PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : 10 راه بهبود حس بویایی



s.rozekabood
11-01-2013, 12:19 PM
هر چقدر بیشتر از حس های موجود در بدن خود و از جمله حس بویایی استفاده کنید، کیفیت این حس ها بهتر خواهد شد.
دلایل زیادی برای بهبود حس بویایی وجود دارد. یکی اینکه حس بویایی ارتباط نزدیکی با حس چشایی شما دارد. بینی خودتان را با دست بگیرید و سعی کنید مزه یک غذا را بفهمید. می بینید که سخت است! همچنین بویایی برای درک عطر چای و قهوه و ... لازم است و به طور کلی، توانایی بوییدن نکات ظریف موجود در عطر یک گل، یا برگ های فصل پاییز باعث افزایش میزان لذت شما خواهد شد.
آیا می دانید که بینی انسان به طور متوسط قادر به کشف تقریبا ده هزار بو و رایحه مختلف است. 10 راه زیر برای بهبود حس بویایی خود امتحان کنید:
1- به آنچه که در حال حاضر بو می کنید، توجه بیشتری داشته باشید.
هر چقدر بیشتر از حس های موجود در بدن خود و از جمله حس بویایی استفاده کنید، کیفیت این حس ها بهتر خواهد شد.
برای بهبود حس بویایی خود، چشم های خود را ببندید و کسی جلوی بینی شما مواد مختلفی مثل انواع میوه ها و سبزی ها را بگیرد. ببینید که آیا می توانید با چشم بسته، اسم آن ماده غذایی و ... را بگویید؟
2- دقت کنید که چطور برخی بوها باعث می شوند احساس خاصی پیدا کنید.
اعصاب حس بویایی به طور مستقیم به بخش احساسی در مغز متصل می شوند که عقل در آن راهی ندارد.
به عنوان مثال تحقیقات نشان داده اند که بوی غذاهای فست فود، یا شیرینی ها و نان تازه باعث افزایش خشم هنگام رانندگی می شود. همچنین بوی نعنا و دارچین باعث بهبود تمرکز ذهنی و کاهش بدخلقی هنگام رانندگی می گردد. بوی لیمو ترش و قهوه هم باعث بهبود قدرت تفکر و افزایش میزان تمرکز می گردند.
3- از مصرف زیاد مواد غذایی خلط آور خودداری کنید.
آیا دقت کرده اید که هنگام سرماخوردگی، حس بویایی شما کم می شود و یا حتی کاملا از بین می رود؟
التهاب مخاط بینی که حاوی پایانه های اعصاب حساس به بو است، باعث کاهش حس بویایی شما می شود و خودداری از مصرف موادغذایی مثل شیر، پنیر، ماست و بستنی در این گونه مواقع، موثر است. این مواد غذای خلط آور هستند و گرفتگی بینی را بدتر می کنند.
کاهش حس بویایی هنگام سرماخوردگی باعث کاهش حس چشایی نیز می شود، زیرا یک مجرا از پشت گلوی شما به سلول های حسی در بینی شما راه دارد. اگر این مجرا به دلیل التهاب بسته شود، حس چشایی نیز کم می شود.
4- از موادی که حس بویایی شما را خراب می کنند، دوری کنید.
کشیدن سیگار باعث کاهش حس بویایی می شود. مصرف الکل نیز باعث آسیب حس بویایی می گردد. http://www.beytoote.com/images/stories/health/hhh575.jpg

5- عنصر «روی» را در برنامه غذایی خود بیشتر مصرف کنید.
کاهش حس بویایی اغلب با کمبود روی در بدن ارتباط دارد.برای بهبود حس بویایی خود، مواد غذایی غنی از روی را بخورید مثل عدس و تخمه آفتابگردان، و مکمل مولتی ویتامین را مصرف کنید که حداقل حاوی 7 میلی گرم روی در روز باشد.
6- ورزش کنید.
مطالعات نشان داده اند که حس بویایی بعد از ورزش کردن بهتر و تیزتر می شود. لذا یک دلیل خوب دیگر برای ورزش کردن همین است.
7- از دستگاه بخور استفاده کنید.
افزایش رطوبت هوا به وسیله دستگاه بخور باعث افزایش رطوبت بینی و در نتیجه بهبود حس بویایی می شود. 8- برای تشخیص یک بو، باید به طور کوتاه و سطحی با بینی خود بو بکشید، نه طولانی و شدید.
اگر دقت کنید می بینید که گربه هم هنگام بو کردن چیزی، همین طور بینی خود را تکان می دهد. این کار باعث افزایش حس یک بو می شود.
8- از بوهای بد دوری کنید.
تماس طولانی مدت و زیاد با بوهای بد باعث کاهش حس بویایی می شود. 10- هنگام خرید مواد غذایی، دقت کنید کدام یکی از آن ها به نظر شما بوی بهتری دارد و همان را بخرید.
احساس بوی بهتر از یک ماده خوراکی نشان می دهد که بدن شما هم به آن نیاز بیشتری دارد، حتی بو کردن یک شربت دارویی و یا شربت مولتی ویتامین می تواند به شما کمک کند که کدام را بخورید. هر کدام که به نظر شما بوی بهتری داشت، در حقیقت نشان می دهد بدن شما به آن نیاز بیشتری دارد.
البته به یاد داشته باشید که قبل از مصرف هر نوع دارو یا مکمل با پزشک مشورت کنید و از مصرف خودسرانه آن ها بپرهیزید.

هشدارها
1- کاهش حس بویایی به طور ناگهانی معمولا در اثر عفونت مجرای تنفسی فوقانی مثل سرماخوردگی و سینوزیت اتفاق می افتد.
بیماری های زیر نیز باعث کاهش حس بویایی می شوند، مثل آسیب عصب بویایی، فیبروز کیستی مولد پولیپ بینی، کم کاری تیروئید، پارکینسون، آلزایمر و سندرم کالمن.اگر بدون دلیل دچار کاهش حس بویایی شدید، به پزشک مراجعه کنید.
2- تمام بوهایی که استنشاق می کنیم، مطبوع و خوشایند ما نیستند. اگر حس بویایی شما بهبود پیدا کند، بیشتر متوجه بوهای بد و نامطبوع می شوید و از آن ها دوری می کنید و یا علت آن را پیدا می کنید تا آن را برطرف کنید؛ مثلا اگر بوی عرق بدهید ، زودتر متوجه آن می شوید و سعی می کنید آن را رفع نمایید.