توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بررسی Sony Xperia Z، عروس باران
Mohamad
02-28-2013, 01:43 PM
http://narenji.ir/sites/default/files/articleimage/4957/13/xperia-z-main.jpg
در شرایطی که اکثر شرکت های تولید کننده تلفن هوشمند، محصولات خود را برای نمایشگاه MWC آماده می کردند، این سونی بود که در یک اقدام متفاوت پرچمدار جدید خود، Xperia Z را در CES معرفی کرد. این اقدام باعث شد تا نگاه تمام رسانه های خبری به سونی معطوف شود. و انصافا «اکسپریا زد» نیز شایسته چنین توجه ویژه ای بود.
اکنون بعد از گذشت حدود 1 ماه از نمایشگاه CES، اکسپریا زد به لابراتوار نارنجی آمده است. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا با عروس جدید سونی، بیشتر آشنا شویم.
طراحی
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z.jpg
اگر بررسی های نارنجی را دنبال کرده باشید، قطعا تا به حال متوجه شده اید که چندان طرفدار طراحی های پلاستیکی نیستیم. نکسوس ۴ با بدنه شیشه ای خود توانست حسابی از ما دلبری کند، و اکنون اکسپریا زد نیز در همین راه قدم برداشته است.
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-back.jpg
بدنه پشتی اکسپریا زد کاملا از شیشه نشکن ساخته شده، اما سونی به همین اکتفا نکرده و اطراف گوشی را نیز به شیشه مجهز کرده که این موضوع درخشش خاصی را به دستگاه بخشیده است. تنها پلاستیکی که در اکسپریا زد به کار رفته در محل تقاطع بدنه پشتی و رویی قرار دارد. استفاده از این پلاستیک به خصوص در گوشه های دستگاه، باعث می شود که کمتر نگران آسیب دیدن موبایل ارزشمند خود، هنگام افتادن باشید. اما اگر می پرسید این پلاستیک دقیقاً چیست، باید به اطلاع شما برسانیم که جنس بدنه و چهارچوب اکسپریا زد از فیبر پلی آمید است که کاربرد معمول آن، استفاده به جای فلز در بدنه اتومبیل ها است.
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-side.jpg
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-polyamid-fiber.jpg
تمامی پورت های اکسپریا زد به خاطر ویژگی مقاومت در برابر آب توسط درپوشی پوشانده شده اند. و جالب اینکه سونی آنچنان ماهرانه این کار را انجام داده که کوچکترین خللی به زیبایی محصول وارد نشده است. درپوش ها به راحتی باز می شوند. اما به هر حال پوشیده بودن پورتی مانند Micro USB که روزانه برای شارژ مورد استفاده قرار می گیرد، قطعا چندان دلچسب نخواهد بود.
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-cover-port1.jpg
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-cover-port2.jpg
در کنفرانس معرفی اکسپریا زد در دوبی از مسئولان سونی پرسیدیم که چرا با وجود اینکه ویژگی مقاومت در برابر آب، طراحی گوشی را تحت تاثیر خود قرار می دهد، باز هم شاهد اصرار این کمپانی مبنی بر استفاده از این قابلیت هستیم؟ در پاسخ با آماری روبرو شدیم که طبق آن سوانح آبی ۲۵ درصد از علل خرابی موبایل ها را تشکیل می دادند. با این وجود مدیر بازاریابی سونی، حرف ما مبنی بر وجود محدودیت هایی مانند درپوش پورت ها را قبول کرد و تاکید کرد که سونی در حال کار بر روی تکنولوژی هایی است که بتواند در ادامه ویژگی مقاومت در برابر آب را بدون چنین محدودیت هایی، برای کاربران خود عرضه نماید.
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-power-button.jpg
در سمت چپ، محفظه حافظه جانبی Micro SD، پورت Micro USB و رابط ارتباط با داک قرار دارد. در راست هم دکمه آلومینیومی روشن/خاموش که از طراحی بسیار زیبایی برخوردار است در کنار دکمه های به هم پیوسته کنترل صدا و محفظه سیم کارت دیده می شوند. اسپیکر دستگاه در پایین همین قسمت قرار دارد که به هیچ وجه جای خوبی برای چنین قطعه ای به نظر نمی رسد. چرا که هنگام کار با گوشی، به احتمال زیاد دست شما روی آن را خواهد پوشاند.
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/IMG_4903.jpg
قسمت بالای، اکسپریا زد تنها پذیرای جک ۳.۵ میلیمتری هدفون است و در پشت دستگاه هم دوربین، فلش و حفره میکروفون را می توان پیدا کرد. بدنه جلویی منقش به لوگوی سونی شده است که در سمت راست آن دوربین جلو و در سمت چپش یک چراغ LED دوست داشتنی قرار دارد. این چراغ، که پیش از این نیز مشابه آن را در محصولات سامسونگ مانند Galaxy Nexus و Galaxy S3 دیده بودیم، وظیفه اطلاع رسانی را بر عهده دارد. برای مثال ایمیل های جدید با رنگ سبز، پیامک ها با رنگ سفید و یا کمبود شارژ باتری با رنگ قرمز به نمایش در می آیند.
اکسپریا زد ابعادی برابر با ۷.۹ × ۷۱ × ۱۳۹ میلیمتر دارد و وزن آن ۱۴۶ گرم است.
صفحه نمایش
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-display.jpg
اکسپریا زد یکی از اولین محصولاتی است که با صفحه نمایش 1080p به بازار عرضه شده. صفحه نمایش ۵ اینچی این دستگاه دارای کیفیت ۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل است. این صفحه با چگالی ۴۴۱ پیکسل در اینچ، به شدت محصولاتی مانند آیفون ۵ (با چگالی ۳۲۶ پیکسل در هر اینچ) را تحقیر کرده است.
اما واقعا کیفیت 720p با 1080p در واقعیت چه میزان تفاوت دارد؟ در صفحات نمایش Full HD شما نوشته ها را خواناتر، تصاویر را غنی تر و عکس ها را واضح تر مشاهده می کنید. اما قطعا این تفاوت به اندازه دورانی که تلفن های هوشمند از صفحات نمایش WVGA به حوزه رتینا گذر کردند، ملموس نخواهد بود.
صفحه نمایش همواره یکی از مواردی بوده که سونی در اکثر محصولات خود، حتی مدلی میان قیمتی مانند Xperia SOLA ، با کمترین نقص در اختیار کاربرانش قرار داده است. اما نگاهی دقیق تر به اکسپریا زد نشان می دهد که این کمپانی ژاپنی در صفحات نمایش Full HD، هنوز احتیاج به کسب تجربه دارد. صفحه نمایش اکسپریا زد از زاویه دید گسترده ای برخوردار نیست و تنها کافی است تا کمی به آن زاویه دهید تا رنگ ها به خاکستری تمایل پیدا کنند. یکی از نکات دیگری که باید به آن اشاره کنیم، کنتراست پایین رنگ ها در این دستگاه است که هر چه میزان روشنایی را بالاتر ببرید، بیشتر متوجه آن خواهید شد.
دوربین
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-camera.jpg
دوربین های سونی در موبایل هایش را همیشه دوست داشته ایم و از آن تعریف کرده ایم. به نحوی که دوربین Xperia V را یکی از برترین ها خواندیم. دوربین اکسپریا زد عبارت ۱۳ مگاپیکسل را بر روی پیشانی خود -- شده می بیند که با توجه به پیشینه سونی می تواند پیام آور یک تحول در عکاسی موبایل باشد. اما متاسفیم که اعلام کنیم باید انتظارات خود را پایین آورید. عکس های اکسپریا زد در بهترین حالت در حد یک دوربین خوب ۸ مگاپیکسلی شما را راضی خواهد کرد.
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-namayeshgah500.jpg
برای مشاهده عکس در سایز اصلی بر روی آن کلیک کنید
البته جالب است بدانید که در ابتدا مقهور عکس های این دستگاه شده بودیم. رنگ ها فوق العاده گرم و چشم نواز نمایش داده می شدند و عکس ها از شفافیتی مثال زدنی برخوردار بودند، اما طولی نکشید که دنیای عکس های فوق العاده با انتقال و مشاهده آن ها در کامپیوتر، ویران شد. در مانیتور کامپیوتر دیگر نه خبری از آن رنگ های گرم بود و نه حتی شفافیت سابق را می شد پیدا کرد. اما دلیل این اتفاق چه بود؟ چرا تصاویر در صفحه نمایش اکسپریا زد از کیفیتی بی نظیر برخوردار بودند و در مانیتور کامپیوتر مانند قبل دلربایی نمی کردند؟
با کمی تحقیق دلیل این تفاوت را پیدا کردیم. جادوگری به نام Bravia Engine 2 مسئولیت طلسم چشم های شما در اکسپریا زد را عهده دار است. این موتور پردازشی همچون نقاشی ماهر بر روی تصاویری که در عکس ها و ویدیو ها مشاهده می کنید تاثیر می گذارد و نتیجه ای متفاوت با واقعیت را به تصویر می کشد.
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/sony-exmor.jpg
اما اگر از نکاتی که به آن اشاره کردیم بگذریم، دوربین اکسپریا زد تکنولوژی های جدیدی را نیز همراه خود آورده است. برای مثال شما برای اولین بار می توانید ویدیو های خود را به صورت HDR ضبط نمایید. همچنین به کمک حسگر Exmor RS تسلط کاملی بر روی نور محیط خواهید داشت. همان طور که احتمالا تا به حال تجربه کرده اید، نور همواره یکی از چالش های عکاسی بوده است. اما تکنولوژی جدید دوربین اکسپریا زد تا حدی این معضل را بر طرف کرده. یکی از جالب ترین قابلیت های Exmor RS غلبه بر نور پشت سوژه است که باعث سیاه شدن عکس می شود.
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-camera-app.png
اگر نگاهی به اپلیکیشن این دوربین بیندازیم، متوجه می شویم که مجموعه نسبتا کاملی از تنظیمات در اختیار کاربر قرار گرفته است. قابلیت پانوراما با امکان عکس برداری در جهت های متفاوت، ثبت خودکار تصویر به محض تشخیص لبخند، مجموعه افکت هایی که به صورت زنده بر روی تصویر اعمال می شوند و... همگی از مواردی هستند که در اکسپریا زد پیدا خواهید کرد. این دوربین همچنین تنظیمات بهینه پیش فرض را برای شرایط خاص مانند عکسبرداری در نور کم و یا عکاسی در برف و... در خود جای داده است. البته گزینه Superior Auto در تشخیص خودکار محیط بسیار خوب عمل کرده و به صورت خودکار تنظیمات بهینه را ترتیب می دهد. ویژگی Burst Mode که برای عکسبرداری سریع تعبیه شده، عملکرد بی نقصی را از خود ارائه می دهد. شما به کمک این قابلیت می توانید تصاویر را تا حدود ۱۰ فریم در ثانیه با کیفیت ۹ مگاپیکسل ثبت نمایید. و جالب اینکه با وجود چنین سرعت بالایی، کمترین میزان تار بودن در عکس ها مشاهده می شود.
در نهایت اگر بخواهیم از لحاظ آماری مروری بر عملکرد دوربین اکسپریا زد داشته باشیم باید بگوییم که تصاویر ۱۳ مگاپیکسلی این دوربین با کیفیت ۳۰۹۶ × ۴۱۲۸ پیکسل ثبت می شوند و همچنین فیلمبرداری نیز با کیفیت 1080p و سرعت ۳۰ فریم در ثانیه صورت می پذیرد.
Mohamad
02-28-2013, 01:44 PM
سخت افزار
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-hands-on.jpg (http://narenji.ir/)
سونی هم سرانجام به دنیای ۴ هسته ای ها پا گذاشت. اگر به خاطر داشته باشید پیش از این محصولاتی مانند Xperia V با وجودی که پردازنده ای ۲ هسته ای داشتند، اما در بنچ مارک ها توانسته بودند پا به پای رقبای خود حرکت کنند و حتی برخی از آنان را نیز به زیر بکشند. با این پیش زمینه، تصور قدرت Xperia Z کار چندان سختی نخواهد بود. پردازنده این دستگاه ساخت Qualcomm است و از خانواده Snapdragon S4 Pro به شمار می رود. این پردازنده ۱.۵ گیگاهرتزی در کنار خود یک رم ۲ گیگابایت را می بیند که مجموعه آن ها قدرتی مثال زدنی به اکسپریا زد می بخشد. بیایید نگاهی به بنچ مارک های این محصول بیندازیم:
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-quadrant.jpg (http://narenji.ir/)
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-antutu2.jpg (http://narenji.ir/)
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-nenamark2.jpg (http://narenji.ir/)
همان طور که مشاهده می کنید اکسپریا زد توانسته بالاترین امتیاز ممکن را در بین تمام موبایل هایی که تا کنون در نارنجی بررسی کرده بودیم، بدست آورد. هرچند اگر بخواهیم این رکورد ها را با بنچ مارک های HTC ONE (http://narenji.ir/8556-One-Benchmarks)مقایسه کنیم، متوجه می شویم که اکسپریا زد احتمالا در بین نسل جدید محصولاتی که پس از CES آن معرفی شده اند یا خواهند شد، مثل HTC One و احتمالا Galaxy S4 نمی تواند در رتبه های نخست قرار گیرد.
اما اگر از دنیای آمار و ارقام بیرون بیاییم، باید اعتراف کنیم که اکسپریا زد در عمل بسیار سریع عمل می کند. تنها کافی است چند دقیقه با این دستگاه کار کنید تا متوجه سرعت بالای آن در اجرای دستورات شوید.
با وجود این سرعت بالا، در بعضی مواقع مکث های عجیبی را شاهد هستیم. اپلیکیشن دوربین یکی از مواردی ست که به شدت سرعت اکسپریا زد را زیر سؤال می برد. چرا که بعضی مواقع باز شدن این برنامه تا حدود ۳ ثانیه به طول می انجامد. هرچند که پس از باز شدن همه چیز به روال عادی برمی گردد و عکسبرداری با همان سرعت بالایی که ذکر کردیم، صورت می پذیرد. پردازنده گرافیکی Adreno 320 نیز عملکرد خوبی دارد و نیاز به توضیح نیست که از پس اجرای سنگین ترین بازی های موجود، به راحتی بر می آید.
از دیگر قابلیت های سخت افزاری اکسپریا زد، مجهز بودن به تکنولوژی NFC است. جالب اینکه سونی واقعا بر روی این ویژگی حساب باز کرده و با تولید لوازم جانبی متعدد، نقشه های بسیاری برای این سیستم جذاب کشیده است. در مطلبی دیگر منتظر بررسی نارنجی در رابطه با کارکردهای NFC باشید.
نرم افزار
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-software.jpg (http://narenji.ir/)
اکسپریا زد با اندروید نسخه ۴.۱.۲ به صورت پیش فرض عرضه می شود و سونی قول داده به زودی، به روز رسانی ۴.۲ نیز برای آن آماده شود. اگر از محیط حوصله سر بر همیشگی رابط کاربری سونی بگذریم، می توانیم به چند ویژگی جالب و جدید در اکسپریا زد اشاره کنیم. اولین تغییر در صفحه LockScreen رخ داده. جایی که با یک افکت زیبا برای آنلاک کردن دستگاه مواجه می شوید. در این صفحه همچنین امکان باز کردن اپلیکیشن دوربین و پخش مستقیم موسیقی نیز قرار داده شده.
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-lockscreen.jpg (http://narenji.ir/)
در مقایسه با مدل های اکسپریا در سال گذشته، اکنون می توانیم ورود Google Now به سونی را خوش آمد بگوییم. اما این سرویس تنها ویژگی جدید اکسپریا زد نیست. سونی نرم افزارهای مدیریت باتری را در این محصول، وارد فازی جدید کرده. در قسمت Power Management گزینه ای دیده می شود به نام STAMINA mode که طبق ادعای سونی زمان آماده به کار دستگاه را تا ۴ برابر افزایش میدهد. نحوه کار این سیستم بدین ترتیب است که هنگام خاموش شدن صفحه نمایش، wifi و یا اینترنت سیم کارت را از کار می اندازد و همچنین بسیاری از برنامه هایی که در پس زمینه دستگاه در حال اجرا هستند را غیر فعال می کند. البته به محض روشن شدن مجدد صفحه نمایش، همه چیز به حالت عادی بر می گردد. خود شما نیز همواره می توانید اپلیکیشن های خاصی که دائما به آن ها نیاز دارید را در لیست سفید قرار دهید تا در حالت Stamina Mode غیر فعال نشوند.
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/Stamina2.jpg (http://narenji.ir/)
ابزارک های سونی هم که به تازگی در رابط کاربری قرار گرفته اند، در اکسپریا زد دیده می شوند. این ابزارک ها که Small Apps نامیده می شوند، از منوی Multi Tasking فعال شده و همواره بر روی صفحه دیگر اپلیکیشن ها قرار خواهند داشت. برای مثال شما می توانید با باز کردن ابزارک ماشین حساب، متن دخل و خرج خود را در پس زمینه داشته باشید و محاسبات را نیز به راحتی به کمک ماشین حساب انجام دهید. ابزارک ضبط صدا، یادداشت برداری و زمان سنج نیز دیگر اعضای این مجموعه را تشکیل می دهند.
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/small-apps2.png (http://narenji.ir/)
اپلیکیشن Album و Walkman سونی را همواره جزو برترین برنامه های پیش فرض دانسته ایم. در Album علاوه بر چینش و دسته بندی زیبای تصاویر، گزینه های متعددی نیز برای ویرایش عکس ها در اختیارتان قرار می گیرد. اپلیکیشن Walkman بهترین بستر ممکن برای لذت بردن از موسیقی را فراهم می آورد که در واقع می توان آن را چکیده تجربه بالای سونی در این حوزه دانست. البته جای تاسف است که اسپیکر اکسپریا زد از قدرت چندان بالایی برخوردار نیست تا در کنار این اپلیکیشن مجموعه ای موفق تر را تشکیل دهد.
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/swype.png (http://narenji.ir/)
در بررسی نکسوس ۴، از کیبورد Swype اندروید ۴.۲ بسیار تعریف کردیم و اظهار امیدواری کردیم که این قابلیت برای زبان فارسی نیز فعال گردد. سونی مدتی می شود که کیبورد سوایپ فارسی را در محصولات خود ارائه می دهد، و سرانجام باید بگوییم که این موضوع در اکسپریا زد به بلوغ رسیده است و اکنون می توان از آن لذت برد.
مقاومت در برابر آب
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-water-resistance.jpg (http://narenji.ir/)
بعد از Acro S و V، اکسپریا زد سومین محصول مقاوم در برابر آبی است که در نارنجی مورد بررسی قرار می دهیم. ضبط صدا در حمام، چک کردن ایمیل ها زیر باران و ... همگی از تجارب لذت بخشی بودند که با این محصولات کسب کردیم. اما باید اعتراف کنیم که در این میان عکسبرداری زیر آب استخر با Acro S بهترین لحظاتی بود که از کار با یک گجت بدست آوریم. اما چرا این لحظات خوب تنها با Acro S رقم خوردند؟ جواب در عملکرد این محصولات در زیر آب نهفته است. وقتی که دستگاه در زیر آب تحت فشار قرار می گیرد، عملکرد لمسی صفحه نمایش مختل شده و تقریبا کنترل از دست کاربر خارج می شود. در این میان اما Acro S به خاطر داشتن دکمه فیزیکی دوربین بر روی بدنه، امکان عکسبرداری زیر آب را در اختیار ما قرار داد، ویژگیی که متاسفانه اکسپریا زد از آن بی بهره است.
به هر ترتیب این دستگاه با استفاده از استاندارد های IP57 و IP55 می تواند به مدت ۳۰ دقیقه در عمق ۱ متری آب دوام بیاورد و همچنین در برابر گرد و غبار نیز از خود مقاومت نشان دهد.
باتری و هدست
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-narenji.jpg (http://narenji.ir/)
یک صفحه نمایش ۵ اینچی با کیفیت 1080p و یک پردازنده ۴ هسته ای می تواند کابوس باتری هر دستگاهی باشد. باتری 2330 میلی آمپری اکسپریا زد قطعا جزو نقاط قوت آن محسوب نمی شود، اما تمام تلاش خود را به کار می بندد تا حداکثر زمان ممکن را در اختیار کاربر قرار دهد. در شرایط استفاده سبک از دستگاه، حدود ۱ روز و نیم باتری را در اختیار خواهید داشت. اما در روز های پر فشار کاری، باید خیلی خوش شانس باشید که تا آخر شب دستگاه خود را روشن ببینید. در آزمایش ما که شامل پخش مداوم ویدیو و با روشنایی ۵۰ درصد و اتصال به وای فای است، اکسپریا زد توانست حدود ۵ ساعت و ۳۰ دقیقه دوام بیاورد!
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-headset.jpg (http://narenji.ir/)
یکی از دلایلی که قسمتی از این بررسی را بر خلاف روال معمول، به هدست این دستگاه اختصاص دادیم، تکنولوژی جدیدی است که سونی مورد استفاده قرار داده است. اولین چیزی که جلب نظر می کند طراحی متفاوت این هدست است که کشیده تر شده و بیشتر داخل گوش فرو می رود. هدست های معمولی از درایور ۹ میلیمتری درون خود استفاده می کنند. اما سونی با بهره گیری از یک درایور ۱۳.۵ میلیمتری، توانسته کیفیت را تا حد بسیاری بهبود بخشد. Bass آهنگ ها در این هدست فوق العاده است و حسی متفاوت از موسیقی را به کمک آن می توانید تجربه نمایید.
جمع بندی
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-box.jpg (http://narenji.ir/)
بی شک اکسپریا زد نقطه عطفی در تاریخ صنعت موبایل سونی خواهد بود. نه به خاطر سخت افزار قدرتمند، و یا صفحه نمایش Full HD، بلکه به خاطر نبود لوگوی SonyEricson در پشت آن. همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم، اکسپریا زد اولین محصولی است که بعد از جدایی سونی از اریکسون، به صورت کامل توسط سونی طراحی و تولید شده و اریکسون کوچکترین نقشی در آن نداشته است. اکسپریا زد در حال حاضر پرچمداری شایسته برای سونی است که حداقل تا زمان ارائه آیفون بعدی و یا گلکسی اس ۴، می تواند با افتخار سر خود را بالا بگیرد.
اکسپریا زد در سه رنگ سفید، مشکی و بنفش با حافظه داخلی ۱۶ گیگابایت به بازار عرضه شده است. زمان ورود این محصول به ایران و یا قیمت آن هنوز مشخص نشده. اما از اوایل ماه مارچ می توان آن را در امارات با قیمت ۲۴۹۹ درهم تهیه کرد.
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/narenji-choice.png (http://narenji.ir/)
نقاط مثبت :
- سخت افزار قدرتمند
- طراحی زیبا و بدنه شیشه ای
- مقاومت در برابر آب
نقاط منفی :
- زاویه دید پایین صفحه نمایش
- کیفیت پایین تر از انتظار دوربین
- عمر نسبتا کم باتری
برخی تصاویر ثبت شده توسط دوربین اکسپریا زد :
برای مشاهده تصاویر در ابعاد اصلی، بر روی آن ها کلیک نمایید.
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-green500.jpg (http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-green.jpg)
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-chamran500.jpg (http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-chamran.jpg)
http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-barkhat500.jpg (http://narenji.ir/sites/default/files/images/u-new-5/xperia-z-barkhat.jpg)
narenji.ir
Mohamad
03-05-2013, 11:27 PM
سونی بعد از جدا شدن از اریکسون روزهای خوبی را پشت سر نگذاشت و ضرر و زیان زیادی را در سال 2012 متحمل شد، اما اینبار تصمیم خود را گرفت تا خود را بالا بکشد. سونی گوشی Xperia Z خود را در موقع مناسبی معرفی کرد، زمانی است که تقریبا هیچ گوشی با صفحه نمایش فول اچ دی در بازار وجود ندارد. بنابراین در حال حاضر این گوشی به عنوان یکی از مهمترین اسمارتفونهای بازار به حساب میآید، پس بیایید تا با هم به بررسی این غول سونی برویم، در این برسی بیشتر سعی خواهیم کرد از تجربیاتی که در استفاده با این گوشی داشتیم صحبت کنیم.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2815%29.JPG طراحی سونی اکسپریا زد را بدون شک یکی از زیباترین گوشیهای حال حاضر دنیا میتوان نامید، برای این انتخاب نیز دلایل محکمی داریم، طراحی گوشی به شکل یک مستطیل کامل است و این طراحی مستطیلی باعث شده تا با یک گوشی مواجه شوید که از نظر جلوه هر کسی را جلب میکند جنس بدنه ما را به یاد آیفون 4S میاندازد این بدنه به صورت یکپارچه از شیشه ساخته شده است حتی در کنارههای بدنه نیز از شیشه استفاده است و تنها در قسمت لبههای گوشی از پلی کربنات استفاده شده است، در جلوی گوشی یک صفحه نمایش 5.0 اینچی با کیفیت فول اچ قرار گرفته که به جزئیات آن خواهیم پرداخت. در بالای این صفحه نمایش سنسورهای روشنایی نور محیط و مجاورت به همراه یک LED هشدار دهنده و دوربین دوم قرار دارند.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%282%29.JPG
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%283%29.JPG
در سمت راست گوشی گزینههای زیادی قرار گرفتهاند، در بالای سمت راست گوشی یک درگاه سیم کارت قرار گرفته است که از سیم کارت مینی پشتیبانی میکند. در پایین این درگاه دکمه بسیار زیبای پاور گوشی قرار گرفته که طراحی بسیار زیبایی را سونی برای آن در نظر گرفته است. در پایین این دکمه زیبای پاور نیز دکمههای کم و زیاد کردن صدا گوشی قرا ر دارند. در پایینترین قسمت سمت راست اسپیکر قرار دارد که این تنها اسپیکر این گوشی است، اما باید یک نکتهای را بدانید اسپیکر اصلا در حد و اندازه این گوشی نیست، کیفیت صدای اسپیکر در حالت بلند بسیار بی کیفیت است و با صدای بلند گوش شما اذیت خواهد شد.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%284%29.JPG
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2816%29.JPG در سمت چپ گوشی تنها گزینههایی که وجود دارند درگاه اتصالی است که محل اتصال کابل است، در پایین این درگاه نیز درگاه کارت حافظه خارجی قرار گرفته است که تا 32 گیگابایت را پشتیبانی میکند. و در پایین این درگاه نیز محل اتصال به داک رومیزی قرار گرفته است.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%286%29.JPG در پایین گوشی هیچ گزینهای وجود ندارد و سونی تصمیم گرفته تا میکروفون را در قسمت جلوی گوشی طراحی کند.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%287%29.JPG در بالا نیز تنها گزینهای که به چشم میخورد خروجی هدفون است.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%285%29.JPG در قاب پشت دوربین 13 مگاپیکسلی به همراه یک فلاش LED قرار دارد، در کنار آن نیز میکروفون دوم برای ضبط صدا حین فیلمبرداری و حذف صداهای اضافی حین مکالمه تعبیه شده است، در قاب پشتی گزینه دیگری جز آرم زیبای Xperia قرار ندارد.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2810%29.JPG چیزی که در اینجا ما را بسیار اذیت کرد این است تمام درگاه ها با یک کاور پوشانده شدهاند که برای دسترسی به آنها مجبور به باز کردن این کاورها هستید، اما وظیفه این کاورها این است که باعث میشوند گوشی ضد آب و ضد گرد و غبار باشد، بنابراین سونی چارهای جز تعبیه آنها نداشته است.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2811%29.JPG
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2812%29.JPG
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2813%29.JPG
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2814%29.JPG
Mohamad
03-05-2013, 11:30 PM
صفحه نمایش در قاب جلویی اصلیترین قسمت گوشی یعنی همان صفحه نمایش قرار گرفته است. صفحه نمایش Xperia Z کیفیت خارقالعادهای دارد که مانند آن را هیچ کجا ندیدهاید، این صفحه نمایش کیفیت Full HD یا همان 1080p را دارد، اندازه آن 5.0 اینچ است و تراکم پیکسلی که در این صفحه نمایش گنجانده شده عدد اعجاب انگیز 441 پیکسل در اینچ است. خوانایی صفحه نمایش در زیر نور خورشید مناسب است اما چیزی نیست که بتوان آن را یک شاهکار نامید.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2818%29.JPG اما مهمترین عیب این صفحه نمایش این است که زاویه دید آن کم است به این معنی که اگر شما گوشی را کمی بچرخانید یک سایه سفید رنگ بر روی آن ایجاد خواهد شد که خوانایی آن را کم میکند. همانطور که میدانیم سونی در ساخت صفحات نمایش یکی از مدعیان بزرگ است و در ساخت صفحه نمایش این گوشی نیز ادعای خود را اثبات کرده است، این صفحه نمایش با کیفیتترین صفحه نمایش حال حاضر در بین گوشیهای بازار دنیا است و زمانی که با آن فیلمهای Full HD نگاه میکنید این حس را به شما القا میکند که در حال تماشای فیلم در یک تلویزیون سونی هستید. حقیقتا تماشای فیلم در این گوشی بسیار لذت بخش است.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2845%29.JPG
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2846%29.JPG نرم افزار سیستم عاملی که به صورت پیشفرض بر روی گوشی نصب است نسخه 4.1.2 است که قابلیت بروزرسانی به نسخه 4.2 نیز وجود دارد.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2858%29.JPG در ابتدا که قفل گوشی را میخواهید باز کنید با یک صفحه قفل بسیار زیبا روبرو خواهید شد، قفل این گوشی با یک انیمیشن زیبا مانند حالت پرده کرکره باز میشود. در صفحه قفل گزینههایی که وجود دارند عبارتند از یک میانبر به قسمت موزیکهای گوشی و یک میانبر به دوربین گوشی که با استفاده از این مبانبر بدون نیاز به زدن دکمه اضافی عکس گرفته خواهد شد.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2824%29.JPG
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2820%29.JPG
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2821%29.JPG
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2822%29.JPG در اینجا یعنی در صفحه قفل گوشی به قسمت محدوده اخطارها نیز دسترسی دارید که امکانات جالبی از جمله خاموش و روشن کردن وای –فای و بلوتوث در این قسمت قرار دارند.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2823%29.JPG صفحه اصلی گوشی همان صفحه معمولی اندروید است در اینجا آیکونهای اصلی گوشی در قسمت پایین صفحه نمایش قرار دارند، امکان اضافه کردن تا 7 صفحه اصلی وجود دارد، در پایین صفحه نمایش دکمههای لمسی غیر فیزیکی در داخل صفحه نمایش جای گرفتهاند مانند آنچه که در گلکسی نکسوس و نکسوس 4 دیدیم.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2825%29.JPG
امکان اضافه کردن تمها، ویجتها و اپلیکیشنها وجود دارد.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2826%29.JPG
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2827%29.JPG
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2828%29.JPG
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2829%29.JPG
در قسمت تسک منیجر گوشی علاوه بر برنامههای باز که امکان جا به جا شدن بین برنامهها را امکان پذیر میکند، 4 ابزار کوچک نیز قرار دارند که عبارتند از ماشین حساب، نوت، ضبط صدا و تعیین زمان آلارم.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2831%29.JPG
این ابزارها بسیار کارآمد هستند و نیاز شما را برای باز کردن منوی گوشی بسیار کم خواهند کرد.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2832%29.JPG
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2833%29.JPG صفحه کلید شماره گیر این گوشی ما را به یاد همان صفحه کلید آیفون میاندازد، فاصله شمارهها بسیار مناسب هستند.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2834%29.JPG در اینجا سونی برای این گوشی یک اپلیکیشن به نام Walkman طراحی کرده است این برنامه بسیار کارآمد است و ظاهر بسیار زیبایی نیز دارد که نیاز شما را به استفاده از برنامه پخش موزیک اندروید را کاملا برطرف خواهد کرد.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2835%29.JPG در قسمت گالری گوشی مورد خاصی دیده نمیشود و تنها گزینهای که در اینجا وجود دارد این است که با استفاده از دو انگشت و ویژگی پینچ زوم میتوانید نوع مشاهده عکسها را تغییر دهید و اندازه آنها را کوچک و یا بزرگ کنید.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2839%29.JPG
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2841%29.JPG
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2842%29.JPG یک برنامهای به نام Sony Select در این گوشی قرار دارد که سونی تعدادی اپلیکیشن را برای شما پیشنهاد میدهد و برای اینکه آن برنامه را دریافت کنید باید به بازار اندروید متصل شوید، این یک عیب برای این برنامه است که مانند اپلیکیشن سامسونگ در اینجا برنامهها برای دانلود وجود ندارند.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2847%29.JPG یک ویژگی کاربردی که سونی در اینجا اضافه کرده است Power Management نام دارد با فعال کردن این ویژگی عمر باتری شما به صورت قابل توجهی اضافه خواهد شد. با فعال کردن این ویژگی به طور مثال در زمانی که صفحه نمایش گوشی شما خاموش است هیچ دیتایی از گوشی رد و بدل نخواهد شد که به افزایش عمر باتری کمک شایانی خواهد کرد.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2856%29.JPG
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2857%29.JPG
مرورگر این گوشی به طور پیشفرض کروم است که کارآیی مناسبی دارد و نیاز شما را به استفاده از یک مرورگر دیگر برطرف میکند.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2852%29.JPG صفحه کلید این گوشی مانند بسیاری از گوشیهای اندرویدی هم زبان انگلیسی و هم زبان فارسی را در خود جای داده است، این صفحه یکی از بهترین صفحه کلیدهایی است که تاکنون با آن کار کرده بودیم، بازخورد آن بسیار مناسب بود و به علت صفحه بزرگ گوشی فاصله حروف از یکدیگر مناسب است، در ضمن اینکه کلمات پیشنهادی این صفحه کلید بسیار کارآمد است که به طور حتم نیاز شما به تایپ زیاد را برطرف خواهد کرد.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2850%29.JPG
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2851%29.JPG پردازنده و حافظه ورود سونی را به جمع 4 هستهایها خوش آمد میگوییم، این اولین بار است که سونی از پردازنده 4 هستهای استفاده میکند این پردازنده که متعلق به شرکت کوآلکام است سرعتی برابر 1.5 گیگاهرتز را به همراه دارد. با وجود این پردازنده قوی و رم 2 گیگابایتی لازم نیست تا نگران اجرای برنامهها بر روی این گوشی باشید، ما بازیهای سنگین Need for Speed Most Wanted را بر روی این گوشی اجرا کردیم که بدون کوچکترین مشکلی از پس اجرای آن برآمد.
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%2849%29.JPG
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/%281%29.JPG حافظه داخلی گوشی 16 گیگابایت است که این حافظه با پشتیبانی از حافظه خارجی تا 32 گیگابایت، امکان اضافه شدن را دارد. دوربین این گوشی به یک دوربین 13.1 مگاپیکسلی مجهز است که عکسهایی با کیفیت 4128x3096 را تهیه خواهد کرد، این گوشی همچنین امکان فیلمبرداری با کیفیت 1080p@30fps را نیز دارد.سونی در ساخت لنز دوربین سابقه طولانی و مهارت خاصی دارد و یکی از بهترین دوربینها را در جهان میسازد در اینجا نیز سونی کم نگذاشته و دوربین بسیار قوی را برای این گوشی در نظر گرفته است. سونی در اینجا از سنسور جدیدی با نام Exmor RS بهره برده است که در اینجا امکان ضبط ویدئویی با حالت HDR نیز وجود دارد. ما از کارکرد دوربین رضایت کامل را داشتیم، این دوربین در نور کم عکسهای خوبی را تهیه میکند و حتی در تاریکی عکسها جزئیات زیادی را دارند.
برای دیدن کیفیت اصلی عکسها بر روی آنها کلیک کنید
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/DSC_0001.jpg (http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/DSC_0001%281%29.jpg)
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/DSC_0008.jpg (http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/DSC_0008%281%29.jpg)
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/DSC_0012.jpg (http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/DSC_0012%281%29.jpg) باتری گوشی به یک باتری 2330 میلی آمپری مجهز است که به گفته سونی این باتری 11 ساعت مکالمه در حالت 2G را پشتیبانی میکند. اگر تجربه ما در استفاده از باتری گوشی را بخواهید باید بگوییم که باتری گوشی با آنکه چندان قوی نیست اما از پس صفحه نمایش با این کیفیت به خوبی برآمده است و به راحتی میتوانید با آن فیلم تماشا کنید، مکالمات روزانه خود را انجام دهید و در اینترنت به مرور بپردازید و تنها یک بار در روز به شارژ گوشی نیاز پیدا کنید. نظر جی اس ام این گوشی نقاط قوت زیادی دارد که نقاط ضعف اندک آن را به طور کامل پوشش میدهد. مهمترین قسمت این گوشی که ما آن را بسیار دوست داشتیم صفحه نمایش بسیار زیبا و چشم نواز آن است که با به کار بردن BRAVIA Engine 2 این کیفیت بسیار بیشتر شده است، مطمئن هستیم که از دیدن این صفحه نمایش هیجان زده خواهید شد. ویژگی دیگری که در این گوشی بسیار مورد توجه و محبوب است خاصیت ضد آب بودن آن است که تا عمق 1 متر به مدت 30 دقیقه هیچ آسیبی به گوشی وارد نخواهد شد. اگر نظر ما را بخواهید باید بگوییم که این گوشی در حال حاضر بهترین گوشی بازار است و در کنار صفحه نمایش با کیفیت یکی از توانمند ترین گوشیها به حساب میآید. اگر ما قصد خرید گوشی را داشتیم این گوشی را به عنوان یکی از اصلیترین گزینههای خرید در نظر میگرفتیم، اگر مبلغی که میخواهید برای خرید گوشی هزینه کنید برای شما مهم نیست این گوشی میتواند یکی از بهترین انتخابهای شما باشد.
http://static.gsm.ir/Repository/images/news/Esfand91/Screenshot_2013-03-02-15-10-12%281%29.jpg
http://static.gsm.ir/Repository/images/reviews/esfand91/Xperia%20Z/Screenshot_2013-03-02-15-13-14.jpg
mehraboOon
03-12-2013, 12:10 AM
مشترک مورد نظر یک متر زیر آب است!
همه قابلیت های عجیب Xperia Z
تنها یک ماه پس از معرفی XperiaZ در نمایشگاه CES، این گوشی در لابراتوار زیر ذره بین رفت. ضبط صدا در حمام، چک کردن ایمیل زیر باران و عکاسی در استخر از جمله تجربیات لذتبخشی بودند که با XperiaZ کسب کردیم.
هفت صبح: ضبط صدا در حمام، چک کردن ایمیل زیر باران و عکاسی در استخر از جمله تجربیات لذتبخشی بودند که با XperiaZ کسب کردیم
تنها یک ماه پس از معرفی XperiaZ در نمایشگاه CES، این گوشی در لابراتوار زیر ذره بین رفت. برخلاف گوشی هایی با بدنه پلاستیکی، XperiaZ از بدنه شیشه ای ساخته شده است. لازم نیست بترسید چون سونی در قسمت پشتی نوعی شیشه نشکن به کار برده است. تنها پلاستیک به کار رفته در بدنه را می توانیم در محل اتصال بدنه رویی و پشتی دید. اکسپریا Z در سه رنگ سفید، مشکی و بنفش با حافظه داخلی 16 گیگابایت به بازار عرضه شده است.
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/12/20/152614_112.jpg
طراحی
بدنه پشتی اکسپریا Z کاملا از شیشه نشکن ساخته شده، اما سونی به همین اکتفا نکرده و اطراف گوشی را نیز به شیشه مجهز کرده که این موضوع درخشش خاصی را به دستگاه بخشیده است. تنها پلاستیکی که در اکسپریا Z به کار رفته در محل تقاطع بدنه پشتی و رویی قرار دارد. استفاده از این پلاستیک به خصوص در گوشه های دستگاه، باعث می شود که کمتر نگران آسیب دیدن موبایل ارزشمند خود، هنگام افتادن باشید. اما اگر می پرسید این پلاستیک دقیقا چیست، باید به اطلاع شما برسانیم که جنس بدنه و چارچوب اکسپریا Z از فیبر پلی آمید است که کاربرد معمول آن، استفاده به جای فلز در بدنه اتومبیل ها است.
تمامی پورت های اکسپریا Z به خاطر ویژگی مقاومت در برابر آب توسط درپوشی پوشانده شده اند و جالب اینکه سونی آنچنان ماهرانه این کار را انجام داده که کوچکترین خللی به زیبایی محصول دارد نشده است. درپوش ها به راحتی باز می شوند اما به هر حال پوشیده بودن پورتی مانند Micro USB که روزانه برای شارژ مورد استفاده قرار می گجیرد، قطعا چندان دلچسب نخواهد بود.
صفحه نمایش
اکسپریا Z یکی از اولین محصولاتی است که با صفحه نمایش 1080p به بازار عرضه شده. صفحه نمایش پنج اینچی این دستگاه دارای کیفیت 1080x1920 پیکسل است. این صفحه با چگالی 441 پیکسل در اینچ، به شدت محصولاتی مانند آی فون 5 (با چگالی 326+ پیکسل در هر اینچ) را تحقیر کرده است. اما واقعا کیفیت 720p با 1080p در واقعیت چه میزان تفاوت دارد؟
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/12/20/152611_965.jpg
در صفحات نمایش Full HD شما نوشته ها را خواناتر، تصاویر را غنی تر و عکس ها را واضح تر مشاهده می کنید اما قطعا این تفاوت به اندازه دورانی که تلفن های هوشمند از صفحات نمایش WVGA به حوزه رتینا گذر کردند، ملموس نخواهد بود.
صفحه نمایش همواره یکی از مواردی بوده که سونی در اکثر محصولات خود، حتی مدلی میان قیمتی مانند Xperia SOLA، با کمترین نقص در اختیار کاربرانش قرار داده است اما نگاهی دقیق تر به اکسپریا Z نشان می دهد که این کمپانی ژاپنی در صفحات نمایش Full HD، هنوز احتیاج به کسب تجربه دارد. صفحه نمایش اکسپریا Z از زاویه دیدگسترده ای برخوردار نیست و تنها کافی است تا کمی به آن زاویه دهید تا رنگ ها به خاکستری تمایل پیدا کنند.
دوربین
دوربین های سونی در موبایل هایش را همیشه دوست داشته ایم و از آن تعریف کرده ایم. به نحوی که دوربین Xperia V را یکی از برترین ها خواندیم. دوربین اکسپریا Z عبارت 13 مگاپیکسل را بر روی پیشانی خود هک شده می بیند که با توجه به پیشینه سونی می تواند پیام آور یک تحول در عکاسی موبایل باشد اما متاسفیم که اعلام کنیم باید انتظارات خود را پایین آورید. عکس های اکسپریا Z در بهترین حالت در حد یک دوربین خوب هشت مگاپیکسلی شما را راضی خواهد کرد.
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/12/20/152615_480.jpg
اگر از این نقاط ضعف بگذریم، لازم است بدانیم دوربین اکسپریا Z تکنولوژی های جدیدی را نیز به همراه دارد. برای مثال شما برای اولین بار می توانید ویدئوهای خود را به صورت HDR ضبط کنید. همچنین به کمک حسگر Exmor RS تسلط کاملی روی نور محیط خواهید داشت. همانطور که احتمالا تا به حال تجربه کرده اید، نور همواره یکی از چالش های عکاسی بوده است اما تکنولوژی جدید دوربین اکسپریا Z تا حدی این معضل را برطرف کرده. یکی از جالب ترین قابلیت های Exmor RS غلبه بر نور پشت سوژه است که باعث سیاه شدن عکس می شود.
سخت افزار
سونی هم سرانجام به دنیای چهار هسته ای ها پا گذاشت. اگر به خاطر داشته باشید پیش از این محصولاتی مانند XperiaV با وجودی که پردازنده ای دو هسته ای داشتند، اما در بنچ مارک ها توانسته بودند پا به پای رقبای خود حرکت کنند و حتی برخی از آنان را نیز به زیر بکشند. با این پیش زمینه، تصور قدرت XperiaZ کار چندان سختی نخواهد بود. پردازنده این دستگاه ساخت Qualcomm است و از خانواده Pro Snapdragon S4 به شمار می رود.
این پردازنده 1.5 گیگاهرتزی در کنار خود یک رم دو گیگجابایت را می بیند که مجموعه آنها قدرتی مثال زدنی به اکسپریا Z می بخشد. اگر بخواهیم این رکوردها را با پنج مارک های HTC ONE مقایسه کنیم، متوجه می شویم که اکسپریا Z احتمالا در بین نسل جدید محصولاتی که پس از CES آن معرفی شده اند یا خواهند شد، مثل HTC One و احتمالا Galaxy S4 نمی تواند در رتبه های نخست قرار گیرد.
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/12/20/152612_111.jpg
اما اگر از دنیای آمار و ارقام بیرون بیاییم، باید اعتراف کنیم که اکسپریا Z در عمل بسیار سریع عمل می کند. تنها کافی است چند دقیقه با این دستگاه کار کنید تا متوجه سرعت بالای آن در اجرای دستورات شوید. با وجود این سرعت بالا، در بعضی مواقع مکث های عجیبی را شاهد هستیم. اپلیکیشن دوربین یکی از مواردی است که به شدت سرعت اکسپریا Z را زیر سوال می برد. چرا که بعضی مواقع باز شدن این برنامه تا حدودسه ثانیه به طول می انجامد.
نرم افزار
اکسپریا Z با آندروید نسخه 4.1.2 به صورت پیش فرض عرضه می شود و سونی قول داده به زودی، به روزرسانی 4.2 نیز برای آن آماده شود. اگر از محیط حوصله سربر همیشگی رابط کاربری سونی بگذریم، می توانیم به چند ویژگی جالب و جدید در اکسپریا Z اشاره کنیم. اولین تغییر در صفحه Lock Screen رخ داده. جایی که با یک افکت زیبا برای آنلاک کردن دستگاه مواجه می شوید، در این صفحه همچنین امکان باز کردن اپلیکیشن دوربین و پخش مستقیم موسیقی نیز قرار داده شده است.
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/12/20/152616_288.jpg
سونی نرم افزارهای مدیریت باتری را در این محصول، وارد فازی جدید کرده. در قسمت Power Management گزینه ای دیده می شود به نام STAMINA mode که طبق ادعای سونی زمان آماده به کار دستگاه را تا چهار برابر افزایش می دهد. نحوه کار این سیستم بدین ترتیب است که هنگام خاموش شدن صفحه نمایش، wifi و یا اینترنت سیم کارت را از کار می اندازد و همچنین بسیاری از برنامه هایی که در پس زمینه دستگاه در حال اجرا هستند را غیرفعال می کند. البته به محض روشن شدن مجدد صفحه نمایش، همه چیز به حالت عادی برمی گردد. خود شما نیز همواره می توانید اپلیکیشن های خاصی که دائما به آنها نیاز دارید را در لیست سفید قرار دهید تا در حالت Stamina Mode غیرفعال نشوند.
مقاومت در برابر آب
بعد از Acro S و V، اکسپریا Z سومین محصول مقاوم در برابر آب است. ضبط صدا در حامام، چک کردن ایمیل ها زیر باران و ... همگی از تجارب لذت بخشی بودند که با این محصولات کسب کردیم اما باید اعتراف کنیم که در این میان عکسبرداری زیر آب استخر با AcroS بهترین لحظاتی بود که از کار با یک گجت به دست آوردیم. اما چرا این لحظات خوب تنها با AcroS رقم خوردند؟ جواب در عملکرد این محصولات در زیر آب نهفته است.
وقتی که دستگاه در زیر آب تحت فشار قرار می گیرد، عملکرد لمسی صفحه نمایش مختل شده و تقریبا کنترل از دست کاربر خارج می شود. در این میان اما AcroS به خاطر داشتن دکمه فیزیکی دوربین روی بدنه، امکان عکسبرداری زیر آب را در اختیار ما قرار داد، ویژگی که متاسفانه اکسپریا Z از آن بی بهره است. به هر ترتیب این دستگاه می تواند به مدت 30 دقیقه در عمق یک متری آب دوام بیاورد و همچنین در برابر گرد و غبار نیز از خود مقاومت نشان دهد.
http://bartarinha.ir/files/fa/news/1391/12/20/152613_825.jpg
نقاط قوت: سخت افزار قدرتمند، طراحی زیبا و بدنه شیشه ای مقاوم در برابر آب
نقاط ضعف: زاویه دید پایین صفحه نمایش، کیفیت پایین تر از انتظار دوربین، عمر نسبتا کم باتری
ویژگی ها: 146 گرم وزن، پردازنده چهار هسته ای با سعرت 1.5 گیگاهرتز، صفحه نمایش پنج اینچی، دوربین پنج مگاپیکسلی، آندروید 4.2
قیمت: حدود دو میلیون و 700 هزار تومان
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.