صفحه 2 از 2 نخستنخست 12
نمایش نتایج: از شماره 11 تا 13 , از مجموع 13

موضوع: واژه نامه اصطلاحات دوربین دیجتال

  1. #11
    انجمن علمی و پژوهشی
    زیبایی های زندگی در دستانه توست
    تاریخ عضویت
    Jul 2011
    محل سکونت
    sudae eshgh
    نوشته ها
    10,188
    تشکر تشکر کرده 
    2,930
    تشکر تشکر شده 
    4,180
    تشکر شده در
    2,113 پست
    حالت من : Ashegh
    قدرت امتیاز دهی
    2044
    Array

    پیش فرض

    ماکرو(Macro)

    ماکرو به قابلیتی اپتیکی گفته می شود که امکان بزرگنمایی سوژه بر روی سنسور یا نگاتیو را تا اندازه 1:1 و بیشتر ،به کاربر می دهد.برای مثال اگر در حال عکاسی از کاسه گلبرگ گلی به قطر 21.6 هستید
    با بزرگنمایی 2X تمام کادر فیلم 35 میلی متری توسط کاسه گل پر خواهد شد در این حالت در قصر سوژه به قطر 43.3 میلی متر افزایش پیدا کرده است .

    در عکاسی ماکرو، بزرگنمایی بین 1.1 تا 50.1 (1x تا 50x) صورت می گیرد.این در حالی است که در عکاسی در حالت نمای خیلی نزدیک این بازه به 1:1 تا 1:10 تغییر پیدا می کند.

    باتوجه به توضیحات فوق می توان دربافت که دوربین مجهز به سنسور کوچکتر از فیلم 35 میلی متری دارای قابلیت ماکروی بهتری می باشد. به این ترتیب یک دوربین دیجیتال کامپکت با ضریب فاصله کانونی 4X قادر به ثبت تصویر همان گل به قطر 21.6 بوده که نهایت بزرگنمایی آن 1:2 می باشد این در حالی است که بزرگنمایی در دوربینهای 35 میلی متری در حالت ماکرو 2:1 صورت می گیرد .در واقع عکاسی ماکرو ثبت نماهای بسیار درشت کاربرد دارد.

    دوربین های دیجیتال مجهز به قابلیتی به نام حالت فوکوس ماکرو می باشند که از طریق تنظیم دوربین در این حالت ، قابلیت فوکوس اوتوماتیک عمل وضوح را در حالت نزدیکتری به لنز انجام می دهد.


    اگــر بــه کـــــــسی بــیش از حــد بــها بدی
    حــتمآ بــهش بــدهــــــکار مــیشی






  2. #12
    انجمن علمی و پژوهشی
    زیبایی های زندگی در دستانه توست
    تاریخ عضویت
    Jul 2011
    محل سکونت
    sudae eshgh
    نوشته ها
    10,188
    تشکر تشکر کرده 
    2,930
    تشکر تشکر شده 
    4,180
    تشکر شده در
    2,113 پست
    حالت من : Ashegh
    قدرت امتیاز دهی
    2044
    Array

    پیش فرض

    زوم اپتیکال و دیجیتال
    دوربین های دیجیتال دو نوع زوم مختلف دارند:
    زوم اپتیکال
    زوم دیجیتال

    زوم اپتیکال نظیر زومی است که در دوربین های استاندارد عکاسی وجود دارد. این زوم که با استفاده از سیستم لنز انجام می شود، اختلاف بزرگنمایی بین حداقل و حداکثر فاصله کانونی است. لازم به ذکر است که در دوربین های دیجیتال این بزرگنمایی قبل از ثبت تصویر توسط CCD انجام می شود. در مورد زوم دوربین ها آنچه اهمیت دارد میزان زوم اپتیکال آن است. در واقع، زوم دیجیتال چیزی بیش از یک حیله بازاریابی نیست و تقریبا ارزشی ندارد!

    ازا اوایل سال 2000 بیشتر دوربین های دیجیتال با لنزهای زوم دارای موتور عرضه می شوند که محدوده مؤثری از زاویه باز تا تله فتو را پوشش می دهند. زوم اپتیکال معمولا در محدوده 3X تا 10X می باشد، ولی بالاتر هم می‌تواند باشد. عبارت بزرگنمایی n برابر می تواند کمی گمراه کننده باشد، چون مثلا عبارت 3X در مورد دوربین های مختلف معانی متفاوتی می دهد. این بخاطر این است که فاصله کانونی واقعی در یک دوربین دیجیتال به اندازه سنسور آن بستگی دارد. بخاطر همین معمولا دروبینهای دیجیتال برای مقایسه، عبارت بزرگنمایی معادل در مقیاس 35mm برای فاصله کانونی را ذکر می‌کنند که در واقع بزرگنمایی حقیقی دوربین از آن فهمیده می شود. لنز زوم 3X معمولا فاصله کانونی معادلی بین 35mm تا 140mm دارد. بعضی از دوربین ها بین محدوده کلی فاصله کانونی اشان قابلیت زوم تدریجی را دارا بوده و بعضی دیگر فقط در 2 یا 3 گام از پیش تنظیم شده بیشتر زوم نمی کنند.

    زوم دیجیتال چیزی بیش از بریدن ناحیه میانی تصویر توسط نرم افزار دوربین نیست. تصویری که با زوم دیجیتال 2X گرفته شده است، چه روی مانیتور و چه در هنگام پرینت، با نصف وضوح اولیه اش دیده می شود. ولی در دوربین با استفاده از نرم افزار پیچیده ای سعی می شود با میان یابی نقاط ، وضوح اولیه خود را باز یابد. در این حال، تعدادکمتری از پیکسل های اولیه در بازسازی تصویر بزرگ شده مشارکت می کنند که باعث عدم شارپ بودن تصویر می شود. بعضی از دوربینهای دیجیتال فقط زوم دیجیتال دارند و در بعضی دیگر این امکان به عنوان مشخه ای اضافه بر زوم اپتیکال در دوربین قرار داده شده است. بهر حال زوم دیجیتال از اهمیت چندانی برخوردار نمی باشد.

    برای کار با دوربین در فاصله نزدیک، معمولا گزینه عکس ماکرو در دوربین ها وجود دارد که امکان عکس برداری در فاصله 3 سانتیمتری را فراهم می کند. ولی معمولا محدوده فاصله کانونی در حدود 10 تا 50 سانتیمتر را پشتیبانی می کند.


    اگــر بــه کـــــــسی بــیش از حــد بــها بدی
    حــتمآ بــهش بــدهــــــکار مــیشی






  3. #13
    انجمن علمی و پژوهشی
    زیبایی های زندگی در دستانه توست
    تاریخ عضویت
    Jul 2011
    محل سکونت
    sudae eshgh
    نوشته ها
    10,188
    تشکر تشکر کرده 
    2,930
    تشکر تشکر شده 
    4,180
    تشکر شده در
    2,113 پست
    حالت من : Ashegh
    قدرت امتیاز دهی
    2044
    Array

    پیش فرض

    انواع باتری های دوربینهای دیجیتال
    اکثر دوربین های دیجیتال نیروی خود را از طریق دو نوع باتری شارژی لیتیومی و یا باتری های AAs تامین می کندد.


    باتری های یک بار مصرف (Disposable AAs) :

    این نوع باتری ها از نظر قیمت به صرفه بوده و بهتر است فقط در مواقعی که باتری قابل شارژ شما خالی شده و شما احتیاج دارید که در همان لحظه عکاسی کنید مورد استفاده قرار گیرد.باتری های یک بار مصرف لیتومی A As گران تر از نوع Alkalines می باشند، زیرا قوه آنها سه براربر بیشتر و وزنشان نصف باتری های آلکاین است، بنابر این به عنوان باتری های زاپاس مناسب هستند.


    باتری های قابل شارژ ( AAs ):
    .
    1520 orig

    باتری های قابل شارژ AAs که از نوع NiMH (هیدرید نیکل) می باشند کارایی بهتری نسبت به نوع قبلی خود یعنی NiCd (کادیوم نیکل) دارند.این باتری ها تاثیر منفی ای بر روی کارت حافظه دوربین نخواهند گذاشت و قوه آنها دو برابر بوده و با شارژ کردن آنها می توان به دفعت مورد استفاده قرار گیرند و البته کارایی آنها در مارکهای مختلف،متفاوت است.


    باتری های قابل شارژ لیتیومی:

    1519 orig

    باتری های قابل شارژ لیتیومی ،سبک تر، کوچکتر و گرانتر از باتری های NiMH(هیدرید نیکل) بوده و همچنین هیچ تاثیر منفی ای بر روی کارت حافظه نخواهند داشت و معمولا با فرمتهای خاصی ارائه می شوند و البته نمونه یک بار مصرف باتری ها لیتیومی لیونی AAs هیچوقت تولید نمی شوند.بعضی از دوربین ها قابلیت کار با باتری های یک بار مصرف لیتومی را نیز داند از جمله مدل های 2CR5s و یا CR2s که مجهز به مبدل بوده و به عنوان باتری زاپاس مناسب می باشند.


    باتری ای که کاملا شارژ شده است حتی اگر مورد استفاده قرار نگیرد به تدریج شارژ خود را از دست خواهد داد.بنابر این اگر به مدت زمان چند هفته از دوربینتان استفاده نکرده اید بهتر است باتری دوربین خود را دوباره کاملا شارژ کرده و سپس مورد استفاده قرار دهید.اگر باتری خود را قبل از زمانی که شارژ آن کاملا خالی شود دوباره شارژ کنید قادر نخواهید بود از حداکثر ظرفیت باتری نسیت به شارژ قبلی استفاده کنید و البته اگر این عمل به دفعات تکرار شود تاثیرات منفی ای بر روی کارت حافظه وارد شده و همچنین عمر مفید باتری نیز کم خواهد شد که البته این موضوع به نوع و مارک باتری نیز بستگی دارد.



    منبع: camshop
    __________________


    اگــر بــه کـــــــسی بــیش از حــد بــها بدی
    حــتمآ بــهش بــدهــــــکار مــیشی






صفحه 2 از 2 نخستنخست 12

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/