PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : طرز تهیه «كبسه»؛ افطاری محبوب اعراب



s.rozekabood
07-15-2013, 01:40 PM
مواد لازم براي 6 تا 8 نفر:



كره: 50 گرم
پياز متوسط: يك عدد، ساطوري‌شده
سير: 6حبه رنده‌شده
رب گوجه‌فرنگي: 2 قاشق غذاخوري
مرغ خرد شده: يك كيلو
كنسرو گوجه‌فرنگي: يك عدد خرد شده
هويج متوسط: 3 عدد، رنده‌شده
ميخك: 3 عدد (اختياري)
جوزهندي: يك‌‌چهارم قاشق چاي‌خوري
پودر تخم گشنيز: يك‌چهارم قاشق چاي‌خوري
نمك و فلفل سياه: به ميزان لازم
آب‌جوش: 3 پيمانه
قرص عصاره مرغ: يك عدد
برنج خيسانده: 3 پيمانه
خلال بادام: يك‌‌چهارم پيمانه (اختياري)


روش تهيه:

1- ادويه‌هاي تشكيل‌دهنده كبسه را با هم مخلوط كرده و كنار بگذاريد. كره را روي شعله متوسط در يك قابلمه بزرگ داغ كرده و پياز و سير را 5 دقيقه در آن تفت دهيد تا پياز نرم شود. سير را در يك دقيقه آخر اضافه كنيد. تكه‌هاي مرغ را داخل روغن قرار داده و تفت دادن را 10دقيقه ديگر ادامه دهيد تا مرغ برشته شود. رب گوجه‌فرنگي را اضافه كرده و 2 دقيقه ديگر تفت دهيد.

2- كنسرو گوجه‌فرنگي را با هويج، ميخك، جوز هندي،‌ زيره، تخم‌گشنيز و ادويه كبسه مخلوط كنيد. پس از 2 دقيقه تفت دادن، آب جوش و قرص عصاره مرغ را اضافه كرده و با در بسته يك ساعت بپزيد تا كاملا پخته شود.

3- برنج شسته‌شده را آبكش كرده و به مرغ اضافه كنيد. اگر آب آن كم بود، كمي آب جوش به آن اضافه كرده و 2 تا 3 قاشق چاي‌خوري نمك به آن بيفزاييد. از اين مرحله به بعد مانند كته عمل كنيد و هنگامي كه آب غذا تبخير شد، شعله را كم كرده و با در بسته 30 دقيقه آن را دم كنيد، سپس كبسه را كشيده و سرو كنيد.

نكات آشپزي:

1- در كبسه سنتي از يك‌چهارم پيمانه كشمش پلويي استفاده مي‌شود.

2- مي‌توانيــــــد رب گوجه‌فرنگي را حذف كرده و 2 قاشق چاي‌خوري زردچوبه به جاي آن اضافه كنيد.

مواد لازم براي ادويه كبسه:



زعفران ساييده: يك‌‌دوم قاشق چاي‌خوري
پودر هل: يك‌دوم قاشق چاي‌خوري
دارچين: يك‌دوم قاشق چاي‌خوري
ادويه پلويي: يك‌دوم قاشق چاي‌خوري
فلفل سفيد: يك‌دوم قاشق چاي‌خوري
گرد ليمو: يك قاشق غذاخوري