s.rozekabood
03-28-2012, 10:04 PM
1 - بعضیها خیال میکنند آجیل ارزش غذایی ندارد و به قول معروف، شکمپرکن است!
اصلا اینطور نیست! آجیل منبع سرشاری از پروتئین، آهن، روی، کلسیم، پتاسیم و بسیاری دیگر از مواد معدنی و ویتامینهای آنتیاکسیدان است
2 - بعضیها فکر میکنند چربی آجیل، سلامت قلب را تهدید میکند.
البته آجیل چرب است، اما چربیاش از نوع اشباع نشده است که کلسترول خون را پایین میآورد و خطر بیماری های قلبی و عروقی را کم میکند. اغلب مغزهای موجود در آجیل شامل ۹۰ درصد اسیدهای چرب اشباع نشده هستند.
3 - برخی میگویند آجیل سرطانزاست.
برعکس! انواع آجیل حاوی آنتی اکسیدانهایی است که باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان میشود. این آنتی اکسیدانها از اکسید شدن و تخریب سلولها و بروز بیماری هایی مانند دیابت هم جلوگیری میکنند. البته دیابتیها برای مصرف آجیل باید میزان تقریبی انرژی و کربوهیدرات آجیل مصرفی روزانه خود را محاسبه کنند و آن را از کل کالری و کربوهیدرات دریافتی روزانهشان کم کنند.
4 - بعضیها هم از آنور بام میافتند و میگویند آجیل هیچ ضرری برای بدن ندارد.
این هم اشتباه است! بالاخره آجیلها پرکالری هستند و هر گرم آجیل، لااقل ۵ کالری انرژی غذایی تولید میکند. از نظر ارزش تغذیهای، یک نعلبکی آجیل تقریبا ۶۰۰ کالری انرژی غذایی دارد؛ یعنی معادل ۲ بشقاب برنج! و به همین دلیل توصیه میشود مصرف آجیل و مغزها به عنوان میان وعده و در حد متعادل باشد. وجود چربیهای متراکم در انواع آجیل در افزایش وزن و بروز چاقی موثر است.
ضمن اینکه آجیل، سلامت دندانها را هم به خطر میاندازد و بعضی از محتویات آجیل، مانند بادام زمینی، برای بعضی افراد به شکل آلرژن عمل میکند و حساسیتزا هستند. افرادی که به بادامزمینی یا به دیگر اقلام موجود در آجیل حساسیت داشته باشند، با مصرف آن دچار واکنشهای حساسیتی میشوند که این واکنشها در بعضی از موارد میتواند بسیار شدید و حتی کشنده باشد. به همین خاطر توصیه میشود این قبیل افراد از خوردن آجیل یا آن اقلام خاص چشم پوشی کنند. ضمنا افراد مبتلا به آسم هم باید از خوردن آجیل و خشکبار به طور کلی پرهیز کنند.
5 - میگویند فشارخونیها باید قید تمام انواع آجیل را بزنند.
نه! به فشارخونیها توصیه میشود در صورت تمایل به مصرف آجیل، تا حد ممکن از آجیلهای خام استفاده کنند و دور آجیلهای بو داده و شور را خط بکشند. آجیل اگر به اندازه و به عنوان منبع تامین کننده بخشی از انرژی غذایی روزانهمان مصرف شود، ضرر که ندارد هیچ، مفید هم هست. اما بیماران مبتلا به فشار خون بالا باید حسابی مواظب باشند چون تحقیقات نشان داده مصرف آجیلهای شور میتواند در افراد مبتلا به فشار خون بالا، منجر به شوک ناگهانی و ایست قلبی شود.
6 - خیلیها موقع خرید آجیل، پستههای لبخندان را ترجیح میدهند.
میدانید پستهها را چطوری لبخندان میکنند؟ اولش، آنها را میریزند در ظرف آبگرم تا پستهها حسابی باد کنند و بعدش بلافاصله میریزندشان توی ظرف آب سرد تا به قول خودشان، پوست پسته بترکد. اما این شوک حرارتی ( اختلاف دمای ناگهانی )، روی کیفیت پسته تاثیر منفی میگذارد و علاوه بر آن، موجب نم کشیدن پسته میشود. خلاصه اینکه پستههای لبخندان هم ارزش غذاییشان پایینتر است، هم زودتر فاسد میشوند. حتی تخمههای لبخندان هم انتخاب مناسبی نیستند؛ چون مغز تخمه وقتی در مجاورت هوا قرار میگیرد، علاوه بر طعم، کیفیتش را هم از دست میدهد و زودتر از انواع دربسته فاسد میشود.
اصلا اینطور نیست! آجیل منبع سرشاری از پروتئین، آهن، روی، کلسیم، پتاسیم و بسیاری دیگر از مواد معدنی و ویتامینهای آنتیاکسیدان است
2 - بعضیها فکر میکنند چربی آجیل، سلامت قلب را تهدید میکند.
البته آجیل چرب است، اما چربیاش از نوع اشباع نشده است که کلسترول خون را پایین میآورد و خطر بیماری های قلبی و عروقی را کم میکند. اغلب مغزهای موجود در آجیل شامل ۹۰ درصد اسیدهای چرب اشباع نشده هستند.
3 - برخی میگویند آجیل سرطانزاست.
برعکس! انواع آجیل حاوی آنتی اکسیدانهایی است که باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان میشود. این آنتی اکسیدانها از اکسید شدن و تخریب سلولها و بروز بیماری هایی مانند دیابت هم جلوگیری میکنند. البته دیابتیها برای مصرف آجیل باید میزان تقریبی انرژی و کربوهیدرات آجیل مصرفی روزانه خود را محاسبه کنند و آن را از کل کالری و کربوهیدرات دریافتی روزانهشان کم کنند.
4 - بعضیها هم از آنور بام میافتند و میگویند آجیل هیچ ضرری برای بدن ندارد.
این هم اشتباه است! بالاخره آجیلها پرکالری هستند و هر گرم آجیل، لااقل ۵ کالری انرژی غذایی تولید میکند. از نظر ارزش تغذیهای، یک نعلبکی آجیل تقریبا ۶۰۰ کالری انرژی غذایی دارد؛ یعنی معادل ۲ بشقاب برنج! و به همین دلیل توصیه میشود مصرف آجیل و مغزها به عنوان میان وعده و در حد متعادل باشد. وجود چربیهای متراکم در انواع آجیل در افزایش وزن و بروز چاقی موثر است.
ضمن اینکه آجیل، سلامت دندانها را هم به خطر میاندازد و بعضی از محتویات آجیل، مانند بادام زمینی، برای بعضی افراد به شکل آلرژن عمل میکند و حساسیتزا هستند. افرادی که به بادامزمینی یا به دیگر اقلام موجود در آجیل حساسیت داشته باشند، با مصرف آن دچار واکنشهای حساسیتی میشوند که این واکنشها در بعضی از موارد میتواند بسیار شدید و حتی کشنده باشد. به همین خاطر توصیه میشود این قبیل افراد از خوردن آجیل یا آن اقلام خاص چشم پوشی کنند. ضمنا افراد مبتلا به آسم هم باید از خوردن آجیل و خشکبار به طور کلی پرهیز کنند.
5 - میگویند فشارخونیها باید قید تمام انواع آجیل را بزنند.
نه! به فشارخونیها توصیه میشود در صورت تمایل به مصرف آجیل، تا حد ممکن از آجیلهای خام استفاده کنند و دور آجیلهای بو داده و شور را خط بکشند. آجیل اگر به اندازه و به عنوان منبع تامین کننده بخشی از انرژی غذایی روزانهمان مصرف شود، ضرر که ندارد هیچ، مفید هم هست. اما بیماران مبتلا به فشار خون بالا باید حسابی مواظب باشند چون تحقیقات نشان داده مصرف آجیلهای شور میتواند در افراد مبتلا به فشار خون بالا، منجر به شوک ناگهانی و ایست قلبی شود.
6 - خیلیها موقع خرید آجیل، پستههای لبخندان را ترجیح میدهند.
میدانید پستهها را چطوری لبخندان میکنند؟ اولش، آنها را میریزند در ظرف آبگرم تا پستهها حسابی باد کنند و بعدش بلافاصله میریزندشان توی ظرف آب سرد تا به قول خودشان، پوست پسته بترکد. اما این شوک حرارتی ( اختلاف دمای ناگهانی )، روی کیفیت پسته تاثیر منفی میگذارد و علاوه بر آن، موجب نم کشیدن پسته میشود. خلاصه اینکه پستههای لبخندان هم ارزش غذاییشان پایینتر است، هم زودتر فاسد میشوند. حتی تخمههای لبخندان هم انتخاب مناسبی نیستند؛ چون مغز تخمه وقتی در مجاورت هوا قرار میگیرد، علاوه بر طعم، کیفیتش را هم از دست میدهد و زودتر از انواع دربسته فاسد میشود.