PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آیا دندان لق قابل درمان است؟



s.rozekabood
07-27-2013, 08:01 PM
یک دندانپزشک کودکان گفت: اگر لقی دندان فرد حادثه دیده شدید نباشد با مشورت دندانپزشک رعایت بهداشت و عدم استفاده از آن دندان، بعد از ۲ تا ۳ هفته، لقی خود ‌به خودبرطرف شده و دندان سفت می‌شود. در دو حالت دندان‌های کودکان لق می‌شود یکی به حالت طبیعی است که در زمان افتادن دندان شیری و رویش دندان دائمی جایگزین آن، رخ می‌دهد و دیگری بر اثر حادثه است. لق شدن دندان بر اثر حادثه یا ضربه می‌تواند دندانی را که زمان افتادنش نرسیده است، لق کند. برادران نخجوانی، لقی دندان را به دو صورت شدید و مختصر دانست و افزود: در مواجهه با لقی دندان اگر به صورت شدید باشد باید در اولین فرصت این دندان از دهان خارج شود. دانشیار دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: اگر این دندان لق شده از دهان خارج نشود ممکن است با حرکت زبان کنده شود و به مجرای تنفسی کودک وارد شود که بسیار خطرناک است. متخصص دندانپزشکی کودکان افزود: اگر لقی نسبتاً کم بود با رعایت بهداشت و عدم استفاده از آن دندان، بعد از ۲ تا ۳ هفته، لقی خود‌ به خود برطرف شده و دندان سفت می‌شود که البته مراجعه به دندانپزشک و دریافت راهکار و پیشنهادهای پزشک در این زمینه موثر خواهد بود. برادران نخجوانی ادامه داد: معمولاً در آینده هیچ اتفاقی برای این دندان رخ نمی‌دهد و مشکل دندانی پیش نمی‌آید اما اگر لقی دندان نسبتاً بیشتر باشد زمان سفت‌شدن دندان نیز طولانی‌تر می‌شود و اگرچه در عرض ۲ یا ۳ هفته، دندان سفت می‌شود ولی بر اثر ضربه‌ای که منجر به لقی شده، عروق و عصب دندان که باعث تغذیه دندان می‌شود ممکن است قطع شده باشند و در نتیجه دندان لق شده غذا نمی‌خورد و می‌میرد که اصطلاحاً به آن نکروز می‌گوییم. دانشیار دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: نکروز باعث تغییر رنگ در دندان می‌شود و این اولین علامت کلینیکی دندان است. دندانپزشک کودکان ادامه داد: این اتفاق ۳ تا ۵ ماه طول می‌کشد که اگر تا یک سال این دندان تحت نظر پزشک باشد و اتفاق خاصی نیفتد این دندان لق‌شده سفت می‌شود و دیگر نمی‌افتد. برادران نخجوانی افزود: اگر دندان نکروز شود و تغییر رنگ داشته باشد باید توسط دندانپزشک معالجه ریشه دندان شود تا هم جلوی گسترش عفونت دندانی گرفته شود و هم از آبسه جلوگیری کند و در ادامه نیز تغییر رنگ آن کمی بهتر شود.
دانشیار دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: اگر این دندان معالجه نشود بعد از یک سال دچار آبسه و عفونت شدید می‌شود و باید آن را کشید. برادران نخجوانی به والدین توصیه کرد: در مواجهه با دندان شیری لق شده که زمان رویش دندان دائمی زیری آن است دچار اضطراب نشوند. دانشیار دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: هنگامی که دندان دائمی از داخل فک زیر دندان شیری شروع به رویش می‌کند، ریشه دندان شیری را می‌خورد و از بین می‌برد و در هنگان رویش، دندان شیری را لق می‌کند. این یک روند طبیعی است و دندان شیری خودش می‌افتد و نیازی به مراجعه به دندانپزشک نیست. دندانپزشک کودکان ادامه داد: زمان رویش دندان‌ها و ریزش دندان‌ها متفاوت است، مثلاً دو دندان وسطی جلوی پایین در سن ۵.۵ تا ۶ سالگی می‌افتد و دو دندان وسطی جلوی بالا در سن ۷ سالگی می‌افتد و دندان دائمی جایگزین آن می‌شود.