PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : ارزش تغذیه‌ای آب دوغ خیار



s.rozekabood
07-02-2013, 08:55 PM
اگر در تهیه آب دوغ خیار از تمام گروه‌های مواد غذایی استفاده شود، می‌توان به یقین رسید که این غذا سالم‌ترین و مناسب‌ترین غذای فصل گرما به شمار می‌آید.
مصرف مقادیر زیاد سبزیجات در این غذا می‌تواند فیبر، ویتامین‌ها و املاح معدنی مورد نیاز بدن را تامین کند. نعنا و ریحان موجود در آن ضد نفخ و ضد سوزش معده بوده و عوارض گوارشی ندارد. تربچه آن سرشار از ویتامینc و ید می‌باشد و به دلیل وجود گوگرد خاصیت ضدعفونی‌کننده دارد. ترخون آن نیز اشتهاآور، معطر، سریع‌الهضم بوده و برای اعصاب بسیار مفید است. همچنین خیار موجود در این غذا سرشار از ویتامین c است و بسیار خنک بوده و شدیدترین عطش‌ها را فوری فرو می‌نشاند و خواب‌آور خوبی هم به شمار می‌رود. تنها عیب خیار آن است که دیرهضم بوده و اگر خیلی رسیده و زرد باشد، باعث دل درد می‌شود، لذا برای کسانی که از ناراحتی گوارشی رنج می‌برند، بهتر است خیار را بسیار ریز رنده کرده، یا از آب آن در این غذا استفاده کنند. اگر در تهیه آب دوغ خیار از تمام گروه‌های مواد غذایی استفاده شود، می‌توان به یقین رسید که این غذا سالم‌ترین و مناسب‌ترین غذای فصل گرما به شمار می‌آید.
همان‌طور که می‌دانید، ماست موجود در این غذا نیز تامین‌کننده کلسیم و پروتئین بدن و عاملی جهت رفع بی‌خوابی‌های شبانه به شمار می‌رود، لذا برای آنکه وعده غذایی شما کم‌کالری و کم‌چرب گردد، لزوما از ماست کم‌چرب استفاده کنید. کشمش نیز در این غذا برای مزه‌دار کردن انتخاب مناسبی بوده و داروی رشد کودکان و نیرودهنده سالخوردگان می‌باشد. این میوه مغذی پرانرژی و کم‌چرب و کم‌سدیم است، ولی با وجود آنکه قند و کالری بالایی دارد، به دلیل غنی بودن از پتاسیم، مصرف آن را به بیماران مبتلا به فشار خون توصیه می‌کنیم. استفاده از گردو نیز بسیار توصیه می‌شود، زیرا پتاسیم، فسفر و اسیدفولیک از شاخص‌ترین مواد مغذی آن به شمار می‌رود. این مغز پرچرب، کلسترول بد خون را کاهش داده و به علت غنی بودن از ویتامین‌ها منجر به رفع سستی و خستگی می‌شود. در کل مخلفات گوناگونی که در این غذا به کار رفته، آن را به غذایی کامل تبدیل کرده و از همه مهم‌تر آن که در مقایسه با غذاهای دیگر نیاز به طبخ نداشته و عوارض ناشی از حرارت پخت را به همراه ندارد.