PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : استعمال دخانیات بین زنان حدود ۳ برابر شده است



s.rozekabood
05-21-2012, 09:32 PM
حسن آ ذری در آستانه ۱۰ خرداد روز جهانی مبارزه با دخانیات افزود: طی سالهای اخیر و بعد از تصویب قانون جامع مبارزه و کنترل دخانیات البته اقداماتی توسط برخی دستگاهها انجام شده است اما از طرفی برخی دستگاهها مانند وزارت بازرگانی، شورای اصناف کشور، شرکت دخانیات ایران و در مواردی شهرداری در اجرای این قانون همکاری مطلوب نداشته ا ند.

وی گفت: یکی از مواد این قانون درج برچسب هشدار بر روی پاکات سیگار است که باید وزارت بهداشت هر ۶ ماه یکبار برای درج بر روی سیگارهای تولید داخل و وارداتی معرفی می کند و تولیدکنندگان و واردکنندگان سیگار موظف به درج آن هستند.

وی افزود: اما متأسفانه از ۲ سال پیش شرکت دخانیات و واردکنندگان سیگار تصاویر هشدار دهنده جدید وزارت بهداشت را درج نکرده اند و در مواردی شرکت دخانیات تصاویر مورد نظر خودش را بر روی سیگارها درج کرده است که اثربخشی لازم را ندارد و خلاف قانون است.

آذری گفت: در مورد ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی پیشرفتهای خوبی را شاهد هستیم گر چه اکثر دوایر دولتی و امکان عمومی هنوز تابلوی ممنوعیت استعمال دخانیات را در اماکن عمومی تحت پوشش خود نصب نکرده اند.

عضو کمیته کشوری مبارزه با دخانیات اضافه کرد: ممنوعیت فروش سیگار به افراد زیر ۱۸ سال نیز تا حدی انجام شده است، گر چه هنوز علایم هشدار و ممنوعیت فروش سیگار به این افراد دیده نمی شود.

وی گفت: طبق قانون قرار بود وزارت بازرگانی با همکاری شورای اصناف کشور مراکز مجاز عرضه سیگار و مواد دخانی را مشخص و به آ نها مجوز بدهند تا تابلو دار شوند ولی هنوز این کار انجام نشده و در بسیاری از فروشگاههای غیر مجاز همچنان سیگار عرضه می شود.

عضو کمیته کشوری مبارزه با دخانیات افزود: همچنین طبق قانون سیگار در مراکز عرضه نباید در ویترین یا استندهایی که در معرض دیده و تحریک کننده باشد قرار گیرد که متأسفانه هنوز این مسئله وجود دارد و هیچ برخوردی نیز با این تخلف قانونی نمی شود.

آذری اضافه کرد: عرضه تک فروشی سیگار هم متأسفانه بر خلاف قانون همچنان وجود دارد و کمتر جایی دیده می شود که نوشته باشد سیگار تک فروشی نداریم.

وی ادامه داد: مسئله دیگر ادامه فروش سیگار در دکه های روزنامه فروشی است که چون این مراکز طرف قرارداد و تحت نظارت شهرداری ها هستند به نظر می رسد شهرداری نیز در جلوگیری از فروش سیگار در دکه های روزنامه فروشی که خلاف قانون است کوتاهی کرده است.

این کارشناس مبارزه با دخانیات گفت: با وجود این هنوز تحقیقات افزایش شیوع مصرف سیگار را در جمعیت عمومی نشان نمی دهد و بلکه بر اساس مطالعات رسمی شیوع مصرف دخانیات از حدود ۱۴ درصد در سال ۷۸ به حدود ۱۲ درصد در سالهای اخیر رسیده است.

وی گفت: سن شروع مصرف دخانیات بین افراد نیز در کشور ما از چند سال گذشته بین ۱۵ تا ۱۹ سال ارزیابی می شود.

آذری افزود: با این حال متأسفانه به علت اینکه کشور ما هم در مرحله گذار و تغییرات اجتماعی است شاهد افزایش مصرف دخانیات بین زنان هستیم به طوری که شیوع مصرف دخانیات بین زنان بالای ۱۵ سال از حدود ۱.۴ درصد در سال ۷۸ به حدود ۴ درصد رسیده است.

عضو کمیته کشوری مبارزه با دخانیات همچنین با ابراز نگرانی از رواج مصرف قلیان در بین خانواده ها گفت: متأسفانه به علت یک باور غلط فرهنگی برخی خانواده تصور می کنند که چون دود قلیان از آب عبور می کند خطری ندارد و به همین علت شاهد افزایش محسوس مصرف قلیان در کشور و بین خانواده ها هستیم در حالی که خطر قلیان به مراتب از سیگار بیشتر است.

وی در مورد ورود سیگارهای قاچاق به کشور نیز گفت: از قدیم حدود ۲۵ درصد سیگارهای مصرفی در کشور قاچاق بوده است و در این زمینه آمارهای رسمی را باید شرکت دخانیات ایران یا ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کنند و با این حال بنده تاکنون گزارشی مبنی بر سمیت بیشتر سیگارهای قاچاق نسبت به سیگارهای مجاز وارداتی ندیده ایم.