توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بی زحمت آشپزی کن . . .
R A H A
03-05-2012, 07:47 PM
شما چند ساعت از روز را در آشپزخانه می گذرانید؟ انجام کارهایی مانند تهیه و پخت غذا، شستن میوه ها و سبزی ها، ظرف شستن، نگهداری مواد غذایی در یخچال و کابینت ها باعث می شود تا بسیاری از خانم های خانه دار زمان زیادی از روز را در آشپزخانه بگذرانند....
کار با وسایلی که به شکل نامناسب طراحی شده اند، توجه نکردن به وضعیت صحیح بدن هنگام کار و انجام حرکات تکراری در طولانی مدت موجب آسیب به عضلات و مفصل و بروز مشکلات اسکلتی و عضلانی می شود. البته با کمی توجه و دقت در انجام کارها و انتخاب و خرید لوازم و رعایت اصول ارگونومی هنگام کار در آشپزخانه می توان از این عوارض پیشگیری کرد و کارها را آسان تر، سریع تر و راحت تر انجام داد. در ارگونومی که علم متناسب سازی کار با انسان است، تلاش بر این است که هنگام انجام کار کمترین فشار به بدن وارد شود و افراد در راحت ترین حالت ممکن و با کمترین آسیب کار انجام دهند. برای آشنایی با اصول ارگونومی در آشپزخانه با ما همراه شوید.
http://www.niaze.com/ZabetAgahiImages/55105413%5B1%5D.jpg
R A H A
03-05-2012, 07:48 PM
۱) یکی از عوامل ایجاد مشکلات اسکلتی و عضلانی، انجام حرکات تکراری است. بسیاری از کارها مانند رنده کردن و خرد کردن سبزی ها هم با حرکات تکراری همراه است. از انجام حرکات تکراری پرهیز کنید. استفاده از انواع لوازم برقی که این روزها در آشپزخانه به کمک شما آمده اند، از انجام حرکات تکراری و آسیب ناشی از آنها پیشگیری می کند.
R A H A
03-05-2012, 07:48 PM
۲) به جای انجام کارها به روش سنتی و دستی، از وسایلی که برای راحتی شما طراحی شده استفاده کنید. لازم نیست این وسایل حتما برقی باشند. گاهی استفاده از ابزارهای مکانیکی ساده ای مانند دستگاه برش دهنده تخم مرغ و وسایل ساده ای که برای له کردن سبزی های پخته و برش دادن گوجه فرنگی طراحی شده، کار را آسان و از انجام حرکات تکراری جلوگیری می کند.
http://www.locopoc.com/PortalData/Subsystems/Locopoc/LocoAd/Images/Original/0_giyahi.jpg
R A H A
03-05-2012, 07:49 PM
۳) هنگام خرید، وسایل و ظروف ارگونومیک را که برای راحتی بیشتر طراحی شده انتخاب کنید. ماهیتابه ها ی دردار که طبخ غذا در آنها نیاز به ایستادن طولانی مدت کنار اجاق گاز و برگرداندن غذا ندارد نمونه ای از این لوازم است.
R A H A
03-05-2012, 07:49 PM
۴) برای نگهداری نمک و ادویه ها که برای آشپزی مرتب به آنها نیاز دارید از ظروفی که در آنها برای باز و بسته شدن نیاز به پیچاندن و چرخاندن ندارد، استفاده کنید.
۵) روغن را در ظرف کوچک تر و سبک تر که برداشتن و گذاشتن آن آسان باشد و آبلیمو و آبغوره و سرکه را در ظروفی که سبک و استفاده از آنها آسان است، بریزید.
R A H A
03-05-2012, 07:50 PM
۶) یک جای مایع ظرفشویی به دیوار و در ارتفاع مناسبی کنار شیر سینک نصب کنید. با این کار دیگر لازم نیست هنگام شستن ظرف ها مایع ظرفشویی را هر بار بردارید و دوباره سر جایش بگذارید.
۷) یک ساعت زنگ دار در آشپزخانه قرار دهید. برای اعلام زمان پخت غذا از آن استفاده کنید تا مجبور نشوید حین پخت چند بار به غذا سر بزنید.
http://www.blogfa.com/photo/a/ashpaaazkhanoomi.jpg
R A H A
03-05-2012, 07:50 PM
۸) غذا در مایکروفر خیلی سریع می پزد و کوتاه شدن زمان پخت غذا موجب می شود زمان کمتری در آشپزخانه مشغول پخت و پز شوید.
۹) از قوری ها ی ارگونومیک که در لوله آنها ۹۰ درجه جلوتر از جای معمول است، استفاده کنید. با این کار به جای اینکه هنگام ریختن چای مچ دستتان را خم کنید و بچرخانید، فقط چرخش دست کافی است و یک فشار اضافه به مچ دست حذف می شود.
۱۰) از لیوان ها ی دسته دار، قاشق ها ی سبک و خوشدست و بشقاب ها ی سبک، چاقوهای تیز که دسته آنها به شکل ارگونومیک طراحی شده و کار با آنها راحت است، استفاده کنید.
R A H A
03-05-2012, 07:51 PM
۱۱) شعار «باهوش تر کار کنید، نه بیشتر» را فراموش نکنید. سبزی ها یی مانند هویج، لبو و سیب زمینی را به جای اینکه وقتی خام و سفت و سخت هستند پوست بکنید ابتدا آب پز کنید و بعد که نرم شد آنها را پوست بکنید و خرد یا له کنیدتا فشار کمتری به مفاصل و عضلات تان وارد شود.
۱۲) یکی از اصول ارگونومی تقسیم بار سنگین به تعداد بیشتری بار سبک است. در خانه هم این را امتحان کنید. به عنوان نمونه به جای اینکه سوپ را در یک ظرف بزرگ بریزید، آن را در ۲ ظرف کوچک تر بریزید. به این روش هم بردن ظرف سر سفره راحت تر است و هم دسترسی به آن آسان تر می شود.
R A H A
03-05-2012, 07:51 PM
۱۳) در یک زمان حجم زیادی کار انجام ندهید و کارها را در فواصل زمانی مختلف انجام دهید.
۱۴) نقص ها را به موقع برطرف کنید و تعمیرات لازم را انجام دهید. در کابینت ها را روغن کاری کنید تا راحت تر باز و بسته شوند. واشر شیر ظرف شویی را به موقع تعویض کنید تا موقع باز و بسته کردن شیر به مفاصل دست فشار وارد نشود.
R A H A
03-05-2012, 07:53 PM
۱۵) برای پیشگیری از کمردرد در جاهایی مانند جلوی سینک ظرفشویی و اجاق گاز که زیاد می ایستید، زیر پایتان از صفحه ها ی قابل ارتجاع استفاده کنید. این صفحه ها را می توانید از فروشگاه ها ی لوازم ورزشی بخرید.
۱۶) یک صندلی سبک و قابل حمل در آشپزخانه قرار دهید و هر زمانی که خسته شدید، روی آن بنشینید. همچنین یک چهارپایه کوچک در آشپزخانه داشته باشید و زمان هایی که ایستاده کار می کنید یک پایتان را روی آن بگذارید.
اندازه اين تصوير تغيير داده شده است براي نمايش اندازه واقعي كليك نماييد
http://www.athomebysteveposes.com/userfiles/P_434__Cook%281%29.jpg
R A H A
03-05-2012, 07:54 PM
۱۷) ارتفاع کار در آشپزخانه، باید حداقل ۹۰ سانتی متر باشد. اگر بلندتر یا کوتاه تر از میانگین است ارتفاع سطح کار را در حد راحتی خودتان تغییر دهید. اگر قد همه افراد خانواده تان بلند است یک سطح چوبی روی قسمت بالایی کابینت قرار دهید، به طوری که سطح کار بلندتر شود.
۱۸) هنگام کار به وضعیت بدنتان توجه داشته باشید و پشت و شانه ها را خم نکنید. همیشه با پشت صاف، شانه های رو به عقب و زانوهای کمی خمیده کار کنید.
R A H A
03-05-2012, 07:55 PM
۱۹) آشپزخانه باید نور کافی داشته باشد تا هنگام کار دید کافی داشته باشید و مجبور نشوید به جلو خم شوید و سرعت کارتان کم شود. توجه داشته باشید که سایه کابینت ها و هود روی سطوح دید را کم می کند و بهتر است در صورت لزوم از نور موضعی استفاده کنید.
۲۰) مسیر رفت و آمد را تمیز نگه دارید و مراقب گوشه ها ی تیز و برنده باشید. گاهی نقاط تیز و برنده در گوشه و کنار کابینت ها موجب بریدگی می شود و لازم است آنها را با چکش کاری یا چسباندن تکه ای فوم نرم برطرف کنید.
salamat.ir
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.