PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : اخبار ویژه نمایش منشور کوروش هخامنشی در موزه ملی



World-civilization
09-10-2010, 10:45 PM
فردا نمایش منشور کوروش همراه با تکه های پیدا شده در موزه ملی

http://64.130.220.65/Multimedia%5Cpics%5C1389%5C6%5CTv%5C67.jpg

سرپرست موزه‌ي ملي ايران خبر داد: به همراه نمايش منشور كوروش در موزه‌ي ملي ايران، دو تكه از بخش‌هايي كه قبلا در موزه‌ي بريتانيا پيدا شده و اعلام شده بود كه مربوط به منشور كوروش است نيز براي نخستين بار به نمايش در مي‌آيند.

آزاده اردكاني در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اظهار كرد كه «ورود منشور كوروش به ايران به دنبال گفته‌هاي رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري است كه پيش از اين اعلام خبرهاي خوشي در زمينه‌ي تعدادي از پرونده‌هاي مربوط به كشورمان را داده بود.»

بنا به اعلام سرپرست موزه‌ي ملي ايران، منشور كوروش ساعت 6 و 45 دقيقه امروز جمعه ـ 19 شهريور ماه ـ از فردوگاه امام(ره) وارد كشور شد و به مدت چهار ماه در ايران خواهد ماند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين منشور سرپرستي جان کرتيس، مدير بخش خاور ميانه موزه بريتانيا از فرودگاه امام خميني(ره) به كشورمان وارد شد.

اين منشور قرار است، فردا با حضور کارشناسان ايراني از داخل مخزن موزه ملي خارج و سپس وارد ويترين نمايش مي‌شود.

به گزارش ايسنا، منشور حقوق بشر كوروش پس از هشت ماه انتظار، همزمان با عيد سعيد فطر به موزه ملي ايران منتقل شد. قرار بود براساس توافق‌ها ميان سازمان ميراث فرهنگي و موزه‌ي بريتانيا، منشور كوروش 16 ژانويه 2010 مصادف با 26 دي‌ماه سال جاري به ايران منتقل و براي مدت چهارماه در موزه‌ي ملي ايران به‌نمايش گذاشته ‌شود. هم‌چنين فعاليت‌هاي علمي ـ فرهنگي درباره‌ي مسائل باستان‌شناسي در حاشيه‌ي نمايش اين شيء تاريخي ارزشمند تدارک ديده شده بود.

اين منشور امروز به سرپرستي جان کرتيس، مدير بخش خاور ميانه موزه بريتانيا به كشورمان منتقل شد و قرار است، فردا با حضور کارشناسان ايراني از داخل مخزن موزه ملي خارج و سپس وارد ويترين نمايش مي‌شود.

اعلام شده است كه روز مراسم و محل نمايش منشور کوروش از سوي مسوولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري متعاقباً اطلاع‌رساني خواهد شد.

همچنين حميد بقايي به خبرنگار ايسنا گفت كه طي نشستي توضيحات خبري بيشتر را اعلام خواهد كرد.

c0x
09-11-2010, 07:37 AM
خوبه این شی تاریخی مال خودمون هست و با هزار منت دادنش :b as:
ممنون از پست زیبای شما دوسته من

World-civilization
09-11-2010, 08:01 PM
بازگشت منشور كوروش به خانه از نگاه وب‌سايت موزه بريتانيا

حضور منشور كوروش در ايران در وب‌سايت موزه بريتانيا انعكاس ويژه‌اي يافته است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، وب‌سايت رسمي موزه بريتانيا در گزارشي با اشاره به ارسال منشور كوروش به ايران و نمايش آن در موزه ملي آورده است: «سرانجام منشور كوروش به ايران رسيد و قرار است از تاريخ 12 سپتامبر به مدت چهار ماه در موزه ملي ايران در تهران به نمايش درآيد. ارسال اين اثر تاريخي به ايران از سوي موزه بريتانيا پاسخي به كمك‌هاي سخاوتمندانه موزه ملي ايران در زمينه ارسال آثار تاريخي اين موزه به بريتانيا براي نمايش در دو نمايشگاه «امپراطوري فراموش شده» و «شاه عباس» است كه به ترتيب در سالهاي 2005 و 2009 در موزه بريتانيا برگزار شدند».

منشور كوروش در سال 1879 در جريان كاوش‌هاي باستان‌شناسان موزه بريتانيا در شهر باستاني بابل در كشور عراق كشف شده‌ و از آن زمان تاكنون در موزه بريتانيا نگهداري مي‌شود.

اين اثر تاريخي از جنس سفال بوده و در سال 539 پيش از ميلاد مسيح (ع) زماني كه كوروش بابل را فتح كرد، خلق شده و روي آن مطالبي به چندين زبان حك شده است.

نيل مك گريگور مدير موزه بريتانيا در اين زمينه مي‌گويد: « در يك كلام مي‌توان منشور كوروش را بخشي از تاريخ خاورميانه دانست كه پيوندي به گذشته و بخش مهمي از تاريخ جهان دارد، تاريخ آن را شكل داده و اثري است كه مي‌تواند فراتر از زمان و مكان تاريخ جهان را بازگو كند».

مك گريگور در ادامه گفت: «با در نظر گرفتن اين موضوع كه منشور كوروش يك ميراث فرهنگي جهاني است، هيات امناي موزه بريتانيا همواره سعي دارد تا شرايط لازم براي تماشاي اين اثر تاريخي را براي تمامي انسانها در نقاط مختلف جهان به ويژه ايران فراهم كند».

وي در خاتمه با اشاره به اين موضوع كه در حال حاضر روابط سياسي دولت‌هاي ايران و بريتانيا در شرايط خوبي قرار ندارد، گفت: «هيات امناي موزه بر اين باور است كه بايد روابط فرهنگي بين دو كشور كه در سال‌هاي گذشته ايجاد شده، بايد همچنان حفظ شود».

از سوي ديگر نيل فيتز جرالد رييس موزه بريتانيا نيز در اين زمينه گفت: «اين سياست دائمي موزه بريتانيا است كه اين امكان را براي مردم كشورهاي جهان فراهم كند كه آثار تاريخ موزه را در كشورهاي خود مشاهده مي‌كنند، اين در شرايطي است كه مبادله آثار تاريخي بين موزه‌ها در سالهاي اخير به يكي از فعاليت‌هاي موزه‌هاي تمامي كشورهاي جهان تبديل شده است».

بارونس هلن كندي وكيل، فعال حقوق بشر و از اعضاي هيات مديره موزه بريتانيا نيز گفت: «منشور كوروش يك اثر تاريخي ارزشمند است و تصميم موزه بريتانيا براي ارسال آن به تهران بر اساس توافقات قبلي يك تصميم درست بوده است. هنر و فرهنگ مي‌تواند نمادي از رابطه متقابل بين كشورها در شرايطي باشد كه روابط سياسي در شرايط مطلوبي قرار ندارد».

كارن آرمسترانگ نويسنده و يكي از مسوولان موزه بريتانيا نيز درباره ارسال منشور كوروش به ايران مي‌گويد: «يكي از وظايف اصلي ما در حال حاضر اين است كه دنياي بسازيم كه در آن مردماني با عقايد مختلف بتوانند با احترام و يكدلي در كنار يكديگر زندگي كنند».

او در ادامه مي‌گويد:«در شرايطي كه روابط سياسي دو كشور دچار تنش است،‌ بايد تلاش كنيم كه درهاي ارتباطات فرهنگي بين دو كشور را از آنجا كه ممكن است باز نگه داريم و بر اين باورم كه اين مبادله فرهنگي مي‌تواند روابط بين ايران و غرب را بهبود بخشد».

World-civilization
09-11-2010, 08:59 PM
پيام بقايي به مناسبت رونمايي منشور کوروش در موزه ملي ايران

پيام معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به مناسبت آغاز نمايش منشور کوروش در موزه ملي ايران منتشر شد.

به گزارش ميراث آريا (chtn)، به نقل از روابط عمومي موزه ملي ايران، معاون رئيس جمهور درپيامي به مناسبت آغاز نمايش منشور کوروش که امروز در موزه ملي ايران برگزار شد اظهار داشت: «براي من بسي مايه افتخار است که در دوران مسئوليتم منشور حقوق بشر کوروش در موزه ملي ايران به نمايش در آمد.»


رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با بيان اينکه د ر اکثر کتيبه هاي آشوري به کشتار مردم شهر مغلوب اشاره شده است تصريح کرد: «ليکن در 25 قرن پيش سربازان ارتش فاتح ايران هنگام ورود به بابل فرمان احترام به مردم و رعايت حقوق آنان را دريافت کردند.»

حميد بقايي در پايان آورده است:« خدا را سپاسگزارم که ايرانيم و شيعه ي علي که در مکتب اسلام توجه به انسان و منزلت در سرفصل همه ي ادوارست. »

متن پيام حميد بقايي معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به مناسبت نمايش منشور کوروش براي اولين بار در موزه ملي ايران به شرح زير است:


بسم الله الرحمن الرحيم

براي من بسي مايه افتخار است که در دوران مسئوليتم منشور حقوق بشر کوروش در موزه ملي ايران به نمايش در آمد.

در تاريخ جنگ هاي بسياري رخ داده است در بيشتر اين جنگها قربانيان اصلي مردم بي گناه بودند. ارتش فاتح کشتار و اسارت زنان و کودکان را حق خود مي دانست. در ا کثر کتبيه هاي آشوري اشاره به اين امر يعني کشتار مردم شهر مغلوب وجود دارد. ليکن در 25 قرن قبل سربازان ارتش فاتح ايران در زمان ورود به شهر بابل فرمان احترام به مردم و رعايت حقوق آنان را دريافت نمودند. در منشور کوروش آمده است من برده داري را لغو نمودم (برانداختم) اين افتخاري است براي ايرانيان که آغازگر لغو برده داري و رعايت حرمت و شأن انساني بوده اند. خدا را سپاسگزارم که ايرانيم و شيعه علي که در مکتب اسلام توجه به انسان و منزلت او سرفصل همه امور است.

World-civilization
09-12-2010, 05:05 PM
سخنگوي ستاد اجرايي نمايشگاه منشور كوروش در گفت‌وگو با فارس:
بازديد مردم از «منشور كوروش» احتمالاً از چهارشنبه آغاز مي‌شود

http://media.farsnews.com/Media/8906/ImageReports/8906200374/29_8906200374_L600.jpg

خبرگزاري فارس: سخنگوي ستاد اجرايي نمايشگاه منشور كوروش اعلام كرد: احتمالاً نمايش عمومي «منشور كوروش» از روز چهارشنبه براي عموم مردم امكانپذير خواهد شد.


حسن محسني در گفت‌وگو با خبرنگار جامعه فارس اظهار داشت: نمايشگاه «منشور كوروش» در موزه ملي ايران امروز به طور رسمي توسط رئيس‌جمهور افتتاح مي‌شود.

وي در ادامه افزود: بازديد عموم مردم از اين نمايشگاه نيازمند فراهم‌شدن مقدماتي است كه احتمالاً تا روز چهارشنبه 24 شهريور تمهيدات لازم صورت مي‌پذيرد.

به گفته سخنگوي ستاد اجرايي نمايشگاه منشور كوروش، احتمالاً مردم از صبح چهارشنبه مي‌توانند از «منشور كوروش» بازديد كنند كه جزئيات بيشتر درباره نحوه مراجعه آن‌ها از سوي ستاد اجرايي اعلام خواهد شد.

World-civilization
09-12-2010, 05:12 PM
افتتاح رسمي نمايش «منشور كوروش» امروز توسط احمدي‌نژاد

http://media.farsnews.com/Media/8906/ImageReports/8906200374/35_8906200374_L600.jpg

با پيگيري‌هاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري هيئتي از موزه بريتانيا طي يك‌ماه و نيم گذشته به ايران آمدند و قرارداد انتقال اين منشور براي نمايش در ايران به مدت 4 ماه را به امضا رساندند كه منشور كوروش ساعت 4:25 دقيقه روز جمعه از انگلستان وارد ايران شد.

روز گذشته طي مراسمي با حضور جان كرتيس؛ مدير بخش خاورميانه موزه بريتانيا، حميد بقايي،‌معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، آزاده اردكاني؛ مدير موزه ملي ايران و امين اموال، منشور كوروش از مخزن موزه ملي ايران خارج شده و در ويترين مخصوص قرار گرفت.

محمود احمدي‌نژاد؛ رئيس جمهور عصر امروز طي مراسمي در موزه ملي ايران نمايش «منشور كوروش» را افتتاح مي‌كند.

World-civilization
09-12-2010, 05:51 PM
بالاخره بعد از مدتها کشمکش و درگیری منشور کوروش برای 4 ماه نمایش در موزه ملی از سوی موزه بریتنیا به ایران آورده شد .حتما دوستانی که این اثر منحصر به فرد را می شناسند و اخبار آن را دنبال کردند از اتفاقات گذشته میان روسای دو موزه آگاهند (در بخش تاریخ توضیحات کامل مربوط به تاریخچه و اخبار مربوط به منشور را می توانید مطالعه فرمایید)
در این قسمت تمامی اخبار مربوط به منشور گذاشته می شود.

World-civilization
09-13-2010, 05:50 PM
با حضور رييس‌جمهور؛
نمايشگاه منشور حقوق بشر كوروش افتتاح شد


نمايشگاه منشور حقوق بشر كوروش با حضور دكتر محمود احمدي‌نژاد حضور رييس‌جمهور افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) دكتر محمود احمدي‌نژاد هم‌چنين از منشور كوروش كه صبح روز جمعه از موزه بريتانيا به ايران منتقل شد و قرار است مدت چهار ماه در ايران باشد، رونمايي كرد.

اين برنامه در موزه ملي ايران برگزار شد و قرار است علاوه بر رييس‌جمهور، مشايي رييس‌دفتر رييس‌جمهور ، اردكاني رييس كل موزه ملي ايران و مگ گريكور مدير موزه بريتانيا، ‌بقايي معاون رييس‌جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري سخنراني كنند.

در اين برنامه تعدادي از سفراي خارجه در تهران نيز حضور دارند.

اخبار تكميلي متعاقبا ارسال مي‌شود.

World-civilization
09-13-2010, 05:51 PM
رييس‌جمهور:
ـ منشور كوروش معياري براي سنجش حاكمان در طول تاريخ است
ـ رونمايي از اين منشور تاكيدي بر تمام توانمندي‌هاي ملت ايران است

رييس‌جمهور گفت: رونمايي از منشور كوروش تاكيد مجددي بر اصول و ارزش‌هايي است كه بشر امروز به شدت به آن نيازمند است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) دكتر محمود احمدي‌نژاد عصر روز يكشنبه در مراسم رونمايي از منشور كوروش كبير با ابراز خرسندي از حضور در اين جلسه ـ كه آن را باشكوه و تاريخي خواند ـ افزود: اين جلسه تمام تاريخ، ملت‌ها، آزادگان، عدالتخواهان و موحدان جهان را و همه انسان‌هاي بزرگ تاريخ را به هم پيوند مي‌دهد؛ چراكه به مناسبت رونمايي از منشور عشق، منشور كوروش شاه جهان برگزار شده است.

وي با بيان اين‌كه « آن‌چه در متن منشور كوروش آمده است همه دل‌ها، انديشه‌هاي پاك و الهي و انساني را به هم گره مي‌زند» ادامه داد: در ارتباط با كار بزرگ كوروش و ايرانيان در طول تاريخ كه متجلي در كار كوروش است، مطالبي مي‌گويم؛ اين منشور يك معيار بسيار ارزشمند براي ارزيابي‌هاي تاريخي و عملكرد سياستمداران و حاكمان تاريخ است.

وي خاطرنشان كرد: منشور كوروش بر آزادي و آزادگي تاكيد دارد. در اين منشور كوروش گفته است هر ملتي آزاد است كه مرا به پادشاهي خود قبول كند يا نكند و هرگاه نخواستند مرا پادشاه خود بدانند من براي سلطنت بر آنان مبادرت به جنگ نمي‌كنم. او در تاكيد بر آزادي انديشه، تفكر و آزادي انتخاب انسان‌ها مي‌گويد همگان در سرزمين من كه همه‌ جهان است در انتخاب انديشه و عقيده آزاد هستند.

رييس‌جمهور با تاكيد دوباره بر اين‌كه « اين منشور، منشور آزادگي است» افزود: كوروش وقتي سرزمين‌هاي ديگر را فتح مي‌كند به دارايي‌ها و موجوديت مردم آن سرزمين احترام مي‌گذارد و هيچ فرقي بين آن‌ها و فاتحان قرار نمي‌دهد. اين منشور حقيقت يگانه‌پرستي است. مي‌دانيد كه حركت كوروش براي فتح بابل در حقيقت براي دفاع از قوم يگانه‌پرست آن زمان يعني پيروان حضرت موسي(ع) بود همان‌هايي كه امروز آن‌ها را يهودي مي‌نامند. او حركت كرد براي نجات يگانه‌پرستان كه در چنگ ظالمان به اسارت بودند. بعد از فتح بابل فرمان آزادي انديشه و عقيده را صادر مي‌كند، آن چيزي كه تمام پيامبران آن را فرياد زدند، تمام يگانه‌پرستان آن را فرياد زدند. انتخاب يگانه‌پرستي و عقيده‌ توحيدي جز با ميل و اشتياق و به صورت داوطلبانه نخواهد بود.

وي ادامه داد: منشور كوروش، منشور مبارزه با ظلم و ستم است. او مي‌گويد تا روزي كه من پادشاه ايران،‌ بابل و كشورهاي جهات اربعه هستم يعني همه جهات، نخواهم گذاشت كه كسي به ديگري ظلم كند و اگر كسي مظلوم واقع شد حق او را از ظالم مي‌گيرم و به او مي‌دهم و ستمگر را مجازات مي‌كنم. او مي‌گويد تا زماني كه من پادشاه هستم اجازه نمي‌دهم مال منقول و غيرمنقول فردي بدون پرداخت بها و جلب رضايت صاحب مال توسط كس ديگري تصرف شود.

وي هم‌چنين يادآور شد: منشور كوروش، منشور دفاع از مظلومان و ايستادگي در برابر ظالمان است. منشور كوروش، منشور لغو سلطه انسان بر انسان و به بيگاري كشيدن انسان‌ها و برده‌داري است. منشور كوروش، منشور احترام به كرامت انسان‌ها و حقوق پايه و اساسي انسان‌هاست. او اعلام مي‌كند هر كسي هر شغلي را كه ميل دارد مي‌تواند انتخاب كند. او اعلام مي‌كند هر كسي در هر نقطه‌اي از سرزمين من مي‌تواند مسكن بگزيند. اين منشور معياري براي سنجش حاكمان در طول تاريخ است.

به گزارش ايسنا احمدي‌نژاد ادامه داد: رونمايي از اين منشور تاكيد مجددي بر اصول و ارزش‌هايي است كه بشر امروز به شدت به آن نيازمند است. صحنه جهان را مي‌بينيد، امروز بيش از گذشته بشر به يگانه‌پرستي، احترام به انسان‌ها و به رسميت شناختن حقوق انسان‌ها،‌ مقابله با ظلم و ستمكاري و دفاع از مظلوم نيازمند است و متاسفانه سازوكار حاكم بر جهان و مديريت مسلطي كه اكنون بر جهان حاكم است، قادر به تامين اين نيازها نبوده است. اين جلسه هشداري است به تمام حاكمان، مديران و مدعيان كه اگر مي‌خواهيد در عالم جاويدان بمانيد راه اين است و اين جلسه تاكيدي است بر عظمت و عزت ملت ايران. همه توجه دارند كه سخن از ايران، سخن از يك جغرافيا يا يك نژاد و قوم نيست، سخن از موجوديت انسان در زمين است، سخن از فرهنگ است، سخن از ارزش‌ها و اصالت‌هاي انساني و الهي است، سخن از خداپرستي، عدالت، عشق و فداكاري است. ملت ايران در طول تاريخ پرچمدار ارزش‌هاي متعالي بوده است، ملت ايران همواره يك ملت موحد بوده است، ملت ايران همواره يك ملت عدالتخواه بوده است، ملت ايران در طول تاريخ به ساير ملت‌ها فرهنگ و آداب و رسوم انساني و الهي ملت‌ها احترام گذاشته است، همواره مدافع و يار مظلومان و نقطه مقابل ستمگران تاريخ بوده است. ملت ايران همواره در غم و شادي ساير ملت‌ها با آن‌ها مشاركت كرده است. اين سرزمين همواره انديشه انساني، الهي، عشق و احساس همبستگي با ملت‌ها و حركت در راستاي عدالت را منتشر كرده است.

وي ادامه داد: برگزاري اين جلسه و رونمايي از آن تاكيدي بر تمام توانمندي‌هاي ملت ايران است كه در طول تاريخ با سخاوتمندي در اختيار ملت‌ها قرار گرفته است. ملت ايران همواره داشته‌هاي علمي، فرهنگي، انساني، هنري و مادي خود را با انصاف و از سر عشق و محبت با ساير ملت‌ها به تقسيم گذاشته است. امروز در دنيا موزه‌اي نيست كه آثار برجسته‌اي از فرهنگ و انديشه ايراني در آن جلوه‌گري و سرافرازي نكند.

وي با بيان اين‌كه « اين جلسه خطاب به كساني است كه تصور مي‌كنند با هياهو و انجام اقدامات سخيف و پيش پا افتاده مي‌توانند مانع شكوفايي ملت ايران شوند» تاكيد كرد: ملت ايران همواره موحد و پرچمدار عدالت بوده است و با آگاهي و اختيار و در كمال آزادي دين كامل را از سر چشمه‌ اصلي او پيامبر گرامي اسلام و خاندانش دريافت كرده است و تمام موجوديت خود را براي شكوفايي انديشه‌هايي كه در دين اسلام قرار دارد، فدا كرده است. امروز ملت ايران بيدار شده است، روح جمعي فرهنگ‌ساز ملت ايران بيدار شده است، حركت عمومي ملت ايران بر بازيابي هويت اصيل الهي، انساني و عدالتخوا‌ه‌اش آغاز شده است. كاروان حركت ملت ايران به سمت بازآفريني تمدن نوين براي تمام بشريت كه بر پايه يگانه‌پرستي، عشق و عدالت استوار است به راه افتاده است و هيچ قدرتي در عالم قادر نيست در برابر حركت اين كاروان مانع ايجاد كند.

احمدي‌نژاد افزود: خيال نكنند كه ملت ايران علف هرز روييده‌اي در سرزمين ديگران است كه با يك باد و حركت ريشه‌كن مي‌شود. ملت ايران درخت تناوري است كه ريشه‌ آن بر اعماق زمين است و چندين هزار ساله است و انديشه او سر به آسمان مي‌سايد. ملت ايران پيام‌آور صلح، دوستي، عشق و برادري براي تمام ملت‌هاست.

وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود گفت: اين جلسه يك جلسه نمادين و پرشكوه است. پيام اين جلسه دعوت همگان بر انديشه‌هاي الهي و انساني، و معياد و موعود مشترك تمام انبياء و صالحان جهان است. بشريت امروز بيش از گذشته و به شدت نيازمند بازگشت به خويشتن و برپايي سعادت و عدالت در جهان است، هماني كه پيامبران الهي پرچمدار آن بودند و در عصر ما موعود امم و فرزندي از پيامبر گرامي اسلام و حضرت عيسي خواهد بود و اين آرزوي تاريخي را به اتفاق صالحان محقق مي‌كند.

وي گفت:‌ من اين روز و اين رونمايي را به شما عزيزان، ميهمانان، آزادگان و عدالت‌خواهان جهان تبريك مي‌گويم. ميراث كوروش، ميراث مشترك بشري است.

به گزارش ايسنا نمايشگاه منشور حقوق بشر كوروش عصر امروز ـ يكشنبه ـ با حضور دكتر محمود احمدي‌نژاد حضور رييس‌جمهور افتتاح شد.

دكتر محمود احمدي‌نژاد هم‌چنين از منشور كوروش كه صبح روز جمعه از موزه بريتانيا به ايران منتقل شد و قرار است مدت چهار ماه در ايران باشد، رونمايي كرد.

World-civilization
09-13-2010, 05:52 PM
مدير موزه بريتانيا در آيين رونمايي از منشور كوروش:
خوشحاليم اين منشور در كشور كوروش كبير به نمايش درآمده است

مدير موزه بريتانيا معتقد است: منشور كوروش جزئي از تاريخ مشرق زمين و جزئي از تاريخ كل زمين است كه براي همه مردم حائز اهميت است و نشان دهنده بردباري، ديد باز، بينش عميق و اهميت اديان است. منشور كوروش نشان دهنده پيروزي امپراطوري هخامنشي و ايجاد زمينه‌اي براي پخش افكار گوناگون در صلح و آزادي است.

به گزارش خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مدير موزه بريتانيا در آيين رونمايي و گشايش نمايشگاه منشور حقوق بشر كوروش در موزه ملي ايران گفت: اين باعث افتخار و خرسندي است كه امروز از سوي هيات امناي موزه بريتانيا در اين مراسم شركت مي‌كنم. اين نمايشگاه، نمايانگر منشور و نشان‌دهنده اهميت كوروش بزرگ در ايران است.

نيل مك گريگور امروز ـ21 شهريور ماه ـ ادامه داد: منشور كوروش كه بعد از فتح بابل در 539 پيش از ميلاد در زير پي ديوار بنايي قرار داده شده بود، در حفاري‌هاي موزه بريتانيا در سال 1879 ميلادي در بابل پيدا شد و پس از آن در موزه بريتانيا قرار داده شد و مردم زيادي از آن بازديد كردند و تاكنون تحقيقات زيادي روي آن انجام شده است.

وي با اشاره به انتقال منشور كوروش در40 سال پيش به ايران براي نخستين بار گفت: ما خوشحاليم امروز اين منشور دوباره به ايران سفر كرده است.

او با اشاره به متن منشور كوروش كه به زبان بابلي و توسط يك بابلي نوشته شده است، افزود: در اين متن نوشته شده كوروش توسط مردوك، خداي قديم بابليان،‌ بابل را بدون هيچ درگيري فتح كرد و پرستش‌گاه‌هاي آنجا را بازسازي و مردم آواره را به سرزمين‌هاي خود برگرداند. همچنين به يهوديان اجازه بازگشت به سرزمين‌شان را داد، اين عمل روشنفكرانه كه در زمان‌هاي كهن بسيار نادر بود، اهميت زيادي به منشور داد. اين شي ارزش زيادي در همه دنيا دارد و به عنوان نماد بردباري و احترام در ملل گوناگون ديده مي‌شود.

مدير موزه بريتانيا افزود: در سال 2005 (1384 خورشيدي) منشور كوروش در راس نمايشگاه امپراتوري فراموش شده بريتانيا قرار گرفت و موزه ملي ايران اشياي مهمي از جمله لوح نقره‌يي تخت جمشيد را به بريتانيا امانت داد و هزاران نفر از اين نمايشگاه ديدن كردند كه اين يك عمل سخاوتمندانه و بسيار باارزش از سوي ايران بود كه باز هم در سال 2009 اين عمل سخاوتمندانه در نمايشگاه شاه عباس در لندن از سوي ايران تكرار شد.

گريگور با اشاره به نمايش درآمدن اشياي نفيسي از ايران در دو نمايشگاه برگزار شده در لندن گفت: اكنون خوشحاليم كه براي قدرداني و سپاسگزاري،‌ يكي از بزرگ‌ترين و مهم‌ترين اشياي موزه بريتانيا را به مدت 4 ماه به موزه ملي ايران امانت داده‌ايم.

وي گفت: روابط مشترك و همكاري موزه بريتانيا با موزه ملي ايران بسيار مهم است، چون ما همگي جزئي از مجموعه پژوهشگران و انديشمندان هستيم كه يكي از بهترين روابط بين دو كشور است.

مدير موزه بريتانيا افزود: مي‌دانم رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كاملا معتقد است كه روابط فرهنگي و گفت‌وگوهاي بين محققان بايد ادامه داشته و رشد كند. اين همكاري‌ها بايد مستقل از روابط سياسي ممالك باشد.

وي با اشاره به حضور يك پژوهشگر، نويسنده و مورخ تاريخ اديان و نماينده اعضاي هيات امناي موزه بريتانيا ـ كارن آرمسترانگ ـ سفير دولت بريتانيا در اين مراسم گفت: هيات امنا معتقدند كه اين گفت‌وگو و تبادل نظرها تا كنون به اين حد نرسيده بود و اكنون اين قضيه حاكي از آغاز روابط صميمانه بريتانيا و ايران است.

او منشور كوروش را يك شي بسيار خاص خواند و گفت: منشور حقوق بشر كوروش مدركي از يكي از بزرگ‌ترين فرمانروايان دنياست و داراي جوانب ديگري مانند زبان آن كه به زبان بابلي است و فصلي نوين از تاريخ يهوديان است. همچنين كوروش در كتاب عتيق با كمك خداوند، عدالت و صلح مي‌آورد كه مسلمانان و مسيحيان به آن اعتقاد دارند.

وي افزود: اين منشور جزئي از تاريخ مشرق زمين و جزئي از تاريخ كل زمين است كه براي همه مردم حائز اهميت است و نشان دهنده بردباري، ديد باز، بينش عميق و اهميت اديان است. منشور كوروش نشان دهنده پيروزي امپراطوري هخامنشي و ايجاد زمينه‌اي براي پخش افكار گوناگون در صلح و آزادي است. اين شي به عنوان آرماني ايده‌آل براي فرمانروايان است كه براي آن ارزش و احترام زيادي قائلند. حقيقتا منشور كوروش متعلق به همه انسان‌ها و جزئي از ميراث همگاني است.

مدير موزه بريتانيا در پايان خاطرنشان كرد: هيات امناي موزه بريتانيا مايل بودند شي در مكان‌هاي مختلف مثل سازمان فرهنگي يونسكو و ممالك ديگر به نمايش گذاشته شود تا همگي بتوانند از آن اندرز بگيرند، پس ما خوشحاليم كه اين منشور در كشور كوروش كبير به نمايش گذاشته شده است.

World-civilization
09-13-2010, 05:54 PM
استوانه‌اي كه با خود پيامي از قعر تاريخ دارد...
گزارش ايسنا از آيين رونمايي و گشايش نمايشگاه منشور حقوق بشر كوروش

مراسم رونمايي از منشور كوروش كبير و آيين گشايش نمايشگاه منشور كوروش، عصر يكشنبه ـ 21 شهريور ماه ـ در موزه‌ي ملي ايران با حضور رييس‌جمهور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين مراسم با حضور رييس دفتر رييس جمهور، رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، رييس موزه بريتانيا، رييس بخش خاورميانه موزه بريتانيا، رييس موزه‌ملي ايران و تعدادي از سفراي كشورهاي مختلف، نمايندگان مجلس و اساتيد دانشگاه همراه بود.

بقايي : منشور كوروش ارمغاني از سرزمين ايران

معاون رييس‌جمهور در آيين رونمايي از منشور حقوق بشر كوروش كبير گفت: سرافرازي نخستين بيانيه جهاني حقوق بشر براي فرهنگ كشوري است كه سراسر پهنه پهناور آن از كهن‌ترين روزگاران بوده كه امروز و پس از هزاران سال، مردمان جهان در آرزوي فراهم ساختن آن هستند.

به گزارش خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، به اعتقاد حميد بقايي، منشور كوروش ارمغاني است از سرزمين ايران براي جهاني كه از جنگ و خشونت خسته شده و از آن رنج مي‌برد.

معاون رييس جمهور به نمايش درآمدن منشور حقوق بشر بعد از گذشت 40 سال در ايران را يكي از مهم‌ترين دستاوردهاي اين سازمان در سال 89 خواند و افزود: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، سال 89 را علي‌رغم همه مشكلات، با موفقيت‌هاي زيادي در دست سپري كردن دارد.

وي ادامه داد:‌ طبق گزارش سازمان‌ها و نهادهاي بين‌المللي گردشگري، علي‌رغم ركود جهاني و پايين بودن نرخ رشد ساير كشورها، صنعت گردشگري ايران با نرخ رشد 8/3 درصد روبه‌رو بوده است. برگزاري نشست آتي وزراي عضو شوراي سازمان جهاني گردشگري ملل متحد (unwto) در ايران و ثبت دو اثر مهم بازار تبريز و بقعه شيخ صفي اردبيل در فهرست آثار يونسكو نيز از ديگر دستاوردهاي اين سازمان در سال 89 تاكنون به شمار مي‌رود.

حميد بقايي ، عصر امروز ـ21 شهريور ماه ـ در موزه‌ي ملي ايران، با اشاره به بخش‌هايي از كتيبه آشور بانيكال و كتيبه نبوكد نسر دوم كه درباره‌ي كشتارها و از بين بردن عوامل مردم بوده است گفت: در طول تاريخ جنگ‌هاي زيادي به دلايل مختلف رخ داده است و اصلي‌ترين قربانيان اين جنگ‌ها مردم عادي بوده‌اند. در گذشته‌هاي دور مردم شهر شكست خورده از دم تيغ گذشته يا به اسارت برده مي‌شدند و خانه‌ها و اموالشان به غارت مي‌رفت. چنين رفتاري با ملت يا قوم مغلوب امري عادي بود و اين رفتار هم‌اكنون نيز به اين رويداد‌هاي غيرانساني و ظالمانه تنها متعلق به آن روزگاران نيست. امروزه نيز دنيا با چنين ستم‌ها و خشونت‌هايي روبه‌روست.

وي ادامه داد: به راستي چه تفاوتي ميان رفتار بشر تمدن امروز با بشر سه هزار سال قبل وجود دارد و چه عاملي باعث شده كه استوانه‌اي گلي به نام منشور كوروش به اين پايه از شهرت برسد. استوانه‌اي كه با خود يك پيام از قرن تاريخي دارد.

رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري پاسخ به اين پرسش را توجه به شان و منزلت انسان به عنوان اشرف مخلوقات الهي دانست و ادامه داد: ماجرا از اين جا آغاز مي‌شود كه علي‌رغم رفتارهاي زشت و ناپسند پادشاهان آن دوران و حكمرانان امروز جهان، قرن‌ها پيش يعني به سال 500 ميلاد مسيح، سربازان سپاه ايران پس از ورود مقتدرانه به شهر بابل به جاي فرمان كشتار غارت و ويرانگري، فرمان رعايت حقوق مردم شهر از شهريار خود دريافت كردند و فرمانده‌ي پيروز جنگ به آنان دستور داد تا با مردم خوش‌رفتاري كنند. شايد بتوان گفت اين نخستين رفتار انساني است كه برگرفته از فرهنگ و فطرت پاك الهي سربازان ارتش پيروز با دشمن مغلوب است. شاه بيت اين فرمان بزرگ احترام به آزادي و رعايت حقوق و تكريم شـان و منزلت انسان است.

او گفت: مقام، جنسيت و رنگ پوست در مرز‌بندي انسان‌ها نقشي ندارد، بلكه اين همان دستور و خواست خداوند است كه در اديان الهي به‌خصوص دين مبين اسلام مورد تاكيد و سفارش قرار گرفته است و اين همان منش و رفتار انساني است كه ايرانيان بارها و بارها در طول تاريخ به‌خصوص هشت سال دفاع مقدس از خود ظهور و بروز داده‌اند.

او با اشاره به جمله‌اي از اين فرمان كه در آن آمده است «من برده داري را برانداختم و به بدبختي آنها پايان بخشيدم» اظهار كرد: از مهم‌ترين نقاط تاريك تاريخ بشر برده‌داري و به زنجير‌كشيدن آنهاست. گفته مي‌شود ميان سال‌هاي 1500 تا 1800 ميلادي حدود 15 ميليون انسان به جرم رنگين‌پوستي به آمريكا منتقل شدند. عاقبت زماني كه در سال 1862 قانون لغو برده‌داري به تصويب رسيد، تصويب اين قانون خود سرمنشاء نزاعي بزرگ شد. جنگي كه ويراني و تلفاتي بيش از 600 هزار نفر را به دنبال داشت و تا جايي پيشرفت كه پرچمدار آن نيز ترور شد.

بقايي ادامه داد: اما تاريخ به ياد دارد در 25 قرن پيش، حاكم وقت،‌ بنا به خواست جامعه ايراني در اقدامي كم‌نظير برده‌داري را بي هيچ مخالفت و مقاومتي لغو و احترام به حقوق بشر را در اعلاميه‌اي به صورت استوانه‌اي گلي صادر كرد.

معاون رييس جمهور در پايان تاكيد كرد: با وجود اين كه منشور كوروش را «نخستين اعلاميه حقوق بشر» مي‌دانند اما نوآوري چنين فرماني تنها از كوروش نبوده و تنها اين فرمان فرآيند فرهنگي ايراني است. فرهنگي كه هرگز دستور به غارت و ويراني نداده است.

رحيم‌مشايي:منشور كوروش درس انسانيت مي‌دهد

رييس دفتر رييس جمهور نيز در نمايشگاه منشور حقوق بشر كوروش در موزه ملي ايران گفت: امروز منشور كوروش مايه فخر و مباهات هر انساني از هر قوم و قبيله، نژاد و سرزمين است كه به ارزش‌هاي الهي و انساني افتخار مي‌كند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اسفنديار رحيم مشايي، ادامه داد: ارزش و قيمت منشور كوروش بعد از 2 و نيم هزار سال، در صحنه بين‌المللي و جامعه جهاني نه تنها كم نشده است، بلكه شايد امروز بيش از هميشه تاريخ ذي‌قيمت است و شايد امروز بشريت بيش از هر زمان تاريخي به توجه و عنايت به مفاد آن محتاج است.

به اعتقاد وي، آن چه كه منشور كوروش را بزرگ و قيمتي مي‌كند و از آن گوهر مي‌سازد توجه به ارزش‌هاي اصيل الهي و انساني است.

او افزود: امروز براي ملت بزرگ ايران روز بزرگي است. ملت بزرگي كه از اصلي‌ترين پايه‌گذاران تمدن بشري و آشكار كننده حكمت متعالي آفرينش و خلقت است.

رييس دفتر رييس جمهور افزود: جامعه بشري امروز محتاج آن است كه اين سند تاريخي را نصب‌العين قرار دهد و بر مبناي آن براي توسعه ثبات، صلح، امنيت، دوستي و محبت برنامه‌ريزي كند. ملت ايران امروز افتخار تاريخي خود را مرور مي‌كند و از اين مرور براي پيگيري‌هاي ماموريت‌هاي بزرگ تاريخي، غرور ذخيره مي‌كند.

رحيم مشايي افزود: بزرگ شمردن ايران امروز تكليف تاريخي مردان و زنان ايراني است. اما اين تعظيم و تكريم نه از پي آن است كه ايرانيان فخر بفروشند، بلكه مردمان جهان در پي هويت مشترك انساني‌اند و مقصود آن است كه در اين تكريم اين ماموريت الهي به درستي بازشناخته و درك شود.

به اعتقاد وي، منشور كوروش، جمع وفاق، آزادي، اعتقادات ارزشمند آسماني و توحيدي، الزامات انساني و بشري، ضرورت مبارزه يا ستم، گسترش عدالت همه جانبه، تعظيم و تكريم نفس انسان با الغاي برده‌داري است كه هر كدام مي‌تواند از منشور يك سند ماندگاري تاريخي بسازد.

رييس دفتر رييس جمهور افزود: 131 سال پيش منشور ظاهر و كشف و ديده شد و 2 هزار و 400 سال كم و بيش از فنا و نابودي محفوظ ماند. امروز منشور كوروش سند آشكاري براي انسان‌هاي جهان است كه بدانند اگر 2 هزار و 500 سال پيش اين انديشه‌هاي بزرگ براي اجتماع بزرگ انساني يك ضرورت تمام عيار بود، امروز انديشه هويت جهاني قابل فهم و درك است. منشور كوروش درس انسانيت مي‌دهد.

او با اشاره به نمايش منشور حقوق بشر كوروش در ايران گفت:‌ دولت دهم كه حوزه فرهنگ و هنر را در اولويت برنامه‌هاي خود دارد امروز در كارنامه‌اش يك كار ديگر در اين زمينه را به ثبت رسانده است.

آزاده اردكاني: منشور كوروش سند شعور ايرانيان

رييس موزه ملي ايران نيز در اين مراسم گفت: موزه ملي ايران چندين ماه سعي داشت با تلاش و پيگيري‌هاي زياد، علي‌رغم دشواري‌ها و سختي‌ها، لوح دفاع از حقوق بشر را در معرض ديد ايرانيان قرار دهد كه خوشبختانه اين كار انجام شد.

به گزارش ايسنا، آزاده اردكاني افزود: همچنين دو لوح ارزشمند ديگر كه در اين راستا كشف شده بودند و تاييدكننده آرمان‌هاي منشور كوروش بودند نيز به نمايش درآمدند؛ اين از آن جهت بااهميت است كه نشان مي‌دهد اين منشور تنها براي مردم شكست خورده از قدرت ايرانيان نوشته نشده است.

وي افزود: آن چه خدمت‌گزاران عرصه ميراث فرهنگي كشور را بر آن داشت كه تلاشي مجدانه در اين زمينه داشته باشند، درخواست‌هاي مكرر فرهيختگان و مردم بود. ما مردمي سرافراز، متمدن، خيرخواه و صلح‌جو، به پشتوانه سابقه‌اي به طول تاريخ هستيم.

اردكاني گفت: منشور كوروش سند شعور ايرانيان و گواه انديشه‌هاي بلند انساني و روح آزادي و آزادي‌خواهي ماست.

چفيه بر گردن تاريخ‌سازان ايران

به گزارش ايسنا، همزمان با افتتاح نمايشگاه «منشور حقوق بشر كوروش» نمايشي نمادين از سه دوره‌ي تاريخي و حماسه‌آفرين ايران اجرا شد، كه در آن كوروش كبير، كاوه‌ آهنگر و يك بسيجي نمادهاي تاريخي خود را به اهتزاز در آوردند و رييس‌جمهور به نشانه‌ي افتخار، به گردن هريك از آن‌ها چفيه‌اي آويخت.

منشور حقوق بشر كوروش، جمعه 19 شهريور ماه از موزه‌ي بريتانيا به فرودگاه امام خميني(ره) تهران وارد و به مخزن موزه‌ي ملي ايران منتقل شد، اين منشور به مدت چهار ماه در ايران خواهد ماند و زمان نمايش عمومي آن از سوي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به زودي اعلام مي‌شود.

World-civilization
09-14-2010, 02:06 PM
بازديد عمومي منشور كوروش از فردا
آزاده اردكاني مدير موزه ملي ايران از آغاز بازديد عمومي مردم از منشور كوروش از فردا چهارشنبه در موزه ملي ايران خبر داد.

به گزارش فارس ، مدير موزه ملي ايران صبح امروز در نشست خبري در محل موزه ملي ايران گفت: پيش از اين موزه ملي روزهاي دوشنبه تعطيل بود اما از اين پس ديگر تعطيلي نداريم و مردم از ساعت 9 صبح تا ساعت 21 مي‌‌توانند از موزه بازديد داشته باشند.مدت زمان حضور افراد در سالن محل نمايش منشور كوروش مدت خاصي است كه متعاقباً به آن‌ها اعلام خواهد شد.

به گفته وي ، مردم همزمان با ديدن منشور كوروش توضيحاتي را از طريق سيستم صوتي نيز دريافت مي‌كنند.

اردكاني در پاسخ به اين سوال مبني بر اينكه محفظه نگهداري منشور كوروش چه ويژگي‌هايي دارد و آيا عكاسي از منشور كوروش تأثيري مخربي بر اين شيء تاريخي ندارد؟ گفت: محفظه شيشه‌اي محل نگهداري منشور كوروش از موزه بريتانيا به موزه ملي منتقل شده است و شرايط حفاظتي خاصي دارد بطوريكه كاملا ايزوله است و در برابر نور به صورت فيلتر عمل مي‌كند.

وي افزود: به همين دليل ويترين خاصي را براي اين شيء خاص در نظر گرفته‌اند كه حتي براي لرزش‌هاي ناگهاني و نورهاي مختلف مادون قرمز و ماوراي بنفش به شكل يك فيلتر عمل مي‌كند و هيچ تأثيري بر شيء نمي‌گذارد.

به گفته اردكاني عكاسي از اين شيء براي مردم آزاد نيست و دليل آن نيز اين است كه مدت زمان حضور افراد براي ديدن اين منشور زمان كوتاهي است.

حسن محسني سخنگوي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري نيز در اين نشست با اشاره به اينكه برنامه ‌ريزي ‌هاي متعددي براي برپايي بازديدها و نشست‌هاي مختلفي انجام شده است، گفت: كميته ويژه تورهاي ورودي و خروجي براي بازديد از منشور كوروش در نظر گرفته‌ايم كه برنامه‌هاي آن به زودي اعلام مي‌شود.

World-civilization
09-14-2010, 02:09 PM
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري:
نمايش آثار ايراني خارج از كشور اولويت نخست است
تكه‌هاي نويافته در موزه‌ي بريتانيا به منشوري ديگر متعلق‌اند

رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: بحث امانت گرفتن منشور كوروش و نمايش آن در موزه‌ي ملي ايران، از سال‌ها پيش مطرح بود، ولي به‌صورت جدي به آن پرداخته نشده بود.

به گزارش خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حميد بقايي كه امروز (سه‌شنبه، 23 شهريورماه) در نشستي رسانه‌يي با موضوع نمايش منشور كوروش در موزه‌ي ملي ايران سخن مي‌گفت، بيان كرد: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري پس از برپايي نمايشگاه صفوي در موزه‌ي بريتانيا، موضوع نمايش منشور كوروش در موزه‌ي ملي ايران را در دستور كار خود قرار داد و در اين‌باره توافق‌هايي شد؛ اما به دلايلي كه همه مي‌دانند، سال گذشته در اجراي آن وقفه‌ ايجاد شد و اين وقفه به بازنگري سازمان در روابط علمي و فرهنگي خود با موزه‌ي بريتانيا منجر شد.

او ادامه داد: براي مديريت و اجراي هرچه بهتر اين تصميم، رييس موزه‌ي ملي ايران تغيير كرد و به‌دنبال آن، تصميم به بازنگري در روابط موجب شد، مذاكره‌هايي بين رؤساي موزه‌ي ملي ايران و موزه‌ي بريتانيا انجام شود. به همين دليل، حدود دوماه پيش در سفر رييس موزه‌ي بريتانيا ــ نيل مك گريگور ــ به تهران، قرارداد رسمي به نمايش گذاشتن منشور كوروش در موزه‌ي ملي ايران به امضا رسيد و اكنون ما شاهد نمايش منشور حقوق بشر كوروش هستيم. شايد بتوان گفت نمايش آثار ايراني ديگر موزه‌هاي دنيا در ايران، براي نخستين‌بار است كه اتفاق مي‌افتد.

وي سياست سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري را مشاركت و همكاري با ديگر موزه‌هاي دنيا دانست و اظهار كرد: با اين سياست مي‌توانيم شاهد به‌نمايش درآمدن آثار فرهنگي تاريخي ايران در موزه‌هاي دنيا باشيم. به همين دليل، رييس موزه‌ي ملي ايران اقداماتي را در اين زمينه آغاز كرده است.

بقايي افزود: در دوره‌ي جديد برنامه‌ريزي‌ها در سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، سياست ما اين است كه رابطه‌ي تبادل اشيا براي نمايش آن‌ها، يك رابطه‌ي دوطرفه باشد. رسانه‌ها نيز در اين زمينه بايد همكاري لازم را داشته باشند.

رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تأكيد كرد: ما از اين فرصت بايد استفاده و منشور كوروش را به‌عنوان يك موضوع فرهنگي ــ اجتماعي تلقي كنيم و با تبليغات مناسب، آن را به همه بشناسانيم.

وي در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره‌ي اقدامات سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي ايجاد يك رابطه‌ي دو طرفه با موزه‌هاي دنيا با هدف به‌نمايش درآمدن آثار آن موزه‌ها در ايران، گفت: اولويت نخست، نمايش آثار ايراني خارج از ايران است. فعلا ما بايد آثار ايراني را بچسبيم، بقيه پيشكش. به حد كافي آثار ايراني باارزش و پرمحتوا در موزه‌هاي ديگر وجود دارد كه منطق حكم مي‌كند، نخست به آن‌ها توجه شود.

او درباره‌ي نمايش آثاري مانند الواح هخامنشي امانت داده‌شده به دانشگاه شيكاگو و سر سرباز هخامنشي در ايران، بيان كرد: قبلا درباره‌ي اين موارد به‌صورت مفصل توضيح داده شده است.

معاون رييس‌جمهور هم‌چنين در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره‌ي صحبت‌هاي برخي نمايندگان مجلس و افرادي كه مي‌گويند، غلو زيادي براي نمايش منشور در ايران شده است، گفت: اين برنامه‌ها و تعيين اهداف بايد توسط رسانه‌ها مشخص شود. بسياري از مواقع، يكسري موضع‌گيري‌ها به‌دليل وجود ابهام‌هايي در اين زمينه است، پس بهترين ابزار اطلاع‌رساني، رسانه‌ها هستند. اكنون جامعه‌ي ايران از رسانه‌ها توقع دارد كه به جاي اين‌كه به بحث حوادث در حوزه‌ي ميراث فرهنگي بپردازند، به‌صورت تحقيقي با اين قضيه برخورد كنند و روي آن كار شود.

او ادامه داد: سياست سازمان ميراث فرهنگي و شخص من، معرفي فرهنگ خودمان است، اگر كسي بخواهد دنبال مليت‌گرايي و ناسيوناليسم‌گرايي برود، حماقت است. ما مي‌خواهيم فرهنگ‌مان را معرفي كنيم، نه مليت‌گرايي صرف را. اين خطاي محض است. ما نمي‌خواهيم پادشاه را زنده كنيم، سياست ما تبليغ فرهنگ انساني است. ما قابليت‌هاي علمي و توانايي بالايي داريم و دنبال آزادي‌خواهي هستيم.

بقايي از جمله عوامل شكست پادشاه‌هاي هخامنشي را بدرفتاري و بي‌توجهي به مردم دانست و افزود: سياست ما تبليغ فرهنگ اصيل ماست. اسلام در كشور ما 14 قرن سابقه دارد و ما در اسلام حل شده‌ايم.

وي درباره‌ي ديگر سياست‌هاي سازمان در زمينه‌ي برگزاري نمايشگاه، توضيح داد: ما در گذشته، آثاري را كه به‌نمايش درمي‌آورديم، براساس يك رابطه‌ي يك طرفه بود؛ ولي تلاش كرديم، اين چرخه را تغيير دهيم كه يك رابطه‌ي دو طرفه ايجاد شود. حتا شنيده‌ايم آثاري از دوره‌هاي اسلامي و مربوط به ائمه‌ي اطهار (ع) در ديگر موزه‌هاي دنيا وجود دارد. به همين دليل، اكنون رييس موزه‌ي ملي ايران در حال انجام اقدامات و مذاكره‌هايي در اين زمينه است. فكر مي‌كنم با شرايط موجود، فضا براي نمايش آن آثار ايجاد شده باشد.

او ادامه داد: اگر بتوانيم در ارتباط با اين نمايشگاه به‌درستي عمل كنيم، اين يك سابقه‌ي خوب براي ايران مي‌شود و مي‌توانيم حرفي براي گفتن در ارتباط با ديگر موزه‌هاي دنيا داشته باشيم.

رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري هم‌چنين در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره‌ي دو قطعه‌ي پيداشده در موزه‌ي بريتانيا كه به منشور كوروش نسبت داده شده است، گفت: آن تكه‌ها در انبارهاي موزه‌ي بريتانيا بودند و طبق گفته‌ي مجموعه‌ي موزه‌ي بريتانيا، به يك منشور ديگر متعلق‌اند و اين فرضيه را به اثبات مي‌رساند كه منشور كوروش يكتا نيست. به همين دليل، اين احتمال قوت پيدا كرد كه منشورهاي ديگري نيز وجود دارد و آن دو تكه‌ي پيداشده اسرار نانوشته‌ي بخش شكسته‌شده‌ي متعلق به يك منشور ديگر است.

او افزود: دو تكه‌ي تازه پيداشده ترجمه شده‌اند و متن آن نيز وجود دارد.

بقايي در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره‌ي شرايط،‌ ضمانت و بيمه‌ي به امانت گرفتن منشور كوروش از موزه‌ي بريتانيا و تخصيص هزينه‌اي حدود 200ميليارد تومان براي تقويت سيستم ايمني موزه‌ي ملي ايران، اظهار كرد: سيستم ايمني موزه‌ي ملي ايران بايد تقويت مي‌شد. قضيه‌ي مهم اين است كه ما مديراني را منصوب كنيم كه فهم، ‌بينش و ذوق فرهنگي داشته باشند تا از بخش‌هاي كارشناسي براي انجام يك هدف كمك بگيرند.

او با تأكيد بر اين‌كه اكنون همه‌ي بخش‌هاي حفاظتي موزه‌ي ملي در حد استاندارد است، گفت: دوماه پيش كارشناسان موزه‌ي بريتانيا كه براي بستن قرارداد منشور كوروش به ايران آمدند، از موزه‌ي ملي و سيستم حفاظتي آن ديدن و آن را از نظر فني تأييد كردند.

وي هم‌چنين درباره‌ي صحبتي مبني بر اختصاص 200ميليارد تومان بودجه براي تقويت سيستم ايمني موزه‌ي ملي، بيان كرد: رديف بودجه‌ي مشخص‌شده‌اي در اين زمينه وجود دارد؛ اما رقم 200ميليارد تومان حتا به اندازه‌ي بودجه‌ي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري هم نيست، بودجه‌ي كل اين سازمان حدود 100ميليارد تومان است.

بقايي درباره‌ي شرايط ضمانت‌ و بيمه‌ي منشور كوروش نيز گفت: موزه‌ي بريتانيا و موزه‌ي ملي ايران دو مجموعه‌ي معتبر فرهنگي ــ علمي هستند. هم‌چنين تبادل اشيا بين موزه‌ها يك امر عادي است، پس در توافقي كه با موزه‌ي بريتانيا داشتيم و در مذاكره‌هايي كه با بهره‌گيري از صحبت‌ها شد، ما ضمانت مالي براي اين اشيا نداريم. در واقع، اشياي تاريخي را نمي‌توان بيمه كرد و هيچ شركت بيمه‌يي اين كار را قبول نمي‌كند، يكي از چالش‌هاي ما بحث بيمه است.

معاون رييس‌جمهور هم‌چنين درباره‌ي بحث بيمه‌ي مصونيت كه براي برخي اشيا مطرح مي‌شود، توضيح داد: بيمه‌ي مصونيت در واقع تعهد برگشت شيء است كه براي منشور نيز اين بيمه مطرح شده است. اين يك چيز طبيعي است كه براي هر شيء در نظر گرفته مي‌شود.

وي در پاسخ به پرسش يكي از خبرنگاران درباره‌ي پس ندادن منشور كوروش به موزه‌ي بريتانيا، گفت: بحث رد و بدل كردن اشياي تاريخي بين دو مجموعه‌ي معتبر جهاني است. رد و بدل كردن اشياي تاريخي بقالي نيست كه لنگه كفشي را براي آن گرو بگذاريم، اين كار نه بار اول است كه انجام شده و نه بار آخر.

او هم‌چنين درباره‌ي اين‌كه آيا فرستادن منشور كوروش هدف سياسي داشته است؟ بيان كرد: هيچ هدف سياسي پشت فرستادن منشور كوروش نبوده است. ميراث فرهنگي تلاش مي‌كند به بحث‌هاي جنجالي سياسي وارد نشود.

بقايي در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا مبني بر اين‌كه آذرماه سال پيش، رييس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در نشستي رسانه‌يي اظهار كرد كه منشور كوروش در يك محفظه‌ي شيشه‌يي به ايران آورده مي‌شود و كسي نمي‌تواند به آن دست بزند و سال‌يابي‌ منشور نيز امكان ندارد و فقط كارشناسان از روي محفظه شيشه‌يي مي‌توانند آن را بررسي و اعتبارسنجي كنند، ‌گفت: من سخنان آقاي خوشنويس را نخوانده‌ام، اين اتفاق كه شنبه (21 شهريورماه) در موزه‌ي ملي افتاد و كارشناسان آن را بررسي كردند، با حضور هفت كارشناس ايراني و سه كارشناس موزه‌ي بريتانيا رخ داد.

او در پاسخ به پرسش خبرنگاري كه با لحني اعتراضي پرسيد، چرا نمي‌توانيم منشور كوروش را براي هميشه از موزه‌ي بريتانيا بگيريم؟ ‌اظهار كرد: اگر طرح مي‌دهيد، راه‌كار هم بدهيد. مالكيت معنوي منشور كوروش متعلق به ايران است. ما آثار زيادي داريم كه در حوزه‌ي جغرافيايي ايران نيستند و مالكيت مادي آن‌ها به كشورهاي ديگر متعلق است.

به گزارش ايسنا، رييس موزه‌ي ملي ايران نيز توضيح داد: در اين چهارماه، موزه‌ي ملي هيچ روز تعطيلي ندارد و از ساعت 9 صبح تا 9 شب براي بازديد مردم باز است. مردم به‌صورت گروهي به سالن نمايش منشور كوروش وارد مي‌شوند و زمان بازديد نيز مدت‌دار است. هم‌چنين از فردا (چهارشنبه، 24 شهريورماه) بازديد عمومي از منشور كوروش آغاز مي‌شود و توضيح‌هاي لازم درباره‌ي اين منشور به‌صورت صوتي در سالن نمايش پخش مي‌شود.

آزاده اردكاني درباره‌ي وضعيت محفظه‌ي شيشه‌يي كه اكنون منشور كوروش در آن قرار دارد، گفت: ويترين نمايش منشور كوروش از موزه‌ي بريتانيا به ايران آورده شده است و شرايط حفاظتي مناسبي دارد. اين ويترين، ايزوله است و شيشه‌ها نسبت به هرگونه اشعه، هيچ حساسيتي ندارند و به‌صورت فيلتر عمل مي‌كنند. براي بدترين شرايط و لرزش‌ها و حتا نورهاي مختلف مانند مادون قرمز، اين ويترين فيلتر شده است و هيچ تأثيري روي شيء نمي‌گذارد.

بقايي نيز با اشاره به قرارداد امضاشده بين موزه‌ي بريتانيا و موزه‌ي ملي ايران، بيان كرد: براساس قرارداد، منشور كوروش از 19 شهريورماه تا 20 دي‌ماه در موزه‌ي ملي به‌نمايش درمي‌آيد. هم‌چنين عكاسي از منشور كوروش آزاد نيست و مردم فقط مي‌توانند آن را ببيند.

هم‌چنين سخن‌گوي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري درباره‌ي برنامه‌هاي پيش روي اين سازمان در مدت زمان نمايش منشور كوروش، گفت: يك كميته از زمان آغاز نمايش عمومي منشور، برنامه‌هاي خود را آغاز مي‌كند. اين يك فرصت ويژه براي فرهنگ‌سازي است و در اين فرصت تلاش مي‌شود، در حوزه‌هاي انساني و فرهنگي، اقدامي كاملا فرهنگي انجام شود.

حسن محسني افزود: ما در ستاد، يك كميته‌ي محتوايي علمي داريم كه با رييس پژوهشگاه سازمان برنامه‌هاي آن انجام مي‌شود. هم‌چنين همايش بين‌المللي ويژه‌اي را با حضور تعداد زيادي از صاحب‌نظران و استادان برگزار مي‌كنيم و هر چند روز يك‌بار، يك نشست و كارگاه ويژه در اين زمينه خواهيم داشت.

World-civilization
09-15-2010, 08:42 PM
ساعات بازديد از منشور حقوق بشر کوروش تمديد شد

رئيس کل موزه ملي ايران، ساعات بازديد از نمايشگاه منشور کوروش را از ساعت 9 صبح تا 9 شب اعلام کرد.

به گزارش ميراث آريا(chtn) آزاده اردکاني که در نشست رسانه‌اي رئيس سازمان ميراث فرهنگي مرتبط به منشور کوروش حضور داشت با بيان اين مطلب افزود: در فصل پاييز، امکان بازديد از موزه ملي ايران از 9 صبح تا 18 عصر فراهم است اما به بنا به شرايط خاص موزه و برقراري اين نمايشگاه، ساعت بازديد از ساعت 9 صبح تا 9 شب تمديد شده است.

اين مقام مسئول، با اشاره به ارائه اطلاعات صوتي مربوط به منشور در سالن نمايش اين اثر برجسته گفت:همچنين پيش از اين، در روزهاي دوشنبه شاهد تعطيلي موزه ملي بوديم که با توجه به شرايط ويژه نمايشگاه، در اين روز هم موزه ملي بر روي بازديد کنندگان باز است.

رئيس کل موزه ملي ايران ادامه داد: بر اساس هماهنگي‌هاي صورت گرفته قرار است بازديدکنندگان به صورت گروهي وارد سالن نمايش شوند.

وي با اشاره به انتقال محفظه شيشه‌اي نمايش منشور کوروش از موزه بريتانيا به موزه ملي يادآور شد: محيط ويترين منشور داراي شرايط خاص حفاظتي و به صورت کامل، ايزوله شده است ضمن اينکه با عمل کردن به صورت فيلتر، از آسيب منشور، در برابر هر گونه اشعه مادون قرمز و ماوراي بنفش جلوگيري مي‌کند.

اردکاني در پايان گفت: همچنين اين ويترين در برابر بدترين شرايط، خطرات و لرزش‌هاي ناگهاني کاملاً محفوظ و مصون است.

World-civilization
09-15-2010, 08:44 PM
بحث «تعيين اصالت» منشور كوروش اصلا مطرح نبوده است!
سخن‌گوي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري:
«اعتبارسنجي» منشور مد نظر ما نبوده است


سخن‌گوي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور درباره‌ي آنچه پيش از قرار گرفتن منشور كوروش در محفظه‌ي شيشه‌يي با عنوان «اعتبارسنجي» و «تعيين اصالت» مطرح شد، توضيح داد: در اين‌باره «اعتبارسنجي» منشور مد نظر ما نيست و اين موضوع را به معني «تعيين اصالت» منشور برداشت نكنيد.

حسن محسني در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بيان كرد: «تعيين اصالت» معناي خود را دارد و به يك پروسه‌ي طولاني‌مدت نياز دارد كه بايد آزمايش دقيق سال‌يابي براي آن انجام شود؛ اما بحثي را كه ما مطرح كرديم، «ارزيابي وضعيت» براساس گفته‌هاي گرفته شده بود كه اين كار نيز طبق عرف بين‌الملل و براساس اعتماد دو طرف انجام شده است.

وي تأكيد كرد: آنچه به‌عنوان «اعتبارسنجي» مطرح شده، در واقع، «ارزيابي وضعيت» گزارش‌شده از منشور كوروش بود و «اعتبارسنجي» منشور مد نظر ما نبوده است. اين بحث‌ها نيز درباره‌ي اصالت يا اعتبارسنجي بي‌اهميت است، زيرا اصلا شبهه‌اي وجود ندارد.

او با بيان اين‌كه در اين‌باره برداشت اشتباه رسانه‌ها وجود دارد، گفت: همه‌چيز طبق روال بين‌المللي و با تكيه بر تفاهم و اعتماد دو طرف انجام شده است.

به گزارش ايسنا، محسني چهار روز پيش و هنگامي كه كارشناسان در حال بررسي منشور كوروش بودند، در جمع خبرنگاران گفت: «تعيين اصالت يك پروسه‌ي خاص خود را دارد و اين‌جا اعتبارسنجي مي‌شود كه معناي خود را دارد. براي بحث اعتبارسنجي به هر حال، طبق تفاهمي كه اتفاق افتاده، طرف بريتانيا شرايطي را فراهم كرده كه اين منشور را براي ما ارسال كنند و انتقال پيدا كرده، براساس گفته‌ها و اين تفاهم‌نامه‌اي كه انجام شده، اين اعتبارسنجي اين‌جا انجام مي‌شود، با حضور كارشناسان تا در محفظه قرار گيرد».

پس از انتشار مطالبي مبني بر «اعتبارسنجي» و «تعيين اصالت» منشور كوروش در رسانه‌هاي مختلف، برخي كارشناسان در تماس با خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) پرسش‌هايي را مطرح كردند، از جمله اين‌كه چرا مديريت سازمان ميراث فرهنگي با پيش‌فرض بدل بودن منشور کوروش براي «تعيين اصالت» آن، هيأتي را گرد هم آورد و معيار تشخيص اصل يا بدل بودن منشور کوروش چيست و هيأت يادشده چگونه «تعيين اصالت» کرده است؟

براي «اعتبارسنجي» بايد با ابزارهاي بسيار حساس به مقدار بسيار کمي (چند ميکرون) به‌گونه‌اي كه اثر آسيبي نبيند، نمونه‌برداري و به شيو‌ه‌ي ترمولومينيسانس آن را تاريخ‌گذاري کرد. در اين آزمايش، جنس اثر نيز بررسي مي‌شود.

هم‌چنين يكي از كارشناسان حوزه‌ي موزه‌داري به خبرنگار ايسنا توضيح داد كه همواره براي امانت دادن يك اثر به كشوري ديگر، گزارشي با نام «گزارش وضعيت» از اثر در پشت درهاي بسته و با حضور كارشناسان تهيه مي‌شود. همين گزارش پس از انتقال و باز كردن بسته‌بندي اثر، با تأييد كارشناسان دو طرف امضا مي‌شود. منظور از اين اقدام اين است كه اثر سالم تحويل داده و سالم تحويل گرفته شود. در عرف نمايشگاه‌ها در سراسر جهان نيز مناسبات بر مبناي اعتماد است و رايج نيست كه اشيا «تعيين اصالت» يا «اعتبارسنجي» شوند. همان‌طور كه اشياي نمايشگاه «شکوه پارسي» در موزه‌ي کشورهاي ديگر، «تعيين اصالت» و «اعتبارسنجي» نشدند.

World-civilization
09-16-2010, 08:49 PM
آغاز رايزني نمايش منشور کوروش در شيراز

جام جم آنلاين: فرماندار شهرستان شيراز از آغاز انجام رايزنيها براي نمايش منشور کورش در اين شهرستان خبر داد.

به گزارش مهر، حسين قاسمي در شوراي اداري شهرستان شيراز توضيح داد: با توجه به وجود آرامگاه کورش و تخت جمشيد در استان فارس، شيراز به عنوان مهد تمدن ايران اسلامي شناخته مي شود که از اين جهت لزوم نمايش منشور کورش در شيراز يکي از اولويتهاي فرهنگي محسوب مي شود.

وي با اشاره به آمادگي شيراز از لحاظ تامين امنيت منشور در نمايش آن نيز بيان کرد: طي چند روز گذشته مقدمات درخواست نمايش اين منشور در شيراز فراهم شده و نامه نگاريهاي اوليه صورت گرفته و ما نيز آمادگي کامل خود را در جهت تامين تمامي امور درخواستي براي حضور منشور مذکور در استان فارس و شيراز داريم.

فرماندار شهرستان شيراز تصريح کرد: ورود منشور کورش به کشور يکي از مسائل مهم فرهنگي در سال جاري به شمار مي رود که بنا بر اولويتهاي شيراز و استان فارس در مباحث مربوط به تمدن ايران اسلامي و فرهنگ، لازم است که مدتي اين منشور به شيراز منتقل شود.

پروژه هاي مصوب شورا در جهت محروميت زدايي باشد

قاسمي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه پروژه هاي مصوب شوراي شهر شيراز بايد در جهت محروميت زدايي باشد، به سفرهاي خارج از کشور اعضاي شورا اشاره کرد و گفت: بايد سفرهاي شوراي شهر ساماندهي شود و آنهايي که ضروري است مورد توجه قرار گيرد.

وي عنوان کرد: نکته اين است که در برخي از مصوبات عدم توجه به نقاط محروم و کمتر برخوردار شهر ديده مي شود و در مقابل سفرهاي خارجي مورد توجه اعضاي شورا قرار مي گيرد.

فرماندار شهرستان شيراز در خصوص پروژه هاي مصوب شوراي شهر گفت: اين پروژه ها چه به عنوان هدف 90 و يا اسامي ديگر بايد به ساخت دانشگاه، بيمارستان و امکانات رفاهي جهت رفاه شهروندان جنوب شهر باشد و در غير اين صورت مصوبات تاثيرات مثبتي نخواهد داشت.

World-civilization
09-17-2010, 12:24 AM
حاشيه‌های خواندنی مراسم رونمايی از منشور كوروش

به گزارش فارس، آيئن رونمايي از "منشور كوروش " كه عصر امروز يكشنبه در موزه ملي ايران با حضور محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهور، اسفنديار رحيم‌مشايي رئيس دفتر رئيس جمهور، حميد بقايي رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و آزاده اردكاني رئيس موزه ملي ايران برگزار شد، حاشيه‌هايي به همراه داشت كه در ذيل مي‌آيد:

* دو نفر كه لباس سربازان هخامنشي را بر تن كرده بودند و نيزه به دست جلوي درب ورودي ساختمان محل برگزاري مراسم ايستاده بودند، توجه مدعوين را به خود جلب مي‌كردند.

* "مك گريگور " رئيس موزه بريتانيا، تعدادي از سفراي كشورهاي خارجي مقيم تهران و برخي هنرمندان سينما در اين مراسم حضور داشتند.

* ماكت طراحي شده از قسمت‌هايي از بقاياي تخت جمشيد روي سن تعبيه شده بود. اين ماكت ‌در وسعتي بزرگتر در همايش ايرانيان مقيم خارج از كشور نيز مورد استفاده قرار گرفته بود.

* مجري اين مراسم همان گوينده ‌مستندهاي "راز بقا " كه از صدا و سيما پخش مي‌شد، بود. او در دقايق ابتدايي مراسم از گروه موسيقي بختياري دعوت كرد روي سن بيايند و به اجراي موسيقي بپردازند. هنگامي كه اعضاي اين گروه ‌موسيقي روي سن آمدند و سازهاي خود را امتحان مي‌كردند، احمدي‌نژاد كه در ساختمان ديگري بدون حضور خبرنگاران و فقط با حضور تصويربرداران و عكاسان رسانه‌ها از "منشور كوروش " رونمايي كرده بود، وارد سالن شد كه همزمان با ورود احمدي‌نژاد اجراي موسيقي توسط گروه بختياري لغو شد.

* مجري برنامه با توصيف احمدي‌نژاد به عنوان "سالارمرد ساده‌زيست عدالت ايران زمين " به رئيس جمهور خير‌مقدم گفت.

* آزاده اردكاني رئيس موزه ملي ايران اولين سخنران اين مراسم بود كه پس از قرار گرفتن پشت تريبون به محمود احمدي‌نژاد،‌ حميد بقايي و اسفنديار رحيم‌مشايي و ساير حضار خير‌مقدم گفت و توضيحاتي درباره "منشور كوروش " ارائه كرد.
با وجود اينكه دستگاه‌هاي ترجمه همزمان بين مدعوين خارجي توزيع شده بود، آزاده اردكاني يكبار هم به زبان انگليسي سخنراني كرد و به حضار خيرمقدم گفت و درباره "منشور كوروش " توضيح داد.

* سخنران دوم "مك گريگور " رئيس موزه بريتانيا بود كه به همراه مترجمش روي سن رفت. او ‌سخنراني خود را در چند قسمت ايراد كرد و پس از هر قسمت مترجم آن‌را به فارسي ترجمه مي‌كرد.
وقتي ترجمه قسمت اول سخنراني "گريگور " تمام شد،‌ حضاران به گمان اينكه سخنراني او تمام شده، براي رئيس موزه بريتانيا كف زدند.

* رئيس موزه بريتانيا در سخنراني خود كه پيرامون تاريخچه "منشور كوروش " بود، حكومت كوروش را "بزرگترين امپراطوري جهان " ‌و فتح بابل و منشور كوروش را "پيروزي امپراطوري هخامنشي " و "فرازي از تاريخ يهوديان " توصيف كرد و اين منشور را يك "ميراث همگاني " و "متعلق به همه انسان‌ها " دانست.
"گريگور " همچنين از اينكه سفير بريتانيا در اين مراسم حضور يافته بود، ابراز خوشحالي كرد و آن‌را حاكي از آغاز روابط دوستانه ايران و انگليس دانست و در پايان نيز ايران را "كشور كوروش كبير " دانست.

* پس از پايان سخنراني رئيس موزه بريتانيا، وي به همراه مترجم خود از مقابل احمدي‌نژاد و همراهانش عبور كرد كه احمدي‌نژاد نيم‌خيز و مشايي و بقايي به طور كامل از جايشان بلند شدند.

* سخنران بعدي اين مراسم اسفنديار رحيم‌مشايي بود كه قبل از حضور او روي سن، يك هنرور با شكل و شمايل "كوروش " از انتهاي سالن وارد شد و آرام آرام خود را به نزديك سن رساند و كنار رديف اول صندلي‌ها ايستاد.

* مجري مراسم زماني كه از رحيم‌مشايي دعوت كرد براي ايراد سخنراني روي سن بيايد، با اشاره به حضور مشايي در راديو گفت كه هنوز پيام‌هاي مشايي در گوش بچه‌هاي راديو و تلويزيون است.

* پس از ‌سخنراني رحيم‌مشايي، دو نفر كه لباس‌هاي مربوط به دوران هخامنشيان را به تن داشتند، روي سن رفتند و شروع به نواختن ساز "سورنا " كردند. همزمان با اين موسيقي "كوروش " نمادين روي سن رفت و رو به جمعيت و مقابل احمدي‌نژاد زانو زد و پس از آنكه احمدي‌نژاد چفيه‌اي را بر گردن او انداخت، از منشور نمادين كوروش كه ابعاد بزرگي داشت و آن‌را با پرده سفيدي پوشانده بودند، رونمايي كرد.

* سپس يكي ديگر از هنروران كه در نقش "كاوه آهنگر " وارد سالن شد و با در دست‌ داشتن نيزه‌اي كه پرچم چرمي "كاوه " روي آن قرار داشت، مقابل احمدي‌نژاد زانو زد و رئيس جمهور چفيه ديگري را روي گردن "كاوه آهنگر " انداخت.

* همزمان با اين كار و موسيقي‌ حماسي‌اي كه نواخته مي‌شد، افرادي كه لباس قوميت‌هاي مختلف ايران زمين را بر تن داشتند، روي سن حاضر شدند و بعد از آن يك هنرور با لباس بسيجي روي سن رفت و پرچم مقدس جمهوري اسلامي ايران را به اهتزاز درآورد و بعد از آن تكبير ‌گفت؛ او سومين نفري بود كه احمدي‌نژاد چفيه بر گردنش انداخت.

* پس از آن يك نوازنده دف از يك طرف سن وارد شد و پس از چند ثانيه دف‌نوازي از طرف ديگر سن خارج شد.

* پايان‌بخش اين مراسم سخنراني محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهور بود كه در سخنانش بخش‌هايي از "منشور كوروش " را نيز قرائت كرد.

* احمدي‌نژاد در پايان سخنانش از حميد بقايي، "مك گريگور " و همچنين رئيس بخش خاورميانه موزه بريتانيا "صميمانه " قدرداني كرد و زماني كه خواست از آزاده اردكاني رئيس موزه ملي ايران تشكر كند، كمي مكث كرد و زماني‌ كه نام وي را به او متذكر شدند، رئيس جمهور گفت كه گمان مي‌كرده نام خانوادگي اردكاني، "كاكاوندي " است.

* احمدي‌نژاد هنگام خروج از محل برگزاري مراسم با جهانگير الماسي روبه‌رو شد و با او روبوسي و خوش و بشي گرم كرد.

* "منشور كوروش " كه پس از 40 سال و براي نخستين بار پس از انقلاب به ايران آمده است، ‌چند روز ديگر به نمايش عمومي درمي‌آيد.