PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آشنایی با سامانه پدافند هوائی توپخانه و موشکی pgz95 / ساخت چين



mehraboOon
04-09-2012, 10:31 PM
آشنایی با سامانه پدافند هوائی توپخانه و موشکی PGZ95 / ساخت چين








http://www.militaryparsi.ir/images/stories/Air_defense/_PGZ95_/Type_95_SPAAG_-_Beijing_Museum_1.jpgتوپ ضدهوائی PGZ95 ( که با نام Type 95 نیز شناخته شده است) یک توپ خود کششی ضد هوائی برای مقابله با اهداف کم ارتفاع می باشد. این سامانه توسط دانشکده مهندسی مکانیک و الکترونیک استان Xianyang Shaanxi چین طراحی و تکمیل گردید.



این سامانه در اواخر دهه 1990 توسط نیروی زمینی ارتش آزادیبخش چین برای دفاع از واحدهای زرهی این ارتش در سطوح تیپ و هنگ بکار گرفته شد. این سلاح توسط شرکت نورینکو برای مشتریان بالقوه خارجی جهت صادرات نيز در نظر گرفته شده است.
انواع پیشرفته تر این سامانه که با نامهای Type 90 II وType 90 III هم شناخته شده احتمالا" از فناوری ایتالیائی موسوم به SIDAM-25 بهره میبرد. گفته شده که ارتش خلق چین در میانه دهه 1980 حداقل به یک برجک کامل SIDAM-25 دست یافته است.این سامانه با 4 لوله توپ 25 میلیمتری اورلیکن یکپارچه شده است.توپ 25 میلیمتری PGZ95 بر اساس آتشبار کششی 25 میلیمتری Type 87 که آنهم در میانه دهه 1980 معرفی گردید تولید شده است.
http://www.militaryparsi.ir/images/stories/Air_defense/_PGZ95_/PGZ-04A_PGZ95_self-propelled_gun_missile_anti-aircraft_air_defense_system_China_Chinese_Army_PLA _640.jpg

کار طراحی چنین سامانه ای در میانه دهه 1980 با هدف فراهم آوردن پدافند هوائی جهت واحدهای زرهی آغاز گردید و در ابتدا به صورت یک سامانه نیمه خودکار با یک نمایشگر الکترو اپتیک قدیمی جهت انجام عملیات در روز در نظر گرفته شده بود. بعدها ارتش آزادیبخش چین درخواست نمود تا این سامانه به صورت تماما" خودکار و دارای ردیاب راداری و تلویزیونی گردد و نیزیک سامانه کنترل آتش کامپیوتری مجهز به مسافت یاب لیزری به همراه قابلیت شلیک در حال حرکت را نیز داشته باشد. پس از وقوع جنگ خلیج فارس در سال 1990 ارتش چین درخواستهای جدیدی را برای ارتقاء سیستم مطرح نمود که شامل توانائی انجام عملیات در شب و روز و در تمام شرایط آب و هوائی و نیز افزوده شدن موشکهای ضد هوائی برای افزایش برد درگیری می بود. http://www.militaryparsi.ir/images/stories/Air_defense/_PGZ95_/Type_95_SPAAG_-_Beijing_Museum_2.jpg

توپ 25 میلیمتری که توسط ارتش آزادیبخش چین در سلاح های دیگری قبل از ساخته شدن PGZ95 نیز بکار گرفته شده دارای نواخت تیر 600 تا 800 گلوله در دقیقه برای هر لوله است. حدود 1.000 گلوله 25 میلیمتری توسط توپ حمل میشود و خشابهای خالی بیرون از برجک تعویض میشوند . این سیستم به صورت خودکار عمل بارگزاری و مسلح سازی مجدد توپ را انجام میدهد. ماموریت دیگر توپ 25 میلیمتری , حمله به اهداف زمینی است و توانائی نابودی خودروهای سبک زرهی را دارد.
توپ PGZ95 برای نخستین بار در مراسم رزه در روز ملی ارتش در پکن و در سال 1999 به نمایش در آمد در حالیکه تنها چند سال قبل به یگانهای عملیاتی پیوسته بود. این توپ دارای توانائی های عملیاتی بیشتری نسبت به مدلهای اولیه طراحی شده داشت. همانطور که قبلا" ذکر شد این سامانه توانائی عملیات شبانه روزی و در تمام شرایط آب و هوائی را دارد و میتواند با چهار موشک سام کوتاه برد مادون قرمز QW-2 نیز ترکیب گردد که بدین ترتیب این سامانه قابلیت درگیری با هرگونه تهدیدات هوائی شامل هواپیماهای بال ثابت , بالگردها و پهپاد را خواهد داشت. موشک QW-2 از مدل دوش پرتاب همان موشک اقتباس شده که خود آن هم بسیار شبیه به موشک روسی Igla-1 ( سام -16 Gimlet) است. ادعا شده که برد موثرموشک در ارتفاع 10 تا 3.500 متر و و برد نهائی بین500 تا 6.000 متر است. در یک نبرد واقعی , موشکهای سام با اهداف دورتر و توپ 25 میلی متری با اهدافی نزدیکتر و در محدوده 2.500 و ارتفاع 2.000 متری درگیر خواهند شد. http://www.militaryparsi.ir/images/stories/Air_defense/_PGZ95_/PGZ95_self-propelled_anti-aircraft_tracked_armoured_vehicle_China_Chinese_Ar my_014.jpg
یک سامانه هماهنگ کننده الکترو اپتیکی در قسمت جلوی برجک قرار گرفته که دوربین جستجوگر تلویزیونی , ردیاب مادون قرمز و مسافت یاب لیزری یکپارچه شده با رایانه کنترل آتش را شامل میشود.
این سامانه , اطلاعات مورد نیاز جهت کاربر سلاح را محاسبه و پردازش نموده و هنگامی که هدف در محدوده مطلوب قرار گرفت کاربر روی آن آتش خواهد گشود. همچنین کاربر دارای دسته كنترلي است که با آن میتواند سلاح ها را برای درگیری فعال سازد .
جستجوگر تلویزیونی دارای حداکثر بردی معادل 6.000 متر است در حالیکه حداکثر برد دوربین ردیاب مادون قرمز 5.000 متر است. گفته شده مسافت یاب لیزری دارای حداقل 500 متر و حداکثر 5.500 متر برد و دقت آن نیز 5+/- متر است.
توپ PGZ95 با یک رادار CLC-1 برد کوتاه نصب شده بر روی برجک تجهیز شده است. این رادار در باند S فعال بوده و تا محدوده 11 کیلومتری را جستجو مینماید. آنتن رادار بالای برجک قراردارد و در مواقع لازم رو به جلو جمع میشود تا ارتفاع کلی سامانه را کاهش دهد.
سرعت واکنش سیستم به چند عامل بستگی دارد. بنا به گفته نورینکو این زمان برای رادار جستجوگر 10 ثانیه است در حالیکه سیستمهای چشمی به 6 ثانیه زمان نیاز دارند.
بدنه برجك توپ تماما" محافظت شده و در دو طرف قسمت پائيني برجك .چهار لانچر پرتاب نارنجك دودزا به صورت رو به جلو براي محافظت بيشتر نصب شده است.توپ PGZ95داراي سه خدمه ( فرمانده \ تيرانداز و راننده ) است . وزن عملياتي آن 5/22 تن و حداكثر شعاع گشتزني آن 450 كيلو متر است. جايگاه فرمانده دقيقا" پشت سر راننده قراردارد و مجهز به تجهيزات دريافت اطلاعات هدف از برجك و صدورفرمان درگيري است. http://www.militaryparsi.ir/images/stories/Air_defense/_PGZ95_/PGZ-04A_PGZ95_self-propelled_gun_missile_anti-aircraft_air_defense_system_China_Chinese_Army_PLA _008.jpg

خودروي فرماندهي
توپ PGZ95 در واقع بخشي از يك سامانه كامل پدافند هوائي است كه شامل يك واحد فرماندهي هم هست. اين واحد بر روي شاسي مشابه حامل توپ قرار گرفته اما در قسمت عقبي بدنه داراي يك برآمدگي شيب دار جهت افزايش فضاي داخلي است. گفته شده كه اين خودرو توانائي كنترل 6 تا 8 واحد توپخانه را دارد .
بر بالاي خودروي فرماندهي يك رادار مراقبت CLC-2 PD با حداكثر برد 45 كيلومتر ورديابي تا ارتفاع 5/4 كيلومترقرار گرفته است. همانطور كه قبلا" گفته شد اين رادار در باند S فعال است و اطلاعات وارده را با يك سامانه پردازشگر يكپارچه ميسازد. اين سامانه پردازشگر نيز اطلاعات را به دو بخش مجزي توپخانه يا موشكي ارسال ميدارد. تجهيزات ارتباطي نصب شده در خودروي فرماندهي آن را قادر ميسازد تا اطلاعات را به صورت ديجيتالي تا 5 كيلومتر، با راديوي استاندارد تا 15 كيلومتر و بوسيله سيم تا 500 متري ارسال نمايد.
http://www.militaryparsi.ir/images/stories/Air_defense/_PGZ95_/pgz-95.jpg خودرو فرماندهي علاوه بر سامانه ناوبري مجهز به واحد توليد نيروي كمكي جهت تغذيه تجهيزات الكترونيكي اضافي نيز مي باشد. فرمانده در پشت سر راننده مي نشيند و درست بالاي سر او يك تير بار 7/12 ميلي متري ضدهوائي قراردارد. همانند توپ PGZ95، چهار سامانه پرتاب نارنجك دودزا نيز در دو طرف اين خودرو و در روي برآمدگي آن نصب گرديده است.
يك واحد آتشبار علاوه بر 6 توپ PGZ95 و يك خودروي فرماندهي شامل سه خودروي حمل مهمات \ يك خودروي مولد نيرو و يك خودروي مخصوص تست واحدها مي باشد كه همه آنها بر روي همان كاميون 6*6
نصب گرديده اند. كليه خدمه ميتوانند توسط يك شبيه ساز به عنوان تيرانداز آموزش ببينند. http://www.militaryparsi.ir/images/stories/Air_defense/_PGZ95_/2202504_804486.jpg
مشخصات
توپ PGZ95
خدمه : 3 نفر
وزن عملياتي: 5/22 تن
ارتفاع :71/6 متر
عرض :2/3 متر
ارتفاع (رادارباز) :82/4 متر
ارتفاع (رادارجمع) : 4/3 متر
حداكثر سرعت در جاده: كيلومتر در ساعت
حداكثر شعاع گشتزني:450 كيلومتر
تسليحات: 4* QW-2 موشك سام + 4 * توپ 25 MM
خودروي فرماندهي
خدمه: 5 نفر
وزن عملياتي
ارتفاع :8/6 متر
ارتفاع (رادارباز):58/4 متر
ارتفاع (رادارجمع) :38/3 متر
عرض :2/3 متر
حداكثر سرعت در جاده: 53 كيلومتر در ساعت
حداكثر شعاع گشتزني : 450 كيلومتر
تسليحات : يك عدد تيربار 12/7 ميلي متري برگرفته از سنترال کلوب
نویسنده : عبدالمهدی
تصاویر : میلیتاری پارسی