M.A.H.S.A
05-06-2012, 06:28 PM
پیر و جوان، كودك و بزرگسال، زن و مرد در سراسر جهان عاشق سیبزمینی هستند و تقریبا روزی نیست كه این سلطان نشاسته و كربوهیدرات را مصرف نكنند.
http://bartarinha.com/file/logo/ideal.jpg
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/2/14/78920_785.jpg
برترین ها: پیر و جوان، كودك و بزرگسال، زن و مرد در سراسر جهان عاشق سیبزمینی هستند و تقریبا روزی نیست كه این سلطان نشاسته و كربوهیدرات را مصرف نكنند. آیا كسی را میشناسید كه سیبزمینی دوست نداشته باشد؟ پوره دوست ندارید؟ با سیبزمینی سرخكرده همراه با غذاهای چرب مشكل دارید؟ اشكالی ندارد، بفرمایید آبپز آن را با سبزی و آبلیمو میل كنید. اكثر ایرانیها موقع غذا خوردن منتظر تهدیگ سیبزمینی هستند تا با ماست یا آب خورش دلی از عزا درآورند. وسط روز احساس گرسنگی میكنید؟ چیپس و پنیر یا ماست در دسترس شماست؟
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/2/14/78921_920.jpg
قیمت ارزان، طعم خوب، امكان پخت و عرضه آن به روشهای متنوع، سیبزمینی را از تمام گیاهان متمایز كرده و آن را تبدیل به یكی از پرمصرفترین محصولات كشاورزی كرده است. به طوری كه تصور میشود، قبل از كشف قاره آمریكا و آشنایی ساكنان دنیای قدیم با سیبزمینی واقعا آنهاچگونه زندگی میكردهاند؟ حالا انگلیسیها به خصوص اسكاتلندیها و ایرلندیها طوری به این گیاه وابسته شدهاند كه تقریبا غذای بدون سیبزمینی نمیخورند.
بین سالهای 1845 و 1846 نابودی مزارع سیبزمینی در ایرلند به دلیل آفت، باعث مرگ بیش از 3 میلیون نفر و مهاجرت صدها هزار نفر به ایالات متحده شد.
در ایران نیز سیبزمینی آنچنان در غذاهای سنتی جاافتاده كه معلوم نیست قبل از ورود آن خوراكهایی مانند آبگوشت، خورش قیمه و... چگونه تهیه و مصرف میشدند. حال كه سیبزمینی اینچنین پرطرفدار و دوستداشتنی است، بهتر است با فواید و نكاتی جالب راجع به آن بیشتر آشنا شوید.
گفته میشود سیبزمینی توسط میرزا ملكم خان از هند به ایران آورده شد و چون هندیها به سیبزمینی آلو میگویند به نام آلوملكم مشهور شد. هنوز هم در شیراز و بخشهایی از جنوب ایران آن را آلو مینامند.
چین، روسیه و هند بزرگترین تولیدكنندگان سیبزمینی در جهان هستند.
سیبزمینی حاوی مقادیر زیادی ویتامین c است و برای رفع التهاب معده و خونریزی لثه مناسب است.
استفاده از سیبزمینی رنده شده خام برای تسكین سوختگی بسیار مفید است.
پتاسیم موجود در سیبزمینی، كبد را شستوشو داده و تمیز میكند.
شاید باور نكنید ولی سیبزمینی از خانواده گوجهفرنگی است و مانند فامیل دورش به دلیل داشتن آنتیاكسیدانها و ویتامین B6 جوانكننده بدن و ضدسرطان است.
مصرف سیبزمینی به علت داشتن نشاسته و قند برای افراد دیابتی مضر است.
تحقیقات نشان میدهد، پودر سیبزمینی معمولی میتواند خون را منعقد كند و بریدگیهای كوچك را ببندد.
مصرف نكردن سیبزمینی موجب عصبیت و پرخاشگری میشود.
آهن و كلسیم موجود در سیبزمینی باعث كاهش اسید اوریك و جلوگیری از سنگ كلیه میشود.
اگر سیبزمینی بدون روغن، كره و سس سرو شود، هر سیبزمینی تنها 100 كالری انرژی دارد و مصرف 2 نوبت در روز به مدت یكماه باعث كاهش فشار خون میشود.
سیبزمینی تاثیر زیادی در درمان روماتیسم دارد.
جالب است بدانید كه انواع سیبزمینی بیش از 5هزار نوع است كه حدود 3هزار نوع آن در آمریكای لاتین به دست میآید.
ذخیره كردن سیبزمینی در فریزر باعث تبدیل نشاسته آن به قند شده و مزه آن را ناخوشایند میكند.
سیبزمینی و پیاز را كنار یكدیگر قرار ندهید، چون باعث فساد یكدیگر میشوند.
سیبزمینی را در پاكت كاغذی یا توری نگه دارید تا دیرتر پلاسیده شده و جوانه بزند.
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/2/14/78922_311.jpg
نکته هایی درباره سیبزمینی که باید بدانید
در سراسر جهان بیش از 4 هزار نوع سیبزمینی در رنگ، طعم و اندازههای مختلف وجود دارد كه از آن جمله میتوان به سیبزمینی شیرین، سیبزمینی استانبولی، سیبزمینی پشندی و سیبزمینی قرمز اشاره كرد.
قسمتهای غدهدار و سبز سیبزمینی حاوی مادهای سمی به نام سولانین است، بنابراین هنگام خرید این سیبزمینیها را انتخاب نكرده و در صورت اجبار آن قسمتها را جدا كنید.
یكی از عجیبترین خواص سیبزمینی آن است كه اگر آن را برش داده و روی كبودی و تورم بدن قرار دهید، رنگ كبودی را به خود گرفته و ورم را میخواباند!
سیبزمینی در مجاورت هوا به سرعت رنگ عوض میكند، به همین دلیل پس از پوست كندن و قبل از مصرف آن را در آب سرد قرار دهید.
سیبزمینی را پس از سرخ كردن روی حوله كاغذی یا در آبكش فلزی بریزید تا روغن آن كاملا گرفته شود، سپس آن را مصرف كنید.
به گزارش سازمان فائو، در سال 2009 بیش از 330 میلیون تن سیبزمینی در جهان تولید شده است كه دوسوم آن توسط انسان و باقیمانده آن برای تغذیه دام و تهیه نشاسته مصرف شده است. یعنی سالانه هر نفر به طور متوسط 30 كیلو سیبزمینی مصرف كرده است.
نوعی سیبزمینی در آمریكای جنوبی تولید میشود كه پوست آن بنفش بوده و گوشت آن پس از پخت آبیرنگ میشود.
نشاسته سیبزمینی در صنایع غذایی مانند تهیه انواع سوپ و سسهای آماده و در صنعت پارچه، چوب و كاغذ به عنوان چسب استفاده میشود.
اولین اسباببازی كه در تلویزیون تبلیغ شده است، شخصیتی به نام Mr.potato یا آقای سیبزمینی بوده است كه از چند نوع چشم، گوش، بینی و عینك قابل تعویض تشكیل شده است و بعدها این سیبزمینی معروف به همراه همسرش در كارتون داستان اسباببازی ایفای نقش كرد.
http://bartarinha.com/file/logo/ideal.jpg
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/2/14/78920_785.jpg
برترین ها: پیر و جوان، كودك و بزرگسال، زن و مرد در سراسر جهان عاشق سیبزمینی هستند و تقریبا روزی نیست كه این سلطان نشاسته و كربوهیدرات را مصرف نكنند. آیا كسی را میشناسید كه سیبزمینی دوست نداشته باشد؟ پوره دوست ندارید؟ با سیبزمینی سرخكرده همراه با غذاهای چرب مشكل دارید؟ اشكالی ندارد، بفرمایید آبپز آن را با سبزی و آبلیمو میل كنید. اكثر ایرانیها موقع غذا خوردن منتظر تهدیگ سیبزمینی هستند تا با ماست یا آب خورش دلی از عزا درآورند. وسط روز احساس گرسنگی میكنید؟ چیپس و پنیر یا ماست در دسترس شماست؟
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/2/14/78921_920.jpg
قیمت ارزان، طعم خوب، امكان پخت و عرضه آن به روشهای متنوع، سیبزمینی را از تمام گیاهان متمایز كرده و آن را تبدیل به یكی از پرمصرفترین محصولات كشاورزی كرده است. به طوری كه تصور میشود، قبل از كشف قاره آمریكا و آشنایی ساكنان دنیای قدیم با سیبزمینی واقعا آنهاچگونه زندگی میكردهاند؟ حالا انگلیسیها به خصوص اسكاتلندیها و ایرلندیها طوری به این گیاه وابسته شدهاند كه تقریبا غذای بدون سیبزمینی نمیخورند.
بین سالهای 1845 و 1846 نابودی مزارع سیبزمینی در ایرلند به دلیل آفت، باعث مرگ بیش از 3 میلیون نفر و مهاجرت صدها هزار نفر به ایالات متحده شد.
در ایران نیز سیبزمینی آنچنان در غذاهای سنتی جاافتاده كه معلوم نیست قبل از ورود آن خوراكهایی مانند آبگوشت، خورش قیمه و... چگونه تهیه و مصرف میشدند. حال كه سیبزمینی اینچنین پرطرفدار و دوستداشتنی است، بهتر است با فواید و نكاتی جالب راجع به آن بیشتر آشنا شوید.
گفته میشود سیبزمینی توسط میرزا ملكم خان از هند به ایران آورده شد و چون هندیها به سیبزمینی آلو میگویند به نام آلوملكم مشهور شد. هنوز هم در شیراز و بخشهایی از جنوب ایران آن را آلو مینامند.
چین، روسیه و هند بزرگترین تولیدكنندگان سیبزمینی در جهان هستند.
سیبزمینی حاوی مقادیر زیادی ویتامین c است و برای رفع التهاب معده و خونریزی لثه مناسب است.
استفاده از سیبزمینی رنده شده خام برای تسكین سوختگی بسیار مفید است.
پتاسیم موجود در سیبزمینی، كبد را شستوشو داده و تمیز میكند.
شاید باور نكنید ولی سیبزمینی از خانواده گوجهفرنگی است و مانند فامیل دورش به دلیل داشتن آنتیاكسیدانها و ویتامین B6 جوانكننده بدن و ضدسرطان است.
مصرف سیبزمینی به علت داشتن نشاسته و قند برای افراد دیابتی مضر است.
تحقیقات نشان میدهد، پودر سیبزمینی معمولی میتواند خون را منعقد كند و بریدگیهای كوچك را ببندد.
مصرف نكردن سیبزمینی موجب عصبیت و پرخاشگری میشود.
آهن و كلسیم موجود در سیبزمینی باعث كاهش اسید اوریك و جلوگیری از سنگ كلیه میشود.
اگر سیبزمینی بدون روغن، كره و سس سرو شود، هر سیبزمینی تنها 100 كالری انرژی دارد و مصرف 2 نوبت در روز به مدت یكماه باعث كاهش فشار خون میشود.
سیبزمینی تاثیر زیادی در درمان روماتیسم دارد.
جالب است بدانید كه انواع سیبزمینی بیش از 5هزار نوع است كه حدود 3هزار نوع آن در آمریكای لاتین به دست میآید.
ذخیره كردن سیبزمینی در فریزر باعث تبدیل نشاسته آن به قند شده و مزه آن را ناخوشایند میكند.
سیبزمینی و پیاز را كنار یكدیگر قرار ندهید، چون باعث فساد یكدیگر میشوند.
سیبزمینی را در پاكت كاغذی یا توری نگه دارید تا دیرتر پلاسیده شده و جوانه بزند.
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/2/14/78922_311.jpg
نکته هایی درباره سیبزمینی که باید بدانید
در سراسر جهان بیش از 4 هزار نوع سیبزمینی در رنگ، طعم و اندازههای مختلف وجود دارد كه از آن جمله میتوان به سیبزمینی شیرین، سیبزمینی استانبولی، سیبزمینی پشندی و سیبزمینی قرمز اشاره كرد.
قسمتهای غدهدار و سبز سیبزمینی حاوی مادهای سمی به نام سولانین است، بنابراین هنگام خرید این سیبزمینیها را انتخاب نكرده و در صورت اجبار آن قسمتها را جدا كنید.
یكی از عجیبترین خواص سیبزمینی آن است كه اگر آن را برش داده و روی كبودی و تورم بدن قرار دهید، رنگ كبودی را به خود گرفته و ورم را میخواباند!
سیبزمینی در مجاورت هوا به سرعت رنگ عوض میكند، به همین دلیل پس از پوست كندن و قبل از مصرف آن را در آب سرد قرار دهید.
سیبزمینی را پس از سرخ كردن روی حوله كاغذی یا در آبكش فلزی بریزید تا روغن آن كاملا گرفته شود، سپس آن را مصرف كنید.
به گزارش سازمان فائو، در سال 2009 بیش از 330 میلیون تن سیبزمینی در جهان تولید شده است كه دوسوم آن توسط انسان و باقیمانده آن برای تغذیه دام و تهیه نشاسته مصرف شده است. یعنی سالانه هر نفر به طور متوسط 30 كیلو سیبزمینی مصرف كرده است.
نوعی سیبزمینی در آمریكای جنوبی تولید میشود كه پوست آن بنفش بوده و گوشت آن پس از پخت آبیرنگ میشود.
نشاسته سیبزمینی در صنایع غذایی مانند تهیه انواع سوپ و سسهای آماده و در صنعت پارچه، چوب و كاغذ به عنوان چسب استفاده میشود.
اولین اسباببازی كه در تلویزیون تبلیغ شده است، شخصیتی به نام Mr.potato یا آقای سیبزمینی بوده است كه از چند نوع چشم، گوش، بینی و عینك قابل تعویض تشكیل شده است و بعدها این سیبزمینی معروف به همراه همسرش در كارتون داستان اسباببازی ایفای نقش كرد.