PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : قرائتی: تا این رویه در حوزه حاکم است، چگونه پاسخگوی شبهات روز باشیم؟



!INFERNAL
10-02-2010, 10:46 PM
http://khabar.khabaronline.ir/images/position1/2010/10/10-10-2-165145gherati-1.jpg

قرائتی: تا این رویه در حوزه حاکم است، چگونه پاسخگوی شبهات روز باشیم؟
اندیشه - مساله مهم امروز ما برای روحانیت در این دوره سخت، شناخت راه های کسب موفقیت روحانیون در تبلیغ و پاسخ گویی به مسایل و شبهات دینی است.

در همه این راه نکته مهم نیت خالص است. اگر نیت ما اصلاح باشد و خالصانه کار کنیم توفیقات الهی به سویمان سرازیر می شود.
البته معنای اخلاص آن است که در دل و در گفتار و زبان نباید اراده دریافت پول داشته باشیم ولی اگر مردم برای تبلیغ و سخنرانی به ما چیزی دادند دریافت آن مانعی ندارد اما آنچه زیبا نیست درخواست کردن از دیگران است.
پاسخ گویی به مسایل و شبهات دینی لازمه هایی دارد که به برخی از آنها اشاره می کنم. نخست آسان گویی و آسان نویسی است که یکی از راه های موفقیت است. مغلق گویی و پیچیده نویسی طبق برخی آیات قرآن کریم ارزش نیست بلکه آسان نویسی و آسان گویی ارزش است. البته آسان نویسی وآسان گویی با سست نویسی تفاوت دارد و باید میان این دو تفاوت قایل شد.
نکته دیگر پرهیز از مدرک گرایی و محور قراردادن قرآن، نهج البلاغه و مهدویت از دیگر عوامل مهم در ایجاد موفقیت در تبلیغ است.
امروز اکثر علما مشغول درس خارج هستند و کمتر کسی حاضر است، استاد تفسیر، نهج البلاغه، کلام، تاریخ و روایات باشد و اگر شد ارزش لازم برای او قائل نیستیم. تا این رویه حاکم است چگونه می توانیم پاسخگوی شبهات روز باشیم؟
مساله دیگر حوزه این است که همه سیاسی شده اند. با وجودی که آنجا که واجب و وظیفه شرعی نیست، طلاب نباید وارد مسائل سیاسی شوند و به گونه‌ای موضع گیری نکنند که موجب بدبینی گردد.
از سوی دیگر باید به طلبه بودن خود افتخار کنید . در برخی موارد احساس می‌شود که طلبه‌ها از خودباوری لازم برخوردار نبوده و به علوم خود ایمان لازم ندارند و به جای اینکه بگویند، مکاسب می‌خوانم، می‌گویند معادل لیسانس هستم.
باید تعطیلات حوزه را کم کنیم. حوزه در مناسبت‌های مختلف دروس حوزه های علمیه تعطیل می‌شود که این موضوع به ضرر حوزه است.
و این است که موجب بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های حوزه خواهد شد. در حوزه‌های علمیه، هزاران طلبه وجود دارد که چون ملبس به لباس روحانی نیستند از تبلیغ محرومند و ما می‌توانیم از این افراد برای ارتباط با نسل جوان بهره بگیریم.
باید در حوزه‌ها و دانشگاه‌ها طوری برنامه‌ریزی کنیم که فارغ التحصیلان آن مراکز در هر شرایط رسمی و غیر رسمی عناصری فعال باشند. افزایش توان‌مندهای فارغ التحصیلان حوزه های کشور امروز یک دغدغه جدی است.
برگرفته از سخنان نشست علمی رسالت حوزویان در پاسخ گویی به شبهات دینی در قم