PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بررسی علمی استون هنج به روایتهای مختلف



World-civilization
03-01-2010, 08:20 PM
بررسی علمی استون هنج به روایتهای مختلف

http://up.iranblog.com/37261/1267525601.jpg
استون هنج و بناهایی که به مانند او هستند

بر اساس تحقيقات نجومشناسان و باستانشناسان در چند دهه اخير، مشخص شده است که تعدادی از بناهای باستانی برجسته در کشورهای مختلف جهان(ازجمله ایران)، کاربرد تقويمی داشته و به منظور گاهسنجی مورد استفاده قرار میگرفتند، بدين صورت که در اين بناها سازوکاری انديشيده و ساخته شده است که به واسطه آن بتوان زمان رسيدن خورشيد به برخی از مواضع سالانه و زمان انقلاب زمستانی و انقلاب تابستانی را با دقت تماشا و در نتيجه تقويم را استخراج کرد.
البته اين بدين معنی نيست که لزوماً تمامی اين بناها کاربرد صرفاً تقويمی داشتهاند، بلکه تعدادی از آنها بناهايی مقدس بوده و جنبه دينی داشتهاند. از مشهورترين اين بناها میتوان به بنای سنگی عظيم «استون هنج» (Stonehenge) در انگليس، آرامگاه باستانی نيوگرنج (Newgrange) در جمهوری ايرلند، هرم El Castillo و رصدخانه El Caracol در شهر باستانی «چيچن ايتزا» (Chichen Itza) در مکزيک، سازه «اينتيهواتانا» (Intihuatana) در شهر باستانی ماچوپيچو (Machu Picchu) در پرو، دروازه خورشيد در شهر باستانی تياهواناکو (Tiahuanaco) در بوليوی، و بالاخره قبله مقدس ما مسلمانان يعنی «کعبه» اشاره کرد.

آرامگاه باستانی نيوگرنج در ايرلند
بنای استون هنج در انگليس
رصدخانه El Caracol در چيچن ايتزا
هرم El Castillo در چيچن ايتزا
دروازه خورشيد در شهر تياهواناکو در بوليوی
ساعت آفتابی اينتيهواتانا در شهر ماچو پيچو در پرو

اين موضوع ارتباط مستقيمی با دانش نوين اخترباستانشناسی يا باستانستارهشناسی (Archaeoastronomy) دارد که به بررسی تأثير و نفوذ پديدههای کيهانی و حرکات اجرام آسمانی بر روی هنرها، آيينها، اديان و باورهای مردمان باستان میپردازد.

استون هنج چرا ساخته شد؟
http://up.iranblog.com/37261/1267503753.gif
* معبد آفتاب (؟) : با توجه به این که محور بندی ستونهای سنگی چنان است که جهت استون هنج به سوی شرق و رو به طلوع خورشید است * هر بامداد می توان معجزه روزانه پیروزی روشنایی بر تاریکی را دید و شاهد زایش با شکوه سپیده دم بود. بنابراین یک حدس این است که استون هنج معبدی بزرگ برای پرستش افتاب بوده است .
* پرستشگاه (؟) : استون هنج نمی توانسته خانه باشد زیرا هرگز بام نداشته است . و همچنین به منظور نگهداری حیوانات ساخته نشده . بی هیچ تردید این بنا معنای معنوی داشته و جایگاه مقدسی بوده و گمان بر این است که پرستشگاه باشد .
از اینکه چه چیز یا چه کسی در استون هنج پرستش می شد و چرا این نقطه خاص برای " مقدس بودن " انتخاب شده است * هیچ مدرک خاصی در دست نیست .
اگر این فرض صحیح باشد که استون هنج پرستشگاه بوده است * به طور دقیق معلوم نیست که ایا همه افراد جامعه اجازه داشتند به درون ان بروند یا فقط چند زن یا چند مرد یا چند کودک ویا چند راهب وارد ان می شدند ؟ نمی دانیم که ایا پرستش کنندگان با شادی وپایکوبی وارد می شدند یا با احترام ؟
ساختمان استون هنج که دهها و صدها نفر در کار ساختن ان سهم داشتند می توانسته است حداکثر 300 نفر را در خود جای دهد پس این فکر پیش می اید که فقط افردی خاص مثلا کاهنان اجازه ورود را داشته اند و بقیه پیروان در بیرون می ایستاده اند و گرداگرد استون هنج به زیارت و عبادت می پرداخته اند .
جالب اینکه ناحیه مرکزی استون هنج (که با سنگهای عظیمی احاطه شده و ان را از فضای بیرون جدا می کند )از لحاظ مساحت شبیه محل قرار گرفتن گروه سرود کلیسا های قرون وسطای اروپاست .
* مقبره سلاطین (؟) : یک فرض دیگر ان است که استون هنج مقبره پادشاهان و حکمرانان باستانی بریتانیا بوده همانند : اهرام مصر تا مقبره ای عظیم و با شکوه برای سلا طین باشد .

* رصد خانه (؟) : جرالد هاوکینز و جان وایت دو ستاره شناس انگلیسی اعتقاد دارند که استون هنج رصد خانه ای به منظور بررسی اوضاع و احوالات سیارات بوده و ستاره شناسها در 4000 سال پیش با مشاهده اینکه در هر روز از سال شعاع خورشید از چه زاویه ای از میان ستونها می گذرد و چگونه سایه می اندازد عملا نوعی تقویم خورشیدی در اختیار داشته اند و ضمنا می توانسته اند زمان وقوع کسوف و خسوف ماه و خورشید را تعیین کنند .
این دو ستاره شناس با نگریستن به محل تک تک سنگها و محاسبه چگونگی ارتباط ستو نها با حرکت خورشید و ماه فکر می کنند که استون هنج محلی برای مطالعه دقیق اسمان و حرکت ماه و ستاره گان در فصلهای مختلف سال بوده است و بنا براین همانند تلسکوبها و کامپیوترهای امروزی برای ردیابی اجرام اسمانی از انها استفاده می کرده اند .
* کلید دیگری هم هست : والتین تریشین اختر شناس روسیه عقیده دیگری دارد . او می گوید : " دانش بشر در 4000 سال پیش به ان اندازه نبوده است که بتواند به فکر محاسبه کسوف و خسوف باشد" . این اختر شناس مطلبی را عنوان می کند که به راستی شگفت انگیز است . او عقیده دارد :" قرنها و هزاران سال پیش موجوداتی متفکر از دیگر کرات به کره زمین امده اند و اثاری از خود بر جای گذارده اند که یکی از انها همین استون هنج است " .
به گفته تریشین " اگر بگوییم این بنای عظیم را مردمان عصر برنز در بریتانیا ساخته اند * عقل نمی پذیرد زیرا ساکنین کم شمار و پراکنده بریتانیا نه وسایل لازم برای چنین کاری را داشته اند و نه دانش ان را.
اگر بگوییم تمدن بزرگی در بریتانیا بوده که بعد ها رو به زوال رفته و استون هنج از کارهای به جا مانده از ان تمدن است چرا اثار دیگری جز این بنای شگفت انگیز در دست نیست ؟ می ماند که فرض کنیم بنای استون هنج را ساکنان کرات دیگر ساخته اند ."- نظر دیگر دیگری که جدیدا داده شده است بیان میکند که ممکن است این محل فرودگاه بشقاب پرندههایی از ماوراء جو زمین بوده است
* منبع یک انرژی درمانگر ممکن است باشد.
بحث و بررسی پیرامون هریک از نظریههای بالا در حد یک کتاب است. که در اینجا به طور مختصری اشاره شد.
-----------------------------------------------------
برگرفته از کتاب کاوش در گذشته
-----------------------------------------------------
استون هنج
http://up.iranblog.com/37261/1267503753.gif
این بنا در واقع از دو ردیف دایره سنگی از ستونهای ایستاده تشکیل شده است. در در دایره خارجی بروی هر دو ستون یک سنگ به صورت افقی قرار داشته است. دو قسمت سنگی هم در داخل این دو دایره بودند که به شکل نعل اسب را دارند.
یک سنگ مرکزی هم در وسط این دوایر وجود دارد که به ان آلتار Altar میگویند که از نصفه شکسته است*.) جالب است اشاره کنم به عنوان نمونه خطی که در وسط سنگ التار است به طور دقیق امتدادش به محل طلوع خورشید در نیمه تابستان برخورد میکند.(*. **تا کنون بسیاری از جنبه های ناشناخته این مجموعه را بازشناخته و روشن ساخته اند که بنای مزبور در حقیقت یک رصدخانه بوده است .
امروز می دانند که محور این تاسیسات در نقطه ای نصب شده که در آن نقطه خورشید در تغییرات تابستانی خود در افق طالع می شده است ، که حتی خسوف و کسوف را با آن پیشگویی می کرده اند و حتی 19 سال دوران حرکات ماه را ممکن است ستاره شناسان عهد حجر با آن مطالعه کرده باشند .پژوهشگران در سالهای اخیر به این نتیجه رسیده اند که این مجموعه آثار سنگی وظیفه یک کامپوتر ستاره شناس را نیز به عهده داشته است .**
ضمنا به دایره داخلی blue stones یا سنگهای آبی گفته میشود.
در اطراف دو دایره اصلی 56 سوراخ هم کنده شده است به صورت دایره وار به نام سوراخهای آبری Aubrey . ضمنا در فاصله 80 یاردی از سنگ آلتار سنگ پاشنه Heel قرار دارد.
سنگهای دایره خارجی از جنس سنگهای همان منطقه اند اما سنگهای دایره آبی به نظر میرسد از کوههای پرس کلی Prescelly از جنوب غربی ولز به آنجا حمل شده اند. منشا این عقیده افسانهای است که بر طبق آن مرلین جادوگر این سنگها را از ایرلند به ومپشایر آورده است . ( مرلین، جادوگری است که بر طبق افسانهای باستانی های انگلیس به آرتور کمک میکند تا پادشاهی را از آن خود کند و انگلستان را از ظلم و استبداد نجات دهد. مرلین در ادبیات انگلستان نماد یک فرد خردمند و آگاه و پیشگو است )
*
برگرفته از کتاب کاوش در گذشته
** برگرفته از کتاب آشنایی با معماری جهان
نوشته دکتر محمد ابراهیم زارعی

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
استون هنج

http://up.iranblog.com/37261/1267459630.png

استون هنج - در دشتهای جنوب انگلستان در دو مایلی روستای Amesbury در Wiltshire مکانی درغرب لندن واقع شده است. ***استون هنج به معنی سنگ اونگ دسته ای از سنگهای عظیم بر پا ایستاده در دشت بی درخت و پوشیده از علف همچنین مشهور ترین مکان پیش از تاریخ در اروپا است.
استون هنج خرابه یک ساختمان سنگی است که از دیوار و طاق ساخته نشده بلکه تعدادی ستون سنگی عظیم است که هر ستون درون یک پی گچی نگه داشته شده و بر پای ایستاده است . روی این پایه های عمودی تکه سنگهای بزرگ دیگری به صورت افقی چنان قرار داده شده اند که تعدادی طاق در کنار هم و به صورت نیم دایره به وجود اورده اند . سنگهایی که مجموعه استون هنج را به وجود می اورند هر کدام چندین تن وزن دارند و اثار تیشه معماران بر بدنه انها دیده می شود . این اثار نشان می دهند که این سنگها ابتدا صیقل داده شده و دارای سطحی هموار و تراش داده شده بوده اند اما با گذشت بیش از قرن ها از عمر انها و تحمل باد وباران و برف وسرما و افتاب تابستان و زمستان هم اکنون فرسوده و شکاف برداشته اند وناصاف شده اند .
متاسفانه تقریبا نیمی از تخته سنگهای عظیمی که استون هنج را پدید می اورند هم اکنون ناپدید شده اند .
شاید انها را برای ساختن پل برده اند ... شاید انها را به منظور استفاده در بنای ساختمانها * شکسته و خرد کرده اند ... و شاید هم طرح کامل استون هنج هرگز پیاده نشده است .
استون هنج گرچه مجموعه ای از سنگهای عظیم را در خود جمع کرده است اما وسیع و بزرگ نیست .

http://www.night-skin.com/upload/ups/88-11/1322319250.jpg
بخش اصلی این بنا 30 متر قطر دارد و در تمام طرح ان در حدود 200 بلوک سنگی به صورت 2 ردیف به کار رفته و تشکیل دو دایره متحد المرکز را داده اند . تعداد ستونهای دایره بزرگ در اصل 30 ستون سنگی بوده و دایره دوم در درون دایره بزرگ از 60 قطعه سنگ کوچکتر تشکیل شده است .
امروزه اگر از پایین به استون هنج نگاه کنیم مجموعه درهمی از سنگهای عظیم می بینیم که به ارتفاع 6 تا 10 متر از سطح زمین بر پا ایستاده اند و سنگهای دیگری ( که کمی کوچکترند ) از نو کیک ستون به سر ستون دیگر قرار داده شده اند و پلی کوچک می سازند . برخی دیگر از سنگها شکسته وافتاده و در میان خاک و علف مد فون شده اند . ولی تماشای استون هنج از بالا مشخص می کند که در زمانهای بسیار دور و در ابتدا سنگها ارایش هندسی داشته و بیشتر انها در دو دایره به صورت U قرار داشته اند . پیرامون این مجموعه نیز دایره ای به قطر تقریبی 120 متر وجود دارد که حریم استون هنج را به وجود می اورد .
به دقت نمی توان مشخص کرد کدامین تمدن نخستین پیش از تاریخ چنین بنای عظیمی را به وجود اورده است . دانشمندان به کمک روشهای علمی توانسته اند محاسبه کنند که بخش اصلی استون هنج حدود چهار هزار سال پیش ساخته شده است و بنا براین باید گمان برد که استون هنج را همان ساکنان اولیه این جزیره کهن در اواخر عصر حجر و اوایل عصر برنز بر پای داشته اند .
نکته دیگر انکه به طور مسلم استون هنج در سه مرحله کامل شده و حدود 300 سال طول کشیده است تا سنگها به دشت سالزبوری اورده شوند و این بنای پیچیده وشگفت انگیز به وجود اید . طی این 300 سال و شاید بیشتر چندین نسل امده و رفته اند و حیرت اور است که نقشه ایجاد استون هنج را چگونه طراحی کرده اند و محاسبات مربوط به ان به چه ترتیب ثبت شده که به این دقت از یک نسل به نسل دیگر رسیده است (ان هم در شرایطی که هنوز در اروپا خط و حساب اختراع نشده بود و اندک ساکنین جزیره بریتانیا را قبیله هایی تشکیل می دادند که با وسایل ابتدایی و ابزار ساده زندگی می کردند .)
استون هنج مانند دیگر مکانهای تاریخی و بناهای باستانی قرنها به بوته فراموشی سپرده شده بود و جز معدودی بازدید کننده اتفاقی نداشت.
نخستین کس که تصمیم به تحقیق درباره استون هنج گرفت (جان اوبری) بود که در قرن هفدهم متوجه این بنای عجیب در دشت سالزبوری شد.با انتشار این گزارشها و مطا لعات مقدماتی جان اوبری به تدریج مراکز علمی ودانشگاهی انگلستان و اروپا به تحقیق درباره استون هنج پرداختند . گزارشات نشان دادند که تخته سنگهای بزرگتر از نوع رسوبهای ماسه سنگی در 45 کیلو متری شمال محل استون هنج است و سنگهای کوچکتر از بسترهای سنگهای اذرین در کوههای پرسلی (در ویلز) از فاصله 200 کیلو متری غرب استون هنج اورده شده اند.
http://www.night-skin.com/upload/ups/88-11/1292362010.jpg
دانشمندان به حيرت دچار شده بودند و بر سر اين بحث مانده بودند که چگونه توانسته اند چنين سنگهاي عظيمي را 200 کيلو متر حمل کنند و به محل بياورند ؟ کليه شواهد نشان مي دهند که در آن زمان هيچ وسيله اي در سراسر اروپا وجود نداشته است که بتواند قدرت حمل و نقل بارهايي به اين سنگيني ان هم از فاصله هاي بسيار دور را داشته باشد. شايد يخهاي متحرک يا يخچالهاي طبيعي به دلايلي که معلوم نيست و شايد سيلابهايي بس عظيم و با قدرت سنگها را به نزديک محل کنوني استون هنج اورده باشد.
نکته ديگر اينکه مردمان پيش از تاريخ با چه ابزاري توانسته اند تخته سنگهايي به اين عظمت را در اندازه هاي دلخواه بتراشند و... حال که تراشيدند چگونه انها را بر پاي نگه داشتند ؟ هنگامي که در سال 1950 مي خواستند استون هنج را به شکل اول ان در بياورند و سنگهاي افتاده را راست کنند از بزرگترين جرثقيل موجود ان زمان در انگلستان استفاده شد ! اما مگر مردمان پيش از تاريخ جرثقيل در اختيار داشتند ؟ شايد هزاران کارگر روزها و روزها کار مي کردند و به کمک طنابهاي بافته شده از رشته هاي تابيده پوست گاو * سنگها را را روي الوار و تنه درختان پيش مي کشيدند تا هر تخته سنگ را با رنج ومشقت بسيار از ان سوي کشور به اين سو بياورند ! و... اصولا چرا بايد اين محل براي ساختن استون هنج انتخاب شود و چرا بنا را در همان محل طبيعي سنگها نساختند ؟ تراشکاران سنگ با چه ابزاري کار مي کردند؟ مهارت را چگونه اموخته بودند؟ ... سرانجام اينکه هدف از اين همه تلاش و کوشش سيصد ساله چه بوده است ؟***

http://up.iranblog.com/37261/1267527102.jpg
فهرست مندرجات

۱ ساخت استون هنج
۲ تفسیر استون هنج
۳ تاریخ استون هنج
۳.۱ مراحل اول و دوم
۳.۲ مرحله سوم
۴ حقایق ثبت شده

ساخت استون هنج

*چه کسی میداند که استون هنج دقیقا چگونه ساخته شدهاست. سنگهایی بزرگی، که تا ۵۰ تن وزن داشتند روی غلطکها به وسیله گروهی از مردان، کشیده شده وبه محل آورده میشدند. وقتی سنگها به محل میرسیدند، با استفاده از طناب و در صورت لزوم با ایجاد سراشیبی خاکی، آنها را در حالت ایستاده قرار میدادند.
بیشتر بناهای بزرگ برای دنیای امروزی یک معما میباشند. دانشمندان و باستان شناسان در سراسر اعصار سعی در یافتن اسرار ساخت این بناها کردهاند. برای آنها یک کار بسیار مشکل بود که بتوانند این سنگهای بزرگ را طوری در کنار هم قرار دهند که دارای یک شکوه عظیم شود. این بناها میتوانستند به عنوان محل سکونت، معابد، مقابر و یا حتی تقویمهای بزرگ در فضای باز مورد استفاده قرار گیرند. مردم میتوانستند با دنبال کردن حرکت اجرام آسمانی، درباره فصلهای سال چیزهایی یاد بگیرند. مردم دانشمند اولیه به مقدار زیادی برای درو کردن محصولات و غذای خود به فصول سال متکی بودند. آنها فصلها را بهوسیله مراسم و تشریفات مذهبی جشن میگرفتند. احتمال اینکه این مناطق و نواحی حکم مقدس برای مردم داشتهاست، بسیار زیاد میباشد.*

استونهنج از دو دایرهسنگی متحدالمركز تشكیل شده است كه ارتفاع سنگهای دایره درونی آن به6 متر و وزنشان به حدود 50 تن میرسد. به عقیده كارشناسان، استونهنج در چند مرحله و در یك بازه زمانی هزارساله، از 2 هزار تا 3هزار سال پیش از میلاد مسیح، ساخته شده است.

تفسیر استون هنج

*بسیاری از متخصصان بر این باورند که این حلقه بزرگ سنگی در استون هنج برای نظارت و همچنین به عنوان معبدی برای ستایش کردن به کار میرفتهاست. آنها به خاطر وضعیت قرار گرفتن سنگ بزرگ به نام «سنگ هیل» (سنگ پاشنه) که ۶ متر ۲۰ پاارتفاع دارد و ۳۵ تن وزن آن است، بر این باور هستند. هنگامی که در زمان تغییر تابستان ۲۲ ژوئن، طولانی ترین روز سال، خورشید طلوع میکند، به سنگ هیل میتابد و یک سایه بلند بوجود میآید که تدریجا از مرکز بنا عبور میکند. این امر ثابت میکند که استون هنج بر اساس دستورات نجومی ساخته شدهاست و اهداف مذهبی داشتهاست.
در سال 1960، منجم آمریکایی جرالد هاوکینگ چنین نظر داد که استون هنج، یک رصدخانه و تقویم پیچیدهای بود. تفاسیر نجومی استونهنج با وجود بی دقتی هایی که دارد هنوز هم محبوب مانده است. بسیاری از محققین حدس میزنند افرادی که استون هنج و جاهای دیگر را ساخته اند دانستههای ریاضی را که برای پیش گویی بسیاری از وقایعی که در نظریه جرالد هاوکینگ موجود است بدست آورده بودند.[۱]*

ساخت استونهنج در زمان خود یك شاهكار مهندسی و مستلزم انگیزه، وقت و نیروی انسانی بالایی بوده است. با این حال تا امروز دلیل ساخت استونهنج روشن نشده است، هر چند تئوریهای زیادی در مورد كاربرد و دلیل ساخت این دوایر سنگی وجود دارد كه هنوز هیچ یك از آنها به یقین ثابت نشدهاند.

تاریخ استون هنج
[IMG]http://www.night-skin.com/upload/ups/88-11/1293122372.jpg[/IMG

*قصه گویان میگفتند مرلین جادوگر سنگها را در زمان شاه آرتور افسانهای قرن پنجم میلادی از ایرلند به استون آوردهاست. امروزه متخصصان پی بردهاند که قدمت استون هنج بسیار بیشتر از تاریخ فوق است. این بنا در سه مرحله ساخته شدهاست که تقریباً آغاز بنای آن از سال ۳۱۰۰ قبل از میلاد بودهاست. این مسئله ثابت میکند که استون هنج از اهرام مصر هم قدیمی تر است.*

مراحل اول و دوم
*اولین مرحله شامل هنج، یک کانال گرد با یک ساحل خاکی در درون آن بود. تقریباً یک هزار سال پیش، در طول مرحله دوم، کارگران دو حلقه متحد المرکز از سنگها را در مرکز بنای اصلی بلند کردند. احتمالاً برای آن از ۸۰ قطعه سنگ آتشفشانی باریک، به نام سنگ آبی استفاده نمودند. آنها بیشتر از کریستالهای سنگ چخماق تشکیل میشدند و به نظر میرسد آنها را از معادن کوههای پرسلی در دایفد، و از به آنجا آورده باشند. فاصله این منطقه تا استون هنج ۲۱۷ کیلومتر ۱۳۵ مایل است. احتمالاً یک تیم از کارگران سنگهای ۵/۴ تنی را بهوسیله قایق در بیشتر طول راه حمل کردهاند. احتمالاً سپس آن سنگها را به ساحل کشیدهاند.*
سومین مرحله
*سومین مرحله از ساخت این بنا در سال ۲۰۰۰ قبل از میلاد شروع شد. سنگهای آبی با ۸۰ قطعه سنگهای سیاه بزرگ مرکزی به نام «سارسین» تعویض شدند. اینها همان سنگهای معروف هستند که امروزه هم دیده میشوند. این سنگها از ناحیه اطراف مارل بورو داون به آنجا آورده شدند، اما حمل آنها هم حتی مشکلتر از سنگهای آبی بود. وزن آنها تا ۵۶ تن میرسید و هر کدام را باید بهوسیله گروهی از مردان روی زمین میکشیدند. بیشتر سنگهای سارسین به شکل یک حلقه در کنار هم چیده شدند. پنج «تریلیتون» نیز در داخل حلقه قرار گرفتند که از ۲ سنگ ایستاده که روی آنها یک سنگ افقی قرار میگرفت، تشکیل میشدند. امروزه فقط ۳ تریلیتون باقی ماندهاست.*

حقایق ثبت شده
*حرکت دادن سنگهای عظیم الجثه به محل استقرارشان، یک کار بسیار عظیم بود. یک مطالعه نشان میدهد که یک هزار نفر در مدت ۳ هفته میتوانستند فقط یک قطعه را به استون هنج حمل کنند. حتی با استفاده از چنین نیروی کار عظیمی، ساخت قسمت مرکزی بنا بیش از ده سال طول میکشید. همچنين خرسنگ هايی نظير استون هنج در شمال انگلستان موسوم به دايرهٔ سويين سايد كه در طی قرن ها در زمين فرو رفته اند و دايرهٔ كالانيش يافت میشود و به علاوه خرسنگ های عمودی باشكوهی در ميان دشت آدبری كه نماد جنس مذكر و مونثند نيز موجود است. بعضی براين باورند كه اين خرسنگ ها خاصيت شفادهندگی نيز دارند، مثلا كودكان بيمار را از ميان سوراخ های واقع در خرسنگ های دايرهای شكل واقع در كورن وال عبور ميدهند و گفته ميشود عدهای از اين سنگ ها نشان دهندهٔ كانالهای نيرو در زمين نيز هستند.*
در عین حال بررسیهای علمی در مورد استونهنج نیز ادامه دارد و هر روز فرضیات جدیدی درباره چگونگی و علت ساخت این بنای سنگی منحصر به فرد مطرح میشود. با این وجود هنوز هیچ یك از این تئوریها نتوانستهاند توضیحی قانعكننده و همهجانبه در مورد استونهنج فراهم كنند و به این ترتیب راز این محوطه باستانی 5 هزارساله تا امروز سر به مهر باقی مانده است.

استون هنج در گذر زمان

3100 قبل از میلاد
اولین مرحله از استون هنج شامل خندق حلقه ای با یک کناره در داخل، ساخته شد. یک حلقه از 56 سوراخ(امروزه آنها را سوراخهای اوبری می نامند)در درون ساحل (کناره)ایجاد شد. سنگ هیل در شمال شرقی استون هنج بر پا شد.
2500 قبل از میلاد
محل دفن در نیوگرنج در ایرلند ساخته شد.
2100 قبل از میلاد
مرحله دوم استون هنج (استون هنج)ساخته شد. ساختار اولیه توسط یک سلسله سنگهای آبی دایره شکل مشخص می گردد.
1800 ـ 2000 قبل از میلاد
سنگهای ایستاده و ردیف شده در یک خط در فرانسه و جزیره کرس ظاهر می شوند.
2000 قبل از میلاد
کار ساخت مرحله سوم (استون هنج)آغاز می گردد.
1900 قبل از میلاد
سنگهای سارسین بزرگ در استون هنج بر افراشته می شوند.
1500 قبل از میلاد
سنگهای آبی در استون هنج کار گذاشته می شوند. آخرین مرحله استون هنج به پایان می رسد.
http://www.night-skin.com/upload/ups/88-11/1349340720.jpg
-------------
منابع:
پرشین ژئو
ویکی پدیا
***برگرفته از کتاب کاوش در گذشته