PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : (¯*~|♥|♥|♥~*¯)امر به معروف و نهی از منکر از زبان مقام معظم رهبری (¯*~|♥|♥|♥~*¯)



R A H A
04-11-2012, 07:55 PM
اشاره)در زیر بخشی از کلیات فریضه ی مهم و بزرگ امر به معروف و نهی از منکر را از زبان مقام معظم رهبری می خوانید که مثل همیشه سخنان ایشان راه گشا وبیدار کننده است:

_امر به معروف ، مثل نماز واجب است

امر به معروف هم مثل نماز واجب است « امام علي (ع ) »در خطبه نهج البلاغه مي فرمايد :« وما اعمال البرّ كلها والجهاد في سبيل الله عند الامر بالمعروف والنهي عن المنكر الا كنفثه في بحر لجّيّ »

يعني امر به معروف ونهي از منكر در مقياس وسيع و عمومي خود ، حتي از جهاد بالاتر است ، چون پايه دين را محكم مي كند ، اساس جهاد را امر به معروف ونهي ازمنكراستوار ميكند .3

_ امروز جنگ ، فقط جنگ نظامي نيست

امروز عليه ما ، تهاجم نظامي نيست ، در هشت سال جنگ تحميلي ، دشمن علناً با ما صف آرايي داشت . ظاهر قضيه ، عراق بود . اما پشت سر عراق ، آمريكا بود، پشت سر عراق ، ناتو بود ، پشت سر عراق ، همه مرتجعين بودند . اين را ما درتمام طول هشت سال جنگ ، بارها و بارها گفتيم خيلي ها حاضرنبودند باور كنند. ولي همان كساني كه عراق را در اين مدت تجهيز كردند ، امروز دارند اعتراف مي كنند . جنگ ، جنگي نظامي بود ، در حقيقت همه دنياي استكبار و كفر ، با اسلام وجمهوري اسلامي ، مبارزه مي كرد . امروز فقط جنگ نظامي نيست ، اما همه تهاجمهاي ديگر ، با شدت كم سابقه اي وجود دارد .درمقابل اين تهاجم ، اين جامعه اسلامي ، بايد زنده ، هوشيار ، آسيب ناپذير، پر اميد ، آماده ضربه زدن ، به صورت يك موجود زنده مقاوم، بماند ومقاومت كند . اين چگونه ممكن است ؟ اين است كه بنده موضوع امر به معروف ونهي ازمنكر را مطرح كردم .

_يكي از عوامل بقاي اسلام، امر به معروف و نهي از منكر است

عوامل بقا را در اسلام مشاهده كنيد ، يكي از عوامل بقا ، همين عاشورا است ، يكي از عوامل بقا ، امر به معروف و نهي از منكر است ، بديهي است كه در جامعه، فساد بوجود مي آيد ، هيچ اجتماع بشري نيست كه در آن، فساد بوجود نيايد ، اين فساد، چگونه بايد برطرف شود؟ بعضي كسان ، تا چشمشان به مظاهر فساد مي افتد ، مي گويند: « پس مسئولين كجايند كه بيايند و فساد را از بين ببرند؟!» غالباً فسادي را كه به چشم مي بينيد فرياد بر مي آورند و سراغ از مسئولين مي گيرند . اما آن فسادي كه به چشم ديده مي شود، خيلي كوچكتر از فسادهايي است كه با چشم ظاهري در كوچه و بازار و خيابان نمي شود ديد. كساني كه واردند ، مي دانند و مي فهمند كه فسادهاي كلان ، اغلب از ديده ها پنهان است ، لذا ، محيط جامعه بايد به گونه اي باشد كه اگر در آن فسادي پديدار شد ، فرصت رشد پيدا نكند ، و زود از بين برود ، مثل جريان هاي عظيم آب. محيط جامعه ، بايد اين گونه باشد، بايد چنان زلال باشد كه اگر كسي قطره فسادي هم در آن چكاند ، خود جامعه ، آن را هضم كند و از بين ببرد. چگونه امكان پذير است ؟ با امر به معروف و نهي از منكر ؛

_ امر به معروف ونهي از منكر يك وظيفه عمومي است

آن بخش ديگري كه باز آنرا مختصر عرض مي كنم – كه مربوط به عموم مردم است-در درجه اول عبارت است از امر به معروف ونهي ازمنكر در مسائل اجتماعي .البته درمسائل فردي ، تقوا خيلي زياد مورد توصيه امير المومنين (ع) است، اما در زمينه مسائل اجتماعي شايد هيچ خطابي به مردم شديد تر، غليظ تر ، زنده تر و پرهيجان تر از خطاب امر به معروف ونهي ازمنكر نيست ، امر به معروف ونهي ازمنكر، يك وظيفه عمومي است . البته مابايد تاسف بخوريم ازاينكه معناي امر به معروف ونهي از منكر درست تشريح نمي شود . امر به معروف ،يعني ديگران را به كارهاي نيك امر كردن ، نهي از منكر يعني ديگران را از كارهاي بدنهي كردن . امر ونهي ، فقط زباني وگفتاري است ؛ البته يك مرحله قبل از زبان هم دارد كه مرحله قلب است و اگر آن مرحله باشد ، امر به معروف زباني ، كامل خواهد شد. وقتي كه شما براي كمك به نظام اسلامي مردم را به نيكي امر مي كنيد – مثلاٌ احسان به فقرا، صدقه ، راز داري ، محبت ، همكاري ، كارهاي نيك ، تواضع ،*حلم ، صبر – و مي گوييد اين كار ها را بكن ،*هنگامي كه دل شما نسبت به اين معروف ، بستگي و شيفتگي داشته باشد، اين امر شما ، امر صادقانه است . وقتي كسي را از منكرات نهي مي كنيد- مثلاً ظلم كردن ، تعرض كردن ، تجاوز به ديگران ، اموال عمومي را حيف و ميل كردن ، دست درازي به نواميس مردم ، غيبت كردن ، دروغ گفتن ، توطئه كردن ، عليه نظام اسلامي كار كردن ، با دشمن اسلام همكاري كردن – ومي گوييد اين كارها را نكن ، وقتي كه دردل شما نسبت به اين كار ها بغض وجود داشته باشد ، اين نهي ، يك نهي صادقانه است و خود شما هم طبق همين امر ونهي تان عمل مي كنيد . اگر خداي نكرده ، دل با زبان همراه نباشد ، انگاه انسان مشمول اين جمله مي شود كه « لعن الله الامرين بالمعرو التّاركين له» كسي كه مردم را به نيكي امر مي كند ، اما خود او به آن عمل نمي كند ؛ مردم را از بدي نهي مي كند ، اما خود او همان بدي را مرتكب مي شود . چنين شخصي مشمول لعنت خدا مي شود ، اين چيز خيلي خطرناكي خواهد شد.
اگر معناي امر به معروف ونهي از منكر وحدود آن براي مردم روشن بشود ، معلوم خواهد شد يكي از نوترين ، شيرين ترين ، كا رآمد ترين وكارسازترين شيوه هاي تعامل اجتماعي ، همين امر به معروف ونهي ازمنكر است وبعضي ها ديگر در نمي آيند بگويند « آقا ! اين فضولي كردن است »! نه ، اين همكاري كردن است ؛ اين نظارت عمومي است ؛ اين كمك به شيوع خير است ؛ اين كمك به محدود كردن بدي و شر است ؛ كمك به اين است كه در جامعه اسلامي گناه ، گناه بماند . بدترين خطرها اين است ، كه يك روز در جامعه ، گناه به عنوان صواب معرفي بشود ؛ كار خوب به عنوان كار بد معرفي بشود وفرهنگها عوض بشود . وقتي كه امر به معروف و نهي از منكر در جامعه رايج شد ، اين موجب مي شود كه گناه در نظر مردم هميشه گناه بماند و تبديل به صواب و كار نيك نشود.
_______________
___________________________________ __
به نقل از سایت معروف یاران
http://s20.rimg.info/95c7fe8e5421533ccc87ee62b6420378.gif