PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : ساخت ویندوز ایکس پی پرتابل

Magsoud
05-15-2012, 05:55 PM
بنام دوست

داشتم طبق عادت در خیابان های اینترنت میگشتم و در فکر این بودم که چطوری این برهان عزیز را اذیت کنم!!!
تا اینکه چشمم به نرم افزاری افتاد که ایده را بهم داد که چگونه سر به سر برهان جان عزیز بزارم !! و حداقل چند ساعتی
سرکارش بگذارم؟!!
نرم افزاری که دیدم ، ویندوز ایکس پی پرتابل نام داشت و حجم دانلود 90 مگا بود.برنامه را دانلود و از فشردگی درآوردم
بعد از درآوردن از فشردگی ، حجم برابر 858 مگا بایت شد.
دقت که کردم دیدم ، سازنده آموزش های پرتابل سازی برهان جان را خوانده است چون او هم با استفاده از برنامه nsis
ویندوز xp_sp3 را بصورت پرتابل درآورده بود.
تست که کردم درست کار میکرد.
برهان عزیز ، من میدانم که سازنده چکار کرده است. البته نمیدانم با nsis چه کدی نوشته است ولی میدانم که چگونه
ویندوز ایکس پی و برنامه های مشابه را بتوانیم بصورت پرتابل استفاده کنیم. چون قبلا" روی اینگونه پروژه ها کار کرده ام
و هنوز چیز هایی یادم است.

اما مشق شب شما که معلم پرتابل سازی توسط برنامه nsis در انجمن هستید:

ویندوز ایکس پی پرتابلی بساز که توسط برنامه nsis همانند دیگر برنامه های پرتابل کار کند.

borhan_3010
05-15-2012, 06:30 PM
درود

... در فکر این بودم که چطوری این برهان عزیز را اذیت کنم!!!
... چگونه سر به سر برهان جان عزیز بزارم !! و حداقل چند ساعتی سرکارش بگذارم؟!!
هر چه از دوست رسد نیکوست!

اما مشق شب شما که معلم پرتابل سازی توسط برنامه nsis در انجمن هستید:
بدون چون و چرا استاد همه ما شما هستین چوب کاری نفرمایین

ویندوز ایکس پی پرتابلی بساز که توسط برنامه nsis همانند دیگر برنامه های پرتابل کار کند.
الان دارم روی یه پروژه کار می کنم که اتوماتیک grub4dos رو به بوت ویندوز اضافه کنه! مشابه همون فایل Stranger87 ولی به صورت حرفه ای تر
برای ویندوز 7 فایل bootmgr و برای ویندوز xp فایل boot.ini رو ویرایش میکنه! و فایل های مربوطه رو به درایو ویندوز اضافه می کنه ...
Installer کارش تموم شده دارم روی Uninstaller کار می کنم! واسه ویندوز 7 یکم گیر داره ...

در مورد xp پرتابل اول باید بفرمایید ویندوز شامل چه فایل هایی است؟
ممکنه یه ایزو باشه با qemu بیاد بالا ؟
یا ایمیج هارد مجازی باشه با برنامه ای مثل virtual box پرتابل بیاد بالا ؟
نمی دونم دقیقا چطوری استفاده کردین و شامل چه فایل هایی بوده ولی روش های زیادی وجود داره ؟!
اگه می تونین در مورد ویندوز پرتابل تون یکم اطلاعات بدین!
اگه بخواین فکر کنم بتونیم با ترکیب ویندوز XP داخل مجموعه Hiren's Boot CD و برنامه qemu یه نسخه پرتابل بسازیم؟
(یا ویندوز لایو دیگه ؟)

Magsoud
05-15-2012, 06:50 PM
بنام دوست

1. ویندوز پرتابل ،ویندوز کامل نصب شده در هارد باشد نه ایزو. البته میتوانی ویندوزی Lite را نصب کنی
عجله ای هم نیست. این مطلب میتواند چیز های زیادی به دوستان یاد دهد. توضیح اینکه نباید برای
اجرای این ویندوز ، نیاز به نصب کردن برنامه ای باشد.

2. در مورد grub4dos و ویندوز 7 : ویندوز 7 برخلاف ویندوز ایکس پی قادر به لود کردن فایل grldr نیست
و برای اجرای grub4dos در ویندوز 7 باید از grldr.mbr استفاده شود.

borhan_3010
05-15-2012, 07:13 PM
درود

نمی دونم منظورتون از "ویندوز کامل نصب شده در هارد باشد" چیه؟ اگه پرتابل هستش چرا باید نصب بشه؟ دقیقا نگرفتم منظورتون چیه شفاف تر بفرمایید؟!
یعنی توی سیستم مجازی vbox یا qemu نباشه؟ اگه بخوایم یه ویندوز رو توی یه ویندوز دیگه پرتابل اجرا کنیم باید از به صورت مجازی استفاده کنیم! احتمالا باید از هارد مجازی استفاده بشه
این سوال مثل سوال هوشه! که طراح سوال فقط یه جواب خاصی مد نظر داره ولی جواب های متفاوتی براش وجود داره؟
با Virtual Box نسخه پرتابل میشه به راحتی هر نوع ویندوز یا سیستم عاملی رو به صورت پرتابل استفاده کرد؟! از این بهتر و قوی تر فکر نکنم بشه چیزی رو ساخت؟!

مورد دوم: برای اینستال Grub4Dos توی xp و 7 موردی نیست grldr.mbr هم استفاده کردم و به منو بوت اضافه میشه و اصلاح menu.lst رو هم میشه یه نوع پیش فرض در نظر گرفت و ویرایش و سفارشی سازی اونو به عهده کاربر گذاشت؟! تا اینجا مشکلی نیست
می خوام یه فایل هم برای حذف اش درست کنم همه چی آماده است فقط مونده حذف از منوی بوت ویندوز 7 یعنی چه دستوری رو برای bcdedit.exe استفاده کنم که فایل BCD رو از بوت گراب پاکسازی کنه!:tf:

Magsoud
05-15-2012, 07:26 PM
بنام دوست

1. در مورد ویندوز ایکس پی پرتابل
-----------------------------------
__ عرض کردم که برای اجرایش نباید نیاز به نصب بودن برنامه ای در سیستم باشد. لذا نمیتوانیم فرضا" به کاربر
بگوییم که اول VirtualBox ویا VirtualPC نصب کن و بعد این ویندوز پرتابل را استفاده کن
__ برای اینکه ویندوزی که اجرا میشود واقعی باشد نمیتواند ویندوز لایو باشد. لذا اول باید ویندوز ایکس پی را در
نوعی ایمیج هارد ، بطور واقعی نصب کنیم و بعد به روش هایی این ایمیج را که ویندوز کامل در آن بطور واقعی
نصب شده را اجرا کنیم.

2. در مورد ویندوز 7 و گراب
-----------------------------
الان حضور ذهن ندارم . سعی میکنم تا ده بیست دقیقه عرض کنم.

borhan_3010
05-15-2012, 07:50 PM
نمیتوانیم فرضا" به کاربر
بگوییم که اول VirtualBox ویا VirtualPC نصب کن و بعد این ویندوز پرتابل را استفاده کن
__ برای اینکه ویندوزی که اجرا میشود واقعی باشد نمیتواند ویندوز لایو باشد. لذا اول باید ویندوز ایکس پی را در
نوعی ایمیج هارد ، بطور واقعی نصب کنیم و بعد به روش هایی این ایمیج را که ویندوز کامل در آن بطور واقعی
نصب شده را اجرا کنیم.

نسخه Virtual Box پرتابل نیاز به نصب ندارد! کلیک == >اجرا
میشه هارد مجازی ایجاد کرد و توش ویندوز هم نصب کرد.
برای این نوع ویندوز که شما مد نظرتونه احتمالا باید اول یه هارد مجازی ایجاد کرد یه ویندوز به صورت کامل داخل اش نصب کرد بعد با یه برنامه اون هارد مجازی رو بالا آورد!
خوب تمام این کارها رو Virtual Box پرتابل به راحتی و با چند کلیک انجام میده! و امکان ایجاد پشتیبان گیری به صورت فشرده شده رو هم میده!
روش دیگه شاید بشه به روش wim یه ایمیج گرفت و اون ایمیج برای راحتی و سرعت در رم بالا بیاد؟

دانلود:
نسخه پرتابل Virtual Box را آپلود کردم از ضمیمه می تونین دانلود کنین!
اول فایل فشرده رو اکسترکت کنید برای کم شدن حجم خود برنامه Virtual Box از داخل اش حذف شده! بنابراین برنامه Virtual Box رو از اینجا (http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enhancements/VirtualBox.shtml) دانلود کنید و در اولین اجرا مسیر نسخه دانلود شده رو بدین بهش تا Virtual Box بالا بیاد! حالا این مجموعه رو میتونین توی سیستم های دیگه هم استفاده کنین و پرتابله! اگه یه هارد مجازی باهاش درست کنین و توش ویندوز نصب کنین می تونین به راحتی تو هر سیستمی اون ویندوز رو خیلی سریع بالا بیارید!؟ یعنی برنامه رو اجرا می کنیم و یه کلیک run و ویندوز کامل در اختیار ماست؟! امکان share اطلاعات با هارد واقعی هم داره!

فکر کنم منظور شما استفاده استفاده از برنامه جایگزین Virtual Box باشه؟

Magsoud
05-15-2012, 10:02 PM
بنام دوست

برهان عزیز ، در حال حاظر هم بشدت خجلم و هم ناراحت. چون هرچی فکر کردم در رابطه با دیلیت
کردن منوی بوت ویندوز 7 بطور اتوماتیک مثلا" با یک فایل batch چیزی به ذهنم نرسید.
از این بابت واقعا" شرمنده ام و مسلما" بمحض فهمیدن راه حل عرض خواهم کرد.

اما در رابطه با این پروژه ایکس پی پرتابل
-------------------------------------------
میخواهم
1. ویندوز را در داخل یک هارد مجازی با نام xp.img نصب کنی
2. این هارد xp.img را که الان ویندوز داخلش نصب است اجرا کنی

حال ببین
چگونه یک فایل IMG می سازی
چگونه در آن اتوماتیک ویندوز نصب میکنی
و چگونه آن را بدون استفاده از برنامه های VirtualBox ، VirtualPC و VMWare اجرا میکنی

borhan_3010
05-15-2012, 11:24 PM
درود

استاد دارین مسئله رو مشکل تر میکنین! :d:
فقط یکم سرم شلوغه یه سفر هم در پیش دارم! احتمالا بیافته هفته بعد!

در اون مورد منوی بوت هم استاد اینطور نفرمایید! دشمن تون شرمنده باشه! همه چیز را همگان دانند که اونم هنوز متولد نشده! منم تو نت خیلی گشتم چیزی نبود!
با EasyBCD 2.1 به راحتی از منو بوت حذف میشه ولی من دوست داشتم به صورت Batch یا یه همچین چیزی بشه که ظاهرا نمیشه! بی خیال ...:m0h:

Magsoud
05-15-2012, 11:40 PM
بنام دوست

اولا" از جملاتت متشکرم

اما در مورد منوی بوت هم میشود کار های دیگری هم کرد برای مثال:
__ با دستور Batch میشود زمان موجود بودن منو را صفر کرد تا منو دیده نشود.
__ اگر خودت با دستور چیزی در منوی بوت نمی نویسی ،امتحان کن به احتمال زیاد با حذف فایل های
اضافه شده (مثل Boot.ini و grldr.mbr و غیره ، منوی بوت هم اتومات پاک شود.

borhan_3010
05-16-2012, 12:05 AM
درود

در مورد ویندوز پرتابل یه سرچ کوچیک انجام دادم!
باید ابتدا هارد مجازی با فرمت های دیگه نظیر vhi یا vmdk ساخته بشه و ویندوز توش نصب بشه!
بعد با qemu-img به img که فرمت مخصوص kvm هستش تبدیل بشه!
درنهایت میشه با برنامه و طی یه دستور با qemu اجرا بشه!

در مورد منوی بوت: خیر با حذف کردن فایل از منوی بوت حذف نمیشه چون با bcdedit.exe به mbr اضافه میشه ...
البته میشه با فایل boot.ini هم به ویندوز 7 اضافه کرد که به راحتی هم حذف میشه! نمی دونم درکل چقدر فرق می کنه و هرکدوم تو کدوم مرحله از بوت قرار میگیره؟! mbr یا boot.ini برای ویندوز 7 ؟

Magsoud
05-16-2012, 12:25 AM
بنام دوست

حالا داری درست شروع میکنی فقط توجه داشته باش که نیازی به ساخت vhi یا vmdk نیست.

توسط یک دستور batch میتوانی به qemu دستور بدهی که فایل IMG با اندازه مشخص شده بسازد
و سپس از ایزوی مشخص شده ویندوز را نصب کند
و در انتها با NSIS توسط یک فایل batch به qemu دستور اجرای ایمیج را بده.

borhan_3010
05-16-2012, 10:26 AM
درود
تو لینک زیر یه سری براش آموزش گذاشته خیلی هم روان توضیح داده! اگه بسرچیم احتمالا آموزش بیشتر و بهتری رو میشه پیدا کرد!
QEMU/Images - Wikibooks, open books for an open world (http://en.wikibooks.org/wiki/QEMU/Images)
برای ایجاد هارد مجازی با حجم 3 گیگ و نام winxp.img فرمت شده f- به صورت qcow2:

qemu-img create -f qcow2 winxp.img 3G

البته مراحل و اجرا می مونه هفته بعد ...:^:

eDvArDo
05-16-2012, 10:57 AM
سلام به دوستان خوبم

آقا برهان، بسرچیمو خوب اومدی!

آقایان علماء، باید همون اول تاپیک میزدید ورود هرکسی بجز آقا برهان پرتابل و استاد شیرین زبان، ممنوع! بقول آقایون: دی :dd5t:

حالا برام یه سوال مطرح میشه: اگه یه ویندوز پرتابل داشته باشیم، درایوها رو از کجا میگیره؟ باید براش نصب بشه یا از ویندوز نصب شده قبلیش میگیره؟ این ویندوز برای سیستمهای دیگه چیکار میکنه (سازگاری با درایوهای متفاوت دیگه مثل کارت گرافیک و صدا و ...)
رجیستری ویندوز پرتابل در کجاست؟ مجازیه یا همون درایو c و همون مشترک با ویندوز نصب شده قبلیش؟ اگه ویندوزی نصب نشده باشه و به تنهایی در سیستم ازش استفاده بشه، چطور؟

سوال بازم دارم که بعداً می پرسم!

سپاس

Magsoud
05-16-2012, 11:43 AM
بنام دوست

مطمئنا" با ماشین های مجازی از قبیل virtualpc و vmware و virtualbox کار کرده اید. و میدانید که از ویندوز های
مجازی داخل آن ها چگونه میشود استفاده کرد.
غرض از این تاپیک یک نوعی معرفی ماشین مجازی QEMU است که بعلت داشتن پاره ای محدودیت ها ، بین کاربران
ایرانی بندرت شناخته میشود.
ولی این برنامه قابلیت های زیادی هم دارد که با ماشین های مجازی دیگر نمیشود انجامش داد.
لذ در مورد امکانات این برنامه هم مثل ماشین های مجازی دیگر فکر کنید.

borhan_3010
05-16-2012, 11:55 AM
درود
ادواردو جان (اسم واقعی تو نگفتی با اسم واقعی صدات کنیم؟) این قضیه ویندوز پرتابل مثل برنامه های پرتابل هستش!
برای سیستم عامل مجازی اول یه هارد مجازی درست میکنیم و مثل هارد خام پارتیشن بندی می کنیم و روش سیستم عامل نصب می کنیم!

کار با qemu رو تازه شروع کردیم! ولی فکر کنم جواب سوال هات برای qemu مشابه vbox باشن:
من از vbox که استفاده کردم درایورها رو خودش می شناسه ولی برای گرافیک محدودیت داره! مثلا نمی تونی بازی سنگین داشته باشی!
در qemu هم میتونی از دستور soundhw all- برای شناسایی درایور صدا استفاده کنی و ... بقیه اش بمونه موقع شروع!

اگه vbox پرتابل + سیستم عامل پرتابل رو روی فلش بریزی می تونی توی سیستم دیگه هم اجرا کنی! (فقط اگه درایورهای اون سیستم متفاوت باشه قبل از اجرا تنظیم می کنی که چیز مهمی نیست!)

رجیستری و کلیه فایل های ویندوز توی هارد مجازی هستش! و مجزا از ویندوزات که الان نصبه کار می کنه! یه بار با برنامه کار کنی همه چی دستت میاد! پست 6 (http://forum.p30ask.com/thread156021.html#post312626) همین تایپیک رو با دقت بخون و انجام بده تا بیشتر متوجه بشی!

@magsoud (http://forum.p30ask.com/members/magsoud-132491/)
البته اینجا این سوال باقی می مونه که با وجود برنامه قدرتمند و با محیط گرافیکی زیبا مثل vbox توجیه کار با qemu چی می تونه باشه؟ و آیا تو qemu مثل vbox امکان share اطلاعات با سیستم واقعی وجود داره؟

vbox: Virtual Box

Magsoud
05-16-2012, 12:13 PM
بنام دوست

ببین برهان جان ، چندی پیش در مورد فایل هاییکه از هارد توسط منوی بوت اجرا شوند صحبت هایی کردیم. در آنجا
فایلی که بوت می شد نوع IMA بود. که دیدیم این فایل حجم زیادی داشت و میتوانست تعداد زیادی برنامه را داخلش
داشته باشد.
فرمت IMA مثل فرمت IMG است.ولی اینکه چگونه آن ها را درست کنیم خودش مبحث دیگری است
حداقل با مختصری کار با برنامه Qemu اولا" ساخت اینگونه ایمیج ها را میتوانیم یاد بگیریم . همانطوریکه ایمیج های
مختلفی در هایرن و یا غیره و غیره درست و استفاده میشوند.
با Qemu فقط با یک دستور Batch خیلی سریع میشود یک ایمیج هارد را اجرا کرد.
با Qemu فقط با یک دستور Batch خیلی سریع میشود یک ایزو را اجرا کرد.
با Qemu فقط با یک دستور Batch خیلی سریع میشود یک فلاش را اجرا کرد.

در برنامه ایکه شما هم استفاده زیاد داری (MobaLiveCD ) سازنده همین برنامه Qemu را استفاده کرده و این کار ها را انجام میدهد.

بیشتر دلم میخواهد (حتی خودم ،من از شما جدا نیستم)، با این برنامه و کاربرد هایش بیشتر آشنا بشویم تا شاید شروعی باشد
برای کار های دیگر.
و در اینگونه موارد ، من همیشه شما را همراه کاری دیده ام.

borhan_3010
05-16-2012, 12:29 PM
درود
جهت آموزش خوبه و حتما دنبال می کنیم ولی در کل سرعت اجرا در Qemu نسبت به vbox پایین تره! و برای ایزوهای حجیم vbox بهتره!
یه مزیت که من از qemu دیدم اجرا و تست سریع فلش های بوتیبل با MobaLive بوده!

فعلاً که Qemu برای من ارور زیر رو میده:

qemu: could not load PC bios '-m/bios.bin'

آخرین نسخه Qemu و شتاب دهنده رو هم از لینک زیر می تونین دانلود کنین:
http://www.rodfile.com/z9cdkf36uyxv/Qemu-0.9.0-install.exe.html
http://www.rodfile.com/uun75xnhnmfg/Kqemu-1.3.0pre11-install.exe.html

Magsoud
05-16-2012, 01:27 PM
بنام دوست

برهان جان من نمونه اولیه را ساختم و دستورات مربوطه را هم دارم.
اول با سلامتی برو مسافرت و کار هایت را انجام بده و بعد که برگشتی با هم ادامه میدهیم

borhan_3010
05-20-2012, 05:00 PM
درود بر شما

برای ساخت ویندوز XP پرتابل ابتدا آخرین نسخه برنامه Qemu رو از لینک زیر دانلود کنید و در جایی در هارد خود اکسترکت کنید:
http://lassauge.free.fr/qemu/release/Qemu-1.0.1-windows.zip

سپس فایل ضمیمه رو دانلود و فایل های bat موجود در آن را در همان پوشه Qemu-windows-1.0.1 اکسترکت کنید!
همچنین ایزوی ویندوز XP را نیز با نام WinXP.iso در همان پوشه Qemu-windows-1.0.1 کپی کنید!

درنهایت به ترتیب فایل های زیر را اجرا کنید:
Create HDD.bat1-1 برای ساخت هارد مجازی
2-Install Windows.bat برای نصب ویندوز XP
3-Run Windows.bat برای اجرای ویندوز XP

توضیحات: به دلیل مشغله زیاد وقت نداشتم بیشتر روی این پروژه کار کنم و همین مقدار رو هم به خاطر قولی که به استادم جناب شیرین زبان داده بودم انجام شده، ظاهراً با فعال کردن کرنل Kqemu سرعت کار برنامه خیلی بالاتر میره .... که واگذار می کنم به دوستان

موفق باشید!