s.rozekabood
04-16-2012, 11:50 AM
پستو اصالتا از جنوای ایتالیا میآید و بهطور سنتی حاوی سیر، ریحان، بادام ایتالیایی (در ایران بادام زمینی یا پسته) روغن زیتون و پنیر پارمسان است. موادی كه در آسیاب یا هاون مخلوط شدهاند. كلمه پستو، به له كردن اشاره دارد و بنابراین نقش بازو و زور شما در درستشدن این سس ایتالیایی محفوظ است. البته این روزها یك مخلوط كن، قویتر از هر بازوی ستبری است!
و اما
مواد لازم برای یك كاسه سس پستو
حبه سیر: 6 عدد
ریحان هم برگ هم ساقه: 300 گرم (2لیوان)
پنیر پارمسان: نصف لیوان
بادام زمینی: یكچهارم لیوان
روغن زیتون طعمدار: دوسوم لیوان
زیتون: دوسوم لیوان
نمك هم به مقدار كم استفاده میشود
هدیه سال نو
اگر پستو را بهعنوان هدیه سال نو انتخاب كردهایم، به دلیل قابلیتهای این سس فوقالعاده خوشمزه است. سسی كه مناسب طعمدهی به هر غذایی است كه فكرش را بكنید و البته باتوجه به اینكه نسبت آن دست خودتان است می توانید، با جابهجا كردن نسبتها طعم متفاوتی را به دست بیاورید. آشپز مینیمال ما عقیده دارد سس پستو را میشود هر شب بالای سر گذاشت تا خواب بد نبینید!
هاون كاری
هاون وسیله ای است كه دیگر در آشپزخانههای ما از آن استفاده نمیشود اما درست كردن سس پستو فرصتی است برای اینكه، این وسیله سنگین دوستداشتنی را دوباره به جهیزیهتان بازگردانید. اصالتا، هیچ سس پستوی درجه یكی نیست كه دخالت هاون و دست در آن وجود نداشته باشد. البته اگر شعارهایی كه دادیم چندان برایتان مهم نیست میتوانید از مخلوط كن استفاده كنید.
ریحان
ریحان یك سبزی محبوب است كه برای آن شعرها گفتهاند. ریحان یك اسم اصیل ایرانی هم هست و ترانهای نیز براساس محبوبی به نام ریحان در فولكلور ایرانی وجود دارد اما در اینجا ریحان بخش مهمی از بدنه سس ماست. ریحانی كه در ایران استفاده می شود متفاوت با نوع ایتالیایی است و بنابراین طعمی كه از سس پستوی دستساز ایرانی خواهید گرفت كمی متفاوت با بوم و برنگ مدل ایتالیایی است كه در مغازهها بهطور آماده وجود دارد. البته دوستان از پشت صحنه اشاره میكنند كه: ریحان ایتالیایی بوی تندتری دارد.
درست كنید و نگه دارید
سس پستو را میتوانید مدتها نگه دارید بنابراین از آماده كردن یك كاسه از آن چندان نترسید. اگر این كار را خوب انجام بدهید، حتما رضایت شما جلب خواهد شد. اصولا آشپزی با سیر و زیتون یك دریچه متفاوت است و ما برای امتحان این شاخه، پستو را به شما پیشنهاد میكنیم.
پاستا و پستو
ساده، راحت و دوست داشتنی
این یك غذای كاملا ساده و زيبا است. پاستا را آبكش كنید و در حالی كه هنوز پاستا گرمای خود را از دست نداده، با سس پستو مخلوط كنید. گرمای پاستاها، سس پستو را به خورد رشتهها میدهد.
از این به بعدش هم خیلی ساده است. كمی جعفری خرد شده و اگر خواستید كمی آبلیموی تازه. در این بین پنیر پارمسان هم به شما كمك میكند كه پاستای سبزرنگ خوشمزهتری داشته باشید.
و اما
مواد لازم برای یك كاسه سس پستو
حبه سیر: 6 عدد
ریحان هم برگ هم ساقه: 300 گرم (2لیوان)
پنیر پارمسان: نصف لیوان
بادام زمینی: یكچهارم لیوان
روغن زیتون طعمدار: دوسوم لیوان
زیتون: دوسوم لیوان
نمك هم به مقدار كم استفاده میشود
هدیه سال نو
اگر پستو را بهعنوان هدیه سال نو انتخاب كردهایم، به دلیل قابلیتهای این سس فوقالعاده خوشمزه است. سسی كه مناسب طعمدهی به هر غذایی است كه فكرش را بكنید و البته باتوجه به اینكه نسبت آن دست خودتان است می توانید، با جابهجا كردن نسبتها طعم متفاوتی را به دست بیاورید. آشپز مینیمال ما عقیده دارد سس پستو را میشود هر شب بالای سر گذاشت تا خواب بد نبینید!
هاون كاری
هاون وسیله ای است كه دیگر در آشپزخانههای ما از آن استفاده نمیشود اما درست كردن سس پستو فرصتی است برای اینكه، این وسیله سنگین دوستداشتنی را دوباره به جهیزیهتان بازگردانید. اصالتا، هیچ سس پستوی درجه یكی نیست كه دخالت هاون و دست در آن وجود نداشته باشد. البته اگر شعارهایی كه دادیم چندان برایتان مهم نیست میتوانید از مخلوط كن استفاده كنید.
ریحان
ریحان یك سبزی محبوب است كه برای آن شعرها گفتهاند. ریحان یك اسم اصیل ایرانی هم هست و ترانهای نیز براساس محبوبی به نام ریحان در فولكلور ایرانی وجود دارد اما در اینجا ریحان بخش مهمی از بدنه سس ماست. ریحانی كه در ایران استفاده می شود متفاوت با نوع ایتالیایی است و بنابراین طعمی كه از سس پستوی دستساز ایرانی خواهید گرفت كمی متفاوت با بوم و برنگ مدل ایتالیایی است كه در مغازهها بهطور آماده وجود دارد. البته دوستان از پشت صحنه اشاره میكنند كه: ریحان ایتالیایی بوی تندتری دارد.
درست كنید و نگه دارید
سس پستو را میتوانید مدتها نگه دارید بنابراین از آماده كردن یك كاسه از آن چندان نترسید. اگر این كار را خوب انجام بدهید، حتما رضایت شما جلب خواهد شد. اصولا آشپزی با سیر و زیتون یك دریچه متفاوت است و ما برای امتحان این شاخه، پستو را به شما پیشنهاد میكنیم.
پاستا و پستو
ساده، راحت و دوست داشتنی
این یك غذای كاملا ساده و زيبا است. پاستا را آبكش كنید و در حالی كه هنوز پاستا گرمای خود را از دست نداده، با سس پستو مخلوط كنید. گرمای پاستاها، سس پستو را به خورد رشتهها میدهد.
از این به بعدش هم خیلی ساده است. كمی جعفری خرد شده و اگر خواستید كمی آبلیموی تازه. در این بین پنیر پارمسان هم به شما كمك میكند كه پاستای سبزرنگ خوشمزهتری داشته باشید.