توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : احادیث در باره ریش مردان
R A H A
03-12-2012, 11:52 PM
پیامبر (ص) فرمودند : پس آدم پس از روزه گرفتن ایام البیض از روی اندوه نشست و سر را در میان زانو گذاشت و گفت : اندوهگین و غمگین خواهم بود تا امر خدا برسد . پس حق تعالی جبرئیل را بسوی او فرستاد و گفت : ای آدم ، چرا تو را اندوهناک و محزون می بینم ، گفت : پیوسته چنین غمگین خواهم بود تا امر خدا برسد . جبرئیل گفت : من فرستاده خدا به سوی توام ، خداوند تو را سلام می رساند و می فرماید : ای آدم «حیاک الله و بیاک»
گفت : معنی ـحیاک الله » را دانستم یعنی خدا تو را زنده بدارد ، پس «بیاک» به چه معنی می باشد ؟
جبرئیل گفت : یعنی خدا تو را خندان می گرداند .
پس آدم به سجده رفت و چون سر از سجده برداشت ، سر به سوی آسمان بلند کرد و گفت : خداوندا ، حسن و جمال مرا زیاده گردان ؛ چون صبح شد ، ریش بسیار سیاهی بر روی او روییده بود ، دست بر آن زد و گفت : پروردگارا ، این چیست ؟ فرمود : این لحیه است ، زینت دادم تو را به این و فرزندان تو را تا روز قیامت .(1)
1- علل الشرایع ، ص 338 / حیوه القلوب ج 1 ص 163 و 164
R A H A
03-12-2012, 11:53 PM
ایها الذین امنوا لا تتبعوا خطوات الشیطان و من یتبع خطوات الشیطان فانه یأمر بالفحشاء و المنکر ."
ای کسانی که ایمان آورده اید پیروی و متابعت از گامهای شیطان نکنید ، هر کس پیرو گامهای شیطان شود او را به فحشاء و منکر فرمان می دهد .
خطوات شیطان یعنی راههایی که شیطان برای انسانها ترسیم می کند و آنها را به آن راه دعوت می کند و آن جز منکر و فحشاء و خلاف شرع و عقل سلیم چیز دیگری نمی باشد که از جمله آنها تراشیدن ریش است که در شرع مقدس اسلام از منکرات شمرده شده است چنانکه در منهاج النجات مرحوم فیض می نویسد : "و من العاصی ترک الواجبات و اتیان البدع و القعود فی المسجد جنبا او حادضا( الی ان قال ) و حلق اللحیه
یعنی : از جمله معاصی ترک واجبات است و انجام بدعتها و نشستن در مسجد در حال جنابت یا در حال حیض ( تا اینکه فرموده ) و تراشیدن ریش است .
در منابع روایی روایات زیادی در باب مذمت ریش تراشی داریم که به عنوان نمونه روایاتی از حضرت رسول(ص) و حضرات ائمه(ع) می آوریم: رسول الله(ص): "أحفوا الشوارب و أعفوا اللحی" یعنی سبیلتان را كوتاه كنید و ریش خود را آزاد بگذارید. رسول الله(ص): "حلق اللحیة من المثلة و من مثل فعلیه لعنةالله" یعنی تراشیدن ریش نوعی مثله كردن است و لعنت خدا شامل كسی كه چنین كند. رسول الله(ص): "الشیب نور المؤمن من أراد أن یطفئه فلیطفئه" یعنی ریش نور مؤمن است. پس هر كس خواست نورش خاموش كند چنین كند.اما حكمت حكم حرمت ومذمت ریش تراشی چیست؟ در روایات ما مواردی چند آمده است: عدم تشبه به یهود: رسول الله(ص): «حفوا الشوارب و اعفوا اللحی و لاتشبهوا بالیهود» یعنی سبیل هایتان را كوتاه نمائید و محاسن ـ یا ریش ـ خودتان را بلند بگذارید و خود را شبیه یهودیان مگردانید. ضمنا تراشیدن ریش از اعمال قوم لوط بوده است. پیامبر اكرم(ص) ده عمل زشت و گناه را باعث نابودی قوم لوط معرفی می كنند، كه از آن موارد ده گانه به تراشیدن ریش و بلند كردن سبیل نیز اشاره می فرمایند. اسلام برای حفظ هویت فرهنگی به مسلمانان دستور داده كه علاوه بر اعمال صالح، ظاهر خود را شبیه به بیگانگان نكنند.
ـ عظمت و نشانه مردانگی: امام صادق(ع) می فرمایند: "هنگامی كه انسان مو و ریش در صورتش می روید، این حالت علامت و نشانه مردانگی اوست، و عظمت و ابهت او را می رساند و او را از حد و مرز بچه ها و شباهت به زنان خارج می سازد."
در بعضی روایات از آن به زینت مردان تعبیر شده است. امام رضا(ع) فرموده اند: "خداوند مردان را به وسیله محاسن زینت داده است، ریش فضیلتی برای مردان است، و بوسیله ریش مردان از زنان شناخته می شوند." واما برخی ضررهای ثابت شده از ریش تراشی توسط پزشکان و ....
- هر گاه صورت تراشيده شودميکروبهاي مختلفدر منافذ پوست جاي گرفته و بوسيله همان منافذ و سوراخ هاي ريزي که در پوست قرار دارد راهي براي پيشرفت خود باز مي کند.
تراشيدن ريش به علت تحريک دائمي و مکرر پوست صورت موجب پيري زود رس مي شود.
تراش ريش ايجاد جوش نموده و موهاي صورت را سفيد مي کند
تکرار تراش ريش باعث از بين بردن زيبايي و روشنايي چهره مي شود...
در نهایت با توجه به حکم حرمت ریش تراشی و ضررهای ثابت شده برای آن ، تصمیم با خود افراد است .وکسی نمی تواند افراد بی ریش را مورد اهانت قرار دهد.وآنها را به ریش گذاشتن اجبار کند.چرا که گاهی در بین همین افراد بی ریش آفرادی با خصوصیا ت اخلاقی بسیار خوب پیدا می شود .پس بهتر است سطح آگاهی یکدیگر را بالا ببریم تا درست تصمیم بگیریم.....
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.