PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : گردونه ی مهر ... صلیب شکسته



sorna
03-13-2012, 05:21 PM
به این نشان نگاه کنید .

http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/1261073111.jpg
شما این نشان را به چه چیزی می شناسید ؟؟!!
باید بپذیریم که امروز این نشان که موسوم به « صلیب شکسته » است ، سمبولی برای نژاد پرستان شده است .
حتی این روز ها تبدیل به یک نشان برای شیطان پرست ها هم شده است .
اما به راستی اصل این نشان از کجا آمده است ؟
استاد عبدالعظیم رضایی در کتاب « اصل و نسب و دین های ایرانیان باستان » این چنین می گوید :
« این نشانه که صلیب ( چلیپا ) شکسته نامیده شده است ، در حقیقت صلیب شکسته نیست و در کیش مسیحی به آن به دیده احترام نگریسته نشده است ، ابعاد چلیپا نیز به یک اندازه نیست و تنها دو خط آن با هم برابر است و بیشتر به اندام انسانی می ماند که دست ها را گشوده باشد .
گاهی نیز به سبب آن که هیتلر این نشانه را در حزب نازی به کار برده و بر روی بازو های هموندان حزب و نیز سربازان SS قرار داشت ، و از آن جهت که نازی ها پیکاری سخت و آشتی ناپذیر را با یهودیان آغاز کرده بودند آن را ضد یهود خوانده اند . باید دانست که این نام گذاری هم درست نیست و تنها یک اصطلاح نابجا می باشد . ضد یهودی بودن این نشان از آنجا پیدا شد که شناخت کلی این نشانه با آوازه ستیز و پیکار با یهودیان یک جا فراهم آمد و در نتیجه ذهن مردم این نام را ساخت و پرداخت . لیکن این نشانه آریایی است ، زیرا در ایران و هند هزاران سال پیشینه دارد و به احتمال زیاد از ایران بر اثر ارتباط و رفت و آمد سیاسی ، اقتصادی و تماس های نظامی دوران باستان به یونان رفته است و سپس نازی ها در دوران نیرومندی خود تعصب و فلسفه برتری نژادی را می ستودند ، تبلیغات و آموزشهای خود را متوجه این کار کردند و به این نشانه ارزش سمبولیک آریایی بودن خود دادند.»
http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/gardune.jpg
این نشان چگونه یافت شد؟
این نشانه نخستین بار در حدود خوزستان یافت شده و مربوط به هفت هزار سال پیش از میلاد می باشد ، به این ترتیب پیشینه تاریخی آن در ایران بسی کهن تر از پیشینه آن نزد آریایی های هند است . هرتسفلد آن را «گردونه خورشید » نامیده است .
آثار یافته شده از ایران باستان نشان می دهد این نماد تنها در یک دوره خاص مورد توجه مردم نبوده است . از قبل از زرتشت گرفته تا دوران اسلامی این نماد در آثار دیده می شود و به آن به دیده احترام نگریسته می شده است .
به تصاویری که از آثار باستانی بدست آمده است بنگرید :
در گرمی (Germi) مغان آذربایجان گورهای خمره ای از دوره اشکانی بدست آمده که در میان آنها پارچه ای بسیار زیبا یافت شده است که در شکل زیر می بینید .
http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/01.jpg
پارچه دوران اشکانی
تکه خمره ای سفال مربوط به دوره اشکانیان در سال 1344 خورشیدی در گرمی آذربایجان به دست آمده است که این نقش بر روی آن به گونه برجسته و زیبا دیده می شود ، این سفال در نهایت استحکام و زیبایی ساخته شده و در موزه ایران باستان به شماره 3405 ثبت است .
http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/02.jpg
شیر بر جام زر کلاردشت ، نقش گردونه مهر بر ران شیر دیده می شود . شیر جانور شکوهمندی نزد آریایی ها می باشد و شکل آن نماد ایرانیان است .
http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/03.jpg
گردونه مهر بر روی ران شیر دیده می شود
کاسه زرین زیبایی در روز پنجشنبه 23 مرداد 1337 خورشیدی در کاوش های تپه حسنلو که در جنوب باختری دریاچه ارومیه قرار دارد به دست آمده که از هر دید قابل توجه می باشد . روی این کاسه نگاره های زیادی دیده می شود . یکی از این نگاره ها نقش شیر و شیر بان است . مرد شیربان افساری بر سر شیر زده و بر پشت جانور نیرومند زینتی گذارده که با تسمیه و سیه بند بسته شده ، که خود نشانه چیرگی انسان بر جانوران و بهره وری از آنهاست ، و یا شاید شی را رام کرده و بر آن سوار می شده اند . در این جان نیز بر ران شیر نقش گردونه مهر دیده می شود .
http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/04.jpg
جام تپه حسنلو
گردنبند عقیق زیبایی با مهره های ریز و درشت مربوط به دوره اشکانی در کاوش های باستان شناسی سال 1345 خورشیدی در جوبن گیلان بدست آمده که بر روی مهره های این گردنبند نقش گردونه مهر با رنگ سفی در نهایت زیبایی و استادی با شکل هندسی منظم دیده می شود .
http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/05.jpg
بخشی از گردنبند اشکانی
گردونه خورشید نخست به این شکل http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/small%20gardune.jpg بوده و کم کم خطوط منحنی از بین رفته شده ، گاهی به صورت http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/plus%20gardune.jpg یافته شده است .
مثلاً بر لیوان سفالین مربوط به 3100 سال پیش از میلاد که در سیالک کاشان به دست آمده نگاره http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/plus%20gardune.jpg در زیر انحنای شاخ گوزن پیداست .
http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/06.jpg
لیوان سفالین
http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/06a.jpg
بر ظروف سفالی پایه داری که در تپه حصار دامغان مربوط به 5000 سال پیش از میلاد در کاوشهای سال 1310 خورشیدی یافت شده است ، نقش بز کوهی ( که مظهر سود بخش و سود رسانی طبیعت است ) با نشانه ای شبیه به ستاره یا خورشید ، در میان خمیدگی شاخ آن دیده می شود .
http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/07.jpg
ظرف سفالین از دامغان
در کتاب مذاهب بزرگ جهان تصویری است که از کف پیای بودا و بر آن نگاره هایی است که شناساننده باورها و آئین و سمبول اوست از جمله بر چهار انگشت پای وی نشانه گردونه مهر با ابعاد برابر دیده می شود .
http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/08.jpg
نقش پای بودا
http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/09.jpg
کوزه یونانی با نقش گردونه مهر
http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/10.jpg
سفال از تل باکون
http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/11a.jpg
نقش شیر بر بشقاب ، ری ، سده چهارم
http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/12.jpg
قیچی باغبانی با نشانه گردونه مهر
نماد های دیگری که از گردونه مهر اقتباس شده اند
همه ما با نماد مشهور فَرَوَهَر آشنا هستیم . این نماد باز گو کننده ی بسیاری از موارد نیک و انسانی است که بحث درباره ی تک تک آنها در این مجال نمی گنجد .
باید توجه داشت که شکل فروهر به گردونه ی مهر بسیار نزدیک است . می توان پنداشت در زمانی که از اهمیت مهر کاسته شده نشانه مقدس میترائیسم رفته رفته به شاهین مبدل شده و این شاهین و نگاره فروهر تمام جاذبه معنوی و روحانی این نشانه را گرفته و مظهر فر و شکوه مینوی گردیده است .
http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/2mrv8mx.jpg
تأثیر گردونه ی مهر تنها در دوران باستان و قبل اسلام نبوده است . این نماد حتی بعد از اسلام گرامی داشته شده است و جالب آنکه در برخی مواقع حتی شیعیان برای زینت دادن به آثار خودشان از این نماد اقتباس می کردند . به آثار زیر توجه فرمایید.
http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/13.jpg
کاشی کاری سر در ورودی بقعه ی با یزید بسطامی با نشانه گردونه خورشید
http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/14.jpg
قسمتی از آجر کاری نمای بیرونی گنبد علویان در همدان
http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/15.jpg
بدنه خارجی گنبد مدرسه طلاکاری در سمرقند مربوط به قرن 11 هجری
http://faryadobiseda.persiangig.com/image/hitler/16.jpg
فرش شاه سلطان حسین صفوی در حجره مدرسه چهار باغ . زینت داده شده با نماد گردونه مهر