PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : ღ♥ܓ✿ღ♥ خواص و کاربردهای پونه ღ♥ܓ✿ღ♥



R A H A
03-05-2012, 07:27 PM
http://up.vatandownload.com/images/sbxx400c3sdf28au1f0y.png

خواص و کاربردهای پونه



http://2ba2.com/wp-content/uploads/2012/01/khavas-poone.jpg


پونه از خانواده نعناع است و ترکیب اصلی موجود در این گیاه، اسانس روغنی فرار یا روغن منتول است.
به علاوه در اعضاى این گیاه مقدارى تانن، مواد رزینى و قند نیز وجود دارد و حاوی مقدار زیادی ویتامین است.
گیاه پونه در فصل گرما می روید، اما سایه روشن را بهتر می‏ تواند تحمل کند.
این گیاه در خاک‏ های مرطوب و غنی از مواد آلی مانند کود برگ به خوبی رشد می ‏کند.

کاربردهای پونه

با گیاه پونه می توان یک دم کرده ی گیاهی فوق‏ العاده تهیه نمود.
برای تهیه ‏ی یک فنجان دم کرده ی این گیاه، یک قاشق غذاخوری سرخالی از برگ یا
گل پونه ی تازه و یا یک قاشق چای خوری برگ پونه خشک شده
را در چای صاف کن درون یک لیوان ریخته و یک فنجان آب در حال جوش را روی آن بریزید.
اجازه دهید مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد و رنگ چای در بیاید.
اگر دوست داشتید می ‏توانید آن را کمی شیرین کنید.

http://2ba2.com/wp-content/uploads/2012/01/khavas-poone1.jpg

برگ‏ ها و گل‏ های پونه و همچنین ساقه‏ های آن می توانند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیک‏ ها باشند.
این گیاه همچنین بادشکن، معرق، مدر و محرک نیز می‏ باشد.
از دم کرده‏ی این گیاه برای درمان سرماخوردگی، زکام، سردردها، مشکلات گوارشی،
کم کردن تب خفیف، تسکین گلودرد و برای بهبود نفخ شکم، حالتتهوع، دردهای قاعدگی و بی ‏خوابی استفاده می شود.
پونه را به عنوان تحریک کننده تولید صفرا نیز می‏ شناسند.
تزریق عصاره ‏ی پونه به موش‏ های آزمایشگاهی نشان داد که این گیاه دارایخواص آرام بخشی خوبی است.

عصاره‏ ی پونه دارای خاصیت تسکین دهنده‏ ی درد نیز می ‏باشد.

در محیط آزمایشگاه دیده شد که عصاره‏ ی پونه در مقابل ویروس تب‏ خال،
ویروس آنفلوآنزا، بیماری نیوکاسل و ویروس‏های مختلف دیگر فعال است.

فواید پونه:

پونه برای مقابله با بیماری‏های زیر سودمند است:


http://2ba2.com/wp-content/uploads/2012/01/khavas-poone2.jpg



- حالت تهوع و استفراغ
- مشکلات و ناراحتی ‏های گوارشی به طوری که از ترش کردن معده جلوگیری می ‌کند
و برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید است.
- سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آسم
- سرفه و سیاه سرفه
- گرفتگی بینی
- با توجه به خواص ضدمیکروبی که در عصاره و اسانس پونه وجود دارد،
می ‌توان از این فرآورده‌ها به عنوان جایگزین طبیعی برای آنتی بیوتیک‌ ها استفاده کرد.

مقدار مصرف:

دم کرده ی پونه از ترکیب یک لیوان آب جوش با ۲ گرم برگ خشک شده‏ ی پونه
که به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دم کشیده و صاف شده حاصل می ‏شود.
این دم کرده به طور معمول ۲ تا ۳ فنجان در روز استفاده می ‏شود و محدودیتی در طول درمان وجود ندارد.
مریم مرادیان نیری – کارشناس تغذیه تبیان


http://up.vatandownload.com/images/b3cqux16wzgni0yjuhr.gif