PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : تغذيه بيماريها>>سرطان



Sara12
08-28-2010, 01:01 AM
تغذيه بيماريها>>سرطان

چه غذاهايي را انتخاب كنيم؟

تغيير عادات غذايي

زماني تصور مي‌شد كه رژيم‌هاي غذايي نقشي در مرگ‌هاي ناشي از سرطان ندارند. امروزه محققان ثابت كرده‌اند كه رژيم غذايي روزانه افراد نقش مهمي‌‌ در پيشگيري، بروز و درمان انواع سرطان‌ها ايفا مي‌كند. با پذيرش اين حقيقت كه انسان هر روزه ملزم به مصرف غذا مي‌باشد و به دليل تعداد و تنوع سرطان‌هايي كه بطور بالقوه با رژيم غذايي در ارتباط هستند، مي‌توان گفت كه در حدود يك سوم سرطانهايي كه در نهايت منجر به مرگ مي‌شوند با آنچه كه مي‌خوريم در ارتباط هستند. تاثير تحولاتي كه امروزه در نوع زندگي و عادات غذايي مردم صورت گرفته است را نمي‌توان در ايجاد چنين بيماري‌هايي ناديده گرفت.

بدون شك استعداد ابتلا به سرطان در افراد مختلف به دليل تفاوت‌هاي زمينه‌اي و ذاتي با يكديگر متفاوت است و علاوه بر ويژگي‌هاي وراثتي، ‌عوامل بيروني نيز در ايجاد سرطان‌ها تاثير بسزايي دارند. با وجود شيوع روزافزون سرطان در سراسر دنيا هر روزه خبرهاي اميدوار كننده‌اي درباره اين بيماري‌ها مي‌شنويم. اگر نمي‌توانيم در عوامل محيطي خود تغييري ايجاد كرده و يا اگر نمي‌توانيم بر محيط زيست و عوامل تهديدكننده موجود در آن غلبه كنيم، اما مي‌توانيم با اصلاح و متعادل ساختن الگوهاي غذايي خود در طول زندگي احتمال ابتلا به سرطان را در خود به ميزان قابل ملاحظه‌اي كاهش دهيم.

مطالعه جمعيت‌هايي كه از يك منطقه به منطقه ديگر مهاجرت مي‌كنند و در نتيجه مهاجرت، فرهنگ غذايي خود را نيز تغيير مي‌دهند، ‌نشان داده است كه اين مردم در اثر تغيير الگوي غذايي و پذيرش الگوي جديد، در معرض ابتلا به سرطان‌هاي شايع در منطقه قرار مي‌گيرند.

بين تغذيه و رژيم غذايي با سرطان ارتباطي پيچيده وجود دارد. غذايي كه مي‌خوريم به طور بالقوه مي‌تواند حاوي مواد سرطان‌زا و پيش‌ساز سرطان و يا بالعكس داراي مواد ضدسرطاني باشد.

ماهيت سرطان و ارتباط آن با رژيم غذايي در مناطق مختلف متفاوت است. از اين رو نمي‌توان دستورالعمل‌هاي يكسان را براي تمام مردم پيشنهاد كرد. به طور مثال در كشورهاي صنعتي شمال آمريكا و اروپا مشكل بيش‌بود تغذيه‌اي (over nutrition) در بروز سرطان‌ها مطرح مي‌باشد و بنظر مي‌رسد كه رژيم‌هاي پرچربي و پركالري رايج در اين كشورها با شيوع روزافزون انواع مختلف سرطانها در ارتباط باشد. در مقابل، ماهيت مشكل در كشورهاي در حال توسعه اساساً متفاوت است. آنچه كه در اين كشورها مساله‌ساز مي‌باشد كمبودهاي تغذيه‌اي (Under Nutrition) و محدوديت تنوع در الگوي غذايي است. در چنين الگويي ميزان ويتامين‌ها و مواد مغذي كه براي سلامت افراد ضروري هستند ناكافي است. علاوه بر آن مشكلات مربوط به انبار و نگهداري غذا نيز كيفيت غذاي مصرفي اين مردم را به ميزان قابل توجهي كاهش مي‌دهد.

تفاوت در ماهيت رابطه سرطان و رژيم غذايي بين ملل مختلف ايجاب مي‌كند كه دستورالعمل‌هاي اجرايي براي هر ملتي با توجه به خصوصيات آن جمعيت پيشنهاد شود. در ادامه خلاصه‌اي از دستورالعمل‌هاي توصيه شده توسط سازمان‌هاي حمايتي، ‌محققان، آژانس‌هاي دولتي و ارگان‌هاي بهداشتي كه قابل استفاده براي عموم مردم مي‌باشد، آورده شده است.














چه غذاهايي را انتخاب كنيم؟

با انتخاب و گنجاندن غذاهاي زير در الگوي غذايي روزانه خود مي‌توانيد احتمال ابتلا به سرطان را كاهش دهيد.

ـ فيبر غذايي: فيبر قسمتي از ساختمان سلول گياهي است كه دستگاه گوارش انسان قادر به هضم آن نمي‌باشد. فيبر به حركت غذا در لوله گوارش و دفع ضايعات آن از بدن و در نتيجه حفظ سلامت دستگاه گوارش كمك مي‌كند. داشتن رژيمي‌كه ميزان فيبر آن بالا و چربي آن پايين باشد، احتمال ابتلا به سرطان كولون و ركتوم را مي‌كاهد. ميزان مصرف فيبر در جوامع امريكايي 11 گرم در روز مي‌باشد كه به توصيه انستيتو بين‌المللي سرطان NCI اين ميزان بايد به 30 ـ 20 گرم در روز افزايش يابد. NCI مصرف بيش از 35 گرم فيبر در روز را توصيه نمي‌كند زيرا مصرف بيش از اين ميزان مي‌تواند اثرات نامطلوبي به وجود آورد.

براي يافتن فيبر مورد نياز، به جاي مكمل‌هاي فيبري مصنوعي، از منابع غذايي غني از فيبر استفاده كنيد. به اين منظور انواع نان ها، ماكاروني‌ها و غلات تصفيه نشده را در رژيم خود بگنجانيد. سعي كنيد مصرف محصولاتي كه از آردهاي تصفيه شده ساخته مي‌شوند را كم كنيد.

سيب درختي، هلو، گلابي و حتي سيب‌زميني را با پوست و محصولاتي كه از آردهاي تصفيه شده ساخته مي‌شوند را كم مصرف كنيد. لوبيا و نخود پخته منابع بسيار خوبي از فيبر هستند. غذاهاي پرفيبر معمولا چربي پاييني دارند.

ـ در رژيم غذايي روزانه خود تا حد امكان از گوشت‌هاي كم چرب استفاده كنيد. قبل از اين كه گوشت را بپزيد تمام چربي‌هاي قابل رويت آن را جدا كنيد و دور بريزيد و اگر چربي باقي ماند، قبل از خوردن آن را جدا كنيد. مصرف ماهي را افزايش دهيد. گوشت سفيد را به جاي گوشت قرمز استفاده كرده و قبل از پخت، پوست و چربي آن را جدا كنيد.

ـ ميوه‌ها و سبزي‌ها را جايگزين تنقلات سرخ‌شده و پرچرب كنيد.

ـ به جاي مواد لبني پرچرب (شير كامل، ‌خامه، سرشير و…) از محصولات لبني كم‌چربي استفاده كنيد. اين گروه از مواد غذايي منابع خوبي از پروتئين، ويتامين‌ها و مينرال‌ها (مواد معدني) به ويژه كلسيم هستند كه براي حفظ سلامت فرد مفيد مي‌باشند.

ـ مصرف غذاهاي حاوي ويتامينA ، بتاكاروتن و ويتامينC احتمال ابتلا به سرطان‌ها را كاهش مي‌دهند. ميوه‌ها و سبزي‌هاي زيادي وجود دارند كه داراي مواد فوق مي‌باشند. سعي كنيد در رژيم غذايي روزانه خود از سبزي‌هاي برگي شكل سبز تيره، ‌زرد و نارنجي و ميوه‌ها بويژه مركبات استفاده كنيد.

ـ سبزي‌هاي خانواده كلم اغلب كاهش دهنده احتمال ابتلا به انواع سرطان‌ها هستند. اين سبزي‌ها منابع خوبي از فيبر، ويتامين‌ها و مينرال‌ها مي‌باشند. از اين خانواده مي‌توان به كلم چيني، كلم بروكلي، كلم بروكسل، كلم پيچ، گل‌كلم و كلم‌قمري اشاره كرد. بالا
تغيير عادات غذايي

ـ لزومي‌ ندارد كه شما براي حفاظت خود در مقابل حمله سرطان، غذاهايي را كه دوست داريد كنار بگذاريد. به جاي آن سعي كنيد در اغلب موارد غذاهايي را انتخاب كنيد كه احتمال ابتلا به سرطان را كاهش مي‌دهند و مصرف غذاهايي را كه احتمال بروز سرطان را افزايش مي‌دهند محدود كنيد.

ـ سعي نكنيد كه عادات غذايي خود را يك شبه تغيير دهيد. ميوه‌ها و سبزي‌ها را به تدريج و در طول يك دوره چند هفته‌اي به رژيم خود اضافه كنيد.

ـ سعي كنيد هر بار كه به خريد مي‌رويد يكي از مواد غذايي پرچرب را با مشابه كم‌چرب آن جايگزين كنيد.

ـ به جاي مواد غذايي كه از آردهاي تصفيه شده و غلات فرآينده شده درست شده‌اند مانند نانهاي سفيد، از محصولاتي با آرد كامل و غلات كامل استفاده كنيد.

ـ از روش‌هايي براي پخت غذا استفاده كنيد كه نيازي به افزودن روغن نداشته باشد. مانند تنوري كردن، بخارپز كردن و آب‌پزكردن.

ـ در روش‌هايي مانند كباب‌كردن و بريان‌كردن از تماس غذا با دود جلوگيري كنيد. تماس غذا با دود مي‌تواند منجر به توليد مواد سرطان‌زا در غذا شود.

ـ سعي كنيد غذا را قبل از كباب يا بريان كردن در فويل بپيچيد و آن را از منبع حرارتي دور نگهداريد تا مدت زمان پخت طولاني‌تر شود.

ـ سعي كنيد با توجه به برچسب غذاها و ميزان چربي، كالري و فيبر در آنها، براي هر روز خود يك برنامه غذايي تنظيم كنيد. 1 ـ رژيمي‌متنوع داشته باشيد. به خاطر داشته باشيد كه مواد مغذي مورد نياز شما تنها از يك يا دو منبع تامين نشود. در رژيم روزانه خود از تمام گروه‌هاي غذايي: ميوه‌ها، سبزيها، غلات، گوشت، محصولات لبني و… استفاده كنيد. 2 ـ وزن خون را همواره در حد متعادل نگه‌داريد. چاقي عامل اصلي بوجود آورنده بسياري از بيماري‌ها از قبيل بيماري‌هاي قلبي، ‌عروقي، فشارخون، ديابت و زمينه‌ساز بعضي از سرطان‌ها است. 3 ـ مصرف چربي زياد، ‌غذاهاي حاوي چربي اشباع شده و كلسترول را محدود كنيد. رژيمي‌كه چربي آن بالاست مي‌تواند خطر ابتلا به سرطان‌هاي پستان، ‌پروستات، كولون و ركتوم را افزايش دهد. 4 ـ ميزان غذاهاي نشاسته‌اي و فيبري را در رژيم خود افزايش دهيد. به آساني مي‌توان مقدار نشاسته و فيبر رژيم را با خوردن ميوه‌ها، ‌سبزي‌ها، سيب‌زميني، دانه‌ها، نان‌ها و غلات كامل افزايش داد. يك رژيم پرفيبر احتمال ابتلا به سرطان كولون و ركتوم را كاهش مي‌دهد. 5 ـ مصرف شيريني را محدود كنيد. الگوهاي غذايي حاوي شيريني و غذاهاي شيرين، اغلب پرچرب، با كالري زياد و تهي از مواد مغذي و معدني مي‌باشند كه چنين رژيمي‌زمينه‌ساز بروز بعضي از سرطان‌ها است. 6 ـ نمك رژيم غذايي خود را تا حد ممكن كاهش دهيد. 7 ـ مصرف نوشابه‌هاي الكلي را قطع كنيد. مصرف الكل مي‌تواند منجر به سرطان دهان، حلق، مري و كبد شود. ميزان ابتلا به سرطان در الكلي‌هايي كه سيگار مي‌كشند چندين برابر است.بالا

Sara12
08-28-2010, 01:02 AM
http://www.mobin-group.com/image/reg/images/742123069471_resize.jpg
مـمـکن اسـت قـبلاً هم این حرف ها را شنیده باشید...... گـل کـلــم بخورید، بـرای سلامتیتان خوب است..... کـامـلاً صـحیح است. خوردن هر چه بیشتر گل کلم، مرکبات، پیاز و سویا از ابـتلای شما به سرطان جلوگیری می کند. البته فـقـط به دلیل وجود مواد مغذی آن نیست. بیشتر به خاطر بعضی مواد شیمیایی تشکیل دهنده ی آن است.
آنـهـا گـیاهان شیمیایی نامیده می شوند که مقدار زیادی از آنها در غذاهای گیاهی یافت می شوند. به عنوان مثال ایندول در گل کلم و گنستین سـویـا از ایـن قــبــیـل اســت. در طــی 20 سـال گـذشتـه، دانـــشمندان در سر تا سر جهان دریافته اند که افرادی که مـقـدار زیـادی سبــزیجات و میوه مصرفمی کنند، احتمال ابتلایشان به سرطان کمتر است. دلیلش را ما نیز هنوز نمی دانیم.
هنوز نمی توانیم اثبات کنیم که میوه ها و سبزیجات کاملاً باعث جلوگیری از سرطان می شوند، اما اطمینان داریم که نقش مهمی در این زمینه دارند. اگر به حیوانات قبل از اینکه در معرض مواد یا عوامل سرطان زا قرار بگیرند، میوه و سبزیجات داده شود، خیلی کمتر به آن مبتلا می شوند. اما در مورد انسان ها چنین مدرکی نداریم و نمیتوانیم چنین نتیجه ای را با اطمینان اعلام کنیم.
کدام غذاهای گیاهی بهترین ضد سرطان ها هستند؟ در زیر به بعضی از این مواد شیمیایی ضد سرطانی که تحقیقات بیشتری رویشان انجام شده است اشاره می کنیم:

سیر، پیاز، تره فرنگی و موسیر می توانند راحت تر مواد سرطان زا را دفع کنند.

سبزیجات چلیپایی مانند گل کلم، جوانه ی بروکسل، کلم و شلغم از آسیب دیدن سلول ها توسط عوامل سرطان زا جلوگیری می کنند.

سویا نیز از پیشرفت تومر های سرطانی جلوگیری می کند.

مرکبات، انگور و سایر میوه ها هم عوامل سرطان زای پنهان را از بدن تصفیه می کنند.

حبوبات نیز از آسیب دیدن سلول ها جلوگیری می کند.

این مواد در چه حالتی مفید تر هستند؟ پخته شده یا خام؟ این مسئله با توجه به مواد شیمیایی درون آنها اصلاً مهم نیست. حتی کنسرو شده و منجمد و به صورت آبگیری شده آنها نیز مطلوب است. هر چند سبزیجات خام و بخار پز شده خواص مغذی بیشتری دارند.
آیا این مواد شیمیایی به شکل قرص هم وجود دارند؟ هنوز خیر، اما ممکن است در 10 سال آینده انجام شود. البته گذاشتن چند ترکیب در یک قرص نمی توانند نمی توانند به اندازه ی مواد غذایی گیاهی برای شما فایده برسانند. بهترین کاری که می توانیید بکنید این است که این مواد شیمیایی را با خوردن هر روزه انواع مختلفی از غذاهای گیاهی جذب کنید. از امروز شروع کنید. به امید سلامتی شما!

Sara12
08-28-2010, 01:02 AM
تغذيه مناسب و سالم در پيشگيرى از بروز انواع بيمارى ها بويژه سرطان تأثير بسيار زيادى دارد. براساس توصيه پزشكان، براى كاهش خطر ابتلا به سرطان بهتر است از مواد غذايى گياهى بسيار بيشتر استفاده كنيد، از غذاهاى باچربى بالا، بويژه چربى حيوانى پرهيز كنيد، به ميزان كافى تحرك جسمى داشته باشيد، وزن مطلوب خود را به دست آورده و آن را حفظ كنيد و از مصرف دخانيات خوددارى كنيد.براى داشتن يك رژيم غذايى سالم كه منجر به كاهش خطر ابتلا به سرطان مى شود، نكات زيرا را رعايت كنيد:
مصرف كم چربى: چربى يكى از مهمترين عوامل ايجاد سرطان است. وقتى كه چربى مصرف مى كنيم، بدن در فرايند گوارش، نوع خاصى اسيد ترشح مى كند كه در تجزيه و هضم چربى بسيار مؤثر است. اگر ميزان چربى مصرف شده زياد باشد، مقدار بسيار زيادى از اين اسيد در بدن آزاد مى شود. تجمع زياد اين نوع اسيد در روده، موجب مى شود كه آنها تبديل به نوع ديگرى از اسيد شوند كه در رشد تومورهاى سرطانى بويژه در ناحيه روده تأثير بسيار زيادى دارند.
آنتى اكسيدان: آنتى اكسيدان با افزايش مقاومت بدن در برابر مواد خطرناكى به نام راديكال هاى آزاد، موجب پيشگيرى از ابتلا به سرطان مى شوند.همه سلول هاى بدن نياز به مصرف اكسيژن دارند. در همين فرايند مصرف اكسيژن، موادى به نام راديكال هاى آزاد تشكيل مى شود. راديكال هاى آزاد با فرايند اكسايش به سلول هاى بدن آسيب مى رسانند. اكسايش در به وجود آمدن بيماريهاى قلبى، آب مرواريد، پير شدن و عفونت ها هم مؤثراست.سلول هاى بدن مى توانند به طور طبيعى با راديكال هاى آزاد مقابله و آسيب وارده به وسيله آنها را ترميم كنند. در اين ميان، آنتى اكسيدان ها مقاومت بدن در برابر راديكال هاى آزاد را بالا مى برند.
فوليك اسيد: اين ماده بهترين سلاح بدن در جنگ با سرطان است. فوليك اسيد تأثير بسزايى در تشكيل سلول هاى جديد و بافت ها و سالم نگه داشتن گلبول هاى قرمز خون دارد. مركبات و سبزيجاتى كه برگهاى سبز پررنگ دارند مانند اسفناج منابع خوبى براى فوليك اسيد هستند.
كلسيم و ويتامين: تحقيقات نشان دادند كه اين دوماده غذايى نه فقط در استحكام بخشيدن به استخوان ها مؤثر هستند، بلكه اثر ضدسرطانى دارند. كلسيم در شير، پنير، ماست، ماهى سالمون، ساردين و سبزيجات با برگهاى سبز پررنگ وجود دارد. ماهى سالمون، ساردين، زرده تخم مرغ و جگر مرغ سرشار از ويتامين «د» هستند.
فيبرها: فيبرها موجب مى شوند مواد زائد و غيرمفيد سريعتر مسير گوارش را طى كنند و به سرعت دفع شوند همچنين، برخى ازانواع فيبرها به سم زدايى بعضى از تركيبات كه ممكن است موجب بروز سرطان شود نيز، كمك مى كنند. غلات، نان، آلو، توت، لوبيا قرمز و بنشن، ميوه ها و سبزيجات تازه سرشار از فيبر هستند.

Sara12
08-28-2010, 01:03 AM
خواص‌خوراکی‌ها- يكي از سبزي هايي كه كمتر در سبد خريد خانواده‌هاي ايراني وجود دارد كلم بروكلي است و اين در حالي است كه اين نوع كلم بيش از آنچه تصور مي‌شود خاصيت دارد.
به دنبال انتشار اخباري مبني بر اينكه يك زن مبتلا به سرطان توانسته است با رژيم كلم بروكلي سرطان خود را درمان كند، بار ديگر توصيه‌هاي پزشكان در زمينه خوردن كلم بروكلي در صدر اخبار بهداشتي قرار گرفته است.
كلم بروكلي كه به رنگ سبز تيره است سرشار از آنتي اكسيدانت‌هايي است كه به گفته پزشكان دشمن سرطان به شمار مي‌آيد. حتي برخي از گزارش‌ها حاكي از آن است كه بروكلي تكثير سلول‌هاي سرطاني را متوقف مي‌كند.
به همين منظور پزشكان مصرف خام يا بخار‌پز كلم بروكلي را براي همه از جمله افراد مبتلا به سرطان توصيه مي‌كنند.
بروكلي سرشار از ويتامينc،a و k است و در صورتي كه همراه با گوجه فرنگي مصرف شود به اكسيري جادويي براي درمان سرطان پروستات تبديل مي‌شود. گفتني است با وجود اينكه ظاهر بروكلي سفت و سخت به نظر مي‌رسد اما اين سبزي دوست معده به شمار مي آيد.

Sara12
08-28-2010, 01:04 AM
آیا در زندگی شما اتفاق افتاده جرات كنید و از تهیه‌كنندگان غذاهای آماده بپرسید كه مثلا فرآورده‌ گوشتی به كار رفته، مربوط به...

آیا تا به حال پیراشكی یا ساندویچی را كه خریده‌اید، بازبینی كرده‌اید؟ آیا در زندگی شما اتفاق افتاده جرات كنید و از تهیه‌كنندگان غذاهای آماده بپرسید كه مثلا فرآورده‌ گوشتی به كار رفته، مربوط به چند روز پیش و در كجا و در چه درجه حرارت یا دمایی نگهداری می‌شود یا سبزیجات داخل پیراشكی یا ساندویچ‌ها چگونه شسته یا ضدعفونی شده‌اند و یا این كه از چه نوع روغنی و چند بار مصرف برای سرخ كردن غذایی كه می‌خواهند به شما بفروشند، استفاده می‌كنند؟
اینها سوالاتی هستند كه امروزه كمتر كسی به آن توجه می‌كند و یا آن كه برخی فكر می‌كنند كه تهیه‌كنندگان یا به آنها جواب نمی‌دهند یا پرخاش می‌كنند كه مجبور نیستی از ما غذا تهیه كنی. آنگاه فرد گرسنه دیگر از كجا می‌تواند غذا تهیه كند، ‌چون اغذیه‌فروشی بعدی هم دست كمی از این یكی ندارد. براستی چه باید كرد؟
سالم خوردن به معنی رژیم گرفتن نیست؛ بلكه معنی آن متعادل و مناسب خوردن است. یك نكته مفید و كمك‌كننده برای برقراری رژیمی سالم، كنترل خوردنی‌های هوسی است. ساندویچ‌های آماده و یا لقمه‌هایی كه دور آنها خمیر پخته وجود دارد مانند انواع پیراشكی‌ها، سوسیس‌های لوله‌ای و حتی سمبوسه‌های سبزیجات همگی مقدار بالایی چربی دارند، خصوصا پیراشكی‌ها ‌و سمبوسه‌ها كه برای پخت كامل محتویات داخل آنها در زمانی كوتاه و همچنین برشته و مشتری‌پسند شدن باید حتما در روغن‌هایی با درجه حرارت بالا، غوطه‌ور و سرخ شوند.
روغن‌هایی كه برای تهیه چنین محصولات دست‌ساز استفاده می‌شود، همگی غیربهداشتی بوده و به دلیل این كه چندین بار مورد استفاده قرار گرفته و سرد و گرم می‌شوند، مناسب نیستند و دیرهضم می‌شوند.
این در حالی است كه طبق دستور وزارت بهداشت باید پس از یك بار مصرف روغن به دلیل تولید اكسیدان‌ها و سرطان‌زا شدن دور ریخته شوند كه برخی از فروشندگان سودجو این كار را انجام نمی‌دهند. همچنین برخی اغذیه‌فروشان برای پف كردن و حجیم شدن پیراشكی یا محصولات اینچنینی از جوش‌شیرین یا مواد بهبوددهنده دیگر استفاده می‌كنند كه در صورت افزایش مصرف باعث ایجاد كم‌خونی می‌شود.
از سویی دیگر برخی از این فروشندگان از محتویات گوشتی نامرغوب و تاریخ گذشته یا سبزیجات كپك زده، بدون شستشوی بهداشتی استفاده می‌كنند و از همه بدتر پس از تهیه، آنها را پشت ویترین شیشه‌ای خود زیر لامپ‌های پرحرارت یا در معرض نور خورشید انبار می‌كنند.
بر این اساس چنین محصولاتی در معرض انواع آلودگی‌ها قرار گرفته و عدم رعایت بهداشت باعث مسمومیت غذایی می‌شود. مسمومیت‌ها یا بیماری‌هایی كه می‌توان آنها را به 3 دسته تقسیم كرد: در نوع اول شما غذا را میل می‌كنید و پس از چند ساعت حس می‌كنید مسموم شده‌اید و باید فوری به بیمارستان مراجعه كنید، چون عامل مسمومیت میكروب‌هایی بوده‌اند كه در مدت كوتاهی به چند صد میلیون برابر تكثیر شده‌اند.
در نوع دوم بیماری‌هایی است كه ممكن است به صورت خفیف در چند ساعت یا چندین روز یا چندین ماه بعد بروز كنند و پیامدهایی مانند خارش بدن، كهیر، ریزش مو و... را در پی داشته باشند؛ و بالاخره نوع سوم می‌تواند در درازمدت به عواقبی مانند: لاغری یا چاقی مفرط، بیماری‌های قلبی و عروقی و مغزی و انواع سرطان‌ها بینجامد.
در این خصوص كارشناسان معتقدند كه باید همیشه خود را مامور سلامت خود بدانیم و از كنار هرآنچه به صورت آماده به خورد ما می‌دهند، ساده نگذریم و قبل از میل كردن چنین غذاهایی، ابتدا آن را بازبینی كنیم و همه اطلاعات خود را از طریق بینایی، بویایی و چشایی برای تست غذاهای آماده به كار بگیریم. چه بسا رنگ، بو و مزه اولیه تا حدودی همه چیز را برای شما فاش خواهد كرد و شما را از فاجعه نجات می‌دهد.

Sara12
08-28-2010, 01:05 AM
http://www.seemorgh.com/health/desktopmodules/icontent2/showimage.aspx?id=21370&t=y&w=300&h=200&type=1

تغییرات اجتماعی در كشور ایران و بسیاری از كشورهای منطقه، طی 30 سال اخیر، وضع سلامت مردم را مورد دستخوش و دگرگونی قرار داده است. تغییر سنت‌های گذشته و شیوه‌های جدید زندگی به تغییر در الگوهای غذایی از جمله افزایش دریافت چربی‌های اشباع و كاهش دریافت میوه و سبزی منجر شده، كه این امر موجب افزایش شیوع بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان، دیابت و... شده است. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2005 میلادی؛بیماری‌های مزمن (بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، چاقی، انواع سرطان و بیماری‌های تنفسی) علت 60 درصد از مرگ‌ها بوده و35 میلیون مرگ در سال به دلیل این بیماری‌ها رخ داده است. همچنین 80 درصد از مرگ‌های فوق در کشور‌های درحال توسعه کم درآمد مشاهده شده است. رژیم غذایی در دست كم، 35 درصد از كل موارد سرطان‌ها دخالت داردکه این رقم در زنان به 50 درصد می‌رسد. براساس پیش‌بینی سازمان جهانی بهداشت تا سال2020 موارد جدید سرطان‌ها به 15میلیون می‌رسد.
بنابراین سرطان از جمله بیماری‌هایی است که تغذیه صحیح در پیشگیری و درمان آن می‌تواند نقش مهمی ‌داشته باشد. به عنوان مثال افرادی که کمتر از پنج بار در روز میوه و سبزی مصرف می‌کنند بیشتر در معرض خطر سرطان‌های دستگاه گوارش قراردارند. با توجه به نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان‌ها در زیر به برخی از اجزای مواد غذایی که نقش پیشگیری کننده در سرطان‌ها را به عهده دارند اشاره می‌شود:

آنتی اكسیدان‌ها:
آنتی اكسیدان‌های موجود در برخی از مواد غذایی با كاهش رادیكال‌های آزاد در بدن، در پیشگیری از انواع سرطان‌ها نقش مهمی‌دارنــد. مواد آنتی اکسیدانی مانند كاروتنوئیدها (رنگدانه‌های گیاهی)، ویتامین C، ویتامین E، سلنیوم كه مانع از آسیب سلول‌ها و بافت‌ها می‌شوند، می‌توانند از بروز تغییرات سلول‌های بدخیم جلوگیری کنند. سبزی‌های برگ سبز و زرد و میوه‌های رنگی مانند اسفناج، هویج، مرکبات، زردآلو و طالبی (منابع کاروتنوئیدی)، میوه‌ها به ویژه مرکبات و سبزی‌ها (منبع ویتامین (C؛ روغن جوانه گندم و آفتابگردان؛ مغزها مانند بادام و سبزی‌های برگ سبز (منبع ویتامین E) و غذاهای دریایی، گوشت و جگر منبع سلنیوم هستند. نتایج برخی مطالعات نشان داده است که مصرف منابع غذایی حاوی سلنیوم به کاهش خطر بروز سرطان ‌های پروستات، ریه و روده بزرگ منجر شده است. هچننین مصرف 10 بار گوجه فرنگی در هفته موجب کاهش خطر سرطان پروستات به میزان 35 درصد شده است.

فیبرها:
فیبرها تركیباتی هستند كه در دیواره سلول‌های گیاهان مثل سبزی‌ها، میوه‌ها، سبوس، غلات كامل، حبوبات و مغزها یافت می‌شوند. فیبرها با جذب آب و افزایش حجم مدفوع کمک به تسهیل دفع و کاهش یبوست می‌شوند. به طوری که نتایج مطالعات متعدد، نشان داده است رژیم‌های غذایی حاوی فیبر خطر بروز سرطان‌ها به ویژه سرطان معده، روده، مری را كاهش می‌دهند. فیبرها، با افزایش سرعت انتقال مواد غذایی از روده بزرگ موجب می‌شوند، باكتری‌های روده فرصت كمتری برای تولید مواد سرطان‌زا داشته باشند، همچنین دیواره روده برای مدت طولانی در معرض مواد سرطان‌زا قرار نگیرند. فیبرها علاوه بر افزایش حجم و تسهیل عمل دفع موجب رقیق شدن مواد سرطان‌زا و کاهش مدت زمان تماس این مواد با دیواره روده می‌شوند. بنابراین با دریافـت كافــی و متناسبــی از گروه غلات، میوه‌ها و سبزی‌ها می‌توان از بروز بسیاری از سرطان‌ها پیشگیری كرد. توصیه می‌شود روزانه 400 گرم یا 5 بار در روز میوه و سبزی‌ مصرف شود.

ارتباط مصرف رژیم‌های پرچرب با سرطان
*دریافت مقادیر زیادی چربی (گوشت قرمز، تخم‌مرغ، محصولات لبنی با مقادیر بالایی چربی و كلسترول) موجب افزایش احتمال خطر سرطان روده، پستان و كلیه می‌شود.
* دریافت بالای چربی به خصوص در زنان یائسه احتمال بروز سرطان پستان را افزایش می‌دهد.
* مصرف روغن زیتون خطر بروز بسیاری از سرطان‌ها به خصوص سرطان پستان را كاهش می‌دهند.

نتایج برخی از مطالعات انجام شده در ارتباط با تغذیه و سرطان:
نتایج بررسی‌های مختلف نشان داده است که مصرف خانواده كلم و گل كلم موجب تخریب مواد سرطان‌زا می‌شود. همچنین پیاز، سیر، خطر سرطان معده را کاهش می‌دهد. انار نیز از سرطان پروستات پیشگیری می‌کند. نتایج برخی مطالعات نیز نشان داده است که مصرف هویج، گوجه فرنگی و مركبات در برنامه غذایی روزانه موجب کاهش خطر سرطان كولون می‌شود. مصرف پیاز، چای سبز، انگور، مركبات نیز به توقف تغییرات بدخیم در سلول‌ها منجر می‌شود. منابع‌غذایی اسیدفولیک مانند سبزی‌های برگ سبز (کاهش خطر سرطان کولون و سینه) و منابع غذایی ویتامین E مانند روغن جوانه گندم و آفتابگردان (کاهش خطر سرطان پروستات) را نشان داده است.
غذاهای دریایی به علت داشتن اسیدهای چرب امگا 3، سلنیوم، روی، ویتامین E و... در پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها به خصوص سرطان پستان و روده نقش مهمی‌ دارند.
نتایج برخی از مطالعات انجام شده نشان داده است که برخی از مواد غذایی مانند انواع توت‌ها (توت‌فرنگی؛ توت سیاه و..) به دلیل پلی‌فنل‌ها؛ ماهی‌های چرب مانند سالمون؛ ساردین و قزل‌آلا (منابع غذایی حاوی امگا-3 )، انگور، پیاز، سیر، کلم بروکلی، سیب(به دلیل دارا بودن فلاونوئید)، پرتقال و گوجه‌فرنگی ( منبع ویتامین C) و آناناس(آنزیم Bromelain) خاصیت ضدالتهابی دارند. بنابراین مصرف میوه‌ها و سبزی‌هایی که خاصیت ضدالتهابی دارند به منظور پیشگیری از بیماری‌های مزمن مرتبط با تغذیه از جمله سرطان توصیه می‌شوند.

چند توصیه تغذیه‌ای به منظور پیشگیری از سرطان: 1. افزایش مصرف روزانه میوه‌ها و سبزی‌ها در برنامه غذایی روزانه ( حداقل پنج بار درروز)

* انتخاب میوه‌ها و سبزی‌های رنگی( سبز تیره و نارنجی)
* مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها همراه با غذا یا به عنوان میان وعده
2. کاهش مصرف غذاهای پر چرب (کره، لبنیات پرچرب، کله پاچه، گوشت‌های قرمز، روغن‌جامد و سس مایونز)
3. کاهش مصرف گوشت‌های فرآیندی مانند سوسیس و کالباس (به دلیل ترکیبات نیتراتی که به عنوان نگ‌هدارنده و رنگ دهنده به آن اضافه می‌شوند)
4. طبخ صحیح غذاها و پرهیز از مصرف زیاد غذاهای سرخ شده
5. کاهش مصرف غذاهای شور به دلیل نقش آن در سرطان معده
6. استفاده از نان‌های تهیه شده از دانه کامل و غلات سبوس‌دار

Sara12
08-28-2010, 01:06 AM
امروزه با توسعه زندگی ماشینی و مشغله كاری انسان‌ها، دیگر مردم بویژه زنان رغبتی به آشپزی در منزل نمی‌كنند و به دلیل سرعت و عدم صرف وقت زیاد، حاضرند غذاهای آماده میل كنند؛ سوسیس و كالباس از جمله این غذاهای آماده است بویژه این‌كه كودكان تمایل بسیاری برای خوردن آن دارند.
دكتر ایرج خسرونیا، محقق و متخصص داخلی در این خصوص به ایرنا می‌گوید: نیترات و نیتریت سدیم به عنوان نگهدارنده به سوسیس و كالباس اضافه می‌شوند تا مانع رشد باكتری‌های خطرناكی مانند كلستریدیوم بوتولینوم شوند.
وی افزود: همچنین این مواد با تركیب شدن با میوگلوبولین و هموگلوبولین گوشت، باعث ایجاد رنگ مطلوب صورتی رنگ در گوشت شده كه به آن حالتی جذاب و تازه می‌بخشد، اگر چه به طور طبیعی گوشتی با این مدت نگهداری نمی‌تواند چنین رنگی داشته باشد به ‌علاوه شروع فاسد شدن را در گوشت به تاخیر می‌اندازد و باعث حفظ عطر و طعم ادویه‌های آن می‌شود.
وی هشدار می دهد: نیترات و نیتریت مواد سرطان‌زایی هستند كه وجود آنها در مواد غذایی تهدیدكننده سلامت انسان‌هاست و مطالعات زیادی اثر سرطان‌زایی تركیبات حاصل از نیترات و نیتریت را در حیوانات آزمایشگاهی و حتی انسان‌ها به اثبات رسانده است.
به گفته وی، مشتقات مختلفی از این تركیبات در ماده غذایی یا طی هضم و جذب در لوله گوارش ایجاد می‌شود؛ این مشتقات و تركیبات مختلف آن نیتروزوها هستند كه به آسانی شكل گرفته و اكثر آنها سرطان‌زا هستند.
خسرونیا ادامه داد: بسیاری از نیتروزآمین‌ها اختصاصا در اندام‌های خاص در ایجاد تومورهای بدخیم موثرند و حتی بسیاری از این تركیبات از جفت نیز عبور می‌كنند. مطالعات نشان داده است كه احتمال ایجاد تومورهای مغزی در نوزادان مادرانی كه طی دوران بارداری هفته‌ای یك بار یا بیشتر ‌هات داگ مصرف می‌كردند بیش از دو برابر است.
وی گفت: براساس نتایج این مطالعات، كودكانی كه در ماه بیش از ۱۰ ساندویچ كالباس مصرف می‌كردند، ۹ برابر بیشتر در معرض خطر سرطان خون قرار داشتند.
دكتر لیلا آزادبخت، متخصص تغذیه مركز تحقیقات غدد درون ریز دانشگاه علوم پزشكی شهید پزشكی نیز افزود: سوسیس و كالباس، چربی‌های اشباع و ترانس بالایی دارد و با جذب روغن طی سرخ كردن، چربی آن بالاتر می‌رود.
وی گفت: هر ۳۰ گرم سوسیس (حدود یك سوسیس كوكتل) ۸ گرم چربی، ۱۹ میلی‌گرم كلسترول و ۳۲۰ میلی‌گرم سدیم دارد و كمتر از ۳ درصد آهن مورد نیاز را تامین می‌كند.

Sara12
08-28-2010, 01:07 AM
امکان ابتلاي گیاه‌خوارها به سرطان کمتر است


http://www.hamshahrionline.ir/images/upload/news/posa/8804/fruits%5B100%5Dysh.jpg

رژيم- همشهري آنلاين:
رژیم غذایی که گوشت به طور کامل از آن حذف شده باشد، خطر ابتلا به برخی از انواع نادر سرطان را کاهش می‌دهد

خبرگزاری آلمان از آکسفورد گزارش داد، بر اساس تحقیق دانشگاه آکسفورد انگلیس، افراد گیاه‌خوار به مراتب کمتر از کسانی که گوشت می‌خورند، به سرطان‌های معده، غدد لنفاوی، مثانه و خون مبتلا می‌شوند.

اما احتمال ابتلا به انواع معمول‌تر سرطان - سینه، روده بزرگ وپروستات - در هر دو گروه یکسان است.

دانشمندان آکسفورد در این تحقیق اطلاعات بیش از 61 هزار بیمار را بررسی کردند.

یک توضیح محتمل برای کمتر بودن موارد ابتلا به سرطان معده در گیاه‌خواران می‌تواند وجود مواد سرطان‌زا در گوشت پخته و فرآوری شده باشد. اگر چه گیاه‌خواران نیز در این تحقیق مبتلا به سرطان روده شده‌اند. در این نوع سرطان هم مصرف گوشت عامل موثری محسوب می‌شود.

با این حال، محققان بر مبنای این تحقیق تغییر رژیم غذایی را توصیه نمی‌کنند. آنها می‌گویند معقول‌ترین مسیر اقدام این است که به سادگی تعادل در مصرف خوراکی‌ها رعایت شود. آنها خاطرنشان کردند که رژیم غذایی تنها عاملی نیست که در ابتلا به سرطان نقش دارد. این تحقیق دیگر معیارهای ابتلای به سرطان همچون سیگار کشیدن، اضافه وزن و کم‌تحرکی را نیز مد نظر قرار داده است.