PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : تغييرات پوست در بارداري



M.A.H.S.A
05-07-2012, 06:49 PM
تغييرات پوست در بارداري

http://jamejamonline.ir/Media/images/1389/07/21/100888269840.jpg
بارداري، دوره‌اي موقت از تغييرات هورموني در بدن مادر براي حفظ سلامت و رشد جنين است كه مي‌تواند موجب تغييراتي در پوست، مو و ناخن مادر شود. اين تغييرات گاهي ناگهاني و پيشرونده است كه بخصوص در نخستين حاملگي مي‌تواند موجب نگراني و اضطراب مادر شود، اما دانستن همين نكته كه بسياري از تغييرات از ماهيت و ذات جدايي‌ناپذير حاملگي بوده و فقط محدود به دوران بارداري و شيردهي است، مطمئنا آرامش و آسايش را بر وجود مهربان مادر و مسافر كوچك در راه او به ارمغان مي‌آورد.

مادران باردار در انتظار اين تغييرات پوستي باشند:
1 ـ خارش و كهير كه معمولا در حاملگي اول و در 3 ماهه سوم بيشتر بروز مي‌كند. محل شايع خارش اطراف ناف، شكم و ران‌هاست كه در صورت درمان نشدن در تمام بدن منتشر شود و معمولا پس از پايان حاملگي برطرف خواهد شد.
2 ـ افزايش موهاي سر، صورت، بازو و ساق كه معمولا با ختم حاملگي و آغاز شيردهي ريزش شديد موها شروع مي‌شود. بنابراين نه خوشحال از افزايش موها در دوره بارداري باشيد و نه غمگين از ريزش موها در دوران شيردهي، چون هر دو موقت، گذرا و قابل جبران هستند.
3 ـ جداشدگي يا شكاف پوستي (استريا) كه در ماه‌هاي ششم و هفتم در نواحي شكم، سينه‌ها و ران‌ها ايجاد مي‌شود، معمولا ناشي از پارگي الياف نگه دارنده پوست است. نرم‌كننده‌هاي موضعي مي‌توانند در كاهش استريا موثر باشند.
4 ـ تيره شدن پوست و افزايش تعداد خال‌ها كه در زنان باردار با موهاي تيره و پوست سبزه در نواحي چين‌ها (كشاله ران، زير بغل و حتي صورت) بيشتر ديده مي‌شود. تماس با نور خورشيد مي‌تواند بر شدت و وسعت آن بيفزايد و پايان حاملگي از شدت آن مي‌كاهد.
5 ـ افزايش ميزان تعريق بدن و عرق‌سوز شدن، زير بغل كه ناشي از افزايش تعداد غدد عرق (اكراين) است.
6 ـ تغييرات عروقي در پوست به شكل‌ خال‌هاي عروقي عنكبوتي قرمز رنگ در تنه، كف دست و پا و بروز واريس در پاها و شايد به ندرت هموروئيد يا بواسير كه تعدادي از آنها تا 3 ماه بعد زايمان از بين مي‌روند.
7 ـ تغييرات لثه به صورت تورم و قرمزي كه ممكن است دردناك باشد، بنابراين رعايت بهداشت دهان و دندان و استفاده از مسواك نرم و مواد غذايي مناسب و غيرتحريكي ضروري است.
8 ـ تورم پلك‌ها، صورت و دست و پا كه بيشتر هنگام صبح رخ مي‌دهد، در ماه‌هاي ششم و بالاتر طبيعي است، اما براي اطمينان از فشارخون، انجام آزمايش‌هاي كبدي و كليوي را با نظر پزشك متخصص فراموش نكنيد.
9 ـ بروز شيارهاي عرضي و خطوط طولي تيره رنگ در ناخن به همراه شكنندگي آن در طول مدت بارداري اين نكته را يادآوري مي‌كند كه مصرف لاك و استون و حتي تماس مكرر با آب بايد كاملا محدود شود.
10 ـ آويزها و زائده‌هاي پوستي با عنوان تكمه‌هاي پوستي در نواحي گردن، زير بغل، زير پستان كه ممكن است حداكثر به اندازه يك نخود باشد، گاهي با زگيل اشتباه مي‌شود البته همه اين‌ها قابل جراحي است كه توصيه مي‌شود سوزاندن و برداشتن اين ضايعات را به بعد از حاملگي موكول كنيد.
بعضي از بيماري‌هاي پوستي ژنتيكي و التهابي ناشي از اختلال سيستم ايمني ممكن است با شروع حاملگي آغاز شود. بنابراين ضروري است قبل از بارداري با يك متخصص پوست در كنترل بيماري مشورت كنيد.