PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : عوارض خطرناک ظروف آشپزخانه برای پخت غذا/ تفلون سرطانزاست



s.rozekabood
05-21-2012, 09:08 PM
دانشیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ستفاده از ظروف استیل، آلومینیوم و شیشه‌ای برای تهیه و پخت غذا مناسب هستند و ظروف تفلون به علت ماده شیمیایی که در تهیه کف ظرف استفاده شده سرطان‌زا ست. دکتر محمدرضا وفا درخصوص مسمومیت ناشی از مصرف مکرر ظروف آهنی و مسی برای تهیه غذا اظهار داشت: علائم عمومی مسمومیت شامل تهوع و استفراغ است و بسته به نوع مسمومیت فلزی و رسوب آن در بافتهای نرم مانند کبد، طحال و زیر پوست می‌تواند مانند یک ماده اکسیدکننده عمل کند و بر بافت تجمع یافته آسیب برساند و در تمام نقاط بدن منتشر شود.وی افزود: بسته به شدت مسمومیت اگر سوء تغذیه حاد باشد و زود تشخیص داده شود ممکن است با درمان به موقع برطرف شود و از عوارض آن پیشگیری شود اما اگر سوء تغذیه مزمن و درازمدت باشد ممکن است عوارض جدی‌تری داشته باشد و به قسمتهای مختلفی از بدن آسیب برساند.دانشیار دانشکده بهداشت در خصوص مضرات مصرف بیش از حد این ظروف تأکید کرد: مصرف بیش از حد این ظروف و دریافت بیش از اندازه این مواد بسیار خطرناک است و می‌تواند بر روی متابولیسم و دسترسی سایر مواد مغذی هم اثر منفی داشته باشد.وفا خاطرنشان کرد: استفاده از ظروف استیل، آلومینیوم و شیشه‌ای برای تهیه و پخت غذا مناسب هستند و ظروف تفلون به علت ماده شیمیایی که در تهیه کف ظرف استفاده شده سرطان‌زا ست و به مرور می‌تواند مانند املاح وارد غذا شود و از نظر بهداشتی توصیه نمی‌شوند.

hadi98
05-21-2012, 09:39 PM
همین آلومینیوم هم متخصصین میگن که خیلی ضرر داره چون باعث کم خونی میشه!
در مقابل، ظروف مسی را توصیه میکنند.:m0h:
منتها ظروف مسی هم مشکل قلع اندودی داره.
یعنی بعد از کهنه شدن و ساییده شدن که باید قلع اندود بشن قلع خالص و اصل به کار نمیبرن که اینم باز ضرر داره.:del-s:

fg54
05-21-2012, 09:51 PM
این ظروف الومنیومی همونایی هستند که انها را روحی هم میگویند یا نه ؟

borhan_3010
05-21-2012, 10:00 PM
درود
بلی درسته! ظروف روحی یا رویی = جنس آلومينيم
ولی این ظروف هم باعث مسمومیت میشن! و به کبد آسیب میرسونن!

ظاهراً فعلا بهترین ظروف برای پخت غذا ظروف استیل و شیشه ای هستن!

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توصیه‌هایی برای بهداشت ظروف مواد غذایی ارائه داد.
تحقیقات نشان داده است که ظروف استیل و شیشه‌ای (پیرکس) حداقل واکنش را با مواد غذایی داشته و جزء بهترین ظروف پخته غذا هستند.

ظروف لعابی تا زمان آسیب ندیدن لعاب آن قابل استفاده هستند و ظروف مسی به حرارت و مواد اسیدی به شدت حساس بوده و می‌توانند با ماده غذایی وارد واکنش شوند.

بر اساس اعلام وب‌دا، ظروف چینی نیز در حقیقت جزء ظروف لعاب‌دار بوده و تا زمانی که آسیب فیزیکی ندیده‌اند قابل مصرف هستند.
همچنین ظروف ملامینی باید دارای پروانه ساخت معتبر از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده و در زمان مصرف هیچ‌گونه آسیب فیزیکی ندیده و تغییر رنگ هم نداده باشند.

بهتر است ظروف پلاستیکی سفید رنگ و تهیه شده از مواد اولیه نو استفاده شود.
ابزار چوبی به دلیل ضریب انتقال حرارت بسیار پایین در پخت، کاربرد زیای دارند اما به دلیل بافت متخلخل، عملا امکان شستشو یا ضدعفونی صحیح آنها وجود ندارد، بنابراین باید از ظروف چوبی صاف و صیقلی که آسیب فیزیکی ندیده‌اند، دچار سوختگی نشده‌اند و دارای درز و شکاف نیستند، استفاده کرد.

ظروف تفلون یکی از ظروف مقاوم به حرارت هستند که تا زمان عدم خراشیدگی سطح داخل قابلمه قابل مصرف هستند و بازسازی تفلون‌ها کاملا غیربهداشتی است.
منبع (http://www.hamshahrionline.ir/news-140157.aspx)

hossenf
05-21-2012, 11:35 PM
ُلام

دوستان اشتباه نکنید! ظروف رویی با آلومینیوم فرق داره،

البته در حال حاضر به ظروف المینیومی همه میگن رویی! حتی تمام فروشندگان و آشپزها و ...

و شاید بشه گفت ظروف رویی = آلمینیوم؛ هرچند در واقع غلطه.

اما در واقع اینها آلومینیومی هستند، و دیگر ظروف رویی وجود ندارد! ظروفی که در قدیم بودن رویی بودن، اگه اون ظرف های قدیمی را پیدا کنید و ببینید تفاوت جنس ایندو کاملا مشخصه،

استفاده از فلز "روی" برای ظرف سازی اصلا نمیصرفه! چون قیمت خیلی بالایی داره، اما آلومینیوم یکی از ارزانترین فلزاته و در عین حال مقاومت خیلی زیادی در برابر خوردگی داره، برای همین یک کاندیدای خوب برای ظرف سازیه، اما بسیار مضره.

در حال حاضر با توجه به ویژگی هایی همچون قیمت ارزان، در دسترس بودن، وزن کم و ... تمام رستوران ها و غذا خوری ها و تالار ها از همین ظروف الومینیومی استفاده میکنند که ضررش زیاده.

گویا در گذشته ها آلومینیوم قیمت بالایی داشته، و روی به نسبت زیاد گرون نبوده و خصوصیات خوبی هم داشته، برای همین در گذشته از روی جهت ظرف سازی استفاده میشده اما الان به همون ظروف الومینیومی ، رویی گفته میشه که اشتباهه!

تا جایی که من شنیدم هم روی چندان مضر نیست و حتی مفیده!

H_F_G
05-21-2012, 11:51 PM
آفرین، آفرین، صدآفرین

معلومه بجز 0و1 اطلاعات خونه داریتون هم خوب هست.
تبریک میگم در آینده زن ذلیلای خوبی میشین.
می خواین یه تاپیک بزنین و راجع به مزایا و معایب انواع پوشک های بچه موجود در بازار هم تجربیات خودتون رو در اختیار بقیه قرار بدید، چطوره؟:123

borhan_3010
05-22-2012, 12:26 AM
ظروف رویی با آلومینیوم فرق داره . . .
منظورم از عبارت "ظروف روحی یا رویی = جنس آلومينيم" این بود که ظروفی رو که با رویی یا روحی بعضی ها میشناسن در واقع جنسش از آلومیوم هستش نه روی!
ظروف آلومنیومی رو بعضی بازاری ها و قدیمی ها به نام ظروف رویی یا روحی نام میبرن! که لفاظ غلطی هستش ولی جا افتاده!

پختن غذا توی ظروف استیل هم دردسر زیادی داره و مشکل تره ...

3adegh
05-22-2012, 12:41 AM
:gah9:
میگم بریم نمایندگی انحصاری قابلمه توو ایران رو بگیریم.حسین هم بشه قابلمر(بر وزن اسپمر):gah9:

H_F_G
05-22-2012, 01:04 AM
یه قابلمه بزرگ هم به نیما بدید تا به جای سند باکس ازش استفاده کنه. :pi8: