PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بیماری های کاسکو



s.rozekabood
07-13-2013, 12:33 PM
(http://www.beytoote.com/scientific/nature/kaskv2-disease.html)http://www.beytoote.com/images/stories/scientific/hhs658.jpg

بیماری های کاسکو
بیماریهای شایع در کاسکو ( طوطی خاکستری ) :
سرماخوردگی یکی از شایع ترین بیماریهای کاسکو میباشد که نشانه های آن کاملا مشابه سرماخوردگی در انسان است ، ضمن اینکه کاسکو ممکن است دچار اسهال سبز رنگ نیز بشود.عفونتهای داخلی نیز باعث اسهال شدید در پرنده میشود.
-خشکی پر که نشانه آن شکننده و خشک شدن پرهای کاسکو میباشد. این مشکل به دلیل تغذیه نادرست و کم بودن رطوبت بوجود میاید.
-عارضه پر کنی که به دلیل مشکلات روانی و یا جفت خواهی در کاسکو بوجود میاید.
بیماریها:
اساسا طوطی ها پرندگانی بسیار مقاوم در مقابل بیماریها هستند و به جز چند بیماری که در شرایط خاص ممکن است دچار شوند مریض نمیشوند و اگر مریض شوند عمدتا به دلیل خوب تغذیه نشدن ودچار شدن آنها به بیماریهای ناشی از سوء تغذیه یا مسمومیت های غذایی و ابتلای انها به بیماریهای گوارشی مثل اسهال است.
اسهال:
اسهال میتواند عوامل مختلفی داشته باشد.
1- پرنده تازه خریداری شده در یکی دو روز اول به علت استرس دچار آن شود که نگران کننده نیست وطبیعی میباشد. اما اگر بیش از این زمان طول کشید باید احتمال بیماری را بدهید و سریعا درمان را آغاز کنید.
2- پرنده پس از استحمام دادن ممکن است دچار آن شود که آن هم مهم نیست وبر اثر استرس میباشد.
3- پرنده بر اثر سرما خوردگی دچار آن شود که با درمان سرماخوردگی آن هم بهبود میابد.
4-اسهال ویروسی که با درمان آنتی بیوتیکی به تجویز دامپزشک درمان میشود.
- برای درمان حتما با دامپزشک مشورت کنید.
- اگر پرنده شما فقط اسهال دارد و علائم سرماخورگی ندارد ، برای درمان اسهال میتوانید از شربت سفید رنگ کوتریموکسازول به اندازه یک قاشق در ظرف آب پرنده استفاده کنید به مدت سه تا پنج روز. در طول روز دو بار دارو را عوض کنید تا فاسد نشود.
- تا زمانی که پرنده شما آب و غذا میخورد از طریق دارو خوب میشود از آمپول زدن و تزریق خودداری کنید تقریبا اکثر کاسکوها تحمل آمپول را ندارند و خواهند مرد.
سرما خوردگی ، ذات الریه :
این بیماری در مواردی ایجاد میگردد که دمای محل نگهداری پرنده پایین و سرد باشد یا اینکه پرنده در کنار در و پنجره و یا کولر و در معرض جریان هوا قرار بگیرد. نشانه های این بیماری چرت زدن بیش از حد ، گرفتگی یک یا هر دو سوراخ بینی ، آبریزش چشم ، بستن مداوم یک چشم، صدای خس خس در هنگام تنفس ، کم شدن محسوس اشتها و ضعف واسهال میباشد.
برای درمان حتما در همان روزهای اول بیماری اقدام نمایید.
- با دامپزشک مشورت کنید و یا میتوانید از کپسول آبی رنگ داکسی سایکلین در ظرف آب پرنده به میزان نصف کپسول و به مدت سه تا پنج روز استفاده کنید. چند قطره مولتی ویتامین هم به آب اضافه کنید. http://www.beytoote.com/images/stories/scientific/hhs657.jpg
پرکنی :
پرکنی بیماری است که در آن پرنده شروع به کندن پرهای خود مینماید که چهره پرنده را نا زیبا و ارزش آن را به شدت کاهش میدهد.
عوامل موثر بر پر کنی :
۱- کاسکوهای پرکن شده به علت تنش جنسی در اثر ورود آنها به سن بلوغ و جفت خواهی(هفت سالگی به بعد)
۲- کاسکوهای پرکن شده به علت تنش تغذیه ای مثل تغذیه نا کافی یا تغذیه نادرست و ایجاد کمبود یا زیاد بود یک یا چند ماده غذایی در آنها.
۳- کاسکوهای پرکن شده به علت تنش ترس یا ترس مرضی یا بیماری ترس.
۴- کاسکوهای پرکن شده به علت تنش خشونت مثل خشونت های زمان صید.
۵- کاسکوهای پرکن شده به علت تنش ناسازگاری با محیط یا صاحب جدید.
۶- کاسکوهای پرکن شده به علت تنش حمل و نقل ، مثل حمل ونقل نامناسب.
۷- کاسکوهای پرکن شده به علت تنش تنها ماندن یا بی توجهی صاحب.
۸- کاسکوهای پرکن شده به علت تنش حسادتی در اثر وارد کردن یک کاسکو یا پرنده یا حیوان دیگر به خانه.
رایجترین نوع پرکنی ، بین کاسکوهای بالغ بیش از ۷سال سن وجود دارد که علت آن تنش جنسی است و راه حل آن فراهم کردن جفت است. به جز پرکنی با علت تغذیه ای ، دیگر انواع پرکنی در کاسکوها ریشه روانی دارد ، که برای درمان عوامل بیماری را باید برطرف کرد.
انواع بیماریها در طوطی سانان :
علائم احتمالی بیماری :
۱- خواب بیش از حد و کسل بودن غیر معمولی پرنده و نخوردن آب و غذا .
۲ -صدا از مقعد به هنگام دفع مدفوع و یا هرگونه تغییر قابل مشاهده در قسمت سفید مدفوع (ادرار) به مدت بیش از یک تا دو روز .
۳ – اسهال ونبود قسمت سفید رنگ در مدفوع و یا وجود غذای هضم نشده در مدفوع .
۴ – کاهش وزن : اگر استخوانهای طوطی معلوم و برجسته شود نشان دهنده بیماری لاغری وکاهش وزن است . ۵ -پرکنی یا پرهای نا منظم ، شکسته ، شلخته و خم شده که در حالت عادی اینگونه نباید باشد .
۶ -عطسه : بسیاری از طوطیها میتوانند به خوبی صدای عطسه شما را تقلید کنند و با تکرار آن شاید شما فکر کنید که طوطی شما مریض است. اما اگر عطسه با ترشحات و یا تورم در اطراف صورت و مخرج و یا تورم در ناحیه سوراخهای بینی و یا پا باشد در این صورت پرنده بیمار است .
۷ -استفراغ(بر گرداندن غذا) : در همه طوطی سانان برگرداندن غذا راهی برای ایجاد تعامل و نشان دهنده ی دوستی است ، اما اگر پرنده ی شما بدون هیچ دلیلی به صورت متناوب و بعد از خوردن غذا آن را برگرداند احتمالا نشانه بیماری است.
۸ -مشکلات تنفسی : علائم بیماری تنفسی خس خس کردن سینه و یا سر و صدا هنگام تنفس است .
۹ -عدم تعادل : نداشتن تعادل و افتادن از روی چوب قفس برای چندین مرتبه در روز نشان دهنده ی بیماری عدم تعادل در پرنده است.
۱۰- بیماریهای پا : پوسته پوسته شدن پا ، طاسی و ریختن پرهای ران ، زخم کف پا .
۱۱ -بیماریهای چشم : ظاهر پرنده کسل ، چشمها متورم میشود و همچنین قرمزی و تورم و یا از دست دادن پرهای اطراف چشم و همچنین مات شدن و از بین رفتن شفافیت چشم و ترشحات در اطراف آن .
۱۲- بیماریهای سر : تکان دادن بیش از حد سر در طول روز . http://www.beytoote.com/images/stories/scientific/hhs656.jpg
بیماریهای گوارشی :
یکی از شایع ترین بیماریها در طوطی سانان میباشد که در آن سیستم گوارشی پرنده دچار عفونت ویروسی و آسیب میشود. این بیماری آسیبهایی را به عصب معده وارد و گوارش و هضم غذا را برای پرنده دشوار میسازد به همین علت پرنده وزن خود را به سرعت از دست داده و بی حال میشود، همچنین در مدفوع پرنده غذای هضم نشده دیده میشود. در موارد پیشرفته تر بیماری دیواره معده (بخشی از معده) پاره میشود و غذای موجود در معده به داخل حفره ی شکمی پرنده وارد میشود و باعث عفونت باکتریایی شده و منجر به مرگ میشود.
بیماری کبد چرب :
در پرنده مبتلا به چربی کبد به علت مصرف زیاد غذاهای چرب و عدم تحرک پرنده ، کبد شروع به جمع کردن چربی و بزرگ شدن میکند سپس کبد بزرگ شده و اندامهای دیگر شکم را تحت فشار قرار میدهد ، همچنین کبد ممکن است به ریه فشار آورده و موجب تنگی نفس در پرنده شود. با پیشرفت بیماری نارسایی کبد آغاز میشود و پرنده ممکن است به علت تجمع مواد سمی در کبد تشنج کرده و بمیرد.
قارچ :
از بیماریهای شایع دیگر در طوطی سانان قارچ میباشد . این بیماری با نشانه هایی از جمله : از دست دادن وزن و ناراحتیهای دستگاه تنفسی مشاهده میشود. معمولا این بیماری بر اثر خوردن مواد غذایی کهنه و فاسد و تمیز نکردن محیط نگهداری پرنده ایجاد میشود. اگر بر روی زبان طوطی شما لکه های سفید ظاهر شود یکی از نشانه های قارچ است و بهتر است برای درمان به آن آنتی بیوتیک داده شود .
بیماری ضعف و لاغری :
لاغری بیماری بسیار مهلک در طوطی سانان است که علائم آن شامل کاهش وزن ، تشنج و غذای هضم نشده در مدفوع است.اعتقاد بر این است که درمان این بیماری فقط میتواند برای چند سال زندگی طوطی شما را طولانی تر کند.
سندرم کمبود کلسیوم :
بیماری دیگری که باعث تشنج در طوطی ها میشود و علت آن عدم وجود کلسیوم در خون پرنده است. دامپزشکان با تجویز کلسیوم و باز گرداندن کلسیوم به حالت عادی اقدام به درمان این بیماری میکنند . برای پیشگیری از بیماری میتوان از کلسیوم و ویتامین D استفاده کرد.
مواد خطرناک برای طوطیها :
شمع های معطر ،اسپری ، عود، خوش بو کننده هوا و انواع عطر. به خاطر داشته باشید که محصولات بالا میتوانند برای طوطی شما بسیار خطرناک و حتی موجب مرگ آنها شود.
در رژیم غذایی طوطی خاکستری باید کلسیم و ویتامین و بتاکاروتن وجود داشته باشد، بنابراین باید مواد غذایی و سبزیجاتی که دارای موارد فوق هستند را به طور روزانه در رژیم غذایی آنها قرار داد. همچنین پرنده شما به مواد معدنی نیاز دارد در نتیجه از دادن آب مقطر به آن جدداً خودداری کنید.
بیشتر بیماریهای ذکر شده در صورت تشخیص به موقع و استفاده از آنتی بیوتیک مناسب و مکمل های ویتامینی درمان میشوند.