s.rozekabood
07-28-2013, 06:59 PM
درخانههای کوچک امروزی و رستورانهای رنگارنگی که به دلیل دادن بهترین سرویس با هم رقابت میکنند، دیگر کمتر کسی زحمت پخت چندنوع غذا و مهمانداری را به خود میدهد. اما با وجود این، برای مایی که گاهی مرز صمیمیت و رسمی بودن را نمیشناسیم، رعایت کردن تمامی آداب رستوران رفتن آسان نیست. اگر شما هم از برخی از این آداب بیخبرید، نگران نباشید. با خبر شدن از همه این قانونها سالها زمان میبرد و شما میتوانید یاد گرفتن آنها را از همین امروز و از همین صفحه شروع کنید. در این صفحه مهمترینها را برای شما فهرست کردهایم.
به زمین افتادهها را رها کنید در صورتی که به نظر شما قاشق، چنگال و کارد تمیز نبود، نباید با دستمال روی میز آنها را تمیز کرد، بلکه باید از گارسون بخواهید آنها را تعویض کند. اگر هم در رستوران قاشق، چنگال یا کارد از دستتان افتاد، نباید خم شوید و آن را بردارید چراکه این کار توسط پیشخدمت انجام میشود. در زمان خوردن غذا، سعی کنید قاشق یا چنگال به دندانهایتان نخورد و صدا ندهد و قاشق را به شکلی روی بشقاب نکشید که صدایش اشتهای دیگران را کور کند. زیادی کلاس به خرج ندهید برای بریدن و خرد کردن غذا، چنگال را با دست چپ و کارد را با دست راست بگیرید و سپس با چنگال آنچه را که میخواهید ببرید محکم نگه دارید و آن را با کارد ببرید. بعد از آنکه غذایتان را بریدید، چنگال را به دست راست منتقل کرده و میل کنید. سعی کنید در رستوران غذایی سفارش دهید که صرف آن با کارد و چنگال یا قاشق و چنگال مقدور باشد و غذاهایی که باید با دست خورده شوند را به موقعیتهای غیر رسمی اختصاص دهید. اما اگر در موقعیتی که کمتر رسمی است قرار دارید، گمان نکنید که همه غذاها را با قاشق و چنگال باید بخورید. مثلا میتوانید تکه نان، بلال، گوشت دندهها، مرغ سوخاری، ساندویچ، میوههای کوچک، شیرینی، سیبزمینی سرخ کرده، چیپس و پیتزا را با خیال راحت با دست بخورید. برای خارج کردن استخوان یا غضروف غذا از دهان هم از قاشق یا چنگال کمک بگیرید (نه با دست) و آن را گوشه بشقاب خود قرار دهید. دید و بازدید راه نیندازید در رستوران هنگام برخورد با یک دوست، یک سلام کوتاه با تکان دادن دست کافی است و دلیلی ندارد که آنها را به میز خود دعوت کرده یا با رفتن سر میزشان مزاحم آنها شوید. پس از صرف غذا هم تا مدت زیادی میز را اشغال نکنید و دیگران را منتظر نگذارید بلکه بعد از مدت کوتاهی رستوران را ترک کنید. هر جا دلتان خواست ننشینید هنگام نشستن دور میز به سن و سالتان توجه کنید. بهتر است مسنترها در کنار هم در بالای میز و جوانترها در کنار هم پایین میز بنشینند. در زمان سرو غذا هم به جهتی که در آن قرار دارید توجه کنید. غذا باید در جهت خلاف عقربههای ساعت و از سمت چپ افراد سرو شده و ظروف غذا از سمت راست مهمانان جمعآوری شود.
مچاله نکنید دستمال سفره، هنگام آغاز صرف غذا باید روی زانو قرار داده شود و تا انتهای صرف غذا همانجا باقی بماند. از دستمال باید تنها برای تمیز کردن مختصر دهان استفاده کرد نه صورت یا پیشانی. اگر هم خواستید صندلی خود را برای مدت کوتاهی ترک کنید، میتوانید آن را روی صندلی خود قرار دهید تا دیگران و پیشخدمت متوجه بازگشت شما شوند و هنگام تمام شدن غذا هم مرتب روی میز و سمت راست بشقاب خود قرار دهید. جیب میزبان را خالی نکنید در موقع سفارش غذا، خانم نظرش را به آقا میگوید و آقا دستور غذا را میدهد. اما اگر در جمع شلوغی هستید، هرکدام از مهمانها میتوانند نظر خودشان را به گارسون بگویند. از طرف دیگر اگر در رستوران مهمان بودید، سعی نکنید ارزانترین یا گرانترین غذا را سفارش دهید، بلکه حالت تعادل را حفظ کنید، مگر اینکه خود میزبان غذاهای دیگری سفارش دهد. به یک نکته دیگر هم حواستان باشد؛ هنگامی که در رستوران مهمان هستید، هیچگاه باقیمانده غذایتان را به خانه نبرید.
به زمین افتادهها را رها کنید در صورتی که به نظر شما قاشق، چنگال و کارد تمیز نبود، نباید با دستمال روی میز آنها را تمیز کرد، بلکه باید از گارسون بخواهید آنها را تعویض کند. اگر هم در رستوران قاشق، چنگال یا کارد از دستتان افتاد، نباید خم شوید و آن را بردارید چراکه این کار توسط پیشخدمت انجام میشود. در زمان خوردن غذا، سعی کنید قاشق یا چنگال به دندانهایتان نخورد و صدا ندهد و قاشق را به شکلی روی بشقاب نکشید که صدایش اشتهای دیگران را کور کند. زیادی کلاس به خرج ندهید برای بریدن و خرد کردن غذا، چنگال را با دست چپ و کارد را با دست راست بگیرید و سپس با چنگال آنچه را که میخواهید ببرید محکم نگه دارید و آن را با کارد ببرید. بعد از آنکه غذایتان را بریدید، چنگال را به دست راست منتقل کرده و میل کنید. سعی کنید در رستوران غذایی سفارش دهید که صرف آن با کارد و چنگال یا قاشق و چنگال مقدور باشد و غذاهایی که باید با دست خورده شوند را به موقعیتهای غیر رسمی اختصاص دهید. اما اگر در موقعیتی که کمتر رسمی است قرار دارید، گمان نکنید که همه غذاها را با قاشق و چنگال باید بخورید. مثلا میتوانید تکه نان، بلال، گوشت دندهها، مرغ سوخاری، ساندویچ، میوههای کوچک، شیرینی، سیبزمینی سرخ کرده، چیپس و پیتزا را با خیال راحت با دست بخورید. برای خارج کردن استخوان یا غضروف غذا از دهان هم از قاشق یا چنگال کمک بگیرید (نه با دست) و آن را گوشه بشقاب خود قرار دهید. دید و بازدید راه نیندازید در رستوران هنگام برخورد با یک دوست، یک سلام کوتاه با تکان دادن دست کافی است و دلیلی ندارد که آنها را به میز خود دعوت کرده یا با رفتن سر میزشان مزاحم آنها شوید. پس از صرف غذا هم تا مدت زیادی میز را اشغال نکنید و دیگران را منتظر نگذارید بلکه بعد از مدت کوتاهی رستوران را ترک کنید. هر جا دلتان خواست ننشینید هنگام نشستن دور میز به سن و سالتان توجه کنید. بهتر است مسنترها در کنار هم در بالای میز و جوانترها در کنار هم پایین میز بنشینند. در زمان سرو غذا هم به جهتی که در آن قرار دارید توجه کنید. غذا باید در جهت خلاف عقربههای ساعت و از سمت چپ افراد سرو شده و ظروف غذا از سمت راست مهمانان جمعآوری شود.
مچاله نکنید دستمال سفره، هنگام آغاز صرف غذا باید روی زانو قرار داده شود و تا انتهای صرف غذا همانجا باقی بماند. از دستمال باید تنها برای تمیز کردن مختصر دهان استفاده کرد نه صورت یا پیشانی. اگر هم خواستید صندلی خود را برای مدت کوتاهی ترک کنید، میتوانید آن را روی صندلی خود قرار دهید تا دیگران و پیشخدمت متوجه بازگشت شما شوند و هنگام تمام شدن غذا هم مرتب روی میز و سمت راست بشقاب خود قرار دهید. جیب میزبان را خالی نکنید در موقع سفارش غذا، خانم نظرش را به آقا میگوید و آقا دستور غذا را میدهد. اما اگر در جمع شلوغی هستید، هرکدام از مهمانها میتوانند نظر خودشان را به گارسون بگویند. از طرف دیگر اگر در رستوران مهمان بودید، سعی نکنید ارزانترین یا گرانترین غذا را سفارش دهید، بلکه حالت تعادل را حفظ کنید، مگر اینکه خود میزبان غذاهای دیگری سفارش دهد. به یک نکته دیگر هم حواستان باشد؛ هنگامی که در رستوران مهمان هستید، هیچگاه باقیمانده غذایتان را به خانه نبرید.