sorna
01-20-2012, 10:40 AM
چيا فوأدي: گفتوگو با رييس خندهرو و خوشبرخورد فدراسيون فوتبال ايران درباره خودرو نميتوانست كار سادهاي باشد، به هر جهت اتفاقات اخير فوتبال ايران باعث شده بود تا كفاشيان مثل روزهاي پيش از عدم صعود به جام جهاني سرحال نباشد، اما سوالات دنيايخودرو او را سرحال آورد. علي كفاشيان كه اين روزها مرتب شايعه بركنارياش را ميشنويد، در اين باره ميگويد كه اين شايعه مثل سرعت فراري رد ميشود و من مثل اسكانياهاي 18 چرخ در فدراسيون فوتبال باقي ميمانم. به هر ترتيب گفتوگوي ما آنقدر با نمك از آب درآمد كه ممكن است در جشنواره طنز مقام بياورد!
* آقاي كفاشيان، اين روزها همه ناراحت عدم صعود به جام جهاني هستند، در اين ميان برخي عقيده دارند چرخهاي تيم ملي توان چرخيدن تا جام جهاني را نداشت، شما هم چنين نظري داريد؟
(ميخندد) در واقع چرخهاي ما را پنچر كردند وگرنه ما صعود كرده بوديم!
* چه كسي اين كار را كرد؟
خب عوامل متعدد، ابر، باد، مه، خورشيد و فلك! همه دست به دست هم دادند تا ما به جام جهاني صعود نكنيم، آپاراتي هم بين راه نبود تا بدهيم لاستيكها را درست كند (ميخندد)
* آقاي قطبي كه آپاراتي بلد بود ...
(ميخندد) وقت نداشت، اگر ميخواست همه لاستيكها را پنچرگيري كند كه به جام جهاني صعود ميكرديم، ايشان آمد سه تا از چرخها را پنچرگيري كرد، چون وقت نبود با يك لاستيك پنچر كه نميشود به جام جهاني صعود كرد. (ميخندد)
* تشبيهات شما فوقالعاده است. شما طنزپرداز خوبي هستيد، چرا طنز نمينويسيد؟
(ميخندد) آخر امكانات نيست.
* بگذريم، شنيدهايم شما پيكان باز تيزي بودهايد ...
به هر جهت پيكان در زمان خودش يك خودرو ملي بود و چينيها آرزو داشتند پيكانسوار شوند، الان هم ماشين خوبي است، من خيلي وقتها مدلهاي قديمي پيكان را زير پاي مردم ميبينم.
* يعني اهل خودرو خارجي نبوديد؟
به هر جهت عرق ملي وجود داشته، دارد و خواهد داشت. خودرو ملي، افتخار ملي.
* به همين خاطر است كه سراغ سرمربي خارجي نرفتيد و قطبي را انتخاب كرديد؟
(ميخندد) عجب سوالي، نه آقاي قطبي اسكلتش را در ايران طراحي كردهاند، بدنه و موتورش خارجي است (ميخندد)
* از پيكان و خصوصاً اولين پيكان خاطرهاي نداريد؟
پيكان همهاش خاطره است (ميخندد) دروغ ميگويم؟
* اين همه طرفدار پيكان و پيكانيسم هستيد؟ پس چرا سايپا اسپانسر تيمهاي ملي شده است؟
خب، منظورت اين است كه چرا ايرانخودرو اسپانسر نشد؟
* دقيقاً ...
خب، حساب حساب است، كاكا برادر! (ميخندد)
* شنيدهايم كه زياد به فدراسيون هم پول نميدهد ...
چرا ميدهد، خرد، خرد ميدهد!
* چرا يكهويي نميدهد؟
خب، بحران اقتصادي جهان را گرفته، ما هم درك ميكنيم، آنها هم درك ميكنند.
* مثل اينكه ايرانخودرو هم جلو آمده بود؟
با چي جلو آمده بود؟
* براي اسپانسرشدن ...
(ميخندد) آهان، بله ولي خب ما بيشتر از يك كمپاني را نميشد اسپانسر كنيم.
* شما تمام مدت که پيكان نداشتهايد ...
من شخصاً علاقه خاصي به كمپاني پژو دارم به همين خاطر بعد از پيكان، پژو 504 و پژو 405 داشتهام.
* هر دو مدل يك برند خاص براي مدیران محسوب ميشود ...
خودرويي حرف ميزنيد، پژو بسيار خوب است و من تمام مدت از پژو راضي بودهام.
* اما الان كه 405 نداريد ...
الان پرشيا دارم، يك پرشياي سفيد شيري.
* راضي هستيد؟
بله، چرا نباشم؟ كارمان را راه مياندازد، گاز كه ميدهد، لاستيكهايش كه ميچرخند، فقط كمي مصرف بنزينش بالا است.
* چطور شد كه پرشيا خريديد؟
اتفاقاً، پسرم اصرار ميكرد كه يك ماشين خارجي مدل بالا بخريم. خلاصه ما هر روز كلي بنگاه را ميگشتيم، از انواع بنز و بامو نگاه ميكرديم و پسند ميكرديم تا ماشينهايي كه الان اسمشان در خاطرم نيست، سر آخر با اختلاف 80 تا 90 ميليون نسبت به خودروهاي خارجي يك پرشياي سفيد خريديم.
* پس آن خودروها چه شد؟
گفتيم اسباببازياش را بخرند! (ميخندد)
* داخل بنگاه كه ميرفتيد، شما را ميشناختند؟
چه جورم، ولي نميدانم چرا تخفيف نميدادند، ما تخفيفهاي 10 تا 20 ميليوني ميخواستيم! (ميخندد)
* فني هستيد؟
پنچرگيري بلدم، اندازه روغن را هم ميتوانم بفهمم كه چه وقت بايد روغن عوض كرد، چه وقت نكرد.
* تصادف هم كردهايد؟
نه، اهل سرعت نيستم، آرام ميروم، دير رسيدن بهتر از هرگز نرسيدن مثال خوبي است. بالاي 90 تا به ندرت ميروم مگر در اتوباني جايي باشد.
* شما رييس فدراسيون فوتبال هستيد، بازيكنان همه ماشينهاي بالاي 150 ميليون تومان سوار ميشوند، آنوقت چرا رييس بايد زير 20 ميليون تومان سوار شود؟
(ميخندد) همين است ديگر، كوزهگر از كوزه شكسته آب ميخورد (بيشتر ميخندد)
* شما قهرمان دووميداني آسيا هم بودهايد، سرعت شما چند متر در ثانيه بود؟
(ميخندد) 100 متر را در 10 ثانيه بدوي بر اساس قوانين فيزيك سرعت آدم ميشود، 10 متر بر ثانيه! پژو نيست كه ... (ميخندد)
* ركورد بنجانسون هفت ثانيه بود ...
ميشود حدود 14 متر به ثانيه ...
* شما سالها در بانك مركزي بودهايد، آدم اقتصادي هستيد، يك سوال اقتصادي بپرسم؟
فقط سخت نباشد (ميخندد)
* صنعت خودرو در 10 سال آينده چطور خواهد بود؟
سوالات تخصصي نپرسيد (ميخندد) دوستان ناراحت ميشوند. فقط از فوتبال بپرسيد.
* شما دووميداني كار بودهايد، دووميداني را به كدام يك از اجزاي خودرو تشبيه ميكنيد؟
هم ميتواند موتور باشد، هم ميتواند پدال گاز و هم ميتواند لاستيك و چرخ ... اصلاً خود ماشين است (ميخندد) فوتبال هم درست مثل خودرو است.
* آقاي كفاشيان، اين روزها همه ناراحت عدم صعود به جام جهاني هستند، در اين ميان برخي عقيده دارند چرخهاي تيم ملي توان چرخيدن تا جام جهاني را نداشت، شما هم چنين نظري داريد؟
(ميخندد) در واقع چرخهاي ما را پنچر كردند وگرنه ما صعود كرده بوديم!
* چه كسي اين كار را كرد؟
خب عوامل متعدد، ابر، باد، مه، خورشيد و فلك! همه دست به دست هم دادند تا ما به جام جهاني صعود نكنيم، آپاراتي هم بين راه نبود تا بدهيم لاستيكها را درست كند (ميخندد)
* آقاي قطبي كه آپاراتي بلد بود ...
(ميخندد) وقت نداشت، اگر ميخواست همه لاستيكها را پنچرگيري كند كه به جام جهاني صعود ميكرديم، ايشان آمد سه تا از چرخها را پنچرگيري كرد، چون وقت نبود با يك لاستيك پنچر كه نميشود به جام جهاني صعود كرد. (ميخندد)
* تشبيهات شما فوقالعاده است. شما طنزپرداز خوبي هستيد، چرا طنز نمينويسيد؟
(ميخندد) آخر امكانات نيست.
* بگذريم، شنيدهايم شما پيكان باز تيزي بودهايد ...
به هر جهت پيكان در زمان خودش يك خودرو ملي بود و چينيها آرزو داشتند پيكانسوار شوند، الان هم ماشين خوبي است، من خيلي وقتها مدلهاي قديمي پيكان را زير پاي مردم ميبينم.
* يعني اهل خودرو خارجي نبوديد؟
به هر جهت عرق ملي وجود داشته، دارد و خواهد داشت. خودرو ملي، افتخار ملي.
* به همين خاطر است كه سراغ سرمربي خارجي نرفتيد و قطبي را انتخاب كرديد؟
(ميخندد) عجب سوالي، نه آقاي قطبي اسكلتش را در ايران طراحي كردهاند، بدنه و موتورش خارجي است (ميخندد)
* از پيكان و خصوصاً اولين پيكان خاطرهاي نداريد؟
پيكان همهاش خاطره است (ميخندد) دروغ ميگويم؟
* اين همه طرفدار پيكان و پيكانيسم هستيد؟ پس چرا سايپا اسپانسر تيمهاي ملي شده است؟
خب، منظورت اين است كه چرا ايرانخودرو اسپانسر نشد؟
* دقيقاً ...
خب، حساب حساب است، كاكا برادر! (ميخندد)
* شنيدهايم كه زياد به فدراسيون هم پول نميدهد ...
چرا ميدهد، خرد، خرد ميدهد!
* چرا يكهويي نميدهد؟
خب، بحران اقتصادي جهان را گرفته، ما هم درك ميكنيم، آنها هم درك ميكنند.
* مثل اينكه ايرانخودرو هم جلو آمده بود؟
با چي جلو آمده بود؟
* براي اسپانسرشدن ...
(ميخندد) آهان، بله ولي خب ما بيشتر از يك كمپاني را نميشد اسپانسر كنيم.
* شما تمام مدت که پيكان نداشتهايد ...
من شخصاً علاقه خاصي به كمپاني پژو دارم به همين خاطر بعد از پيكان، پژو 504 و پژو 405 داشتهام.
* هر دو مدل يك برند خاص براي مدیران محسوب ميشود ...
خودرويي حرف ميزنيد، پژو بسيار خوب است و من تمام مدت از پژو راضي بودهام.
* اما الان كه 405 نداريد ...
الان پرشيا دارم، يك پرشياي سفيد شيري.
* راضي هستيد؟
بله، چرا نباشم؟ كارمان را راه مياندازد، گاز كه ميدهد، لاستيكهايش كه ميچرخند، فقط كمي مصرف بنزينش بالا است.
* چطور شد كه پرشيا خريديد؟
اتفاقاً، پسرم اصرار ميكرد كه يك ماشين خارجي مدل بالا بخريم. خلاصه ما هر روز كلي بنگاه را ميگشتيم، از انواع بنز و بامو نگاه ميكرديم و پسند ميكرديم تا ماشينهايي كه الان اسمشان در خاطرم نيست، سر آخر با اختلاف 80 تا 90 ميليون نسبت به خودروهاي خارجي يك پرشياي سفيد خريديم.
* پس آن خودروها چه شد؟
گفتيم اسباببازياش را بخرند! (ميخندد)
* داخل بنگاه كه ميرفتيد، شما را ميشناختند؟
چه جورم، ولي نميدانم چرا تخفيف نميدادند، ما تخفيفهاي 10 تا 20 ميليوني ميخواستيم! (ميخندد)
* فني هستيد؟
پنچرگيري بلدم، اندازه روغن را هم ميتوانم بفهمم كه چه وقت بايد روغن عوض كرد، چه وقت نكرد.
* تصادف هم كردهايد؟
نه، اهل سرعت نيستم، آرام ميروم، دير رسيدن بهتر از هرگز نرسيدن مثال خوبي است. بالاي 90 تا به ندرت ميروم مگر در اتوباني جايي باشد.
* شما رييس فدراسيون فوتبال هستيد، بازيكنان همه ماشينهاي بالاي 150 ميليون تومان سوار ميشوند، آنوقت چرا رييس بايد زير 20 ميليون تومان سوار شود؟
(ميخندد) همين است ديگر، كوزهگر از كوزه شكسته آب ميخورد (بيشتر ميخندد)
* شما قهرمان دووميداني آسيا هم بودهايد، سرعت شما چند متر در ثانيه بود؟
(ميخندد) 100 متر را در 10 ثانيه بدوي بر اساس قوانين فيزيك سرعت آدم ميشود، 10 متر بر ثانيه! پژو نيست كه ... (ميخندد)
* ركورد بنجانسون هفت ثانيه بود ...
ميشود حدود 14 متر به ثانيه ...
* شما سالها در بانك مركزي بودهايد، آدم اقتصادي هستيد، يك سوال اقتصادي بپرسم؟
فقط سخت نباشد (ميخندد)
* صنعت خودرو در 10 سال آينده چطور خواهد بود؟
سوالات تخصصي نپرسيد (ميخندد) دوستان ناراحت ميشوند. فقط از فوتبال بپرسيد.
* شما دووميداني كار بودهايد، دووميداني را به كدام يك از اجزاي خودرو تشبيه ميكنيد؟
هم ميتواند موتور باشد، هم ميتواند پدال گاز و هم ميتواند لاستيك و چرخ ... اصلاً خود ماشين است (ميخندد) فوتبال هم درست مثل خودرو است.