر این نوع تاتوها بیشتر از تاتوهای طرح روی بدن شایع شده است. در مورد عوارض و مشکلات ناشی از تاتو و شیوه‌های پاک کردن آن دکتر «بهروز باریک‌بین»، متخصص پوست، مو و زیبایی نکاتی را برای شما بازگو می‌کند. همه آنچه می خواهید در مورد تاتو، عوارض و راه‌های رهایی از شر آن بدانید، در این گزارش آمده است.


شایع ترین عوارض: پشیمانی

بزرگترین مشکلی که بعد از انجام تاتو رخ می‌دهد، حس پشیمانی است. گاهی فرد بعد از گذشت مدتی تصور می‌کند که این تاتو دیگر زیبا نیست و می‌خواهد از شر آن خلاص شود، اما همین خلاصی مساوی است با بروز مشکلات فراوان. به طور کلی عارضه‌های تاتو عبارتند از: پشیمانی، ایجاد آلرژی، ابتلا به انواع عفونت‌ها، عوارض پوستی و واکنش تحریکی.

ایجاد آلرژی

این آلرژی با علائمی مثل قرمزی و خارش خود را نشان می‌دهد، که در صورت مشاهده این عوارض بلافاصله باید به پزشک متخصص پوست مراجعه کرد، گاهی نیز سال‌ها بعداز انجام تاتو، پوست دچار التهاب و قرمزی در ناحیه تاتو می‌شود که به این واکنش اصطلاحا واکنش جسم خارجی گفته می‌شود. علاوه بر این احتمال ایجاد واکنش سارکوئیک وجود دارد که می‌تواند سیستم ایمنی بدن را به طور عمومی درگیر کند و حتی باعث تورم غده‌های لنفاوی ریه شده و ایجاد یک بیماری به نام سارکوئیدوز که بسیار وخیم است، شود. به هرحال افراد باید توجه داشته باشند که عوارض تاتو حتی ممکن است چند سال بعد از انجام تاتو به سراغ فرد بیاید.

R A H A
11-10-2013, 10:18 PM
استتار به معنای پاک کردن نیست

در اکثر موارد این افراد از رنگ همرنگ پوست به عنوان پوشاندن تاتو استفاده می‌کنند و وانمود می‌کنند که تاتو را پاک کرده‌اند، درصورتی که آنها تنها رنگ زیرین را استتار کرده‌اند، وقتی فردی از رنگ قهوه‌ای کم‌رنگ یا کرم رنگ (رنگ پوست) برای پاک کردن تاتو استفاده کردهباشد، دیگر برای پاک کردن آن نمی‌توان از لیزرهای معمولی استفاده کرد، زیرا این رنگ‌ها در برخورد با لیزر اکسیده شده و تغییر رنگ می‌دهند و حتی گاهی سیاه می‌شوند و این تغییر رنگ طی چند روز بارزتر می‌شود و در نهایت پاک کردن آنها بسیار مشکل می‌شود.

http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/8/28/125094_288.jpg


همیشه بهترین را انتخاب کنید

بنابراین بهتر است از روش مناسب که استفاده از لیزرهاست، استفاده کنید. خوشبختانه در سال‌های اخیر با پیشرفت تکنولوژی و ورود لیزرها به این عرصه، با استفاده از لیزرهای فرکشنال CO2 و لیزر اربیوم به راحتی می‌توان رنگ‌های تاتو را از داخل پوست خارج کرد. به طور معمول برای پاک کردن تاتو از لیزر کیوسوئیچ استفاده می‌شود که نحوة عملکرد این لیزر به این صورت است که ذرات رنگ داخل پوست را منفجر می‌کند و آنها را به ذرات ریز تبدیل می‌کند. این ذرات توسط سلول‌های لاشه‌خوار برداشته شده و کم‌کم دفع می‌شوند، لذا عمل اصلی پاک شدن رنگ تاتو را سلول‌های ایمنی خود تاتو انجام می‌دهند و درواقع رنگ‌های ریز شده را ریزه‌خواری کرده و از بین می‌برند.

برخی رنگ‌ها دردسرساز می‌شوند

رنگ‌های سیاه و قهوه‌ای پررنگ معمولا به لیزر جواب مثبتی می‌دهند و به راحتی پاک می‌شوند، اما اغلب پاک کردن رنگ‌های قرمز با مشکلاتی همراه می‌شود و رنگ قرمز دیرتر به لیزر جواب می‌دهد. پا کردن رنگ‌های سبز و آبی نیز ممکن است با مشکلاتی مواجه شود. بنابراین وقتی درمان موثر واقع خواهد شد که از لیزر مخصوص همان رنگ برای پاک کردن تاتو استفاده شود.

http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/8/28/125095_464.jpg


ابتلا به عفونت‌ها

گاهی به دلیل عدم رعایت مسائل استریل و بهداشتی و استفاده از سوزن‌های آلوده خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های عفونی مثل ایدز، انواع هپاتیت‌ها و حتی بیماری سل و جزام افزایش پیدا می‌کند. گاهی نیزبرخی عفونت‌ها مثل عفونت تب‌خال در اثر انجام تاتو فعال می‌شود که همین امر می‌تواند باعث ایجاد جوشگاه و اسکار و عارضه در ناحیه تاتو شود.

وقتی رنگ کاملا پاک نمی‌شود

سیستم دفاعی بدن به مقابله با این جسم خارجی که همان رنگ است می‌پردازد، وقتی سیستم دفاعی بدن وارد عمل می‌شود، پاک کردن ذرات رنگ دیگر کار راحتی نیست و بیمار مجبور می‌شود مرتبا از داروهای کورتونی و داروهای ضدالتهابی به صورت موضعی و تزریقی در داخل ضایعه یا به صورت خوراکی استفاده کند و این مسئله می‌تواند فرد را با مشکلات متعددی مواجه کند.

تاتوی موقت بی مشکل نیست

در تاتوی موقت معمولا از حنای سیاه‌رنگ یا رنگ‌های دیگر به صورت موضعی و سطحی استفاده می‌شود و رنگ‌ روی سطح پوست قرار می‌گیرد، اما همین رنگ می‌تواند واکنش‌های آلرژیک شدید ایجاد کند و با علائمی نظیر تورم، قرمزی و خارش شدید ایجاد کند. باوجود اینکه تاتو موضعی و سطحی است اما باید برای درمان عارضه‌های آن از داروها، کرم‌ها و پمادهای ضدالتهابی استفاده کرد و تا زمانی که رنگ از روی پوست برداشته نشود، مشکل برطرف نخواهد شد.

با لب‌ها شوخی نکنید

در تاتوی مخاط نیز احتمال بروز همان عوارضی که در تاتوی روی پوست گفته شد، وجود دارد. علاوه بر این چون از رنگ قرمز استفاده می‌شود، احتمال رخداد آلرژی وجود دارد. شاید این اتفاق به ندرت صورت گیرد، اما وقتی ایجاد شد، خلاصی از دست آن آسان نیست، زیرا پاک کردن رنگی که داخل مخاط لب شده بسیار مشکل است و حتی در برخی موارد غیرممکن می‌شود. قبل از ورود لیزرها، اغلب از روش‌های جراحی برای پاک کردن تاتوها استفاده می‌شد که متاسفانه این روش‌ها باعث ایجاد جوشگاه‌ها و اسکارهای شدیدی روی پوست می‌شدند. هرچه تزریق سطحی‌تر و رنگ غیرحرفه‌ای‌تر باشد، پاک کردن آن راحت‌تر است.

R A H A
11-10-2013, 10:18 PM
تاتو کردن می‌تواند با خود ویروس بیماری‌های عفونی مانند زگیل، ایدز، هپاتیت و زخم زرد را به افراد منتقل کند. این بیماری‌ها از طریق سوزن دستگاه‌های تاتو می‌تواند به افراد دیگر منتقل شود و فرد جدید به بیماری‌هایی با منشا باکتری و ویروس مبتلا شود.

http://img1.tebyan.net/big/1392/08/6222022421524048196172162251202282212135460.jpg
دکتر امیر هوشنگ احسانی، متخصص پوست درباره خطرهای احتمالی که تاتو کردن می‌تواند داشته باشد گفت:

«همیشه تاتو کردن می‌تواند با خود ویروس‌های بیماری‌های عفونی مانند زگیل، ایدز، هپاتیت و زخم زرد را به افراد منتقل کند. این بیماری‌ها از طریق سوزن دستگاه‌های تاتو می‌تواند به افراد دیگر منتقل شود و فرد جدید به بیماری‌هایی با منشا باکتری و ویروس مبتلا شود.

در عمل تاتو کردن آنچه بیشتر از همه اهمیت دارد، واکنش تاتو است. روزانه یکی‌دو مورد بیمار مراجعه می‌کنند که حتی با گذشت 10 تا 15 سال محل تاتوشان برجسته، قرمز و سفت شده است. به این واکنش، گرانولوماتوز می‌گویند که به رنگ تاتو فرد حساسیت نشان می‌دهد. در تاتو رنگ‌های مشکی قرمز، سبز و آبی به‌کار برده می‌شود.

بدن می‌تواند به این رنگ‌ها واکنش نشان دهد. این واکنش‌ها لزوما در نقطه تاتو شده خود را نشان نمی‌دهند، بلکه می‌توانند واکنش‌های سیستمیک و پراکنده در بدن باشند. این واکنش‌ها که به واکنش‌های سارکوئیدوز معروفند می‌تواند همه بدن را درگیر کند.

درمان این نوع از واکنش سخت است. علائم واکنش به تاتو، سفتی و قرمزی و برجستگی محل تاتوست که در این حالت از کورتون‌های تزریقی داخل ضایعه استفاده می‌کنیم. مدتی علائم واکنش فروکش می‌کند ولی دوباره جای تاتو برجسته می‌شود.

در برخی موارد، سیستم دفاعی بدن به رنگ تاتو حساسیت نشان می‌دهد، در نتیجه علائمی مانند سرفه، تنگی نفس و خستگی زودرس بروز می‌کند. البته باید گفت این واکنش نادر است.

کسانی که تاتو می‌کنند امکان اهدای خون را از دست می‌دهند. این افراد با کاری که می‌کنند امکان انتقال ویروس‌ها از طریق خونشان را بیشتر می‌کنند


درصد زیادی از کسانی که تاتو می‌کنند از نوع و شکل و رنگ تاتو راضی نیستند و برای تغییردادن یا پاک‌کردن تاتو حتما به متخصص باید مراجعه کرد. رنگ دومی که برای پوشاندن رنگ اول به‌کار برده می‌شود خطر بروز واکنش‌ها را بیشتر می‌کند.
نواحی‌ای از بدن مانند دور چشم و دور لب در صورت واکنش، درمان سخت‌تری دارد، مثلا روش پاک‌کردن و درمان تاتوی دور لب با لیزر از حساسیت بیشتری برخوردار است و لیزر این قسمت با احتیاط بیشتری باید انجام شود.

میکرو پیگمنتیشن، تاتوهای درمانی هستند که برای افرادی که بدنشان تغییر رنگ یافته استفاده می‌شود و به‌طور مثال افرادی که بر اثر بیماری ویتیلیگو روی لبشان سفید شده است می‌توانند از این تاتو استفاده کنند. لب در این بیماری با درمان‌های معمول خوب نمی‌شود. پزشک بیمار را می‌تواند برای این کار هدایت کند. میزان واکنش به رنگ‌های گیاهی این نوع از تاتو خیلی کم است. این تاتو‌ها به‌صورت دوره‌ای باید تکرار شود. کسانی که در اثر تصادف ابرویشان زخم شده است می‌توانند به جای کاشت ابرو که روش گران‌تری است از تاتو استفاده کنند.

کسانی که تاتو می‌کنند امکان اهدای خون را از دست می‌دهند. این افراد با کاری که می‌کنند امکان انتقال ویروس‌ها از طریق خونشان را بیشتر می‌کنند. آنها باید آزمایش‌های زیادی انجام دهند. آنها درصورتی می‌توانند خون اهدا کنند که چند سال از تاتو کردنشان گذشته باشد و آزمایش‌های دقیقی برای کنترل کیفیت خونشان داده باشند.

یکی از راه‌های انتقال هپاتیت، خون است و هر وسیله‌ای که هنگام استفاده از آن خونریزی رخ دهد، می‌تواند باعث انتقال هپاتیت شود.

در تاتو هم از سوزن استفاده می‌شود و احتمال خونریزی وجود دارد. اگر سوزنی که استفاده شده آلوده باشد، فرد را به ویروس آلوده می‌کند. تاتو به‌ویژه در انواعی از تاتو که ماده تاتو به زیر پوست تزریق می‌شود، می‌تواند باعث انتقال بیماری‌هایی مانند هپاتیت B، C و ایدز شود. افرادی که خالکوبی می‌کنند، 9 ‌برابر بیشتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به هپاتیت C قرار دارند.»

دکتر مسعود مردانی متخصص بیماری‌های عفونی نیز گفت:
«تاتو اگر در شرایط غیربهداشتی استفاده شود، می‌تواند انواع بیماری‌های عفونی که با خون منتقل می‌شود را به دیگران منتقل کند. در ایران هپیاتیت C و B به‌دنبال تاتو گزارش شده است. این افراد حتما باید از استریل بودن محل و ابزار تاتو مطمئن شوند. همچنین فرد تاتو‌کننده نباید بیمار باشد. برخی از تاتوکننده‌ها در آرایشگاه‌ها ابتدا سوزن را در بدن خود امتحان می‌کنند.

بسیاری از کسانی که HIV مثبت هستند از بیماری خود مطلع نیستند بنابراین ناخواسته می‌توانند بیماری ایدز را به دیگران منتقل کنند. بسیاری از جوانان نیز برای انجام تاتو به کشو‌رهای جنوب شرق آسیا سفر می‌کنند به‌دلیل گسترش بیماری‌های جنسی در این مناطق، تاتو آنها را بیشتر در معرض بیماری قرار می‌دهد.»

مهم ترین اتفاقی که پس از تاتو امکان رخ دادن دارد، بروز واکنش آلرژیک به یکی از مواد موجود در تاتو است


عوارض تاتو 1- بروز عفونت
ایجاد عفونت پوستی در تاتو معمولا شایع نیست و عفونت گرچه مکرر رخ می دهد، ولی به ندرت جدی و خطرناک است. سیفیلیس و سل نیز در اثر سوزن تاتو قابل تلقیح کردن و انتشار است. از طرفی هپاتیت در افرادی که تاتو انجام می دهند به سرعت قابل انتقال است. بروز زگیل نیز در محل تاتو در اثر آلودگی سوزن مشاهده می شود.

2- واکنش حساسیتی
مهم ترین اتفاقی که پس از تاتو امکان رخ دادن دارد، بروز واکنش آلرژیک به یکی از مواد موجود در تاتو است. در بیشتر موارد، رنگدانه تاتو یا مشتقات آن که بر روی پوست می ماند، باعث بروز واکنش می شود. بروز ناگهانی تحریک، ورم و قرمزی قسمتی که تاتو روی آن انجام شده است، در عرض چند هفته یا حتی چند سال پس از انجام تاتو دیده می شود.

واکنش های تحریکی ناشی از تاتو می تواند به دلیل سولفید جیوه موجود در رنگ تاتو باشد که امروزه با رنگ های گیاهی جایگزین شده است. واکنش تحریکی معمولا محدود به منطقه تاتو است، ولی گاهی اوقات وسیع تر شده و با بروز اگزما و پوسته ریزی همراه می شود.

ترکیباتی که باعث بروز واکنش آلرژیک تاتو می شوند شامل:
- جیوه: مناطق قرمز در تاتو را درگیر می کند احتمال دارد که واکنش آلرژیک شدیدتر شده و با بروز اگزما همراه باشد.
- کروم: نواحی سبز در تاتو را درگیر می کند.
- کبالت: مناطق آبی روشن در تاتو را درگیر می کند.
- منگنز: نواحی ارغوانی در تاتو را درگیر می کند.
- کربن: مناطق سیاه تاتو را درگیر می کند.

درصد بالایی از نواحی زرد در تاتو اگر در معرض نور آفتاب قرار بگیرد، دچار قرمزی و تورم می شود و دلیل اصلی آن مشخص نیست، ولی علت می تواند وجود کادمیوم سولفات موجود در رنگ زرد باشد که مشتقات آن به نور حساس است.

بعضی اختلالات پوستی در مناطق تاتو دیده می شود، که می تواند برای اولین بار دیده شود و یا تشدید شود. سیفلیس در فاز دوم یا سوم غالبا در مناطق تاتو دیده می شود، ولی تمایل دارد که در مناطق قرمز منتشر شود، که در این مناطق جیوه وجود دارد.

بیماری لیکن پلان و پسوریازیس نیز در مناطق تاتو دیده می شود، ولی تمایل به رنگ خاصی ندارد.

لوپوس در تاتو نیز به ندرت دیده می شود. گرانولوم سارکوئیدوز نیز یکی از عوارض پوستی تاتو است.


به علاوه ملانوم که یکی از بدخیم ترین تومورهای پوستی است، نیز در محل تاتو گزارش شده است.