PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : چطور بفهمیم فایلی که دانلود کرده ایم تقلبی نیست!

Magsoud
05-23-2012, 04:37 PM
بنام دوست

متاسفانه دنیای امروز بیشتر دنبال تقلب و کلاهبرداری است تا دنبال انسانیت.

سازنده ای می آید ونرم افزاری با نام XXX می سازد و آن را بطور رایگان در سایتی قرار میدهد تا همه استفاده کنند.
و انسان بی شرمی که کارش آزار و اذیت رساندن به مردم است و سادیسم مردم آزاری دارد ، این برنامه را دانلود کرده
و سپس ویروسی داخل آن جا میدهد و دوباره این نرم افزار ویروسی را با همان نام در سایت یا سایت هایی دیگر برای
دریافت رایگان قرار میدهد!!

و کاربر از همه جا بیخبر با دیدن نام برنامه سریع شروع به دانلود کرده و بعد از دانلود اجرا میکند و.. بقیه اش معلوم است.

پس چکار باید کرد؟ ما از کجا و چگونه بایستی مطمئن شویم که فایلی که دانلود کرده ایم اوریجینال بوده و تقلبی نیست؟

دوستان عزیز، اگر دقت کرده باشید متوجه شده اید که معمولا" سازندگان برنامه های استاندارد ، ضمن دادن لینک دانلود
فایل، کدی هم اعلام کرده اند. مثلا" کدی شبیه 43c191bf6d6c3f263a8cd0efd4a058ab
که اگر ما از این کد استفاده کنیم ، در عرض چند ثانیه منوجه می شویم که آیا آنچه دانلود کردیم اصل است یا قلابی.

همانطوریکه هر خودروئی دارای یک پلاک و شماره بخصوصی هست که در دنیا فقط مختص همان خودرو است ، تمام
نرم افزار ها هم کد ویژه ای دارند که فقط مختص همان نرم افزار هست.

من اینجا قصد ندارم در مورد چگونگی این کد ها صحبت نمایم. فقط منظورم این است که اگر ما این کد را بدانیم براحتی
میتوانیم قبل از اجرای برنامه متوجه اوریجینال بودن و یا تقلبی بودن آن بشویم.

توجه داشته باشید که این کدی که در موردش صحبت میکنیم ، کدی نیست که سازنده داخل محصول قرار داده باشد
بلکه هر محصولی بر اساس آن چه در داخلش دارد ، براساس استاندارد های مخصوص دارای کد ویژه خود هست . فرضا"
حتی خود شما هم پس از ساخت برنامه خودتان میتوانید از طریق برنامه های مخصوص که نام بعضی از آن ها را در انتهای
بحث قرار داده ام ،میتوانید کد مخصوص برنامه خود را بدانید.

برای مثال بنده چک میکردم کد ویژه آخرین برنامه دوست ارجمندمان نیما جان یعنی برنامه Alpha.exe عبارت است از:

876441a4cdf7d10e1f5a969b7f918e14
که اگر کسی در فایل ساخته شده دوستمان تغییری بدهد ، این کد عوض خواهد شد

برنامه های کم حجم و رایگان زیادی هستند که معمولا" پرتابل بوده و کارشان این است که این کار را برای شما انجام
بدهند.

فرضا" شما یک فایل ایزو دانلود می کنید که سازنده گفته کد امتحان کردن آن چیست. حال برنامه را اجرا کرده و آدرس فایل
ایزوی دانلود شده و نیز کد مربوطه را به برنامه میدهید، برنامه در چند لحظه به شما خواهد گفت که ایزوی دانلود شده اصل
است یا قلابی.

از برنامه هاییکه به این منظور استفاده میشوند میشود برنامه های زیر را نام برد:

WinMd5Sum Portable (حجم 1 مگا بایت) (http://downloads.sourceforge.net/portableapps/winMd5SumPortable_1.0.1.55_Rev_3_English.paf.exe?d ownload)

MD5 Checker (حجم 767 کیلو بایت) (http://www.georgejopling.co.uk/md5check/md5checker_setup.zip)

borhan_3010
05-23-2012, 05:25 PM
درود
مرسی استاد عالی بود :^:
برنامه دوم رو که نصب کنیم یه فایل اجرایی 70 کیلو بایتی پرتابل داره!
که من برای راحتی کاربران اونو فشرده و پیوست کردم!

Magsoud
05-23-2012, 06:56 PM
بنام دوست

متشکرم
فقط نکته ای که لازم میدانم که در رابطه با این تاپیک اضافه کنم این است که:

متاسفانه خود بنده هم بندرت کد ها را چک میکنم.
یکی از دلایلش این است که ما باید در این اینترنت لاک پشتی با کلی وقت تلف کردن ، لینکی را
پیدا کنیم که فقط بتوانیم آزادانه از آن جا دانلود کنیم.
لذا فرض کنید پس از کلی زحمت و یک دانلود ویندوز 7 مثلا" 3 گیگا بایتی ، اگر فایل دانلود شده
را چک کنیم و ببینیم تقلبی هست، آیا کسی حاضر است دوباره وقت بگذارد و جای دیگری برای
دانلود پیدا کند که آن هم ممکن است تقلبی باشد؟

بله اگر مشکل دریافت و سرعت نداشتیم ، میشد از خیر از دست دادن حجم خریداری شده گذشت
ولی حالاک......

برای مثال ، برهان عزیز امروز در پستی اشاره کردند که نوع پرتابل آفیس 2007 را با کیفیت بالا ساخته اند
و بعد اعلام فرمود که امکان آپلود به جایی را ندارد که آپلود کند تا همه استفاده کنیم.

بنابر این بهتر است چشممون را ببندیم و همان نرم افزار های اکثرا" تقلبی را دانلود و استفاده کنیم و
اعتراضی هم نکنیم.

borhan_3010
05-23-2012, 07:27 PM
درود
اگه این فرهنگ جا بیافته که همه آپلودسنتر ها کنار لیتک دانلود MD5 اونو هم قرار بدن که کاربر بعد از دانلود چک کنه ببینه سالم دانلود شده عالیه! مخصوصا برای دانلود حجم بالاها!
اگه چندتا از آپلودسنترها شروع به این کار کنند مطمئنا بعد از مدتی این قضیه بین همه سایت های ایرانی رواج پیدا می کنه!

خیلی دوست داشتم اون مجموعه آفیس پرتابل رو آپلود کنم ولی متاسفانه ISP که ازش اینترنت گرفتم شبانه رایگان رو حذف کرده :ashk: و برای هر گیگ ترانسفر باید 4 تومن بدم!
یادش بخیر اون موقع ها که شبی 7 گیگ دانلود می کردم!! هیییییییی :afd:

eDvArDo
05-23-2012, 08:13 PM
سلام به دوستان خوبم

استاد عزيز، هميشه يكي از سوالاتم اين بود كه اين كدهاهاي طويل چيه و چه كاربردي داره؟! حالا متوجه شدم.

برهان جان، من هفته قبل فقط word 2007 رو اونم بخاطر اينكه بيشتر فقط از word استفاده ميكنم، پرتابل كردم با حجم 133 مگ كه فونتهاي مهم لاتين و تمام فونتهاي فارسي‌رو داره.

بازم از اساتيد بزرگوارم سپاسگزارم