PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : انوا سالاد ها



afsanah82
03-09-2010, 07:01 PM
سالاد کلم پيچ قرمز
مواد لازم :
كلم پيچ قرمز 0.5 کيلو
سس فرانسه 6 قاشق سوپخوري

طرز تهيه :

ابتدا بايد کلم پيچ را به رشته هاي بسيار نازک بريد آنگاه سالاد آماده است
کلم را ميتوان پخته يا نپخته براي سالاد بکار برد.

:crying::crying:

afsanah82
03-09-2010, 07:02 PM
اين سالاد اگرچه پرانرژي است ولي به آن دسته از افرادي كه رژيم كم كربوهيدرات دارند، توصيه ميشود.

مواد لازم براي 4 نفر:
- 115 گرم لوبيا سبز
- 115 گرم كاهوي معمولي و كاهوپيچ
- يك عدد خيار متوسط
- 4 عدد گوجهفرنگي ريز
- يك عدد كنسرو تنماهي
- 4 عدد تخممرغ
- 5 عدد تربچه متوسط
- 50 گرم يا نصف پيمانه زيتون سياه يا سبز
- نمك و فلفل به ميزان لازم

مواد لازم براي سس سالاد:
- 90 ميليليتر يا 6 قاشق سوپخوري روغن زيتون بودار
- 2 حبه سير (ريز خرد شود)
- 15 ميليليتر يا يك قاشق سوپخوري سركه سفيد يا قرمز

طرز تهيه سالاد:
ابتدا لوبيا سبز را پس از شستوشو خرد كرده و در قابلمهاي حاوي كمي آب بپزيد. براي درستكردن اين سالاد لوبيا را به 2 نيم تقسيم كرده و يا به صورت درشت خرد كنيد. كاهوها را هم بشوييد و پس از ضدعفوني كردن خرد كنيد. تخممرغها، گوجهفرنگيها و تربچهها را نيز به 4 قسمت ببريد. خيار را هم پوست كنده و حلقه حلقه ببريد.

كنسرو تنماهي را به مدت 20 دقيقه در آب بجوشانيد و محتويات داخل آن را با چنگال خرد كنيد.

در پايان هسته داخل زيتونها را خارج كرده و آنها را به 2 نيم تقسيم كنيد. سپس كاسه بلوري بزرگي آماده كرده و همه مواد لازم سالاد را داخل كاسه بريزيد.

طرز تهيه سس سالاد:
براي درستكردن اين سس تمام مواد لازم آن را با هم مخلوط كنيد و حالا اين سس رژيمي را روي سالاد بريزيد و مواد را خوب هم بزنيد و 10 دقيقه بگذاريدتا مواد سالاد كاملا به سس آغشته شود.

نكته 1: درصورت دلخواه به جاي كنسرو تن ماهي از سينه و يا فيله مرغ پختهشده هم ميتوانيد استفاده كنيد.

نكته 2: اگر اين سالاد را با طعم ترشي بيشتري دوست داريد، مقدار سركه آن را اضافه كنيد. در ضمن درصورت دلخواه، شما ميتوانيد همين مقدار سركه را با آب ليموترش تازه و يا آبغوره جايگزين كنيد.
:crying::crying:

afsanah82
03-09-2010, 07:03 PM
تبوله نام يكي از انواع سالادهاي كشورهاي عربي است كه نوع معمولي آن را با سبزيجات و مواد مقوي مختلفي درست ميكنند.
سالادي هم كه در اينجا آموزش ميدهيم، نوعي تبوله است با اين تفاوت كه علاوه بر سبزيجات و ماده اصلي آن يعني بلغور گندم، انار نيز به آن اضافه شده است. درواقع انار نقش طعمدهنده به اين سالاد را دارد.

مواد لازم براي 4 نفر:

- 225 گرم يا يك و يكچهارم پيمانه بلغور گندم
- يك عدد تره فرنگي (قسمت سر آن)
- يك عدد فلفل قرمز كوچك (ريز خرد شود)
- يك عدد ساقه كرفس
- 30 ميليليتر يا 2 قاشق سوپخوري روغن زيتون
- پوست رندهشده 2 عدد ليموترش كوچك
- آب 2 عدد ليموترش
- 6 تا 8 عدد پيازچه (خرد شود)
- 6 قاشق سوپخوري نعناي تازه خردشده
- 6 قاشق سوپخوري جعفري تازه خردشده
- يك عدد انار (دان شده)
- نمك و فلفل سياه به مقدار لازم

طرز تهيه

1 - ابتدا كاسه بلورياي آماده كرده و بلغور گندم را در آن بريزيد. روي بلغور را با آب سرد بپوشانيد و 30 دقيقه صبر كنيد تا خيس بخورد.
2 – بلغور خيسخورده را بعد از طي شدن اين مدت داخل صافي دانهريزي، آبكشي كنيد و با قاشق سطح بلغور را فشار دهيد تا آب اضافي آن نيز از صافي خارج شود.
3 – قسمت سر ترهفرنگي را به صورت طولي نصف كرده و با چاقوي تيز به صورت خلالهاي ريز درآوريد. ساقه كرفس را نيز با چاقو خرد كنيد.
4 - حالا كاسه بزرگي آماده كرده و تمام مواد لازم را در آن بريزيد و خوب با هم مخلوط كنيد. سپس مخلوط را به مدت نيم ساعت كنار بگذاريد تا طعم مواد به اصطلاح به خورد هم رفته و سالاد جا بيفتد. پس از اين مدت آن را در ظرف موردنظر براي سرو بريزيد. اين سالاد را با نان و كاهو سرو ميكنند.

ارزش غذايي سالاد

انرژي چربي چربي اشباعشده كلسترول فيبر
188 كيلو كالري 67.4گرم 62گرم 0 17.2 گرم
:crying::crying::koboy1:

afsanah82
03-09-2010, 07:04 PM
اگر از آن جمله مرداني هستيد كه به سلامتي بدنتان بسيار اهميت ميدهيد و شبها به جاي يكشام مفصل، غذايي رژيمي ميخوريد
و امشب خانم خانه، شما را بدون غذا تنها گذاشته است، سر راه برگشت به خانه، از سوپرماركت يكبسته جوانه گندم يا هر جوانه ديگري كه دوست داريد، خريداري كنيد. سپس سري به لبوفروشي چرخي سر كوچه كه بوي لبوي آن تمام فضاي كوچه را پر كرده، بزنيد و 4 عدد لبوي متوسط نيز از او بخريد. بقيه سبزيجات موردنياز به احتمال زياد در يخچال خانهتان پيدا خواهد شد؛ در غيراين صورت، با مراجعه به سبزيفروشي، آنها نيز قابل دسترس خواهند بود.
درست كردن اين سالاد رژيمي كه ميتواند جايگزين خوبي براي شام سبك شما باشد، در صورت وجود مواد لازم، زير 10 دقيقه زمان نياز دارد. اين سالاد را اضافهتر درست كرده و هنرمندي خودتان را به همسرتان ثابت كنيد.

مواد لازم براي 4 نفر:

ـ 100 گرم برگ اسفناج كوچك
ـ 75 گرم يا يك و يك سوم پيمانه جوانه
ماش يا گندم
ـ 2 عدد ساقه كرفس نازك (خرد شود)
ـ 4 عدد لبوي پخته

مواد لازم براي سس:

ـ 4 قاشق سوپخوري روغن زيتون
ـ 5/4 قاشق چايخوري سركه
ـ يك حبه سير (رنده شود)
ـ 2 قاشق چايخوري عسل
ـ يك قاشق سوپخوري پيازچه (خرد شود)
ـ نمك و فلفل به ميزان لازم

طرز تهيه:

1 - ابتدا هر كدام از لبوهاي پخته شده را پوست گرفته و سپس به 4 قسمت ببريد.
ساقه كرفس را نيز در قطعات 2 تا 3 سانتيمتري خرد كنيد. اگر اسفناج خريداري شده داراي برگهاي كوچك است، آنها را پس از شستوشو به صورت درسته در سالاد بريزيد؛ در غير اين صورت، برگهاي اسفناج را به اندازههاي درشت خرد كنيد.
2 ـ كاسه بلوري بزرگي آماده كنيد و برگ اسفناج و جوانه را در آن بريزيد و با هم مخلوط كنيد؛ سپس كرفس و لبوي خرد شده را اضافه كرده و همه مواد را با هم خوب مخلوط كنيد.
3 ـ درست كردن سس سالاد نيز كار سختي نيست؛ كافي است همه مواد آن را شامل روغن زيتون، سركه، سير، عسل و پيازچه خردشده، در كاسه بلوري ديگري با هم مخلوط كرده و سپس روي سالاد بريزيد و نوش جان كنيد. البته اضافه كردن نمك و فلفل را نيز از ياد نبريد.

نكته: اگر ميخواهيد اين سالاد مزه و ظاهر متفاوتي نيز پيدا كند، چند پر پرتقال پوستكنده به مواد داخل سالاد اضافه كنيد.
:crying::crying:

afsanah82
03-09-2010, 07:05 PM
در نظر اغلب ما سالاد، تركيبي از سبزيجات مختلف شامل كاهو، كلم، گوجهفرنگي، خيار و مانند اينهاست.
اگر ميخواهيد در اين سرماي زمستان بدنتان در مقابل بيماريهاي فصل مصون بماند و از طرفي از خوردن مركبات و آب آنها به روش معمول نيز خسته شدهايد، اين بار طرز تهيه سالادي را به شما آموزش ميدهيم كه مانند سالادهاي رايج ميوهاي، تنها از مخلوطي از ميوهها تشكيل نشده است بلكه تركيبي است از مركبات و سبزيجاتي مانند پياز، نعنا و... كه در دستور آن خواهيد ديد.
اين سالاد سرشار از ويتامين C بوده و براي سرماخوردگي بسيار مفيد است.

مواد لازم براي 6 نفر:

ـ 4 عدد پرتقال ريز
ـ 2 عدد نارنگي
ـ 2 عدد پياز
ـ يك قاشق سوپخوري زيره
ـ يك قاشق چايخوري پودر فلفل سياه
ـ يك قاشق سوپخوري برگ نعناي تازه، (خرد شده)
ـ 6 قاشق سوپخوري روغن زيتون
ـ مقداري برگ نعناي تازه و تعدادي زيتون سياه براي تزئين
ـ يك قاشق سوپخوري آب ليموترش
ـ يك قاشق سوپخوري آب پرتقال

طرز تهيه:

1 ـ پوست پرتقالها و نارنگيها را كنده و هر كدام از آنها را با چاقوي دندانهدار از مقطع با قطر نيم سانتيمتري حلقهحلقه كنيد؛ پس از آن پيازها را نيز پوست بكنيد و در ظرف ديگري به صورت حلقهحلقه خرد كنيد.
2 ـ ظرف سالادخوري گودي آماده كنيد و ابتدا برشهاي پرتقال و نارنگي را در ظرف چيده و سپس حلقههاي پياز را روي آنها بريزيد.
پس از آن زيره، فلفل سياه، نعناي خردشده و روغن زيتون را اضافه كنيد. در پايان آب ليموترش و پرتقال را افزوده و سالاد را به مدت 2 ساعت در يخچال قرار دهيد.
به اين صورت طعم مواد، خوب با هم مخلوط شده و سالاد جا ميافتد. فقط مراقب باشيد از اين زمان بيشتر طول نكشد.
3 ـ پس از گذشت 2 ساعت، سالاد را با برگ نعنا و زيتونسياه تزئين كرده و شامي رژيمي و سرشار از ويتامين C را نوشجان كنيد.
:crying::crying::koboy1:

afsanah82
03-09-2010, 07:06 PM
ا استفاده از كلم برگ، ميتوان سالادهاي متنوعي درست كرد كه در آن از سبزيجات مختلفي استفاده ميشود ولي اين بار در كنار ترشي آبليمو و عطر سبزيجات معطر، شيريني حاصل از كشمش، به آن طعم تازهاي بخشيده است.

مواد لازم براي 4 نفر:
ـ 400 گرم كلم برگ سفيد [خواص كلم]
ـ 2 عدد پيازچه
ـ 175 گرم هويج
ـ 115 گرم كرفس
ـ 70 گرم كشمش
ـ نصف قاشق چايخوري سرخالي زيره سياه (در صورت دلخواه)
ـ يك قاشق سوپخوري جعفري تازه خردشده
ـ 3 قاشق سوپخوري روغن زيتون بودار
ـ يك قاشق سوپخوري آب ليموترش

طرز تهيه:

1 ـ با استفاده از يك چاقوي تيز، كلم برگ را به صورت خلالي خرد كنيد. پيازچهها و ساقههاي كرفس را نيز حلقهحلقه ببريد. هويجها را به وسيله چاقو به شكل خلالي خرد كرده يا اينكه از رنده درشت استفاده كنيد.
2 ـ بعد از اينكه مرحله برش همه سبزيجات به پايان رسيد، سبزيجات خردشده را در كاسه بلوري بزرگي ريخته، سپس كشمش و در صورت دلخواه زيره سياه را اضافه كرده و خوب با هم مخلوط كنيد.
3 ـ جعفري خرد شده، روغن زيتون و آبليمو را نيز به سالاد اضافه كرده و مواد را با قاشق با هم مخلوط كنيد. درظرف حاوي اين سالاد را بگذاريد و آن را حدود 3 ساعت در يخچال قرار دهيد تا طعم مواد با هم تركيب شود.
پس از طي اين مدت، روي سالاد را با خلالهاي هويج و پيازچه تزئين كرده و سرو كنيد.
نكته: اگر دري براي كاسه پيدا نكرديد، از پلاستيك محافظ غذا براي پوشش دهانه ظرف استفاده كنيد.
:ehteram::crying::crying:

afsanah82
03-09-2010, 07:06 PM
اگر شما هم از آن جمله كساني هستيد كه به سلامت خودتان بسيار اهميت ميدهيد
و براي كنترل وزنتان مدت زيادي است كه اغلب شبها شامي سبك و بهاصطلاح حاضري مثل نان و پنير و گردو ميخوريد و حالا از اين شام يكنواخت خسته شدهايد، ميتوانيد گزينههاي ديگري را نيز امتحان كنيد؛ بهعنوان مثال در فصل بهار خوردن سالاد گرم باقالا و پنير يكي از اين پيشنهادهاست. اين سالاد مخلوطي از سبزيجات فصل است كه به همراه پنير، طعم و مزه خاصي دارد.

مواد لازم براي 4تا 6نفر

- باقالاي ريز؛ 900گرم (پوست دوم آن نيز جدا شود)
- روغن زيتون؛ 4قاشق سوپخوري
- گوجهفرنگي؛ 175 گرم (هركدام به 4قسمت تقسيم شود)
- سير؛ 4حبه (رنده شود)
- پنير فتا؛ 115 گرم (خرد شود)
-شويد تازه خردشده؛ 3قاشق سوپخوري
-زيتون ساده؛ 12عدد
-نمك و فلفل به مقدار كافي
-شويد تازه خردشده؛ مقداري براي تزيين

روش پخت:

1 - باقالا را در قابلمهاي حاوي آب و كمي نمك بريزيد و روي شعله اجاقگاز قرار دهيد تا بپزد؛ سپس باقالاي پخته را در سبدي آبكش كنيد و كنار بگذاريد.
نكته: ميتوانيد ابتدا باقالا را با پوست دوم پخته و سپس مغز آن را جدا كنيد.
2 -تابهاي آماده كرده و روغن را در آن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد؛ سپس گوجهفرنگي و سير را به آن اضافه كرده و آنقدر حرارت دهيد كه گوجهفرنگيها تغيير رنگ پيدا كنند.
3 -پنير خرد شده را به مخلوط گوجهفرنگي و سير اضافه كنيد و مدت يك دقيقه حرارت دهيد. در پايان كاسهاي بلوري آماده كرده و باقالا را بههمراه مخلوط گوجهفرنگي، سير، پنير و همچنين شويد و زيتون در آن بريزيد. كمي هم نمك و فلفل اضافه كنيد. مواد را خوب هم بزنيد تا با هم مخلوط شوند و سپس مقداري شويد تازه روي سالاد بريزيد و آن را خالي يا با كمي نان ميل كنيد.
نكته يك: براي آنكه اين سالاد كمي ترشمزه شود، مقداري آبليمو ترش هم به آن اضافه كنيد.
نكته2: با توجه به اينكه در اين سالاد از پنير فتا استفاده شده است، ابتدا آن را بچشيد. در صورتي كه شور بود ديگر لازم نيست نمك اضافه كنيد.
:crying::crying:

afsanah82
03-09-2010, 07:07 PM
مواد لازم:

یک پیمانه خیارشور خرد شده
یک پیمانه لوبیا چیتی پخته
یک پیمانه سیب زمینی پخته خرد شده
یک پیمانه هویج پخته خرد شده
یک دوم پیمانه لبوی پخته شده ، خرد شده یا با قالب به فرم مشخص درآورده شده
6 برگ کاهو
یک پیمانه سس مایونز
نمک و فلفل به اندازه کافی
یک قاشق سرکه
یک قاشق آبلیموی تازه

طرز تهیه:
همه مواد ( چهار گوش ) خرد شده را با هم مخلوط نموده ، سس مایونز رقیق شده را به آن اضافه کرده و داخل ظرف گودی که در آن کاهوی خرد شده ریخته ایم ، می ریزیم .
برای تزئین ، در وسط ظرف روی سالاد ، زیتون سیاه می گذاریم و دورآن را با برگ جعفری تزئین می کنیم.

نکات تغذیه ای:
این سالاد خوشمزه یک شام کامل است برای افرادی که رژیم لاغری دارند و یک پیش غذای لذیذ برای افراد دیگر و به دلیل دارا بودن حبوبات ، دارای پروتئین بالایی است و فیبر زیاد موجود درآن موجب بهبود وضعیت دستگاه گوارش می شود.
:crying::crying:

afsanah82
03-09-2010, 07:08 PM
شما حتما در خانه با غذای خود سالاد میل می کنید ، ولی بیشتر ما سالاد را با کمی کاهو ، خیار و گوجه ریز شده و بعضی مخلفات دیگر می شناسیم ؛ در صورتی که سالادها دنیای وسیعی دارند . ما انواع سالادهای خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد ؛ البته ممکن است درست کردن آنها در ابتدای کار زمان زیادی از شما بگیرد ولی پس از چندبار تهیه ، درست کردن آن آسانتر از سالادهای معمولی خواهد شد.
به عنوان اولین آموزش ، این سالاد جالب را که برای افراد با فشار خون بالا و کلسترول بالا تنظیم شده مطالعه کنید و از درست کردن آن لذت ببرید .

مواد لازم

1عدد پیاز قرمز
1 فنجان عدس پخته شده
4عدد هویج
2 قاشق غذا خوری جعفری خردشده
4حبه سیر ساطوری شده
1 قاشق غذا خوری روغن زیتون
یک سوم فنجان سرکه سیب
1عدد لیمو ترش تازه یا نارنج
2قاشق غذا خوری ریحان خشک قرمز
50 گرم پنیر(رنده شده بدون نمک و کم چربی)
1عدد متوسط گل کلم

طرز تهیه:

گل کلم را بشوئید و آن را به قسمت های کوچک خرد کنید ، سپس آنها را به مدت 8 دقیقه بخار پز نمایید . پیاز ، عدس پخته، سیر، هویج و جعفری را به آن اضافه کرده و مخلوط نمایید .
در ظرف دیگری روغن زیتون ، لیمو ترش و ریحان را خوب مخلوط کرده و روی سبزیجات بریزید ، ظرف را داخل یخچال گذاشته و اجازه دهید تا کمی جا بیفتد . سپس آن را مصرف کنید ، می توانید پنیر را نیز برای تزئین روی سالاد بپاشید.

روش بخار پز سبزیجات:
سبزیجات دلخواه خود را پس از شستن در یک آبکش فلزی ریخته و آبکش راروی قابلمه ای که محتوی آب جوش است قرار دهید به طوری که آبکش با آب درون قابلمه تماس پیدا نکند و بالاتر از سطح آب قرار گیرد . در ِقابلمه را روی آبکش محتوی سبزیجات بگذارید و به مدت 7 الی 10 دقیقه حرارت دهید ، سپس آنرا از روی حرارت برداشته و سبزیجات را درون ظرفی که محتوی آب یخ است بریزید و بلافاصله دوباره آبکش کنید.

نکات تغذیه ای :
این سالاد لذیذ از این جهت که روغن به کار رفته در آن 1 قاشق غذا خوری روغن زیتون است و لیمو ترش آن فشار را پائین می آورد برای افراد با فشار خون و کلسترول بالا مناسب است . کلم از سبزیجاتی است که برای عملکرد بهتر روده ها مفید هستند . در کسانی که کلم موجب نفخ روده آنان نمی شود ، کلم یبوست را از بین می برد.
کلم؛ رخسار را جلا می دهد و خواب آور خوبی است . کلم پخته ، عرق زیاد را از بین می برد ، درمان سرفه و درد زانو است و سر درد را تسکین می دهد.
میزان ویتامینC این سالاد بالاست . این سالاد 100 گرم کلم و 50 گرم ویتامینC دارد ، همچنین دارای ویتامینA به میزان مناسبی است.
اسالاد کلم یک شام خوشمزه برای افرادی است که در رژیم هستند . کل سالاد دارای 400 کالری است و چون دارای کلم می باشد هضم آن طول می کشد و فرد را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد.
:crying::crying:

afsanah82
03-09-2010, 07:10 PM
مواد لازم :

1-یک قوطی کمپوت آناناس.
2-یک عدد موز ، پرتقال ، نارنگی ، سیب ، کیوی ( در صورت موجود بودن ، میوه های فصل).
3-کمی آب پرتقال .

طرز تهیه :

میوه ها و کمپوت آناناس را به قطعات ریز خرد کرده و آب کمپوت یا آب پرتقال ( در صورت نبود کنستانتره) را اضافه می کنیم ، همه مواد را در کاسه ای ریخته و مخلوط می نماییم .
می توانیم با این سالاد در میهمانیها از میهمانان ، پذیرائی کنیم . این سالاد هنگامی که میوه های درشت برای پذیرایی در منزل موجود نیست یا به مقدار کم وجود دارد ، روش بسیار جالبی برای پذیرایی است و چون محتوی مایعات می باشد ، رفع عطش می کند و بسیار لذیذ است .
اگر مطابق دستور فوق عمل کردید واین سالاد به ذائقه شما ترش آمد ، می توانید کمی شکرنیزبه آن اضافه کنید.
:crying::crying:

afsanah82
03-09-2010, 07:11 PM
یک سالاد لذیذ در همه فصول و یک شام کامل برای کسانی که رژیم لاغری را رعایت می کنند.

مواد لازم برای تهیه سالاد آلاسکا :

500 گرم سیب زمینی استامبولی
100 گرم خیارشور
100گرم نخود فرنگی
2 عدد خیار تازه
2 عدد گوجه فرنگی
3 عدد تخم مرغ پخته
1 پیمانه ماست کیسه ای شیرین
3 قاشق غذا خوری روغن زیتون
باندازه کافی نمک و فلفل
خرد شده نصف فنجان تره ساطوری
2 شاخه جعفری

طرز تهیه:
سیب زمینی را پخته و به صورت مکعب خرد می کنیم، خیارشور را هم به صورت چهار گوش خرد کرده، 2عدد ازتخم مرغهای پخته را نیز خرد کرده، خیار تازه را هم چهارگوش ریزمی کنیم. این مواد را به اضافه نخود فرنگی مخلوط می کنیم، یک پیمانه از ماست را با روغن زیتون و نمک و فلفل می زنیم تا مانند مایونز شود تره ریزشده را به آن افزوده ، سس را با سالاد مخلوط می کنیم و کاملاً به هم می زنیم . سالاد را در کاسه بلوری یا در دیس بصورت برجسته در آورده ، بقیه ماست را با نمک مخلوط نموده روی سالاد را با آن می پوشانیم. از گوجه فرنگی سفت ، گـُلی درست کرده در وسط سالاد گذاشته و اطراف آنرا با برشهای حلقه ای تخم مرغ تزیین می کنیم ، البته با دو شاخه جعفری هم می توان شکل زیبایی به سالاد داد.

نکات تغذیه ای:
این سالاد لذیذ برای کسانی که رژیم دارند بسیار مناسب است زیرا هم دارای مواد لبنی و هم دارای منابع پروتئینی غنی است و سبزیجات موجود درآن غنی از املاح و ویتامین است . درعین حال ، یک پیش غذای لذیذ و با تزئین زیبا و مناسب برای مهمانی هاست. کل سالاد با مواد ذکر شده ، محتوی 1300 کالری می باشد.پس اگر سالاد را فقط برای خودتان تهیه می کنید نصف میزانهای ذکر شده را به کار ببرید.
:crying::crying:

afsanah82
03-09-2010, 07:11 PM
مواد لازم

1فنجان خرمای سفت و خرد کرده
2 فنجان جوانه ماش
یک دوم فنجان ریحان بنفش خرد شده
یک دوم فنجان خلال بادام بو داده
2 عدد سیب ترش تازه( با پوست)
یک دوم فنجان پنیر پاستوریزه خرد شده
یک دوم فنجان پنیر پیتزا مکعب بریده
یک دوم فنجان كنجد بو داده
دو فنجان اسفناج خرد شده
دو فنجان کاهوی خرد شده
یک قاشق غذا خوری روغن زیتون
یک قاشق غذا خوری روغن کنجد

حلقه های نان باگت تست شده به تعداد نفرات( در صورت دل خواه نان تست جو)

طرز تهیه
جوانه ماش، اسفناج و کاهو را با هم مخلوط کنید، بعد روغن زیتون و روغن کنجد را به آن بیفزایید، سپس درظرفی گذاشته و در یخچال حدود 20 دقیقه نگه داری کنید، سعی کنید ظرف شما بزرگ باشد چون باید مواد را به ترتیب به آن اضافه کنید.
اکنون بعد از گذشت زمان ذکر شده مواد را با هم مخلوط کنید.
سیب را با پوست خرد کنید و همراه با ریحان خرد شده، خرما، خلال بادام، پنیر و کنجد به ظرف سالاد اضافه کنید.
سالاد را یکبار دیگر نیزهم بزنید و به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید تا عصاره تمام مواد با هم ترکیب شود. بعد از نیم ساعت آن را در بشقاب و یا ظرف دل خواه ریخته و با حلقه های نان باگت که پیش تر تست کرده اید تزیین کنید و میل نمایید.

نکات تغذیه ای
این سالاد، علاوه بر اینکه سالادی کامل و مقوی است، دارای سبزیجات مفید و روغن های گیاهی نیز می باشد. یکی از مواد غذایی سالاد که باعث مقوی شدن آن می شود خرما است. خرما دارای آهن، پتاسیم، روی و ویتامین هایA,B,E است که برای پیشگیری از سرطان مفید است . به همراه آب جوش، ملین خوبی است خاصیت دیگر آن خنثی کردن اسید اضافی معده است که به همراه آب جوش بایستی خورده شود.
خرما برای بچه ها و سالمندان بسیار مفید است پس سعی کنید به جای قند و شکر،
از خرما استفاده کنید. و توجه داشته باشید که هر سه عد خرمای مضافتی متوسط دارای 60 کیلو کالری انرژی است .
:crying::crying:

afsanah82
03-09-2010, 07:12 PM
مواد لازم
2لیوان سیب زمینی پخته و خرد شده
1 لیوان نخود سبز پخته
یک دوم لیوان لبو یا هویج پخته و خرد شده
1 لیوان یا 1 قوطی تن ماهی کالباس خرد شده یا تن ماهی
یک دوم لیوان سبزی خرد شده( نعناع، جعفری و ترخون)
یک دوم لیوان خیارشور
3 تا 4 قاشق غذا خوری سرکه
یک دوم شیشه سس280 گرمی سس مایونز
به مقدار کافی نمک و فلفل

طرز تهیه:
سیب زمینی پخته را با نخود سبز پخته، لبو یا هویج پخته ( در تابستان بجای لبو از هویج می توان استفاده کرد) و کالباس یا تن ماهی بدون روغن مخلوط می کنیم.سس مایونز را با سرکه، نمک، فلفل و سبزیجات خرد شده و خیار شور مخلوط می کنیم . مواد قبلی را داخل سس ریخته و بهم می زنیم سالاد را در یک ظرف ریخته و می توان روی آن را با گوجه فرنگی و خیار شور و کالباس حلقه شده تزئین کرد. لازم به یادآوری است که می توان به جای ترخون ونعنای تازه، از خشک شده آنها استفاده کرد. سیب زمینی را هم بدون آب و با ریختن مقداری نمک به ته ظرف می توان پخت.

نکات تغذیه ای
این سالاد منبع مناسبی از پروتئین است. اگر از تن ماهی در تهیه آن استفاده شود، به دلیل موجود بودن چربی غیر اشباع امگا 3 در تن ماهی، برای، پیشگیری از بیماریهای قلبی بسیار مفید است همچنین به دلیل رنگ متنوع مواد تشکیل دهنده سالاد و تهیه آن بصورت سرد، برای کودکان غذایی جذاب و خوشایند خواهد بود.
این سالاد دارای 2160 کالری انرژی می باشد. اگر 6 نفر آن را میل کنند، بطور متوسط سهم هر فرد از انرژی 360 کالری می باشد.
:crying::crying:

afsanah82
03-09-2010, 07:14 PM
مواد لازم :

200گرم لوبیا قرمز
300گرم سیب زمینی
3 عدد تخم مرغ پخته
1 عدد کوچک کاهو
6 قاشق غذاخوری سرکه
5 قاشق غذا خوری روغن زیتون
به میزان کافی آب لیمو

طرز تهیه :
برای جلوگیری از نفخ ، لوبیا قرمزرا 24 ساعت جلوتر در آب خیس کنید . بعد از 24 ساعت آب آن را خالی کرده ، سپس آن را بپزید . در آخر طبخ لوبیا ، کمی نمک و فلفل اضافه کنید . سیب زمینی و تخم مرغ را هم آب پز کنید. سیب زمینی و کاهو را جداگانه خرد کنید. تخم مرغ های پخته شده را هم رنده می کنیم .
برای تهیه سس سالد آبلیمو، سرکه و روغن زیتون و کمی نمک را چند دقیقه هم می زنیم . این سس را به سه قسمت تقسیم کنید . یک قسمت از سس را روی لوبیای پخته که هنوز داغ است می ریزیم . مقداری را روی کاهوی خرد شده و بقیه سس را روی سیب زمینی پخته و خرد شده ریخته و جداگانه مخلوط می کنیم . لوبیا ها را در یک ظرف ریخته ، روی آن سیب زمینی و بر روی سیب زمینی کاهو را می ریزیم . سپس روی این مواد تخم مرغ رنده شده را ریخته و تزئین می کنیم. در این صورت سالاد به صورت لایه لایه در آمده و بهتر جلوه می کند. در غیر این صورت می توان تمامی مواد فوق را با سس و با همدیگر مخلوط کرده و در یک ظرف بکشید.

نکات تغذیه ای :
یکی از مزیت های این سالاد عدم استفاده از سس مایونز، و به جای آن استفاده از روغن زیتون است که از روغن های گیاهی مفید می باشد. لوبیا قرمز هم منبع پروتئین گیاهی و برای رشد بدن مناسب است. همچنین به علت داشتن منیزیم ، برای اعصاب و ماهیچه و رشد استخوان مفید می باشد. اگر باز هم نفخ ایجاد شد می توان از مواد ضد نفخ مثل عرق نعنا و عرق زیره استفاده کرد.
این سالاد دارای 1485 کالری، انرژی می باشد.
اگر این سالاد به عنوان پیش غذا توسط 8 نفر مصرف شود . هر نفر به طور متوسط 185 کالری دریافت می کند و اگر توسط 4 نفر به عنوان غذا مصرف شود، هر نفر 370 کالری دریافت خواهند کرد.


برچسبها : سالاد - لوبیا - قرمز
:crying::crying:

afsanah82
03-09-2010, 07:15 PM
مواد لازم :
1 فنجان جوانه گندم
1 فنجان جوانه ماش
250 گرم میگوی پخته شده
صف فنجان نخود فرنگی پخته شده
صف فنجان هویج آب پز و خرد شده
2 عدد متوسط گوجه فرنگی خرد شده
3عدد خیارشور خرد شده
4 قاشق غذاخوری روغن زیتون
4 قاشق غذاخوری آبلیمو
به میزان دلخواه نمك و فلفل

طرز تهیه:
تمامی مواد فوق را در یك ظرف ریخته و مخلوط می كنیم.سپس روغن زیتون، آبلیمو، نمك و فلفل را با هم مخلوط كرده و به مواد قبلی اضافه می كنیم.

نكات تغذیه ای:
درتهیه این سالاد، میگو كه یك موجود آبزی است ، به كار رفته و همین می تواند وجه تمایز این سالاد با دیگر سالادها باشد. گوشت آبزیان به غیر از منابع پروتئین، سرشار از اسید آمینه های ضروری و زودهضم ، دارای اسیدهای چرب بلند زنجیره وغیراشباع است. به خصوص دارای وجود اسیدهای چرب امگا 3 است ، كه مصرف آن در زنان باردار باعث ارتقای ضریب هوشی و رشد سیستم عصبی كودكان می شود و از رسوب كلسترول در رگ های منتهی به قلب جلوگیری می كند.
جوانه گندم و ماش هم منبع خوبی از ویتامین هایB هستند و برای رشد بهتر مو، پوست، اعصاب و كودكان در حال رشد مناسب هستند.
كل انرژی این سالاد، 958 كالری است ، كه اگر توسط 3 نفر میل شود، سهم هر فرد 320 كالری خواهد بود.
:crying::crying:

afsanah82
03-09-2010, 07:16 PM
مواد لازم :
سیب : 3 عدد
كشمش سبز : 50 گرم
مغز كاهوی خرد شده : یك فنجان
گرودی پوست گرفته دولپه شده : نصف فنجان
زیتون سبز و سیاه : 10 یا 12 عدد
هویج آب پز شده با گلاب : 3 عدد
سس سیب : نصف فنجان
آبلیمو : 2 قاشق سوپ خوری

طرز تهیه سالاد سیب :
سیب را پوست گرفته و ورقه می كنیم . با آبلیمو مخلوط كرده ، تا رنگ آن تیره نشود . كشمش سبز را شسته و آن را روی دستمال تمیزی می ریزیم تا آبش كشیده شود . سپس كاهو ، هویج ، سیب و كشمش را در ظرف سالاد می ریزیم و با گردو و زیتون روی سالاد را تزئین می كنیم . هنگام سرو از سس سیب استفاده می كنیم .
سس سیب مخصوص سالاد سبزیجات مختلف :

مواد لازم :

سس مایونز : نصف فنجان
سركه یا آبلیمو: 3/1 فنجان
شكر : یك قاشق سوپخوری
سس گوجه فرنگی : 2 قاشق سوپخوری
روغن زیتون : 3/1 فنجان
سیب زرد : یك عدد
خیار شور : 3 عدد كوچك
فلفل : یك قاشق چایخوری
نمك : یك قاشق چایخوری
پودر شیر خشك : یك قاشق مربا خوری

طرز تهیه :
سیب را شسته و پوست آن را نازك بردارید و با رنده ریز آن را رنده كنید . خیار شور را هم رنده كرده ، با سس مایونز و گوجه فرنگی ( یا رب گوجه فرنگی خوشرنگ ) مخلوط كنید و خوب به هم بزنید . سپس روغن زیتون و سركه یا آبلیمو را كم كم اضافه كرده ، شكر ، پودر شیرخشك ، نمك و فلفل را هم مخلوط كنید و چند دقیقه آن را به هم بزنید . حالا این سس بسیار خوشمزه آماده است .

نكات تغذیه ای :
از برخی خواص سیب می توان به نكات زیر اشاره كرد :
1- سیب میوه ای ضد عفونی كننده است و بهترین درمان برای بیماران تب دار است .
2- سیب میوه ای اشتها آور است .
3- از پوست كندن سیب باید خودداری نمود ، زیرا پوست آن چند برابر بیشتر از خود سیب دارای مواد غذایی است كه به هضم سیب نیز كمك می كند .
4- سیب به علت داشتن فسفر ، سلسله اعصاب را تقویت كرده و كار فكری را تحریك می كند .
5- خوردن سیب برای درمان گرفتگی صدا ، سرفه ، ترشح برنش ها ، بواسیر ، پرخونی مغز ، ناراحتی های عصبی و مبتلایان به چاقی سودمند است .
این سالاد دركل دارای 1102 كالری انرژی است كه اگر توسط 5 نفر همراه با غذا میل شود سهم هر فرد از انرژی ، به طور متوسط 220 كالری خواهد بود .
:crying::crying:

afsanah82
03-09-2010, 07:16 PM
مواد لازم برای تهیه سالاد :

نیم كیلو اسفناج تازه
یك عدد متوسط كلم برگ قرمز
یك عدد متوسط پیاز
یك دوم فنجان برگه ی زردآلو
یك فنجان مغز تخمه ی آفتابگردان
به مقدار كم نمك

مواد لازم برای سس سالاد :

2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
2 قاشق غذاخوری آب نارنج
2 قاشق غذاخوری ریحان تازه ی ساطوری شده
2-1 حبه( در صورت تمایل) سیر( رنده شده)
2 قاشق غذاخوری آب انار شیرین

طرز تهیه :

برگ های اسفناج را شسته و درشت خرد كنید. سپس آنها را در ظرفی بریزید.
كلم قرمز را به صورت خلالی باریك ببرید و یا رنده كنید ، زیرا بعضی از افراد آن را خوب نمی جوند.
سپس پیاز را خلالی و برگه ی هلو را به صورت باریك ببرید و همه را به همراه مغز تخمه ی آفتابگردان به ظرف محتوی اسفناج اضافه كنید . خوب هم بزنید تا همه ی مواد با یكدیگر مخلوط شوند.
برای سس این سالاد در ظرفی جدا ، روغن زیتون و آب نارنج ( به جای آن می توانید از سركه سیب یا آبغوره نیز استفاده كنید ) را با هم مخلوط كنید. كمی نمك بیفزایید و بعد سس را بچشید. ملس بودن سس را می توانید با آب انار تازه كم و یا زیاد كنید.
بعد از اینكه مزه ی دلخواه را به دست آوردید ، سیر رنده شده و ریحان ساطوری شده را به آن اضافه كنید و خوب به هم بزنید. آنگاه روی سالاد بریزید و سالاد را دوباره با سس مخلوط كرده و سپس سرو كنید.

نكات تغذیه ای :
1-این سالاد به علت دارا بون آهن برای افراد كم خون یا دچار فقر آهن و كسانی كه ضعف بدنی دارند یا حتی دچار ریزش مو هستند بسیار مفید می باشد.
2-به علت دارا بودن مقدار بالای اسید فولیك برای خانم های باردار مناسب است ، ولی اسید فولیك در اسفناج خام موجود است و در اثر پختن از بین می رود.
3-اسفناج به علت دارا بودن آنتی اكسیدان ها، با سرطان و تصلب شرائین مقابله می كند.
4-اسفناج خام به علت دارا بودن فیبر روده را فعال و تخلیه می كند.
5-بیماران كلیوی باید از خوردن اسفناج خودداری كنند ، زیرا به علت دارا بودن اسید اكسالیك، با كلسیم تركیب شده و سنگ كلیه را به وجود می آورد.
:crying::crying:

afsanah82
03-09-2010, 07:17 PM
مواد لازم

یك عدد سینه مرغ متوسط
750 گرم سیب زمینی
200 گرم خیار شور
یك قوطی نخود سبز
4 عدد تخم مرغ آب پزشده سفت
2 عدد هویج آب پز
یك عدد پیاز متوسط
نصف فنجان خامه
2فنجان سس مایونز
4 قاشق سوپخوری سركه یا آبلیمو
2 قاشق سوپخوری روغن زیتون
به قدردلخواه نمك و فلفل

طرز تهیه:

سینه مرغ را با پیاز، هویج، 2 قاشق آبلیمو، كمی نمك و یك لیوان آب می گذاریم كه پخته شود و آب آن كاملاً كشیده شود. سیب زمینی را بعد از آب پزشدن پوست گرفته، خیلی ریز خرد می كنیم. استخوانهای مرغ را جدا كرده و گوشت آن را خرد می كنیم. بعد هویج وخیار شور را خرد و با كلیه مواد خرد شده مخلوط كرده و در ظرف بزرگی می ریزیم. تخم مرغ را بعد از خردكردن با بقیه آبلیمو، روغن زیتون، خامه،نصف مقدار سس مایونز، كمی نمك و فلفل خوب مخلوط می كنیم. سپس در یك ظرف مناسب مواد سالاد الویه را ریخته و آن را به شكل دلخواه درست می كنیم. بقیه سس مایونز را با كاردك بر سطح سالاد می كشیم و با خیار شور، گوجه فرنگی گل شده ، جعفری ،تعدادی زیتون و نخود فرنگی روی آن را تزئین می كنیم.



نكات تغذیه ای:

این غذا به راحتی تهیه شده و به صورت سرد سرو می شود. بنابراین به عنوان ساندویچ برای زنگ تفریح كودكان در مدرسه می تواند مورد استفاده قرار گیرد. این غذا به علت دارا بودن مرغ و تخم مرغ از لحاظ پروتئینی غنی است و برای رشد كودكان مناسب است. همچنین به علت اینكه حاوی سبزیجات مختلفی است از لحاظ تأمین ویتامین ها مفید است.
:crying::crying:

afsanah82
03-09-2010, 07:18 PM
مواد لازم:
یك فنجان مغز پرتقال
یك فنجان انگورهسته گرفته
یك فنجان مغز نارنگی
یك فنجان سیب پوست گرفته ورقه ورقه شده
یك فنجان موز حلقه حلقه شده
2 عدد كیوی پوست گرفته شده
یك فنجان خامه آماده شده
2 قاشق سوپخوری آبلیمو

طرز تهیه:
آبلیمو را در ظرف سالاد می ریزیم. سیب ورقه شده را با آن مخلوط می كنیم و سپس به جز كیوی بقیه میوه ها را اضافه كرده و میوه ها را با آرامی مخلوط می كنیم و بعد خامه را در قیف با ماسوره كنگره دار روی سالاد به صورت شكوفه قرار می دهیم و سپس كیوی ها را چهار قاچ كرده، روی سالاد را با آن تزئین می كنیم.

نكات تغذیه ای :
این سالاد سرشار از ویتامینC وA ، املاح و فیبر است. پرتقال و كیوی منبع غنی ویتامین C می باشند.
مقدار ویتامینC یك لیوان آب پرتقال دو برابر مقدار نیاز روزانه است.
:crying:

afsanah82
03-09-2010, 07:19 PM
مواد لازم:
یک لیوان بلغور گندم یا جو پخته و آبکش شده
8 تا 10عدد پیازچه
3 لیوان جعفری تازه
2 لیوان کاهو
یک سوم لیوان نعنا تازه
3 عدد درشت گوجه فرنگی
یک سوم فنجان آب لیمو ترش تازه
یک چهارم فنجان روغن زیتون
به اندازه لازم نمک و فلفل

طرزتهیه:
پیازچه، جعفری تازه ، کاهو، نعنای تازه و گوجه فرنگیرا به صورت ریز خرد می کنیم و آنها را با هممخلوط می کنیم. سپس با روغن زیتون، آب لیمو ترش، نمک و فلفل مخلوط کرده و سرو می کنیم.
بهتر است سالاد را از قبل آماده کرده و در یخچال بگذاریم و هنگام سرو کردن با روغن زیتون و آب لیموترش مخلوط کنیم.
می توانیم یک عدد خیار و نصف فلفل دلمه ای ریز خرد شده را نیز به سالاد بالا اضافه کنیم.
:crying::crying:

afsanah82
03-09-2010, 07:19 PM
( برای فشار خون بالا و كلسترول بالا )

مواد لازم:

1فنجان پیازچه خرد شده
1فنجان خیار خرد شده
5/1 فنجان هویج رنده یا خلال شده نازك
1فنجان قارچ ورقه شده
1فنجان كرفس خرد شده نازك
1 فنجان گل كلم خرد شده ریز
5 عدد گوجه فرنگی
1قاشق غذاخوری برگ تربچه ریز شده
1قاشق غذخوری شاهی آبی یا جعفری ریز شده

طرز تهیه:
پیازچه، خیار، هویج، قارچ، كرفس و گل كلم را پس از شستشو خرد كرده و با هم مخلوط كنید.
سپس گوجه فرنگی خرد شده را به سالاد اضافه كنید.گوجه فرنگی در این سالاد باید كاملاً رسیده و شیرین باشد و زیاد خرد نشود. برگ تربچه ریز شده و شاهی آبی یا جعفری را روی آن بریزید و خوب مخلوط كنید.

مواد لازم برای سس سالاد:
2 حبه سیر ریزشده
1 قاشق غذاخوری تربچه ریزشده
2 قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه
1 قاشق غذاخوری سركه سیب
1 قاشق غذاخوری عسل
1 قاشق غذاخوری پودر خردل
1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
1 قاشق غذاخوری ماست كم چرب
به مقدار لازم نمك و فلفل

طرز تهیه:
ماست و عسل را در ظرفی جدا گانه با چنگال خوب هم بزنید و به تدریج آب لیمو ترش و سركه سیب را به آن اضافه كنید. پودر خردل، روغن زیتون، نمك و فلفل را نیز به مایع افزوده و در مرحله آخرتربچه و سیر ریز شده را به آن اضافه كنید و در یخچال بگذارید. بعد از10 دقیقه سس را از یخچال بیرون آورده و دوباره هم بزنید تا سس به طور كامل آماده شود.
سالاد را می توانید در كاسه ای با برگ های تازه كاهو تزیین كنید. سس را نیز می توانید جدا و یا روی سالاد استفاده كنید.

نكات تغذیه ای :
مصرف منابع محتوی فیبر موجب كاهش كلسترول خون می شوند ، انواع مختلف فیبرها ( مواد غیر قابل هضم ) درمواد غذایی گیاهی موجوداند . ولی نوعی از فیبر كه بیشترین اثر را بر كاهش كلسترول خون دارد ، پكتین نام دارد . منابع غنی از پكتین عبارتند از : سیب ، مركبات مثل پرتقال، لیمو و گریپ فروت ، توت فرنگی ، هویج و غلات سبوس دار .
این سالاد به علت دارا بودن انواع مختلف سبزیجات ، مقادیر فراوانی فیبر غذایی دارد. همچنین دارای پتاسیم خوبی است كه در كاهش فشار خون موثر است.
فقط توجه داشته باشید افراد با فشار خون بالا حتماً سیر را در سس سالاد استفاده كرده و مقدار نمك را نیز كم كنند.
:crying::crying:

afsanah82
03-09-2010, 07:20 PM
وادلازم:

2 فنجان كلم بروكلی
2 عدد تخم مرغ آب پز
3 عدد گوجه فرنگی
2 فنجان لوبیای قرمز
2 فنجان جوانه ماش
1 فنجان رنده شده پنیر پیتزا
به مقدار كافی روغن زیتون
به مقدار كافی آب نارنج
به مقدار لازم نمك و فلفل

طرز تهیه:
كلم بروكلی را بخارپز و خرد كرده و در ظرفی بریزید. تخم مرغ را آب پز كرده و خرد كنید. گوجه فرنگی شیرین و رسیده را خرد كرده و به ظرف سالاد اضافه كنید.
لوبیا قرمز را كه قبلاً پخته اید، به مواد اضافه كنید. جوانه ماش را نیز بیفزایید و در مرحله آخر پنیر پیتزا را رنده كرده و به سالاد اضافه كنید.
كمی روغن زیتون و آب نارنج را با نمك و فلفل در ظرفی جداگانه خوب هم بزنید و روی سالاد بریزید. سالاد را در یخچال به مدت 15 دقیقه بگذارید، سپس میل كنید.

نكات تغذیه ای :
كلم بروكلی یكی از سبزیجات بسیار با ارزش است كه سرشار از مواد مغذی می باشد و فواید بی شماری در ارتقاء سلامتی انسان دارد.
مواد مغذی و سایر موادی را كه در بروكلی وجود دارند و اثرات زیادی در پیشگیری از بیماری ها دارند، به ترتیب زیر برای شما بیان می كنیم:
1- بروكلی دارای ماده ای بنام سولفورافان (sulforaphane) است كه تعداد ،اندازه و تكثیر تومورهای سرطانی را به نحو چشمگیری كاهش می دهد. در نتیجه از ابتلا به سرطان به خصوص سرطان های سینه، معده، روده بزرگ، ركتوم و ریه ها در انسان پیشگیری می كند.
2- بروكلی دارای مقادیر زیادی فیبر، كاروتنوئید، ویتامینA، ویتامینC و ویتامینKمی باشد كه باعث پیشگیری از سرطان معده و روده می شوند.
3- بروكلی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای ویتامینC، فیبر و بتاكاروتن( پیش ساز ویتامینA) یك آنتی اكسیدان قوی محسوب می شود كه از اثرات مخرب رادیكال های آزاد در بدن پیشگیری می كند. در نتیجه از بروز بیماری هایی مثل انواع سرطان، آلزایمر(فراموشی دوران پیری)، بیماریهای قلبی، آرتریت( التهاب مفاصل) پیشگیری كرده و فرآیند پیری را به تاخیر می اندازد.
4- فیبر غذایی بالای موجود در بروكلی برای افراد دیابتی بسیار مفید است و افراد دیابتی برای كنترل بیماری خود بایستی این سبزی با ارزش را در وعده های غذایی خود قرار دهند.
5- كلسیم موجود دربروكلی، به همان میزان كلسیم موجود در شیر است، در نتیجه مصرف آن برای افرادی كه دچار پوكی استخوان یا كمبود كلسیم هستند، بسیار مفید است. ولی چون شیر علاوه بر كلسیم، دارای ویتامینD نیز می باشد كه به جذب كلسیم در بدن كمك می كند، به عنوان منبع بهتری برای رفع پوكی استخوان مطرح می شود.
:crying::crying:

afsanah82
03-09-2010, 07:21 PM
مواد لازم:

3 عدد بادنجان
نصف فنجان پیازچه خرد شده ریز
نصف فنجان لوبیا قرمز پخته
نصف فنجان سیرخرد شده ریز
نصف فنجان عدس پخته
نصف فنجان ماش پخته
1 فنجان گوجه فرنگی
2 فنجان ماست خامه ای
به مقدار كافی نمك و فلفل

طرز تهیه:
بادنجان ها را پوست كنده و خرد كنید. سپس در آب نمك بریزید و بعد از 15 دقیقه آن را آبكش كرده و با كمی روغن زیتون تفت دهید. وقتی بادنجان ها نرم شد، بیشتر تفت دهید تا كمی برشته شود. سپس بادنجان ها را از حرارت بردارید تا كاملاً خنك شوند. عدس، ماش و لوبیا را كه قبلاً پخته شده با هم مخلوط كنید. گوجه فرنگی را نیز خرد كرده و به حبوبات پخته اضافه كنید. سیر را نیز در ظرفی كه بادنجان ها را تفت داده اید كمی تفت دهید. رنگ سیر باید كمی سفید باشد، بنابراین آن را زیاد حرارت ندهید. بعد از این كه سیر تفت داده شد و خنك شد، آن را با سایر مواد سالاد مخلوط كنید. ماست را باید در آخرین مرحله به عنوان سس به سالاد اضافه كنید و بعد كمی نمك و فلفل بزنید و در صورت تمایل مواد چاشنی را نیز اضافه كنید.
همچنین می توانید تمامی مواد بالا را در غذاساز ریخته و مخلوط كنید.

نكات تغذیه ای :
این سالاد می تواند به عنوان یك وعده غذایی محسوب شود، زیرا به علت دارا بودن ماست و حبوبات دارای پروتئین خوبی است.همچنین به علت دارا بودن سبزیجات دارای انواع ویتامین ها و فیبر غذایی است.
این سالاد را می توانید با یك عدد سیب زمینی پخته یا نان میل كنید.
:crying::crying:

Sara12
07-04-2010, 05:28 PM
سالاد پنج رنگ

مواد لازم :
▪ چهار فنجان کلم
▪ یک عدد هویج بزرگ
▪ دو عدد تربچه ورقه شده
▪ یک چهارم فنجان گشنیز خرد شده
▪ یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
▪ یک قاشق غذاخوری سرکه
▪ نمک و فلفل
طرز تهیه :
کلم را شسته و خرد کنید. سپس هویج را ورقه ورقه کرده و روی کلم*ها بریزید. سپس پیازچه و گشنیز خرد شده را به آن اضافه کنید. در کاسه*ای کوچک روغن زیتون را با سرکه و نمک و فلفل بخوبی مخلوط کرده و آن را به سالاد بیفزایید

Sara12
07-04-2010, 05:30 PM
سالاد پنج رنگ

مواد لازم :
▪ چهار فنجان کلم
▪ یک عدد هویج بزرگ
▪ دو عدد تربچه ورقه شده
▪ یک چهارم فنجان گشنیز خرد شده
▪ یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
▪ یک قاشق غذاخوری سرکه
▪ نمک و فلفل
طرز تهیه :
کلم را شسته و خرد کنید. سپس هویج را ورقه ورقه کرده و روی کلمها بریزید. سپس پیازچه و گشنیز خرد شده را به آن اضافه کنید. در کاسه ای کوچک روغن زیتون را با سرکه و نمک و فلفل بخوبی مخلوط کرده و آن را به سالاد بیفزایید

Sara12
07-09-2010, 09:47 PM
راتاتويی
مواد لازم:

- بادمجان قلمي 3 عدد متوسط
- كدو 3 عدد متوسط
- پياز يك عدد متوسط
- گوجه فرنگي 2 عدد متوسط
- سير 4 پر
- فلفل دلمه اي يك عدد متوسط
- نمك و فلفل به مقدار لازم

طرز تهيه:

1- پياز را خلال كرده، با مقدار كمي روغن سرخ كنيد تا طلايي شود. سپس سير رنده شده را به آن اضافه كنيد.
2- بادمجان و كدو را به صورت حلقه ببريد و به پياز اضافه كنيد. (مي توانيد اين غذا را فقط با كدو و يا بادمجان تهيه نماييد)
3- پوست گوجه فرنگي ها را گرفته و آنها را خرد كنيد و به مواد فوق اضافه نماييد.
4- فلفل دلمه اي را ريز خرد كنيد يا آن را به صورت حلقه هاي بزرگ برش بزنيد. (بعضي از افراد از فلفل دلمه پخته خوششان نمي آيد بنابراين آن را به صورت حلقه هاي بزرگ برش بزنيد تا عطر خود را به غذا بدهد و بتوان هنگام صرف غذا آن را به راحتي از ساير مواد جدا كرد.)
5- به غذا نمك و فلفل زده، حرارت را ملايم كنيد تا راتوي با آب گوجه فرنگي بپزد و كاملاً به روغن بيفتد. نكته مهم در طبخ راتوي اين است كه مواد در عين پخته شدن زياد له نشود