PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : 3 ماده خطرناک در لاک ناخن



s.rozekabood
05-15-2012, 01:59 PM
http://www.beytoote.com/images/stories/attire/ar4-875.jpg (http://www.beytoote.com/attire/cuticle/substance2-nail-polish.html)

3 ماده خطرناک در لاک ناخن لاک‌های ناخن (http://www.beytoote.com/attire/service-attire/nail-varnish-leave.html) باید دارای ویژگی‌های خاصی مانند شفافیت در رطوبت بالا، کشش مناسب روی ناخن ، انعطاف و استحکام، ترک‌نخوردن، مقاومت در برابر آب سرد و شوینده‌ها باشند.

اگر از لاک‌های ناخن با رنگ‌های متنوع استفاده می‌کنید باید بدانید محققان وزارت بهداشت ایالات متحده آمریکا با همکاری دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا پس از بررسی 25 لاک ناخن که در شرکت‌های گوناگون تولید محصولات آرایشی و بهداشتی تولید شده بود... دریافتند این محصول حاوی 3 نوع ماده‌شیمیایی خطرناک فرمالدئید، فتالات و تولوئن است. ذکر نام برندها و جدول های اسامی اهمیتی ندارد، مهم این است که دکتر والیتی لانگ، محقق ارشد وزارت بهداشت آمریکا و استاد دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید: «ناخن بافتی زنده است و موادشیمیایی موجود در لاک می‌توانند مشکلات زیادی برای سلامت ایجاد کنند.» رنگ‌آمیزی ناخن از 3 هزار سال پیش از میلاد مسیح در کشورهای ایتالیا، ژاپن و چین مرسوم و لاک مصرفی آنها ترکیبی از صمغ عربی، سفیده تخم‌مرغ، ژلاتین و موم زنبورعسل بود. مصریان باستان نیز از رنگ‌های قرمز قهوه‌ای حاصل از گیاه حنا برای رنگ‌کردن ناخن‌ها استفاده می‌کردند. لاک نیز مانند دیگر ابزارهای ساخت بشر در طول زمان دچار تحولات بسیاری شده تا جایی که امروزه انواع و اقسام آن را می‌توان در بازار یافت. باوجود آنكه لاک‌های امروزی زیباتر از گذشته‌اند، اما خطرناک‌ترند و مشکلات زیادی برای سلامت انسان ایجاد می‌کنند. اجزای تشکیل‌دهنده لاک لاک‌های ناخن باید دارای ویژگی‌های خاصی مانند شفافیت در رطوبت بالا، کشش مناسب روی ناخن، انعطاف و استحکام، ترک‌نخوردن، مقاومت در برابر آب سرد و شوینده‌ها باشند. برای رسیدن به این ویژگی‌ها، شرکت‌های تولید‌کننده محصولات آرایشی و بهداشتی از ترکیب‌های گوناگونی نظیر نیترو سلولز، رنگدانه، اسانس، رزین، نرم‌کننده، موادپلاستیکی و رنگ‌کننده و حلال‌هایی چون فتالات، تولوئن و فرمالدئید در لاک‌ناخن استفاده می‌کنند.
تاثیر لاک بر سلامت انسان از آنجا که بسیاری از مواد تشکیل‌دهنده لاک‌ناخن شیمیایی هستند، استفاده عادی یا نامناسب از آنها می‌تواند باعث به خطر افتادن سلامت تان شود. امروزه شرکت‌های تولید محصولات آرایشی و بهداشتی باید استانداردهای سخت‌گیرانه‌ای را (از جمله حذف موادشیمیایی) در ساخت لاک رعایت کنند. باوجود این استانداردها، هنوز بسیاری از شرکت‌های معتبر از حلال‌هایی که باعث التهاب ریه و مجاری تنفسی می‌شوند، در تولید لاک استفاده می‌کنند. در ادامه به بررسی تاثیر مخرب حلال‌ها بر سلامت انسان می‌پردازیم.
فرمالدئید نتایج پژوهش‌های دانشمندان نیویورک نشان می‌دهد در صورت مصرف مقادیر زیاد فرمالدئید آثار سمی آن در بدن نمایان می‌شود. در حقیقت، فرمالدئید را می‌توان آلوده‌کننده‌ترین ماده در هوای داخل خانه دانست. حتی وجود مقادیر اندک آن باعث تحریک، سوزش و خارش چشم و ریزش اشک می‌شود. تنفس این ماده‌شیمیایی هم باعث ایجاد سردرد، سوزش گلو، اختلال تنفس و بروز علایم آسم خواهد شد. مصرف اتفاقی فرمالدئید و جذب آن از طریق دستگاه گوارش، مسمومیت خون، افزایش اسیدخون و کاهش شدید حرارت بدن را در پی دارد. پژوهشگران انجمن ملی مبارزه با محصولات شیمیایی آمریکا، پس بررسی 120 فرد مبتلا به سرطان بینی و گلو دریافته‌اند این افراد مدتی طولانی در معرض این حلال قرار داشته‌اند. فتالات دانشمندان هنوز درباره آثار فتالات بر سلامت انسان اختلاف‌نظر دارند. محققان دانشگاه بوردو فرانسه پس از ماه‌ها مطالعه با انتشار مقاله‌ای در مجله معتبر «لنست» اعلام کردند عوارض مصرف فرآورده‌های حاوی فتالات مرگبار است، اما پژوهشگران بریتانیایی در دانشگاه آکسفورد ادعا کردند تعداد نمونه‌های بررسی شده برای نتیجه‌گیری قطعی کافی نبوده است. در بسیاری از پژوهش‌ها نیز تاثیر مخرب فتالات بر کبد، کلیه‌ها، ریه‌ها و غدد جنسی (بیضه‌ها) ثابت شده است. فتالات و ترکیب‌های مختلفش، اثری شبیه به هورمون زنانه استروژن دارند. اگر زنان باردار در معرض این ماده قرار گیرند، فرزندشان با ناهنجاری‌های مادرزادی در اندام تناسلی‌شان به دنیا می‌آیند. با وجود آنکه بسیاری از پژوهشگران مخالف اثر فتالات بر سلامت انسان هستند، اما از سال 2006 تا 2011، بسیاری از شرکت‌های تولید‌کننده محصولات آرایشی و بهداشتی معتبر، پس از انتشار نتیجه بررسی‌های دانشمندان دانشگاه روچستر که نشان می‌داد محصولات ناشی از سوخت‌وساز فتالات در بدن که در ادرار تجمع می‌کنند، باعث افزایش اندازه دور کمر آقایان و مقاومت سلول‌ها به انسولین و ابتلا به دیابت می‌شوند، این ماده را از محصولاتشان حذف کردند، اما نتیجه بررسی‌های تازه وزارت بهداشت آمریکا نشان داد همچنان در ساخت لاک‌ناخن از حلال‌ها استفاده می‌شود. تولوئن این ماده که نقشی اساسی در تولید لاک‌ناخن دارد، در افراد تاثیرات گوناگونی به جا می‌گذارد. اختلال رفتار، یکی از مهم‌ترین عوارض این ماده است. برخورد طولانی‌مدت با تولوئن علایم جسمی و روانی متعددی ایجاد می‌کند. پروفسور تی‌ای ویلانسون، استاد روان‌پزشکی کالج سلطنتی لندن و مشاور ارشد سازمان غذا و داروی آمریکا، پس از بررسی نوار مغزی و معاینه بالینی افرادی که در معرض تولوئن قرار گرفته بودند، پی برد مبتلا به اختلال‌های بینایی، آسیب‌های عصبی و مخچه‌ای و اختلال در بخشی از راه‌های عصبی به نام راه‌های هرمی هستند.