PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : زنان کشتزار مردان هستند یعنی چه؟



M.A.H.S.A
05-11-2012, 10:55 PM
نِسَاؤُكُمْ حَرْثٌ لَّكُمْ فَأْتُواْ حَرْثَكُمْ أَنىَ‏ شِئْتُمْ وَ قَدِّمُواْ لِأَنفُسِكمُ‏ْ وَ اتَّقُواْ اللَّهَ وَ اعْلَمُواْ أَنَّكُم مُّلَاقُوهُ وَ بَشِّرِ الْمُؤْمِنِين


زنان شما، محل بذرافشانى شما هستند پس هر زمان كه بخواهيد، مى‏توانيد با آنها آميزش كنيد. و (سعى نمائيد از اين فرصت بهره گرفته، با پرورش فرزندان صالح) اثر نيكى براى خود، از پيش بفرستيد! و از خدا بپرهيزيد و بدانيد او را ملاقات خواهيد كرد و به مؤمنان، بشارت ده


---------------------------------------------------------
این آیه نکته های جالبی را برای ما بیان می کند از جمله:
------------------------------------------------------------
در اين آيه، زنان به مزرعه و كشتزارى تشبيه شده‏اند كه بذر مرد را در درون خود پرورش داده و پس از 9 ماه، فرزندی نیک را به بوستان بشرى تقديم مى ‏كنند. هم چنان كه انسان، بدون كشت و مزرعه از بين مى ‏رود، جامعه بشرى نيز بدون وجود زن نابود مى ‏گردد(1)


در حقيقت قرآن مى‏ خواهد ضرورت وجود زن را در اجتماع انسانى نشان دهد كه زن وسيله اطفاء شهوت و هوسرانى مردان نيست، بلكه وسيله‏ اى است براى حفظ حيات نوع بشر، اين سخن در برابر آنها كه نسبت به جنس زن همچون يك بازيچه يا وسيله هوسبازى مى ‏نگرند، هشدارى محسوب مى‏ شود(2)
------------------------------------------------------------------
زنان وسيله‏ شهوترانی نيستند، بلكه رمز بقاى نسل بشر هستند. پس لازم است در آميزش جنسى، هدف انسان توليد يك نسل پاك كه ذخيره قيامت است باشد و در چنين لحظات و حالاتى نيز هدف مقدّسى دنبال شود. جمله‏ «وَ اتَّقُوا اللَّهَ» هشدار مى ‏دهد كه از راههاى غير مجاز، بهره جنسى نبريد و به نحوى حركت كنيد كه در قيامت سرافراز باشيد و اولاد و نسلى را تحويل دهيد كه مجسمه‏ عمل صالح و خيرات آن روز باشند(3)
----------------------------------------------------------------
آيه در مقام بيان فوائد آميزش، تنها به ثمره وجود فرزند اشاره كرده و با جمله « اثر نيكى براى خود، از پيش بفرستيد » انگيزه تقديم فرزند صالح را توصيه كرده است ؛ در احادیث به این مساله مهم اشاره شده در حدیثی وارد شده که:
" هيچ گونه اجر و پاداشى بعد از مرگ به دنبال انسان نمى ‏آيد مگر سه چيز: صدقه جاريه‏ اى كه در حيات خود فراهم ساخته و بعد از مرگش ادامه دارد (مانند بناهاى خير) و سنت هدايت ‏گرى كه آن را بر قرار كرده و بعد از مرگ او به آن عمل مى ‏كنند، و فرزند صالحى كه براى او استغفار كند(4)
-------------------------------------------------------------------
از آنجا كه مساله آميزش جنسى، مساله‏ اى است مهم، و با پرجاذبه‏ ترين غرايز انسان سر و كار دارد، خداوند در اين جمله‏ هاى آخر این آیه، مؤمنان را به دقت در اين امر، و پرهيز از هر گونه گناه و انحراف، دعوت فرموده و به آنها هشدار مى ‏دهد كه بدانيد همگى به ملاقات پروردگار خواهيد شتافت و تنها راه نجات ايمان و تقواى در سايه ايمان است(5)


پی نوشت ها:


(1)خلاصه ای ازتفسير نور، ج‏1، ص: 354
(2)خلاصه ازتفسير نمونه، ج‏2، ص: 141
(3)تفسير نمونه، ج‏2، ص: 141
(4)بحار الانوار، جلد 6 صفحه 294 حديث شماره 4
(5)تفسير نمونه، ج‏2، ص: 143